• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Velilerden biriyle başım dertte.

lanet olsun böyle insanlara ya. böyleleri insanı ya sinir hastası ya da katil eder.

Kızlar ben sınıf öğretmeniyim. Köyde çalışıyorum ve tek öğretmenim. 4 sınıf bir arada birleştirilmiş sınıf okutuyorum ve gerçekten çok zorlanıyorum. Köyde yaşamak zorundayım tek başıma çünkü ulaşım yok.

Velilerden biriyle başım dertte. 3. yılım bu köyde ve çekmediğim kalmadı bu kadından ve çocuklarından. Kadının hakkımda yaptığı dedikoduları saymıyorum bile. 3 çocuğu var 2si benim öğrencim ve çok ilgisiz. Sadece ders konusunda değil sağlıklarına bile özen göstermiyor pislikten yanlarına yaklaşamazsın o derece yani. Çocukların hepsinde gelişim geriliği var. Büyük olan 3. sınıfa gidiyor ama hala tenefüste okuma çalışması yaptırıyorum. ortanca 1. sınıf başladı ama sonra rapor aldılar okula gitmeye uygun değil diye ve kaydını sildim ama misafir olarak geliyordu birlerle. Kadın daha önce okulu bastı. Çocuklar kavga etmişler bu da gelmiş dersin ortasında öldürmekle tehdit ediyor çocukları. Bende kızdım bağırdım gitmezseniz jandarma çağıracağım diye.

Küçük çocuk yani misafir olan okula gelmek istemiyor kadın dersin ortasında ahıra girer gibi giriyor sınıfa çocuğu döve döve bırakıyor gidiyor. Bugün de yine aynı şey oldu ben de almayacağım artık okula zaten misafir dedim. Kadın diğer öğrencilerin yanında bağırıp çağırmaya başladı. ama deli gibi hakaretler falan görseniz inanamazsınız. sen okulda öğretmiyorsun ben evde onun ödeviyle mi uğraşacağım diyor. koca sınıfta sorunlu sadece bu 2 öğrenci ama. diyor ki sen dövmüyorsun çocukları. Dövmeyen öğretmen, öğretmen değilmiş. Öğleden sonra geldi 2 ders sınıfta durdu ben diğer sınıflarla ders işledim, o da küçük çocuğuyla oturdu yazı yazdı.

Çok uzun oldu kusura bakmayın ama ne yapacağım ben bu kadınla?
Muhtara gıt ama yanlı bırı olabılır
Jandarmadan destek almanı onerırım kesınlıkle

Bizim köyde aynı birleştirilmiş sınıf müdür hademe yok zaten 1 sınıfta bütün öğrenciler ama bizde öğretmene saygı var yemeğe çağırırlar köylüler çaya davet ederler oturmaya gidip gelinir kar kapatınca yolları aile olur köylü ona, peki o çocukların kaynaştırma sınfında okuması gerekmezmi veli durumlarını bilmiyormu?

Bizim köyde aynı birleştirilmiş sınıf müdür hademe yok zaten 1 sınıfta bütün öğrenciler ama bizde öğretmene saygı var yemeğe çağırırlar köylüler çaya davet ederler oturmaya gidip gelinir kar kapatınca yolları aile olur köylü ona, peki o çocukların kaynaştırma sınfında okuması gerekmezmi veli durumlarını bilmiyormu?

Diğer velilerle bir sorunum yok zaten benim de. geldiğimden beri selam vermediğim konuşmadığım 1 kişi olmamıştır zaten. ama bu kadın biraz sorunlu bugün kavga eder yarın gelir konuşur yüzsüz yüzsüz. çocukların durumu hakkında bunlar bana çekse zehir gibi olurlardı ama babalarına çektiler, ne yapayım diyor. fiziksel olarak da gerilik var ama kaynaştırma derecesinde değil. 1 yıl geriden gidiyor işte.

bir bayan öğretmen tanıdığımız var . evli. o da doğunun bir köyünde öğretmenlik yapıyordu.sizin gibi tek öğretmen.

tam 1 sene raporla idare etti. okula gitmedi. maaşının bir kısmını yine aldı.vicdanı nasıl rahat etti acaba dedim konunuzu okurken.

işin kolayına kaçmayıp mücadele ettiğiniz için tebrik ederim. Allah sabır versin.

bir bayan öğretmen tanıdığımız var . evli. o da doğunun bir köyünde öğretmenlik yapıyordu.sizin gibi tek öğretmen.

tam 1 sene raporla idare etti. okula gitmedi. maaşının bir kısmını yine aldı.vicdanı nasıl rahat etti acaba dedim konunuzu okurken.

işin kolayına kaçmayıp mücadele ettiğiniz için tebrik ederim. Allah sabır versin.

Çocuklarla bir sorunum yok ki onun çocuklarıyla da sorunum yok olamaz da zaten küçücük çocuklar suçları yok. zaten 6-7 yıl sonra ilk kez kadrolu öğretmen görmüş köy. benden önce hep ücretli öğretmenler gelmiş, yılda 2-3 öğretmen değiştirmişler. bu kadın da beni onlarla kıyaslıyor. onlar ödev vermiyordu, dövüyorlardı çocukları korkuyorlardı o yüzden diyor. çocuklar benden korksun istiyor ama ben korkmalarını istemiyorum ki.

Çocuklarla bir sorunum yok ki onun çocuklarıyla da sorunum yok olamaz da zaten küçücük çocuklar suçları yok. zaten 6-7 yıl sonra ilk kez kadrolu öğretmen görmüş köy. benden önce hep ücretli öğretmenler gelmiş, yılda 2-3 öğretmen değiştirmişler. bu kadın da beni onlarla kıyaslıyor. onlar ödev vermiyordu, dövüyorlardı çocukları korkuyorlardı o yüzden diyor. çocuklar benden korksun istiyor ama ben korkmalarını istemiyorum ki.

eti senin,kemiği benim hesabı yani.

ben jandarmayla bu işi çözemezsiniz diye düşünüyorum. kadın daha beter sıçrar üzerinize.

muhtardan başka yok mu başka köyde sözünü geçirebilecek biri:26: bir büyük filan ?

eti senin,kemiği benim hesabı yani.

ben jandarmayla bu işi çözemezsiniz diye düşünüyorum. kadın daha beter sıçrar üzerinize.

muhtardan başka yok mu başka köyde sözünü geçirebilecek biri:26: bir büyük filan ?

kendi kayınvalidesi var yanında birlikte oturuyorlar yazık o teyze her gördüğünde aman buna uyma diyor. eşi kayınvalidesi falan kimse bir şey diyemiyor ki eli maşalı biraz :)

canım kimi kime şikayet edeyim ki. daha neler neler yaşadım ben burada bir bilseniz. evimden her ilkbaharda sonbaharda akrep çıkıyor. kaç tane akrep, kaç tane zehirli böcek öldürdüm ben. daha önce okul lojmanında kaldım kapısı camı kapanmıyordu. çuval çakıp oturdum aralık ayında. imam lojmanına geçtim kapımın önünde tabutla ölü yıkama tahtasıyla oturdum 1 buçuk yıl.

hocam il ya da ilçe milli eğitimden başka bir okula görevlendirme yapmasını isteyin..çünkü sadece bu sebepler bile görevlendirmenizin yapılmasını gerektirir. afedersiniz ama sizin o okulda can ve mal güvenliğiniz bile yok.

hocam il ya da ilçe milli eğitimden başka bir okula görevlendirme yapmasını isteyin..çünkü sadece bu sebepler bile görevlendirmenizin yapılmasını gerektirir. afedersiniz ama sizin o okulda can ve mal güvenliğiniz bile yok.

Görevlendirme için birkaç kez başvuru yaptım ama kaymakamımız kadroluların yer değiştirmesini uygun bulmuyormuşşş. ama ne hikmetse başka bir köydeki kadrolu bayan 3 yıl boyunca bir gün bile köye gelmedi. hep görevlendirme ve raporla geçti. burada sadece evli ve çocuklulara görevlendirme yapıyorlar :(

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki... ben de köy okulunda öğretmenim görevde ilk yılım benim de sınıfıma ders işlerken veliler hiçbir şey yokmuş gibi giriyorlardı. hatta bir tanesi sınıfa girip bir çocuğu dövmeye kalktı o kadar sinirlendim ki zorla çıkardım sınıftan ve malesef idare bu konuda çok duyarsız hiçbir yaptırımı yok. ayrıca benim de çok problemli öğrencilerim var veliler dövmediğim için böyle olduğunu söylüyorlar ortaokul çocuğunu boyu benden uzun çocukları dövmemi bekliyorlar. malesef döven öğretmen iyi öğretmen diye bir düşünce var bu daha da sinirlendiriyor beni

kaydını sildirdiği çocuğu niye daha okula getiriyor bu manyak,hangi ödevlerini yapacakmış okumayan çocuk

ya çok sinir bozucu.
benim çalıştığım okulda da, öğrencinin biri öğretmeninin özel hayatına müdahalede bulunacak şekilde internette bazı işler karıştırmış. öğretmen de babasını okula görüşmeye çağırınca adam gidip öğretmeni karakola şikayet etmiş, çocuğuma iftira atıyor diye.
zor bazı sorunlu velilerle uğraşmak..

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki... ben de köy okulunda öğretmenim görevde ilk yılım benim de sınıfıma ders işlerken veliler hiçbir şey yokmuş gibi giriyorlardı. hatta bir tanesi sınıfa girip bir çocuğu dövmeye kalktı o kadar sinirlendim ki zorla çıkardım sınıftan ve malesef idare bu konuda çok duyarsız hiçbir yaptırımı yok. ayrıca benim de çok problemli öğrencilerim var veliler dövmediğim için böyle olduğunu söylüyorlar ortaokul çocuğunu boyu benden uzun çocukları dövmemi bekliyorlar. malesef döven öğretmen iyi öğretmen diye bir düşünce var bu daha da sinirlendiriyor beni

aynen öyle değiştiremiyorsun ki fikirlerini. öğle arasında çocuk yolda çıkardı şeyini tuvaletini yapa yapa gidiyor. annesi de diyor ki çocuk bu yapacak tabi :(

ya çok sinir bozucu.
benim çalıştığım okulda da, öğrencinin biri öğretmeninin özel hayatına müdahalede bulunacak şekilde internette bazı işler karıştırmış. öğretmen de babasını okula görüşmeye çağırınca adam gidip öğretmeni karakola şikayet etmiş, çocuğuma iftira atıyor diye.
zor bazı sorunlu velilerle uğraşmak..

çok zor hem de. öğretmenin bir hakkı yok ki. dedim bir sıkıntınız varsa ilçe milli eğitime gidip şikayet edin beni buraya gelip çocukların yanında kavga çıkarmayın. uğraşamam ben diyor.

Back