• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Velilerden biriyle başım dertte.

ben de çok üzülüyorum öyle bir ailede yetiştikleri için. ama sonları farklı olmayacak onlardan. ben ne kadar anlatsam da ailede göremiyorlar ki.

herkesin içinde insan çocuğunu döver mi yaa? arkadaşları kesin dalga geçiyordur çocuklarla
o çocukların hali gerçekten acı.
baştan kaybetmişler .

herkesin içinde insan çocuğunu döver mi yaa? arkadaşları kesin dalga geçiyordur çocuklarla
o çocukların hali gerçekten acı.
baştan kaybetmişler .

ona göre iyi aile iyi öğretmen olmanın tek şartı çocuğu dövmek, korkutmak, sindirmek. ben o çocuklar cesur büyüsünler, okulu sevsinler, kendilerine güvensinler diye uğraşıyorum ama boşuna.

dayak çözüm değil siz evde hergün dövüyorsunuz bir şey değişiyor mu diyorum olsun diyor.

daha önceki olay benim dışımda muhtara iletilmişti zaten. O zaman jandarmaya haber verelim demişti muhtar. Bütün köy akraba olduğu için onların arasında huzursuzluk çıksın istemiyorum. ama bir daha böyle bir olay olursa mutlaka haberleri olacak.

Muhtarla eşine akrabasına sözünü dinleten birine haber gönderin bence:26: Diğer velilerden arkadaşı varsa onlarla da konuşturabilirsiniz. Belki ikna ederler :26:
Delimidir nedir :53:

sıze hak verıyorum sonuna kadar kabus gıbı bı veli!

yıllar once rahmetlı babamın koydekı ogretmenı astegmenmıs..Babam annesını kaybettıgınde okula bıt getırır dıye babamı doverek okuldan atmıs :( Yıllar sonra aldıgım dıplomaya sahıp cıkmaya basladı..O senın dıploman degıl benım dıplomam sen okumadın ben okuttum der gurur duydugunu soylerdı..Ne olursa olsun o yavruların egıtımını tamamlaması ıcın tum gucunuzle destek olmanızı rıca edıyorum sızden..

gercekten cok sorunlu bır velıymiş.

bu kadına nasıl bır cozum bulunur ınan aklıma

bırsey gelmıyor bile ,kadın tam anlamıyla sorunlu

cunku .cocugunu doversın ,cocugumu dovdu dıye

okulu yıkar .dovmezsın dovmuyorsun dıye cocugum

boyle der .sorunlu cıdden yaa .

Allah yardımcın olsun .

Jandarmaya şikayet edin. Emin olun jandarma çok iyi ilgileniyor.
Gözünü korkutun biraz.
Dengesiz yahu çok üzüldüm çocuklara

aslına bakarsanız ben böyle bi başlık açacaktım baktım ki tam bana uyan bir başlık var yazayım dedim ben de sınıf öğretmeniyim ve bir velime çok sinirliyim 5 yıldır bu 5. okuttuğum sınıf böyle tehlikeli kadın görmedim kızı iyi dersleri falan da iyi sadece biraz kaba davranışları var asla özür dilememek gibi... benden bazı konularda memnun değilmiş ve sınıfın diğer velilerini kışkırtıyormuş dolduruyormuş bana karşı ...veli toplantısı yaptım bakın arkamdan sağda solda konuşmayın ne söyleyecekseniz buyrun yüzüme söyleyin dedim kimse bişey demedi bu kadın da vardı toplantıda mor oldu rengi değişti bugün de gitmiş beni müdürümüze şikayet etmiş öğleden sonra bazı derslerde serbest giyinmeye izin veriyorum diye artık karar verme yetkimiz bile kalmadı kadın karşıma çıkamıyor ama bana bi düşmanlığı gelişmiş nedenini anlamadım çocuğunun doğumgününü bie kutladım çocukları çok seven elinden geleni yapmaya çalışan bi öğretmenim tel. numaramı bile tüm velilere verdim bişey olursa arayın diye buna rağmen yapılanlara dayanamıyorum çok mutsuzum zaten kalabalık ve çook zor bi sınıf bir de veliler kabus gibi....sanırım pes edeceğim 2. dönem okulumun değişmesini isteyeceğim ilçe milli eğitimden başta çocuklar için kalayım diyordum fakat kendi sağlığımdan korkuyorum stres her hastalığın başı...:32:

ben de rehabilitasyon merkezinde görev yapıyorum.
özel olması ve öğrencilerimin durumları itibariyle benim de uğraşmam gereken çok konu oluyor.

çok farklı veli profiline sahip bir kurum.
ben velimin dilinden anlayan biriyle velimle iletişime geçiyorum.
bazen de çok sert görünen veli ben daha sert görününce biraz geri adım atıyor.

bu kadının sözünü dinlediği biri ile konuyu açıklamaya çalışın. hatırına dinleyebilir belki.
ne diyeyim çooookkkk zor gerçekten.
keşke empati olsa.

aslına bakarsanız ben böyle bi başlık açacaktım baktım ki tam bana uyan bir başlık var yazayım dedim ben de sınıf öğretmeniyim ve bir velime çok sinirliyim 5 yıldır bu 5. okuttuğum sınıf böyle tehlikeli kadın görmedim kızı iyi dersleri falan da iyi sadece biraz kaba davranışları var asla özür dilememek gibi... benden bazı konularda memnun değilmiş ve sınıfın diğer velilerini kışkırtıyormuş dolduruyormuş bana karşı ...veli toplantısı yaptım bakın arkamdan sağda solda konuşmayın ne söyleyecekseniz buyrun yüzüme söyleyin dedim kimse bişey demedi bu kadın da vardı toplantıda mor oldu rengi değişti bugün de gitmiş beni müdürümüze şikayet etmiş öğleden sonra bazı derslerde serbest giyinmeye izin veriyorum diye artık karar verme yetkimiz bile kalmadı kadın karşıma çıkamıyor ama bana bi düşmanlığı gelişmiş nedenini anlamadım çocuğunun doğumgününü bie kutladım çocukları çok seven elinden geleni yapmaya çalışan bi öğretmenim tel. numaramı bile tüm velilere verdim bişey olursa arayın diye buna rağmen yapılanlara dayanamıyorum çok mutsuzum zaten kalabalık ve çook zor bi sınıf bir de veliler kabus gibi....sanırım pes edeceğim 2. dönem okulumun değişmesini isteyeceğim ilçe milli eğitimden başta çocuklar için kalayım diyordum fakat kendi sağlığımdan korkuyorum stres her hastalığın başı...:32:

öğretmenim bazı zamanlarda o kadar mesafeli, sert ve net olmak gerekiyor ki.
bunu yaptığımda velilerimden saygı gördüğümü fark ettim. kısa cevaplar verip başının çaresine bak mesajı veriyorum kimi zaman.
yumuşak yüz buldular mı bazıları kullanmak için, sınırı aşmak için çok uğraşıyorlar.
tabii yanlış anlaşılmasın genelleme yapmıyorum ama problemli olanları kastediyorum.
pes etmek yerine 2. dönem siz değişiklik yapın.

Allah kolaylık versin. böyle tipler kendinden daha deli olanından ya da güçlüsünden korkar. o yüzden bir daha jandarma çağırıp şikayet edin. korksun. hatta çocuklarınızı çok döverseniz şikayet edip çocuk esirgeme kurumuna verdireceğim diye tehdit edin.
çocukları böyle dövüyorlar büyüdüklerinde aşırı derecede arsız utanmaz oluyorlar.

yanınızda kalacak anne babanız falan yok mu? yalnız korkmuyor musunuz

Kusura bakmayın yazamadım net yoktu. perşembe günü üniversite öğrencileri geldi okulumuza. çocuklara kırtasiye yardımı yaptılar. biz de yemek hazırlayalım dedik onlara. o gün bu veli de geldi canımlı cicimli konuşuyor hiçbir şey olmamış gibi anlamadım gitti. Mecbur kalmadıkça konuşmuyorum artık.

Annem babam yanımda kalamıyor. ilk atandığımda annemle kaldık bir ay ama köyde çok hasta oldu, bir yılda zor toparladı kendini o yüzden gelmesini istemiyorum. inşallah geçer bu zor günler.

Allah yardimcin olsun isin cok zor ama grur duyulacak bir meslegin var. evet durumuna uzuldum ama en cok da o zavalli cocuklara uzuldum. Oyle bir anneleri oldugu icin, kucucuk cocuk arkadaslarinin yaninda dayak mi yedi :43:

Allah yardımcın olsun canım.. meslekte on beşinci yılını yaşayan biri olarak gözünü korkutmak istemem ama daha çoook sıkıntı yaşayacaksın... ama bir o kadar da mutluluk.... mesleğini severek yapıyorsan hep bardağın dolu tarafını göreceksin... kendini bilmez bir iki kişi çıkacaktır ama sevgi ve saygısını tüm içtenliği ile gösteren öğrenciler ve veliler de var.... fiziki şartların olumsuzluğu da seni bunaltmış... çok sıkıldığında öğrencilerinin gözlerindeki saf güzelliği, sevgiyi gör.... bu arada bence söz konusu kişiyi jandarmanın uyarması sizi oldukça rahatlatacaktır.. bu tip insanlar otorite karşısında oldukça değişiyor ( tecrübe ile sabittir ) kolaylıklar diliyorum

bir yıl senın gıbı bır dag koyunde sınıf ogretmenlıgı yaptım birlestirilmiş sınıftı 4 ve 5 okuttum. aynı durumu yasadım. koy sartlarında (ucra kosede kalmıs koy) yasamak zordur. oraya ayak uydurman lazım yanı kıyafetınden erkeklerle olan dıyaloguna kadar. bılıyorum zor ama sabretmek lazım kendını okula ver. cocuklara daha ıyı egıtım ıcın ugras en ıı vakıt gecırme yontemıdır. bız 3 bayandık. dedıkodu gırla gıdıyodu koyde. hatta bu ıs cocuklara bıle yansıyodu. cocuklar tenefuste annelerınden duydugu konuları bırbırıne anlatıyodu. cocuklara dın kulturu dersınde dedıkodunun kotu oldugunu anlatmakla basladık. daha sonra ımamla bırlıkte ortak bır calısma yaptık. camıde vaaz vermek gıbı. ımam ılk konustu dını acıdan, daha sonra ben anlattım cocukların nasıl etkılendıgını. tabı bu yeterı kadar etkılı olmadı. daha sonra meb e durumu anlattım senın gıbı bı bayandan problem yasıyordum. meb ara yolu bulmaya calıstı baktık olmadı. jandarma ıle gorustuk saolsun cok yardımcı olmustu bunları bır sırayla dene cok kafana takma duymamaya calıs. ustune gelır ıse meb ve jandarmaya muhakka bıldır. (korkma korktugunu hıssettıkce dahada ustune gelır dık dur ) en kısa surede umarım duzelır durumlar

Yaşamayanın bilemeyeceği bir durum. Allah kolaylık versin. Yakından uzağa ilkesine göre hareket edip etraftan yardım almanda fayda var. Maalesef köy okullarını okul yerine kreş olarak görüyorlar altı bezlileri bile kapıyı açıp iteleyip gidiyorlar. İçerde ders mi yapılıyor öğretmen mi var kime ne!

Back