Veli -öğrenci sorunu(öğretmen arkadaşlar ve konuya hakim anneler bakabilir mi)

Çok iyi yapmıssınız. Saç boyatmak olmus 4-5 bin. Ben de aynı şekilde kardeşimi meslek öğrenmeye yönlendiriyorum okumaya hiç niyeti yok sınava girerse mutlaka bir şey kazanır ( zaten sınaca giren herkes bir bölüm kazanıyor ama diplomali işsizden başka bir şey olmuyor) o yüzden dişçinin yanında protez diş yapmayı öğreniyor şuan. 2 yıllık bölümünü okur o şekilde devam eder. Babam diş laboratuvarı müdürü işçiler haftalık 10 binden fazla kazanıyor. Okumak malesef dezavantaj olmaya başladı şu zamanda. Meslek öğtenmek en iyisi.
Malesef. Bir öğretmen olarak bunu söylemek çok zoruma gidiyor ama çocuklarımıza alternatifler sunmak zorundayiz hele de teknoloji çağında 🥺

10 yaşındaki çocuğun ne erkeklik gururu onu anlamadım.
Siz bir öğretmen olarak çocuğun ev içinde ihmal edildiğini, hakarete ve küfüre maruz kaldığını gerekli yerlere bildirdiniz mi?
Rehberlik servisi ile görüştünüz mü?
Ortada bir çocuğun ihmali var, sizin de kamu görevlisi olarak yapmanız gereken şeyler var. Öncelikle onları yerine getirin.

Bu durumum çözümü yok yanı ben bulamadım. Sizin gibi her yolu denesen de olmuyor. Sadece aralarından bir kez bir öğrencim 3. Sınıfta bana karşı açılmıştı ( ennn yaramazları) . Ve öğrendim ki evde şiddetin alası yaşanıyormus. Kendısı anlattı her şeyi bir gün aniden.
Mesleğin en zor yanı bu işte.

Ben sizi ve diğer velileri çok iyi anlıyorum .
Öğretmen değilim ama ben de veliyim.
Oğlum 4. sınıf , bahsettiğiniz gibi bir öğrenci oğlumun sınıfında da var .
Tüm sınıf bıktık inanın .
Çocukta küfür , zorbalık, şiddet , öğretmene hakaret ne ararsanız var .
Yaka silktik , öğretmenimiz de öyle .
Ne yapacağımızı şaşırdık artık .
Bu sene bitse de kurtulsak diye bekliyoruz .

Böyle bir öğrenci bizim okulda var , başka okula gitti bir gün sonra tekrar geldi bizim okula . Oradakiler dovmus bunu 😁😁okul çevre okulu hepsi bunun gibi çocuklarla dolu olunca

Doğru değil biliyorum ama ben olsam en en arkaya oturturum , onunla konuşmayı da yasaklarım . Bazı çocuklar eğitilmiyor üzgünüm .
Sınıfın düzenini bozuyorlar , zorbalik yapıyorlar .
Sizin birkaç konumuz daha vardı yanlış hatırlamıyorsam zor ama görmezden gelin, aileye mesajla falan yanlış birsey söylemeyin . Ne yazık ki isstem öğretmeni suçluyor her olayda
Başka yolum kalmadı maalesef..Diğer öğrencilere sahip çıkmak tek çarem.

Malesef. Bir öğretmen olarak bunu söylemek çok zoruma gidiyor ama çocuklarımıza alternatifler sunmak zorundayiz hele de teknoloji çağında 🥺
Çocuğun alternatifi var,babasının işini yapacakmış,okumasın hocam diyor kadın zaten..Ama bir şekilde ilkokul ortaokul lise okuyacak bu çocuk.Davranışlarını düzeltmezse toplumda yer i olmaz ki..

Bu durumum çözümü yok yanı ben bulamadım. Sizin gibi her yolu denesen de olmuyor. Sadece aralarından bir kez bir öğrencim 3. Sınıfta bana karşı açılmıştı ( ennn yaramazları) . Ve öğrendim ki evde şiddetin alası yaşanıyormus. Kendısı anlattı her şeyi bir gün aniden.
Mesleğin en zor yanı bu işte.
Bilmek çözüm olmadı benim için..Çok destek oldum,arkadaşlarıyla konuştum,sınıf tarafından kabul görmesi için uğraştım.Eve gidince sıfırlandı.
Elimi eteğimi çektiğim an olaylar başladı.

Başka yolum kalmadı maalesef..Diğer öğrencilere sahip çıkmak tek çarem.
Sevgili meslektaşım, kanunen yapmanız gerekeni yapın! Aileyi bildirmek zorundasınız! Bundan niye kaçıyorsunuz? Size ben dahil birkaç kişi söyledi bunu. Cevap vermiyorsunuz ısrarla. Israrla çocuğa nasıl bir tepki koyabileceğinizi söyletmeye çalışıyorsunuz. Yükümlülüğünüzü yerine getirmek zorundasınız.

Merhaba arkadaşlar,
Yaramaz,anormal düzeyde küfreden(kişiye özel),sorun çözme becerisi gelişmemiş öğrencim var.
Bu öğrenciminin böyle olması ailesi ike alakalı.Anne çocuğuna küfreder,döver,çocuğunu aşağılar,ve erkeklik gururuyla oynar.Bunlara tesadüfen şahit oldum ve diğer velilerden de duydum.
Şahit olmasam da böyle olduğunu anlamak zor değil.

Bütün sınıf çok çektik.Ve ben bu çocuk için elimden geleni yaptım.rehberlik,veli görğşme,sinema ve yemek,birebir vakit ge
İrme,konuşma...Sorunlar bir kaç gün düzelse de artarak devam etti.
Yine bir gün bir öğrencim(uslu) bilmem kaçıncı küfürden sonra velilerin gözü önünde sinir krizi geçirdi.Çocuğu havada tuttuk..
Haylaz çocuğun velisi hiç bir tepki vermediği gibi bir de idareye gitmiş,çocuğuma zorbalık yapıyorlar diye.
Bu olaylar üzerine idareye gittim ve durumla başa çıkamayacak kdar yorulduğumu söyledim.Onlara devrettim sorunu.
Veli ertesi gün,x’in kaydını aldırıyorum başka bir okula,yarın son günü diye mesaj attı.
Yalan yok ,çok sevindim.
Ertesi gün vedalaştık çocukla,akşamına aradı.
Biz x’i cezalandırdık,ortada böyle nir şey yok deniyoruz dedi.
Bu arada velilere de aldırdım ,hakkınızı helal edin demiş.
Sonra çocuk veda töreninden sonra geldi jiç bir şey yok gibi.Geldiği gibi de olaylar.
Dışarda da veliler sorunca arkadaşlar x’i deniyorlarmış,ceza vermişler dedim.
Veliler sinirlendi.
Kadına saydırmışlar.Kadın beni yalanlamış.Ben tatile kadar devam etsin diye gönderiyorum demiş falan filan..(o zaman niye yarın son günü dediniz)Bilmem kaçıncı kez idarede.
İdare seneyi senin veliyle kapattık hocam diyor..
Kadın bana saçma sapan mesajlar atıyor,ve kayıt alınmamış.
Arkadaşlar ben bu velinin yüzünü bile görmek istemiyorum.Yoruldum artık.
Çocuk için elimden geleni yaptım ama yaramaz olan kendisi..
Dahası var ama vaktinizi almayayım.
Veli de çocuğuny aldırcak cesaret de yok..
Çocuğa karşı da tahammülüm kalmadı.
Çok mutsuz ve sinirliyim,ve bu durumum işime karşı motivasyonumu düşürüyor..
Nasıl sıyrılcam bu işin içinden,ve bu veliye karşı yüreğimin soğuması şçin ne yapmalıyım?
Biliyor çünkü başka okulda da aynı sorunları yaşayacağını.
Diğer veliler şikayet etse birseyler yapılabilir belki.

Bizim okulda öğretmen seçiliyor,velilerin istediği öğretmeni seçmesine izin veriliyor,
Her zümrede bir öğretmen var öne çıkan,Bunlara en iyiler baştan veriliyor,diğer eski öğretmenlerin de veli kadrosu hallice ,e ben de yeniyim,beni kimse bilmiyor,benim profilin yerlerde.Ne ararsanız var.
Sonra da sisteme göre alıyoruz kayıtları diyorlar,yerseniz..
Az kaldı,zor tutuyorum kendimi.Bu ilk değil benim.Son da olmayacak..Daha kaç kişi var böyle.
Çocuk ilkokul öğrencisi desem bu kadar küfür bilmez. Ortaokul desem öğretmen seçilmez anlayamadım.Bizim okulda da hatta kızımın sınıfında da var Böyle sorunlu öğrenciler. Gecen sınıf grubu kurmuşlar öğretmen olmadan ona bile sokmadım kızımı küfürü edince birsey zannediyorlar kendilerini. Hem idare hem öğretmen bu konuda çok çabalıyor ama yetmiyor çünkü is ailede bitiyor.birgün sınıf hocamız tek tek çocukların ismini yazıyor watsap a bunların velileri acil bana ulaşsin diye benim kizın ismi yok ama içime bir korku düştü birşey mi oldu diye. Hocaya sordum özelden hoca da okulda olacak deneme için para getirmeyenlerin velilerine ulaşmak için olduğunu söyledi. Sorunlu çocuğun velisi de oğluna "yine ne b.k işledin" demiş. Çocukta bunu çok normal birşeymiş gibi sınıfta anlatmış. Onlara normal geliyor çünkü bu üslup.

Sevgili meslektaşım, kanunen yapmanız gerekeni yapın! Aileyi bildirmek zorundasınız! Bundan niye kaçıyorsunuz? Size ben dahil birkaç kişi söyledi bunu. Cevap vermiyorsunuz ısrarla. Israrla çocuğa nasıl bir tepki koyabileceğinizi söyletmeye çalışıyorsunuz. Yükümlülüğünüzü yerine getirmek zorundasınız.
Meslek hayatımda çok ağır vakalarla karşılaştım,bu dediğiniz sorun çözmediği gibi daha da sarpa sardırdı.
İdare destek olmamıştı,hatta yetiştirme yurdundaki şartların çok daha ağır olduğunu burda iyi ya da kötü bir ailesinin olduğunu söylemişlerdi.
İdare ve rehberlik durduruyor beni

Şikayet etme işini bu kadar suruncemede birakmamaliydiniz. Çocuk nakil aldirsa her şey cozulecek gibi davraniyorsunuz ancak ortada ciddi bir istismar var gibi duruyor. Sinifinizdaki diğer öğrencileri korumak kadar o çocuğu da korumak goreviniz
Görevimi ziyadesiyle yerine getirdim,ve bunları yaparken diğer öğrencilerimi kaybetme aşamasına geldim.

İnanın bu mümkün değil,kendimden verdim ..Yine de işe yaramıyor.
İdarenin gözünde sorunu çözemeyen öğretmen oluyorsunuz.İdare de bir yere kadar ilgileniyor.
Ne ders işleyebiliyorum,ne etkinlik yapabiliyorum sorundan.
Sizi bir veli olarak anlıyorum. Bizim öğretmenimizde sizinle aynı psikolojide şu an sebep uyumsuz çocuklar ve ilgisiz benim çocuğum yapmaz diyen ebeveynleri, tabiki idareden sürekli uyarı alan da öğretmen çocuklarla başa çıkamıyorsun deniliyor sürekli. Öğretmende sürekli huzursuz bu nedenle.
Arada olan akıllı uslu çocuklara oluyor ama sizin stresiniz özellikle sınıftaki sorunsuz çocuklara korku ve üzüntü olarak geri dönüyor bunu bilin istedim.
İdareler zaten topu öğretmenlere atıyor genelde rehberlik deseniz çoğu okulda adı var kendi yok ;(
Sakin kalmaya çalışın , stresinizi de lütfen sınıfın kalanına yansıtmayın.

Meslek hayatımda çok ağır vakalarla karşılaştım,bu dediğiniz sorun çözmediği gibi daha da sarpa sardırdı.
İdare destek olmamıştı,hatta yetiştirme yurdundaki şartların çok daha ağır olduğunu burda iyi ya da kötü bir ailesinin olduğunu söylemişlerdi.
İdare ve rehberlik durduruyor beni
Siz aileyi şikâyet edin. Aile işin ciddiyetini anlarsa kendini değiştirmek zorunda kalır. Bir de kaç yıllık öğretmensiniz? İdare sizi epey sindirmiş anladığım kadarıyla. Çocuğa şiddete bile bile göz yumduğunuzu herhangi biri cimere falan yazarsa yani şikâyet edilirseniz o idare kurtarmaz sizi. Hemen kendilerini aklarlar ve sorumluluk sizde olduğu için ihmalkârlığınızla baş başa kalırsınız. Haklarınızı, sorumluluklarınızı iyi öğrenin. Yoksa başınız çok ağrır.

Meselenin kökü aile olunca çocuk için elden bir şey gelmiyor. Bir veli bana sizin sayenizde diğer veliler bana bilendi dedi. Çocuğu kavgacı kendi gibi. Diğer veliler sürekli şikayet ediyor.

Kısacası velinin sizi taciz etmesinin önünü kesin.. Diğer veliler ile illaki karşı karşıya gelecek birbirleri ile uğraşsınlar boşverin siz..

Tabi ki var. Burda bir okulda 20 veli toplandi biz ayrı sınıf istiyoruz ,sadece çalışkanlar olacak ,ailesi belli meslek grubundan olanlar olarak talep ediyoruz dediler. Ayrı sınıf açıldı o listede verilen öğrencilerden bir tane bile farklı isim alinmadi. Sözde " Bağış " adı altında da 8bin her veli okula verdi.
Ne kadar yanlış bir hareket. Seviye sınıfları her zaman öğrenci başarısını desteklemez, hatta çoğu zaman fazla özgüvenden çocukların rekabet duygusu düşer ve zarar görürler

X