Hanımefendi vegan olup sağlıklı beslenmek diye bişey yok .
iyi planlanmış bir vegan beslenme sağlıklıdır.
Takvşye alıyosunuz demek ki sağlıklı değil bukadar net
aldığım tek takviye haftada bir gün b12. anlaşılana kadar yazacağım,hayvanlar da takviyeli yemlerle besleniyor. ben sadece doğrudan alıyorum,siz dolaylı.
Uzun dönemde karaciğerinizin halini düşünüyo musunuz?
hangi açıdan yazdınız bunu? sorgulayayım.
Siz fabrikaların işleyiş yöntemini biliyo musunuz ? Süt fabrikalarından bahsediyorum tahminimce hayatınızda hiç görmediniz.
İneklerin depoda saklandığını falan düşünüyosunuz heralde
Ben söyliyim bu fabrikalar büyük alsnda olur inekler gündüz dışarda ve çevredi hayvsncılar getirip sütlerini satarlar. Hayal dünyanızda ki gibi değil
ben fabrikaların işleyişlerini gayet iyi biliyorum ve gördüm ancak siz bayağı pembe gözlük takmışsınız. bu kısım etik veganizme giriyor ve ben burada veganlık propagandası yapmıyorum. sadece yanlış bilinen doğruları açıklamaya çalışıyorum.size fabrikalar nasıl işliyor atayım isterseniz özel mesaj ile? burada paylaşmam doğru olmaz.
Sizin demir eksikliğiniz yazılmış diyetten diyede eklemişsiniz 4 ayda saç dökülmesi yapıcak kadar ağır demir eksikliği nasıl yaşadınız?
nasıl yaşadım hemen anlatayım; demir ihtiva eden gıda çok az tükettim. bunlar baklagil oluyor genel olarak. sebze,meyve yeşillik yedim daha çok. üstelik yemeklerden hemen sonra 2-3 kupa yeşil çay içtim. türk kahvesi içtim her gün. kafeinin demiri direkt atma gibi bir özelliği varmış bilmiyordum. yemeklerden 2 saat önce ya da 2 saat sonra içilmesi gerekiyormuş. onun dışında et yediğim dönemlerden gelen bir demir eksikliğim vardı benim hep zaten. bir de bunları yapınca,20 kilo verince demir eksikliği oluştu.
bu benim ilk vegan olduğum zamandı. eksik ve açık aramaya çalışıyorsunuz ama benim üzerimden gitmeyin. çünkü ben mükemmel sağlıklı beslenmiyorum. hala kahvaltı yapmadan bir muzla evden çıkıp bütün öğlen kahve içip akşam sadece makarna yediğim zamanlarım olabiliyor. burada 50 defa altını çizdim sağlıklı beslenmek sıkıntı yaratmaz diye.
Protein ağırlıklı ağur bir diyet yapılsa demir eksikliği olur muydu ?
olmazdı. cahilliğime denk geldi,baklagili haftada 1-2 yedim.her gün bir öğün yemem gerekirdi.
Sporcuları örnek veriyosunuz ya onlar otla beslenip çalışamazlar yok 1 litre onu iç yok bunu iç protein tozu l carnitin aldıklarını ve hatta satmaya çalıştıklarını herkes bilir.
ingilizce biliyorsanız vegan olan ve hiçbir takviye kullanmayan bir sürü vegan sporcu atabilirim. bunların geneli yabancı maalesef.ama instagram'dan bakabilirsiniz nevşin mengü de senelerdir vegan ve kendisi sporcu aynı zamanda.
Lütfen kendi doğrularınızı kendinize saklayın sizin tercihiniz ve doğru diye dayatmayın öyle olsa takviye almazdınız
ben bilimsel verilerle geliyorum bunlar kendi doğrum değil.dünya sağlık örgütü iyi planlanmış bir vegan beslenmenin sağlıklı olduğunu açıkladı. aynı zamanda işlenmiş (salam,sucuk vb) ve işlenmemiş etin kanser riskini arttırdığını da açıkladı.