• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.

Ben de çocukların işlerini kendi halletmesi gerektiğini düşünen bir veliyim. Ama ödevler bildim bileli vatsaptan atılıyor ve öğrenci değil veli muhatap alınıyor. Yani ben hiç anne babamin odevlerimi bildiğini başımda bekledigini bilmem. Kendimiz yapar yapmazsak azarimizi kendimiz isitirtik. İki çocuk velisiyim. Ama veli değl de kendim tekrar okula başlamış gibi hissediyorum. Bende bundan şikayetçiyim ne yalan soylim. Ödevler yapılıyor atıyorum öğretmene. Orası olmamış surasini kötü yazmış yarım saat ödev muhabbeti yapıyoruz 😭 yani buradaki öğretmenlerin yorumlarını okuyunca kendimi çok garip hissettim bizde tam tersi çünkü. Ya da bizimki çok genç ve hevesli ilerde oda bıkar belki bilemedim

Ben de çocukların işlerini kendi halletmesi gerektiğini düşünen bir veliyim. Ama ödevler bildim bileli vatsaptan atılıyor ve öğrenci değil veli muhatap alınıyor. Yani ben hiç anne babamin odevlerimi bildiğini başımda bekledigini bilmem. Kendimiz yapar yapmazsak azarimizi kendimiz isitirtik. İki çocuk velisiyim. Ama veli değl de kendim tekrar okula başlamış gibi hissediyorum. Bende bundan şikayetçiyim ne yalan soylim. Ödevler yapılıyor atıyorum öğretmene. Orası olmamış surasini kötü yazmış yarım saat ödev muhabbeti yapıyoruz 😭 yani buradaki öğretmenlerin yorumlarını okuyunca kendimi çok garip hissettim bizde tam tersi çünkü. Ya da bizimki çok genç ve hevesli ilerde oda bıkar belki bilemedim
Ne güzel henüz onun hevesini kırmamışlar demek ki genç ve heyecanlı ✌

Ne güzel henüz onun hevesini kırmamışlar demek ki genç ve heyecanlı ✌

Aynen genç heycanli idealist. Tabi çok güzel ama herşeyin fazlası zarar ve biyerden sonra insan bunaliyor ne yalan soylim. Kendimi ilkokul öğrencisi gibi hissediyorum. Bence öğretmen ve veli sadece gerekli durumlarda iletişimde olmali bı sınır denge olmalı arada.

Aynen genç heycanli idealist. Tabi çok güzel ama herşeyin fazlası zarar ve biyerden sonra insan bunaliyor ne yalan soylim. Kendimi ilkokul öğrencisi gibi hissediyorum. Bence öğretmen ve veli sadece gerekli durumlarda iletişimde olmali bı sınır denge olmalı arada.
Ara ara olan değerlendirmeler dışında çok gerek olan bir durum yok aslında. Ama artık eğitimde öğrencinin adı yok

İlkokulda ingilizce ogretmeniyim bu 7. Yılım inannin artık bu sene bunaldigimi hissediyorum ki çocukları coook sevmeme rağmen .Bu kadar kendini bilmez insanlarla çalıştığımı hatırlamıyorum.Gecen bir tanesi aramış hocam kızın korksunlar.Dedim sen korksan bir dersi sevebilir misin o çocuk benden korkuyorsa benim insanlıkla ne işim olabilir .inanın seneye ortaokula tayin isteyeceğim birazda ergenlerle ugrasalim bakalım😊

Direk whatsap kapatın gitsin
Nasılsa ingilizce öğrenemiyecekler
Hepsi cahil kalacak yabancı dil öğreten yok zaten öğrenen de yok bütün gün instegramda cirit atıyor gençlik

İlkokulda ingilizce ogretmeniyim bu 7. Yılım inannin artık bu sene bunaldigimi hissediyorum ki çocukları coook sevmeme rağmen .Bu kadar kendini bilmez insanlarla çalıştığımı hatırlamıyorum.Gecen bir tanesi aramış hocam kızın korksunlar.Dedim sen korksan bir dersi sevebilir misin o çocuk benden korkuyorsa benim insanlıkla ne işim olabilir .inanın seneye ortaokula tayin isteyeceğim birazda ergenlerle ugrasalim bakalım😊
Ortaokul da 8lere denk gelmezseniz çok güzeldir. 8lerde çok fazla sınav baskısı oluyor idareden ve milli eğitimden

Öğretmen değilim. 1.sınıfa giden çocuğumun velisiyim. Veli grubuna yazılanlar bile beni sinir ediyor. Öğretmene yazılanları az çok tahmin ediyorum ve tanık olduklarımda oldu. Allah öğretmenlerimize sabır versin. Aldıkları parayı sonuna kadar hak ediyorlar fazlasını da hak ediyorlar. Söyleyeceklerim bu kadar

O arkadaş günün duyarını kasmaya gelmiş.
[/QUOTE]
Duyar kasmak, veli terörü ifadelerini kullanan öğretmenlere asıl velilerin isyan etmesi lazım.

Yok ya sakin karşılıyorum niyeyse. Veliyi sürece dahil etmek şart tabi ama işime müdahale etmesine kesinlikle izin vermiyorum. Üçüncü şikayette veliyi arayıp uyardım bi daha çok şükür yaşamadım öyle bir şey.
Eşimin arkadaşını da sürekli hamile kalıyor diye ilçe milli eğitime şikayet etmişlerdi😂 kadının 2 çocuğu var 😂
Bence onlar kendileri çalışmadıkları için triplere giriyor, bazıları ögretmenleri çekemiyorlar gibime geliyor.

Terör kelimesi modamı oldu. Herşeye bu kelimeyi kullanırsak önemsizleştirmiş gibi oluruz. Naapıyor veliler ellerinde silahla okulmu basıyor. Veli baskısı diyin velilerden çok sıkıldım diyin. Türkçede bunu tasvir edecek kelimemi yok.
Terörden zarar gören canlarını toprağa veren binlerce insanımız var ben bu kelimeyi görmek bile istemiyorum.
Tamam bazı öğretmenler ilgisiz vs olabiliyor ama genelde veliler çok müdahale edip baskı uyguluyor. Psikolojik şiddet uyguluyorlar, çirkeflik yapıyorlar e bu da terör bi nevi

5. sınıf rehber öğretmeni olarak sizi çok iyi anlıyorum.

çocuğu uzaktan egitime hic katilmamis bir veli gecen hocam oğlumun disi ağrıyor derse giremeyecek yazdı. normalde giriyor muydu ki demedim tabi cevap yazmadım. bu arada yoklama alıyorum ve grupta paylasıyorum yoklama listesini yani derse girmedigini goruyor cocugun.

daha dun aksam 10.30 da baska sınıftan bir veli selamsız sabahsiz hocam x in matematigi bu sene cok kotu neden boyle oldu diyor. Bu veli de pandemi var diye cocugunu okula ve kurslar gondermiyor. uzaktan egitime bir gelip bir gelmiyor cocukta zaten. derse gelmeyen cocugun matematigi nasıl iyi olabilir ki?

1 hafta once evde raporluyum. tanimadigim bir veli hocam x okulda simdi sizin dersiniz var soyler misiniz ben dayisigile gidiyorum dayisigile gelsin yazdı. soylemezseniz anahtari yok kapida kalir birde yazmiş. ben raporluyum okulda degilim yazdim. o zaman okulda olan bir hocayi arayin o soylesin bak cocuk disarida kalacak yoksa anahtari yok yazmis.

cevap vermiyorum artik cok gerekli bir soru olmadıkca.

Allah sonumuzu hayır etsin.
Çok özür dileyerek :oha: diyorum

Sistem berbat. Eskiden biz zamanında böyle değildi. Saygı vardı. Öğrenci sorumluluğunu bilirdi. Anne baba çocuğun peşinde ödev yaptırmak için koşturmazdı. Veliyi işin içine çok fazla sokan sistem getirildi özünde mantıklı olabilir bizim insanımız işte böyle suistimal etti. Proje ödevi olur çocuk elini sürmeden veli hazırlar ödevin üstünde çocuğun adı yazar. Hatırlıyorum biz gider malzemeleri alır oturur günlerce uğraşır yapardık. İşler şimdi çok karıştı öğretmen sadece öğrenci ile muhattap olurken şimdi tüm aile ile muhattap. Öğretmenlerin Allah yardımcısı olsun

İnsanlarla uğraşmak her sektörde aynı demek ki. Çok zor çooook.. İnsan çalışmadığı zamanlarda nasıl sabretmişim ,vay be diye hayret ediyor.. ama sabrediyor bi şekilde.. Kolaylıklar diliyorum size hocam..

Lisede görev yapıyorum ben de.simdiye kadar hiçbir watsup grubu açmadım.Ama pandemide el mecbur açtım.Dusunun okul watsup grubunda bile yokum o derece sevmiyorum.Yasadigim olumsuzluklar şunlar,çocuklar saati önemsemiyor.Gece 1 de uyudunuz mu yaziyor😳hangi subede merak etmiş a mi b mi .Çocukların sorularını çözüyorum .Özelden gönderdikleri her soruyu ya videolu çözüm ,ya fotoğrafli çözüm yapıp geri bildirim yapıyorum.Bunda sorun yok.Ama gece 2.5 ta soru gönderen öğrencim var.Veliler çok aramadı sağolsun.Simdilik öğrencilerle gorusuyoruz.
Buldugum çözümler ;tüm watsup grupları sessizde.Okumuyorum.yetisemiyorum.paylasim yapıp üzerine yazan varsa konuşuyorum bitiyor.gece yatmadan önce interneti kapatıyorum.uyaninca acıyorum.Cocuklari tembihliyorum gece mesaj atmamalri için.Bunun terbiye kurallarına aykırı olduğunu söylüyorum.
Size tavsiyem ben yaptım cevaplarını hosgormeniz.Bizim okul grubunda öğretmenler bile öyle .tek tek tesekur ederim bile yazıyorlar 🙂🙂velilere de gruba yazdım diyip kestirip atın.zamanla mesaj atmayı keseceklertir.Herseyi hosgormeyin ama tartışmayın.usulunce işinizi yapın.dersi şöyle anlatın diyenlerle tartismaya girmeyin.Kazanmazsiniz.Her boku bilirim insanı onlar.Ne kavga edin ne onaylayın.
Veli terörü başlığı biraz fazla olmuş.Sunu düşünüp rahatlayın.Fransada veliler watsup grubunda konuşup kiralık katil tuttular.Ogretmenin kafasıni kestirdiler.Bizim veliler bunların yanında melek kalr.

Veliler öğrencilerden daha çok yoruyor gerçekten. Ben öğretmen değilim ama öğretmen arkadaşlarımın Veli şikayetlerini dinliyorum yıllardır. Bir arkadaşım
kalmaya bana gelmişti saat gece 2de veli arayıp çocuğu okula göndermeyeceğim diye bilgi verdi. O zamana kadar ben abartıyor sanıyordum. İş ne olursa olsun insanla uğraşmak çok zor, Allah yardımcınız olsun.
Şaka mı bu ya adabı muaşeret diye birsey var boyle evebeynlerin cocuklarından ne olur
Adabı muaşeret dersi şart
Allah yardım etsin konu sahibi arkadasım
Grupları sessize alamıyorsun sanırım
Ama bence hiç değilse grupları sessize alamadığını 12den snra msj atmamaları rica et belki insafa gelirler

Back