Vekillik bitti, sakal ve başörtüsü gitti

Hanımlar,
lütfen burda diğer konuları karıştırmayalım, bende bu haberi manidar buldum, sırf vekil diye haber yapılmış lakin bizde şöyle bir algı var Kıvanç Tatlıtuğ sakal bıraktığında karizmatik, AKP'li vekil bıraktığında menfaat deniyor ya da fikrini bildiğimiz ve bizden bu bizden dediğimiz kişi örtündüğünde inancı gereği, vekil eşi kapadığında farklı düşünülüyor, oysa giyim kişisel tercihtir, tamam birtakım menfaatler uğruna üstünden örtüyü atanda vardır örtünende ama bence burdaki vekil eşi Hac sonrası o psikoloji ve ruh haliyle örtünmüştür, sonra henüz hazır olmadığını düşünüp örtüsünü çıkarmıştır, insan Kâbe'yi görünce başka başka duygulara kapılıyor, Hac dönüşü gördüklerini anlatanların ne kadar etkilendiğini bilseniz.

Velev ki niyet farklı da olsa bizi ilgilendirmez, o ara öyle düşünüyormuş örtünmüş sonra da başını açmış, Kirâmen Katibin miyizde not tutup bak bak bu kul bunu yaptı diyeceğiz.

Hay agzini opeyim diiyecegim onada bi kulp bulan cikar ama niyeyse sen yazinca padisah muhru gibi oluyor.Kimse bisey diyemiyor sen yorumunu yapinca

Hay agzini opeyim diiyecegim onada bi kulp bulan cikar ama niyeyse sen yazinca padisah muhru gibi oluyor.Kimse bisey diyemiyor sen yorumunu yapinca
Ama şu var evlaefe, ben bütün partileri sonuna kadar eleştiririm, o CHP bu AKP ya da MHP diye bakmam, bir partim yok, olsa da fark etmez, bugün atıyorum MHP bana sıcak geldi ve MHP seçmeni oldum, attığı her yanlış adımı eleştiririm çünkü halka ülke menfaatine bakıyorum, sokaktaki insanın haline, ülkenin gittiği noktaya bakıyorum zira ve beni vekil eşleri zerre ilgilendirmiyor siyasi oluşumların, bir takım şeylerin içinde olmadıkları sürece, bu vekilin siyasi bir hareketi olsun bakmam eleştiririm fakat eşine giyim seçimi yüzünden laf edemem, insanların hak ve özgürlükleriyle ilgili düşüncelerime de ters birinin örtüsüne ya da tam tersi eteğinin boyuna laf etmek.

Ve bu düşünce yapımı iyi anlattığımı düşünüyorum sitede, birşey diyemiyorlardan ziyade, ki niye demesinler yeri geldiğinde diyorlar, aksine memnun oluyorum, bakış açımın renklenmesi, farklı düşünceleri de irdeleyip kendimi geliştirmek açısından fikir alışverişlerini faydalı buluyorum, bunu da biliyorlar sanırım, bakıyorlar ben kendi mantığım çerçevesinde doğrumu yazıyorum yorumsuz kalıyorlar.

Karsi gorusten olunca yanlis birseye yanlis desen bile ima araniyor igneli alintilar yapiliyor senin dusunceni bile elestri malzemesi yapiyorlar bu sinirimi bozuyor hep yazarim konularda kisiye degil konuya yazin diye ama sahsima beni tanimadan etmeden saldirinca dayanamiyrum
O arada bizimle ayni fikirde bir gorusu sen yazinca haaa evetttt diyorlar guluyrum bu sefer
Neysee saglik olsu ne diyelim

bir anda çoğalan türbanlılardan biri olmaması, bu gerçeği değiştirmiyor.

Bir çok yerde yasak kalktığı için başörtülüler artmış olabilir mi sence? Onlardan biri de benim. Kapanmayi hep düşündüm ama kamudaki ve okuldaki yadsklar beni engelledi. Çünkü dışarda kapanip sınıfta başımı açmayı içime sindiremezdim. Yasak kalktı ve ben ertesi gün kapandim. Onumde bir engel kalmamisti cunku. Benim gibi düşünüp bu sekilde kapanan çok insan var. Olaylara bir de bu açıdan bakin.

Sizi tanımam etmem, neden üstünüze alındınız? Ben gördüğümü söyledim.

Sizi tanımam etmem, neden üstünüze alındınız? Ben gördüğümü söyledim.

Ben De sizin dediğiniz üzerine başörtülülerin neden artmış olabileceğini yazdım. Kendimden de örnek verdim. Üstüne alınmak değil bu.

Sadece bu durumu biraz daha objektif degerlendirmek lazım. Bunu söylüyorum ben. Ak Parti geldi başa arttı düşüncesi biraz sığ kalıyor.

Bilemiyorum, benim halalarım da kapalı insanlardı okudular calıştılar ve hiç bunu problem etmediler.

Ayrıca babaannem de başı kapalıydı ve o face de orada burada paylaşılan fotoların aksine yemin törenine de katıldılar, askeri gszinoya giderdik alırlardı içeri. Yani bazı şeylerin abartıldığı gerçeği var. Bunu yadsıyamayız. Bahsettiğim buydu. Siz öyle degilsinizdir ama bu benim gördüğüm gerçeği değiştirmez. Umarım anlatabilmişimdir.

Evlacım samimiyetini kimseye kanıtlamak zorunda değilsin,bırak kim ne düşünürse yazarsa yazsın,ben hiç umursamıyorum açıkcası.İşim yokta sinirimi bozacağım Kişi kendinden bilirmiş işi,herşeyde ard niyet aranması bundan kaynaklanıyor

Toplumda şimdi dindarlık daha çok göz dolduruyor her zaman çıkarcılar dindar toplumda farkındalığı artanlar vardır moda neyse toplum bunu benimser sever
Bunun birçok örnekleri vardır teknoloji ve Japonya sanat ve Fransa disiplin ve Almanya din ve ortadoğu

Bu partinin dini kullandigi da mi yalan? Ac kapa Artema olmuslar, gayet de guzel haber degeri var aslinda. Uc gunde ne degisti, Allaha olan inancin mi yoksa dinine olan inancin mi diye sorarlar adama..
din hikaye kısmı bence,allah sorar bunun hesabını elbet..çıkar için dinde sömürülüyor herşeyin sömürüldüğü gibi

Din , Allah yolu insanlari neden bu kadar korkutuyor cok merak ederim
Din veya Allah yolunda olmak kimseyi korkutmuyor, en azından kendi adıma yazayım, beni asla korkutmaz.
Burda irdelenen inancı kullanarak yapılan söylemler.
En meşhur Örneği vereyim "örtüsüz kadın perdesiz eve benzer, perdesiz evde ya satılıktır ya da kiralık"
Bu yorum çok rahatsız edici, hem tüm kadınları aşağılıyor, hemde kadınlar arasında ayrıma neden oluyor.
Biz Perdeli ve perdesiz evler miyiz? Kadın satılık kiralık Görülen bir nesne mi?
Bunun gibi birçok örnek var lakin ben sadece kadına dair söylenen tek bir yorumu ele alıyorum.

Böyle yorumlar hepimizi rahatsız etmeli aslında ya da Rahmetli Özgecan için yazılmış densiz yazıyı okudun mu? X parti zihniyeti, ellere şapır şupur gibi kötü, ahlaktan gram nasiplenmemiş bir söz, çok çirkin.
O söylemde insanları partilere göre inançlı inançsız diye ayıran bir söz, o saatte o kıyafetle orda olmasaydın'a getiriyor Lafı resmen.
Hangi kültür, hangi inanç, hangi değerle yetiştirilmiş olursak olalım, hiç kimse böylesi lafları hak etmiyor, insanların yaşam şekli ve inanmak ya da inanmamak hakkına saygı duymak gerekir.

Devletimiz bu tip söylemlere ki bu söylemleri ister halktan biri, ister bir siyasi söylesin bir yaptırımda bulunmadığı sürece de toplumda şöyle bir haklı algı oluşuyor, demek ki devletim bize Söylenen bu sözleri haklı buluyor.
Oysa devletin görevi her bir bireyin yaşam hakkını korumak, kişisel hak ve özgürlükleri için olanak sağlamak.
Ama kalkıpta bu tip söylemlere ses çıkarılmadığı, birde üstüne benzer şeyleri kendileri söyleyince insanlar tepki gösteriyor, tepkiler kişilere, inançlara değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…