40+2 de sabah 6 gibi kalktım dr hafif bişeyler ye dedi 7 de de hasteneye giriş yapmış ol . zaten gece boyu heyecandan 1 saat ya uyumuşumdur ya da uyumamış. hamileliğimin başından beri hep normal doğum istedim doktorumlada epidural normal diye konuştuk. herneyse bende ağrı sancı su filan hiçbişey yok.hastaneye girdik işlemler filan odaya çıktım bana bir önlük giydirdiler lağman la başlıcaz dedi hemşire ben korkuyorum tabi şu lağmandan da . kız hiç korkma dedi neyse yaptılar lağmanı hiç korkulacak bişey değilmiş duymadım bile öle söliyim sadece sonrasında aşırı bi tuvalet ihtiyacı geliyo :))) önce bi damar açıcı serum taktılar 9 gibide suni sancıyı vermeye başladılar bu arada dr geldikçe çatı muaynesi yaptı zaten benim 2,5 cm açıktı suniyle birlikte 3 - 3,5 cm ancak olmuştu.( bu arada şunu sölemek isterim çatı muaynesi bir miktar can acıtıcı)saat 3 civarında artık sancılar baya bi kendini hissettirdi dr um son gelişinde muayne sonrası açıklığın olması gerekenden çok az olduğunu söledi normalde 6 7 olmalıymış benim hala 3,5 civarıymış dedi ki aslında suyunu patlatmaya gelmiştim ama açılma yok çocuk kordonu beline ya da omzuna dolamış olabilir onu ultrsonda göremiyorlarmış yahut kordon kısada olabilir dedi çünkü elle yapılan muaynede çocuğunda kendini ittirmesi gerekirmiş ve o bunu hissetmemiş ben bu esnada sancıların doruğundayım tabi dedim ki siz nasıl uygun görüyorsanız o şekilde olsun lütfen eşim geldi onlada konuştu dr um ve beni hemen ameliyathaneye aldılar epidural sezeryan olarak . öncelikle epidurali yapan hekim mükemmeldi. çok sakinleştirdi beni giderken bi taraftan ağlıyo bi taraftan da titriyodum neyse iğne yaptığını bile duymadım dr um geldikten sonra 2 dk içinde kızımın sesini duydum nitekim kordonumuz kısaymış iyiki de daha beklememişim . ne zamanki yanağıma dokundu o an da sustu :))) çıktığımda sadece çok titriyodum ve üşüyodum epiduralin etkisiymiş .bebğimi verdiler hemen çok mucizevi gerçekten benim içime nasıl sığmış insanın aklı almıyor valla:)))sonrasında çok büyük ağrım sancım olmadı elbette ameliyat yeri bir miktar sızlıyo ama işte geçti bile allahıma bin şükür sağlıklı bi kzım var anne olmak çok müthiş tabi sulugözlü olmak dışında:)))))