• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

Göndermeyin bence nolur nolmaz iyileşene kadar. Zaten herkes tedirgin yaşıyor.
Belirli bir hastalığı yok ki ama. Evde herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Sanırım sınıfta alerjisini tetikleyen birşey var. Öğretmeni halıdan şüpheleniyor. Onu da anlıyorum, sınıfta ki diğer öğrencilerini ve kendini de düşünmek zorunda. Bilemez gerçekten hasta olup olmadığını. Alerji İlacını içirip yollayacağım umarım işe yarar

Belirli bir hastalığı yok ki ama. Evde herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Sanırım sınıfta alerjisini tetikleyen birşey var. Öğretmeni halıdan şüpheleniyor. Onu da anlıyorum, sınıfta ki diğer öğrencilerini ve kendini de düşünmek zorunda. Bilemez gerçekten hasta olup olmadığını. Alerji İlacını içirip yollayacağım umarım işe yarar
En ufak rahatsızlıkta bile kimse risk almak istemiyor dediğiniz gibi. Geçen haftalarda annesinin korona olduğunu düşünmediği bir öğrencimiz koronayken okula geldi mesela.

Kaynak kitaplarımızın çoğu zaten EBA yabancı dil portalında olduğu için eskisi gibi gizli yapmıyorum. Ha buna rağmen utanmadan şikayet eden olursa o da çok umrumda değil. Devlet kitaplarından tam verim alındığını düşünmüyorum. Herhangi bir çıkarım da yok kitap kullanma işinden.
Devlet kitaplari 3.siniflar disinda hemfikiriz.hicbirimiz tabiki yok ama kaynak konusunda yine dikkatli olmakta fayda var.Su surec cok karambol bir surec denetim vs gecirilmez sanmiyorum ama can sikar yani.

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Ayarları sadece yöneticilerin mesaj atabilmesi şeklinde değiştirin hocam.
Ayrıca lütfen sabah 9 akşam 5 arasında mesaj yazınız o saatten sonra gelen mesajlara cevap verebilmem mümkün değil diye bir mesaj atın.
Okullarda artık açıldığına göre ödevleri okulda kontrol edeceğim bana ayrı olarak göndermenize gerek yok deyip kısa bir açıklama yapın.
Ben öyle yaptım yoksa önü alınacağı yoktu.

Ayarları sadece yöneticilerin mesaj atabilmesi şeklinde değiştirin hocam.
Ayrıca lütfen sabah 9 akşam 5 arasında mesaj yazınız o saatten sonra gelen mesajlara cevap verebilmem mümkün değil diye bir mesaj atın.
Okullarda artık açıldığına göre ödevleri okulda kontrol edeceğim bana ayrı olarak göndermenize gerek yok deyip kısa bir açıklama yapın.
Ben öyle yaptım yoksa önü alınacağı yoktu.
Bizimkiler algısız mı acaba? Bu dediklerinizin hepsini yaptım ama bildiklerini okumaya devam ediyorlar.

Çocuklar ödevleri not almıyor gruba atar mısınız diyorlar. Ödev çocuğun değil anne babanın daha çok. Bana müthiş yanlış geliyor ama ödev konusunda ilkeli davranmayı bıraktım mesela. Çocuklarda o sorumluluğu geliştirmedikleri için ödev yapmadan gelir oldular gruba göndermeyince.

Evet işte ben de bundan bahsediyorum. Ödevler anne babanın sorumluluğu oldu. Çocuğun ödevini kendisine değil de anne babasına söylenmediği sürece yapmaması çok büyük bir sorun aslında kimse farkında olmasa da. Benim çocuğum okul çağına gelince nasıl olacağım bilmiyorum ama inşallah bu yanlış davranışları devam ettirmem diyeyim o zaman.

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Ortaokulda da veliler böyle. Aynı veli beni üç kez idareye şikayet etmişti. Birinde canlı derste kameramı açmıyormuşum diye sikayet etmiş, ikincisinde kameramı açtım, çocuk sürekli bana bakıyormuş kitabına hiç bakmıyormuş diye sikayet etti. Üçüncüsü de bomba, çocuğu okulda derste, veli okul idaresini arıyor, ingilizce öğretmeniniz neden bugün canlı ders yapmıyor saatlerdir bekliyoruz diyor. Ciddi ciddi saygı duyuyorum kendisine. Öğrenci okulda yüz yuze eğitimdeyken canli dersi kimle yapacaktım acaba? Hayır o saatte başka sınıfla dersim vardı bir de.

Bekle! Yani ögretmenler MECBURMU whatsapptan iletisim kurmayi? Mecbur? Aklim bunu almiyor ya. Özel hayata o kadar ihlal oluyor ki. Mail dururken, whatsapp nedir? Kizim ana okuluna gidiyor ve bizde bilgilendirme platformu var. Yani mail ve parolan ile giriyorsun ve ögretmenin yazdiklarini okuyorsun. Arada foto atiyor yada iste "su güne ögrenciler su materyali getirsin çünkü su konu islencek" gibi bilgilendirmeler.

Acil bir durum ise, ögretemene not yazip, çantasina koyuyoruz.

Sanki cocuk degil, veli okula gidiyormus gibi. Ödevi algilayabilmesi cocugun sorumlulugu. Ertesi gün okula ödevsiz gitmek niye sanki dünyanin sonu olarak algilaniyor?

Mail ile olmuyorsa o zaman yine baska numara al giggles giggles ve o senin is telefonun olsun (eger maddi durumun el veriyorsa, en ucuz telefonu al). O telefonda ancak saat 8-17e kadar açik dursun. Saçma sorulari cevaplama. Ve bunuda velileler anlat. Saat 17den sonra bilgi vermeyecegini.

Bu sekilde halen sorusturma açilirmi D damdan ?

Yeterince gibi saçma bir ölçü olduğu sürece canları isterse tabii

Veli diyecek ki ben akşam 7 de eve geldim çocuğa sordum bugün ne dersiniz vardı söyledi

İngilizce öğretmeni ödev var demiş ama yazmamış, not almamış öğretmen de telefonunu kapatmış çocuk da ağladı ben yarın derse girmem dedi bu hafta derse girmesi okuldan soğuttu vs diye şikayet eder

Ortaokulda da veliler böyle. Aynı veli beni üç kez idareye şikayet etmişti. Birinde canlı derste kameramı açmıyormuşum diye sikayet etmiş, ikincisinde kameramı açtım, çocuk sürekli bana bakıyormuş kitabına hiç bakmıyormuş diye sikayet etti. Üçüncüsü de bomba, çocuğu okulda derste, veli okul idaresini arıyor, ingilizce öğretmeniniz neden bugün canlı ders yapmıyor saatlerdir bekliyoruz diyor. Ciddi ciddi saygı duyuyorum kendisine. Öğrenci okulda yüz yuze eğitimdeyken canli dersi kimle yapacaktım acaba? Hayır o saatte başka sınıfla dersim vardı bir de.
Sizin de kendinizi kesesiniz gelmiyor mu böyle olunca 🙄

Veli diyecek ki ben akşam 7 de eve geldim çocuğa sordum bugün ne dersiniz vardı söyledi

İngilizce öğretmeni ödev var demiş ama yazmamış, not almamış öğretmen de telefonunu kapatmış çocuk da ağladı ben yarın derse girmem dedi bu hafta derse girmesi okuldan soğuttu vs diye şikayet eder

Oha yani, ee diger ögrenciler yazdigina göre o arastirma hemen sonuçlanmazmi? Yani diger ögrenciler o ödevi yapabildigine göre, sikinti ögretmende degil, ögrencide oldugu zaten bal gibi ortada olur? Ki arastirma olmasi bile saçma. Burda totolari ile gülerlerdi böyle sikayetlere.

Cok tuhaf seyler gerçekten. Sanirim burda asiri aileye bagli olan konulari anlamaya basliyorum.

Şimdi yine mesajlarıma baktım mesela her hafta ödevle beraber yazmışım saat 8den sonra yazmayın ve ödev resmi atmanıza gerek yok diye ama yine geçen hafta saat 10da yazan oldu. İngilizce de yapmıyorum oysa duyuruları ama hatayı nerede yapıyorum bilmiyorum

Merhaba

O kadar haklısınız ki ben bile bir veli olarak sinir oluyorum 7.
Sınıfa giden oğlumun grubunda sınıf öğretmenimiz herşeyi tane tane anlattığı halde defalarca aynı soruyu soranlar la dolu 3. Sınıfa giden oğlumun grub bize kapalı ama öğretmenimizi özelden cok bunalttilar görüntülü arayanlar bile varmış. Allah yardımcısı olsun tüm öğretmenlerimizin

O kadar haklısınız ki ben bile bir veli olarak sinir oluyorum 7.
Sınıfa giden oğlumun grubunda sınıf öğretmenimiz herşeyi tane tane anlattığı halde defalarca aynı soruyu soranlar la dolu 3. Sınıfa giden oğlumun grub bize kapalı ama öğretmenimizi özelden cok bunalttilar görüntülü arayanlar bile varmış. Allah yardımcısı olsun tüm öğretmenlerimizin
Beni de bu hafta whatsapptam tam 6 kere aynı numara aradı ben açmadıkça o aradı yani 😂

Neyse belki bazı veliler isyanımızı duymustur buradan

Sizin de kendinizi kesesiniz gelmiyor mu böyle olunca 🙄
Yok ya sakin karşılıyorum niyeyse. Veliyi sürece dahil etmek şart tabi ama işime müdahale etmesine kesinlikle izin vermiyorum. Üçüncü şikayette veliyi arayıp uyardım bi daha çok şükür yaşamadım öyle bir şey.
Eşimin arkadaşını da sürekli hamile kalıyor diye ilçe milli eğitime şikayet etmişlerdi😂 kadının 2 çocuğu var 😂

Bir örnek olayda benden
Eba yoğunluğu kaldıramıyor zoom üzerinden ders yapın diye resmi yazı geldi.
Öğrenciler okula iki gün gelmeye, uzaktan dersleri ise hem ebadan hem zoom üzerinden yapmaya başladık.
Bir velide buna isyan etmiş.
Ne saçma sapan işler yapıyormuşuz :bicak::KK45:
Bir oradan bir buradan ders yapıyormuşuz.
La havle çekmekten bir hal olmuştum.

Yok ya sakin karşılıyorum niyeyse. Veliyi sürece dahil etmek şart tabi ama işime müdahale etmesine kesinlikle izin vermiyorum. Üçüncü şikayette veliyi arayıp uyardım bi daha çok şükür yaşamadım öyle bir şey.
Eşimin arkadaşını da sürekli hamile kalıyor diye ilçe milli eğitime şikayet etmişlerdi😂 kadının 2 çocuğu var 😂
Eskiden hep veliyi sürece dahil edelim derdim de artık acaba biraz uzaklaştırsak mı diye düşünüyorum 😂

İşime müdahale edilince zaten tepem atıyor. Sırf bu yüzden bi iş arkadaşımla tartışmışlığım var.

Hamile kaldığı için özür dileseymiş o ne öyle. Hem öğretmen hem çocuk doğuruyor

O kadar haklısınız ki ben bir Veli olarak da şikayetçiyim ... Birinci sınıfa giden ( yüz yüze değil uzaktan) bir oğlum var .Doğal olarak da bir Whatsap grubu var sürekli veliler öğretmenimize gereksiz şeyler soruyor. Bildirimleri sessize aldım artık. İçimden diyorum allah sabır versin kadına. Sadece bir kere aradım öğretmenimizi o kadar. Ne gerek var insanları bu kadar rahatsız etmeye....

Hocam siz cok haklisiniz , ben ogretmen falan degilim ama cildiriyorum grupta diger velilerin yazdigina , hergun ders programi soran mi ararsin , yarin derste ne isliyrcegiz diye soran mi
Yanliz dun de enteresan bişey oldu , bizim ingilizce ogretmeni bana aksam mesaj atti , milana hanim x ödevini gonderecekti hatirlatir misiniz diye , sanirim sinifta tek odev yapan benimki 🤦🏼‍♀️ ogretmen pesinde dolaniyor odevi icin

Yanliz dun de enteresan bişey oldu , bizim ingilizce ogretmeni bana aksam mesaj atti , milana hanim x ödevini gonderecekti hatirlatir misiniz diye , sanirim sinifta tek odev yapan benimki 🤦🏼‍♀️ ogretmen pesinde dolaniyor odevi icin
Bu da ilginçmiş gerçekten. Dikkat çeken bir çocuğunuz olmalı ki sizden ödev gelmesi konusunda öğretmenin beklentisi var. Herkese tek tek sormuyordur büyük ihtimalle.

Back