Veli -öğrenci sorunu(öğretmen arkadaşlar ve konuya hakim anneler bakabilir mi)

Çocuk başka okula gidince sorun çözülecek mi ? Bir meslektaşınız başına bela olacak
Onlar gittiği her yerde bela oluyor zaten. Çözemediğiniz sorunu mecburen başkasına paslıyorsunuz. Elden ele geziyor. Herkesin evladı değerli ve mecburen kendi elinizdekileri korumakla yükümlüsünüz. Aile ilgilenmiyor idare ve rehberlik yeterli çözüm üretemiyor, siz de elinizdekileri tüketiyorsanız son seçenek başkasına devretmek

Bence de. keşke her aile bilinçli olsa. Buna benzer bir öğrencimin velisi ;" hocam uğraşmayın bu çocuk böyle ,zaten okumayacak o yüzden diplomasını alsın yanımda calisacak." Dedi. bıraktık çocuğu kendi haline ,mezun ettik yolladık.
Üzücü ama en iyisi o maalesef. Sınıflar o kadar kalabalık olmasa, ya da şartlarımız farklı olsa belki uğraşılır ama bu şekilde uğraşılmıyor. Sınıftaki çocukların hepsi dört dörtlük olsa dahi işimiz çok zor

Benim arkadaşım rehber öğretmen, o bir öğrencisini anlatmıştı, çocuğun sorunu ile ilgili çocuğa sorumluluk veriyor. Çocuğu çağırıp bu görevi senin yapmanı istiyorum, başaracağından eminim. Sınıfta arkadaşlarımıza nasıl davranmamız gerektiği, konuşmalarımızda dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir vs bununla ilgili bir araştırma yapıp sınıfta sunum yapacaksın diye. Mesela onun öğrencileri diğer öğrencilerle dalga geçiyorlardı o o konuyu vermişti.
Bir de siz daha iyi bilirsiniz ki bu çocuklar iyi yada kötü ilgi çekmeye çalışıyor onu görmezden gelin, öğrenciler de öyle yapsın. Yada toplaşıp dövsünler. Daha ne diyim bütün çocuklar şikayetçiyse.

4.sınıf,
Dediğiniz etkinlilkeri uygulasam da maalesef yeterli olmadı.
Bizim esas problemimiz şiddetli ve tahrik edici küfür..
Geçimsizlik.
Dediğiniz yollar idare ettirdi,değiltirmesi öğrenciyi
Küfürle ilgili diğer öğrencileri bilinçlendirseniz? Küfür edilen kimseye birşey olmadığını küfür edenin sorunlu oldugunu vs iletseniz. Hatta bı post okudum geçenlerde çocuğu bu şekilde zorbalanan bir veli çocuğuna biri çok afedersiniz kaka yapsa bunu al dese alır mısın diyor kadın, çocuğu da almam tabiki diyor. Küfür de bunun gibi, küfür edeni kirletir sen üstüne alınmazsan sorun olmaz demişti. Benim hoşuma gitti.

İşleyişi ben de merak ediyorym. Yasada açık olabilecek mi?
Açık var. Veli isteğinin yanında rehber öğretmenin bireysel görüşme sonucu vereceği onay şart koşuldu. Sistem içi oynama mümkün mü henüz bilmiyoruz. İlçe mem sabote etme yetkisine sahip olursa sabote eder.

Okullar kolay kolay sabote etmeye çalışmaz diye düşünüyorum çünkü ilkokullarda öğretmen seçme işi velilerin ciddi baskı aracı. Okul 'sistem izin vermiyor' deyip kendini kurtaracak.

Merhaba arkadaşlar,
Yaramaz,anormal düzeyde küfreden(kişiye özel),sorun çözme becerisi gelişmemiş öğrencim var.
Bu öğrenciminin böyle olması ailesi ike alakalı.Anne çocuğuna küfreder,döver,çocuğunu aşağılar,ve erkeklik gururuyla oynar.Bunlara tesadüfen şahit oldum ve diğer velilerden de duydum.
Şahit olmasam da böyle olduğunu anlamak zor değil.

Bütün sınıf çok çektik.Ve ben bu çocuk için elimden geleni yaptım.rehberlik,veli görğşme,sinema ve yemek,birebir vakit ge
İrme,konuşma...Sorunlar bir kaç gün düzelse de artarak devam etti.
Yine bir gün bir öğrencim(uslu) bilmem kaçıncı küfürden sonra velilerin gözü önünde sinir krizi geçirdi.Çocuğu havada tuttuk..
Haylaz çocuğun velisi hiç bir tepki vermediği gibi bir de idareye gitmiş,çocuğuma zorbalık yapıyorlar diye.
Bu olaylar üzerine idareye gittim ve durumla başa çıkamayacak kdar yorulduğumu söyledim.Onlara devrettim sorunu.
Veli ertesi gün,x’in kaydını aldırıyorum başka bir okula,yarın son günü diye mesaj attı.
Yalan yok ,çok sevindim.
Ertesi gün vedalaştık çocukla,akşamına aradı.
Biz x’i cezalandırdık,ortada böyle nir şey yok deniyoruz dedi.
Bu arada velilere de aldırdım ,hakkınızı helal edin demiş.
Sonra çocuk veda töreninden sonra geldi jiç bir şey yok gibi.Geldiği gibi de olaylar.
Dışarda da veliler sorunca arkadaşlar x’i deniyorlarmış,ceza vermişler dedim.
Veliler sinirlendi.
Kadına saydırmışlar.Kadın beni yalanlamış.Ben tatile kadar devam etsin diye gönderiyorum demiş falan filan..(o zaman niye yarın son günü dediniz)Bilmem kaçıncı kez idarede.
İdare seneyi senin veliyle kapattık hocam diyor..
Kadın bana saçma sapan mesajlar atıyor,ve kayıt alınmamış.
Arkadaşlar ben bu velinin yüzünü bile görmek istemiyorum.Yoruldum artık.
Çocuk için elimden geleni yaptım ama yaramaz olan kendisi..
Dahası var ama vaktinizi almayayım.
Veli de çocuğuny aldırcak cesaret de yok..
Çocuğa karşı da tahammülüm kalmadı.
Çok mutsuz ve sinirliyim,ve bu durumum işime karşı motivasyonumu düşürüyor..
Nasıl sıyrılcam bu işin içinden,ve bu veliye karşı yüreğimin soğuması şçin ne yapmalıyım?
Hocam çocuk fiziksel ve psikolojik istismara uğruyor anne tarafından, bildirim yükümlülüğünuz var

Böyle bir öğrenci bizim okulda var , başka okula gitti bir gün sonra tekrar geldi bizim okula . Oradakiler dovmus bunu 😁😁okul çevre okulu hepsi bunun gibi çocuklarla dolu olunca

Doğru değil biliyorum ama ben olsam en en arkaya oturturum , onunla konuşmayı da yasaklarım . Bazı çocuklar eğitilmiyor üzgünüm .
Sınıfın düzenini bozuyorlar , zorbalik yapıyorlar .
Sizin birkaç konumuz daha vardı yanlış hatırlamıyorsam zor ama görmezden gelin, aileye mesajla falan yanlış birsey söylemeyin . Ne yazık ki isstem öğretmeni suçluyor her olayda

Böyle çocuklara çok üzülüyorum. Çocuk hamur neticede, şekil veren aile. Ailesi değişmeyeceğine göre, çocuk için yapabileceğiniz pek bir şey yok. Mecburen yılsonuna kadar dişinizi sıkacaksınız. Keşke herkes anne baba olmasa.

Merhaba arkadaşlar,
Yaramaz,anormal düzeyde küfreden(kişiye özel),sorun çözme becerisi gelişmemiş öğrencim var.
Bu öğrenciminin böyle olması ailesi ike alakalı.Anne çocuğuna küfreder,döver,çocuğunu aşağılar,ve erkeklik gururuyla oynar.Bunlara tesadüfen şahit oldum ve diğer velilerden de duydum.
Şahit olmasam da böyle olduğunu anlamak zor değil.

Bütün sınıf çok çektik.Ve ben bu çocuk için elimden geleni yaptım.rehberlik,veli görğşme,sinema ve yemek,birebir vakit ge
İrme,konuşma...Sorunlar bir kaç gün düzelse de artarak devam etti.
Yine bir gün bir öğrencim(uslu) bilmem kaçıncı küfürden sonra velilerin gözü önünde sinir krizi geçirdi.Çocuğu havada tuttuk..
Haylaz çocuğun velisi hiç bir tepki vermediği gibi bir de idareye gitmiş,çocuğuma zorbalık yapıyorlar diye.
Bu olaylar üzerine idareye gittim ve durumla başa çıkamayacak kdar yorulduğumu söyledim.Onlara devrettim sorunu.
Veli ertesi gün,x’in kaydını aldırıyorum başka bir okula,yarın son günü diye mesaj attı.
Yalan yok ,çok sevindim.
Ertesi gün vedalaştık çocukla,akşamına aradı.
Biz x’i cezalandırdık,ortada böyle nir şey yok deniyoruz dedi.
Bu arada velilere de aldırdım ,hakkınızı helal edin demiş.
Sonra çocuk veda töreninden sonra geldi jiç bir şey yok gibi.Geldiği gibi de olaylar.
Dışarda da veliler sorunca arkadaşlar x’i deniyorlarmış,ceza vermişler dedim.
Veliler sinirlendi.
Kadına saydırmışlar.Kadın beni yalanlamış.Ben tatile kadar devam etsin diye gönderiyorum demiş falan filan..(o zaman niye yarın son günü dediniz)Bilmem kaçıncı kez idarede.
İdare seneyi senin veliyle kapattık hocam diyor..
Kadın bana saçma sapan mesajlar atıyor,ve kayıt alınmamış.
Arkadaşlar ben bu velinin yüzünü bile görmek istemiyorum.Yoruldum artık.
Çocuk için elimden geleni yaptım ama yaramaz olan kendisi..
Dahası var ama vaktinizi almayayım.
Veli de çocuğuny aldırcak cesaret de yok..
Çocuğa karşı da tahammülüm kalmadı.
Çok mutsuz ve sinirliyim,ve bu durumum işime karşı motivasyonumu düşürüyor..
Nasıl sıyrılcam bu işin içinden,ve bu veliye karşı yüreğimin soğuması şçin ne yapmalıyım?
İnanın bir veli olarak öğretmenimizin uğraştığı veli ve öğrenci vardı ve en büyük derdi ben çekiyordum gergin ya müdürde ya okulda ya hastanedeydik artık dayanamadım darp raporu çıkarıp müdürün yanına çıktım sonra başka okula gönderildi özel çocuklar için olan yani siz değil anca veliler çözerse çözer hepsi birlik olup müdüre çıkması lazım hep birlikte milli eğitim bakanlığını ararsa bu konu müdür tarafından mecburen düzeltilir

Ben bir veliyim. Eger rahatsiz oluyorlarsa veliler birlesip dilekece versinler idareye. Yani bizizm okuzlda idaremiz bir sekilde cozum buluyor bu tur konularda .
Siz de israrla idare ile gorusun.
Sonuc alamazsaniz da ,ilk donem bitmek uzere ,bir donem daha idare edin.
Bir de her kufur ettiginde ,idareye yollayin.ve velisini cagirin.

Konu sahibi, benim soruma cevap vermediniz. Çocuğa ailesinin uyguladığı şiddetle ilgili kanıtlar toplayın. Polise gidin, aileyi şikâyet edin. 10 yaşında çocuk. Aile kim bilir neler yapıyor çocuğa ki çocuk bu hâlde! Çocuğa uygulanan şiddeti ilgili kolluk birimlerine bildirme yükümlülüğünüz var. Bildirmezseniz ve bir başkası bildirip sizin bildiğinizi ama bir şey yapmadığınızı söylerse aileyi korumuşsunuz gibi işlem yapılır hakkınızda. Yıllarca uğraşırsınız. 25 yıllık öğretmen olarak söylüyorum bunu.

Ben veli olarak yazıyorum size. Bire birini yaşadik bizde 4 sınıfa kadar idare ettik. Ve kadın sırf çocugunun yaramazlıgını kapatmak için sınıf annesi olmuştu. Asla çocugunun yaptıgı yanlışları kabul etmiyordu. Ögretmenimiz çok kaliteli biriydi. Sırf velileri birbirini karşı karşıya getirmemek için 3 sene direndi savaş verdi. Sonuç 4 sınıfın ilk döneminde gitti. Çünkü ögretmenimizin dayanacak gücü kalmamıştı. Anlayışsız veliler ile karşılaşmak çok zor. Çocugu düzeltseniz ne olurki sorun annede başlıyor. İlk önce anneden başlamak gerek.

Açık var. Veli isteğinin yanında rehber öğretmenin bireysel görüşme sonucu vereceği onay şart koşuldu. Sistem içi oynama mümkün mü henüz bilmiyoruz. İlçe mem sabote etme yetkisine sahip olursa sabote eder.

Okullar kolay kolay sabote etmeye çalışmaz diye düşünüyorum çünkü ilkokullarda öğretmen seçme işi velilerin ciddi baskı aracı. Okul 'sistem izin vermiyor' deyip kendini kurtaracak.
Okullar da sabote etmek ister bence. Çünkü öğretmen seçiminde sadece bağış adı altında yüksek meblağlar değil idareciye yüksek meblağa sahip hediyeler de dönüyor maalesef

Neyse ki bu dönem bitti say, bir dönem sonra mezun ediyorsun. İdare etmenden başka çare göremedim. Bu saatten sonra değişmez. Rehber öğretmen ailenin çocuğa karşı davranışlarının ve çocuğun okulda bu durumu yansıtmasının kanunen suç olduğunu ve böyle devam ederse şikayetçi olunacağına inandırsa bu sorun çözülür ama nerde öyle pdr😒
Burda hocam🤣

Üzücü ama en iyisi o maalesef. Sınıflar o kadar kalabalık olmasa, ya da şartlarımız farklı olsa belki uğraşılır ama bu şekilde uğraşılmıyor. Sınıftaki çocukların hepsi dört dörtlük olsa dahi işimiz çok zor
Bazı şeyleri kabul etmemiz lazım. Çiftçilik,hayvancılık,inşaat , hizmet sektörü bunlar da hayatın içinde ve devamlılığı olmak zorunda.
Bütün aile okumuş meslek sahibi insanlarız ,ne yaptıysak ne ettiysek dayımın kızını liseye gitmeye ikna edemedik. Bir düğün olursa asla okula gitmiyordu, sürekli aklı makyajda ,saç duzlestirmedeydi. Açık açık "ben okumak istemiyorum, sürekli düğünlerde olmak istiyorum, hep makyaj yapmak istiyorum." vs dedi. 14 yaşında makyöz gibi makyaj yapiyor.Aciktan liseye verdik, kuaförlük mesleğine yonelttik.Olmayinca olmuyor.Okuyacak çocuğun önünü kesmedikten sonra aklı okulda olmayanın da meslek öğrenmesi daha doğru karar.

Okullar da sabote etmek ister bence. Çünkü öğretmen seçiminde sadece bağış adı altında yüksek meblağlar değil idareciye yüksek meblağa sahip hediyeler de dönüyor maalesef
Tabi ki var. Burda bir okulda 20 veli toplandi biz ayrı sınıf istiyoruz ,sadece çalışkanlar olacak ,ailesi belli meslek grubundan olanlar olarak talep ediyoruz dediler. Ayrı sınıf açıldı o listede verilen öğrencilerden bir tane bile farklı isim alinmadi. Sözde " Bağış " adı altında da 8bin her veli okula verdi.

Bazı şeyleri kabul etmemiz lazım. Çiftçilik,hayvancılık,inşaat , hizmet sektörü bunlar da hayatın içinde ve devamlılığı olmak zorunda.
Bütün aile okumuş meslek sahibi insanlarız ,ne yaptıysak ne ettiysek dayımın kızını liseye gitmeye ikna edemedik. Bir düğün olursa asla okula gitmiyordu, sürekli aklı makyajda ,saç duzlestirmedeydi. Açık açık "ben okumak istemiyorum, sürekli düğünlerde olmak istiyorum, hep makyaj yapmak istiyorum." vs dedi. 14 yaşında makyöz gibi makyaj yapiyor.Aciktan liseye verdik, kuaförlük mesleğine yonelttik.Olmayinca olmuyor.Okuyacak çocuğun önünü kesmedikten sonra aklı okulda olmayanın da meslek öğrenmesi daha doğru karar.
Çok iyi yapmıssınız. Saç boyatmak olmus 4-5 bin. Ben de aynı şekilde kardeşimi meslek öğrenmeye yönlendiriyorum okumaya hiç niyeti yok sınava girerse mutlaka bir şey kazanır ( zaten sınaca giren herkes bir bölüm kazanıyor ama diplomali işsizden başka bir şey olmuyor) o yüzden dişçinin yanında protez diş yapmayı öğreniyor şuan. 2 yıllık bölümünü okur o şekilde devam eder. Babam diş laboratuvarı müdürü işçiler haftalık 10 binden fazla kazanıyor. Okumak malesef dezavantaj olmaya başladı şu zamanda. Meslek öğtenmek en iyisi.

X