- 11 Ocak 2018
- 546
- 401
- Konu Sahibi maydanozca04
Belki bu da dert mi diyeceğiniz, ama rica ediyorum eleştirmeden yorum yapmanızı istediğim o kadar hassas bir konu ki benim için... Daha önce de bahsettiğim gibi ben evlatlığım ve bu yaşıma kadar ailemden özlük ve aşırı sevgi dışında hiç bir kötülük hissetmedim. Mutlu bir çocukluk geçirdim. Asıl konuma gelecek olursak, ailemin haketmediği şeyler yaşaması... Düğünüm geçtiğimiz aylarda oldu. Kına günüm çok güzeldi o da eşimin gereksiz ailesinden bi kaç kişi gelmişti sanırım bunun etkisi de büyük. Her neyse; Düğün günü, eşimin teyzeleri kuzenleri daha doğrusu kayınvalidemin tarafı benim gözümde dünyadaki en kötü insanlar. Teyzesinin biri gelmiş anneme demiş ki, eliyle işaret parmağıyla) tehdit eder gibi, bize neden yer ayırmadınız gibi şeyler söylemiş. Halbuki yer ayrıldı. Sonra annem düzgünce konuşmuş ve yine tehditkar cümlelere devam edilmiş. Annem zaten yüksek tansiyon hastası oracıkta bayılmış ambulans gelmiş vs benim haberim yok bunlardan ben gelin odasındaydım. Şayet olsaydı, zaten hepsini yolcu ederdim ordan. Neyse teyzelerim benim de fenadır biraz eşimin teyzesine ağzına ne geliyorlarsa saymışlar. Sonuç olarak kardeşini bayıltan bi kadına ne yapacaklardı göklere çıkartıp tebrik mi edeceklerdi. Teyzemler de onu ağlatmışlar. Bu arada doktor annemden kalp krizinden şüphelenmiş ve gitmesine izin vermemiş imza yoluyla göndermiş. Kaç sene büyüttüğü kızının ilk girişini göremedi. İçim hâla acıyor. Unutamıyorum. Eşim teyzesiyle, konuşmaya devam ediyor. Çünkü türlü türlü iftiralarla kandırıldı diyebilirim. Annem bayılmamış yere kendini atmış böyle diyorlarmış. Eniştemden için de melek gibi adam bir tane kuzeni var hiç sevmem düşman başına,eniştem onun üstüne yürümüş. İftiranın da böylesi... Ve daha neler neler. Bu arada nişan dönemimde bir sene boyunca da ettiler bunu yapan teyzesi ve kuzeni ama yaptıran kim tahmin edebiliyorsunuzdur. Sevgili kayınvalidem..Gelinine etme kızında bulursun... Allahım görsün. eşime olan sevgimden sustum. Eşim sen takma üzülme böyle teselliler vermişti. Hadi sabır hadi sabır. Pişmanlığım evliliğime değil ama yine de ona karşı da soğukluğum oldu. Evlendikten sonra daha çok oldu. Ailemi sevmiyorlarmış ama beni seviyorlarmış. He bu arada ailemi sevmeme sebepleri de maddi durumları. Hani bi doktor bi mühendis bi Başkan olsalardı böyle olmazdı ama insanlık bu muydu? Şimdi sizlere sormak istediğim, kinimi atamadığım için kendimi yiyorum. Çünkü teyzesini arayıp bir şey söylemedim. Ne yapmalıyım, siz olsaydınız ne yapardınız?