Vay be hayat !Demek istiyorum ..

Bütün yasal haklarınızın takipçisi olun. İsterse arkanızdan takıntılı desin, bende gözü var desin. Ağlata zırlata alın paralarını elinden. Çocuklara bakmasının nedeni sizden bi şekilde emin olmak istemesiydi, kendince göz önünde tutuyordu, bi yere gitmeyesiniz diye. Yeni kadın buldu ona da ihtiyaç kalmadı. O kadar belliydi ki böyle olduğu. Size dendi zamanında adam yerini koruyor aklınca, siz de olduğunuz yerde durmayın, çantada keklik hissi vermeyin diye. Bak çantasını boşalttı gitti en sonunda.
Evet ancak benim kaybettiğim bir şey olmadı çocuklar çok küçüklerdi babalık yoksunluğu çekmeden büyüdüler .
Ama tabi ki bu yine benim elimde değildi daha erken bulsa idi ta o zaman da giderdi .

Bu adam Birgün elden ayaktan düştüğünde, evlatlarınız para kazanmaya başladığında ya da muhtaç hale geldiği zaman emin olun ilk olarak çocuklarını arayacak. Lütfen evlatlarınız kendilerini kullandırmasın. Böyle insanlar çok utanmaz oluyor. Muhtaç oldukları an geri dönerler. Siz buna izin vermeyin. Tek başına ölüp gitsin

Sevgilisi olan kişinin çocukları vardı, adamı sonuçta çocuklarının hayatına dahil etmişti, kimse böyle çocuklara yeni düzen kurup, kolayca bu kadar kısa sürede ayrılmaz.
Bahsettiğin sevgili ile hala görüşüyorlar mı?
Aslında yeni bi düzen kurduğu bi durum olmadı .Hala da kurmadılar bir kaç parca eşya ile kalıp geliyor öyle düşünün .

Evet yeniden birlikteler .Sevgilisi terapi almasını istemiş terapi alıyor şuan .

bu nasıl baba lan … küfür etmem yasak buraya siz tahmin edin!! Aklım almıyor ya almıyoorr Allah o herife bu dünyada ona öyle bi acısı versin ki çıkamasın işin içinden!! Benim nişanlımın ilk evliliğiden 1 çocuğu var naptın kızınla görüştün mü nasıl gidiyo vs soruyorum yaaa. Nişanlıma diyorum git kızının şehire kızını gör diye ya.. insanin vicdanı bir şey diyemiyorum aklım almıyor nasıl ahlaksızlar yahu! Biraz vicdan ya!
Siz yine de icra da olsa çocukların nakafa almaya devam edin.

Adam aslında kaç yıldır çocuklarla maddi manevi ilgileniyormuş muhtemel kadın tüm ilgi ve paranın kendisine kanalize olmasını istedi adama ya onlar ya ben dedi
zaten kendiside boşanmış 3 çocuklu kadınmış ilgi, arkasının toplanması ve para ister

Evlendik ..
Mutsuzdum ..
Eksik bir şeyler vardı ..Bir gün farklı olacak onu seviyorum diyerek ,10 yılı devirdik..
Evliliğimin 3.yılında isteyerek bi bebeğimiz oldu .Bi 3 yıl sonrasında da kazara 2.bebegimiz ..
Bebeklerimizden sonra pek de iç açıcı olmayan evlilik iyice darda duman oldu .
Bir kaç defa boşanma aşamaları ile nihayetinde 10.yılımızın finalinde boşandık .

Boşandıktan sonra 4,5 yıl oldukça samimi ebeveynlik ilişkimiz adı altında devam ettik sanki evleri ayrı ama zorunlukları aynı olan birbirlerine ilgisi olmayan ama müşterek çocukları için fedakarlık yapmak zorunda olan karı koca ilişkisi gibi .

Geçen yıl parçalanmış bi aile olarak tatil yaptık bir kaç günlük .Orada ikimiz de çok iyi anladık ki çocuklar için bile olsa biz bi araya asla gelmemeliyiz ..
Uzaklaştık bu tatil sonrası .
İkimiz de iyi ki diye diye evlerimize yol aldık.

Bu tatilden bir kaç ay sonra bi kadınla tanıştı.
Kadının hayatına girmesinden sonra çocuklardan bi nevi uzaklaşmaya başlamıştı ..
Kadının da 3 çocuğu vardı, hep beraber sevgilisinde kalıyorlardı .

Cocuklarımızı her cumadan alıp pazar bırakıyordu .Bazen kendi evinde bakıyordu hafta sonları bazen orada kalıyorlardı.
Son 2 yıldır özellikle çocukların ihtiyaçlarını karşıladı bazen kendisi isteyerek bazen benim talebimle . .
Ondan protokolde yazılı olan iştirak nafakasını hiç talep etmemiştim o da her hangi bir ödeme yapmıyordu zaten bana , ikimizde elimizden geleni yaptığımız için maddi sorun hiç yaşanmamıştı aramızda .
Evli iken de aramızda maddiyattan kaynaklı hiç bi tartışma yaşanmamıştı .
Bu konuda hassastık .Ancak son 7-8 aydır ben onu kredi kartını yüklü olarak kullanıyordum cocukların ihtiyaçları için.

Özetle …Vay be diyeceğim hayata yeni selam dedim .Biz asla uyumlu bir çift değildik ama şu noktaya gelmekte beni aşırı şaşırttı, ikimiz açısından da . .

Bu kadınla ilişkileri 6 ay devam etti .Bu süreçte aramızda bi konudan dolayı çok keskin duvarlar girdi .
Sevgilisinin kendisinden ayrılmasından sonra çocuklara yaptığı harcamaları ve onları çok sık almayı büyük sorun etti .
“Çocuklara daha az zaman ayıracağını , daha az harcama yapacağını bazen 2 hafta da bir bazen 3 hafta da bir 1 gece kalabileceklerini söyledi .
Ve artık çocukları artık pek aramıyor bile .Bilincli olarak mesafe koyuyor ki bunu kendisi dile getirdi; “Ayrılır ayrılmaz mesafe koymalıydım hata ettim “şeklinde .
Ve bana ;
“Velayet sende .İnsan ayrıldığı kadının çocuklarına bakar mı ??..Benim çocuklara bakmam bunca yıldır sen rahat et diye idi..
Seni sevdiğim içindi ..
İnsan ayrıldığı kadının çocuklarına neden baksın ki ..
Biz boşandık benim cocuklarla ilgili hiç bir sorumluluğum yok “dedi ..

Son konuşmamız da ise bu dava süreci işe ilgili icrayı çekmem ricasında bulunurken şunu da söyledi .
Ben kadına hem seninle evlenecegim hem cocuaklarıma bakacağım diye nasıl derim dedi ..

Oğlum bir kaç hafta da bir hastane de tedavi alıyor .1 senedir kendisi ilgileniyordu .
Bunu bile sorun etti ve artık hastaneye gelmek zorunda olmadığını söyledi .

Her şeye tamamdı ama bu adamın çocuklara bağlılığı vardı .Cocuklarımızın biri 8 biri 11 yaşında .

Şuan mahkeme sürecindeyiz .
Ben onunla konuşmalarımızdan sonra adamın çocukları net bitirdiği anladığım için icra başlattım ,iştirak nafakası artırım davası açtım .
6 ay süreçte hoş olmayan hakaret ,kişilerin huzur sükununu bozma vs davaları da. .

Aslında bu davaları açmadan önce kendisi ile çok konuştum bu süreçleri başlatabileceğimi ama umursamadı hukuki olarak da hiç araştırmadığı için .Davalardan sonra ise epeyce arayıp dil döktü neredeyse yalvarma noktasında ..Bu davalardan vazgeçmemem çocuklardan uzaklaşması için daha çok cesaret verdi ona.

Bi dert değil gibi ama vay be dememekte elde değil .Hayat çok garip .
Çocukları almamaya başladıktan sonra ve onlardan maddi olarak da el çektikten sonra sevgilisi ile yeniden barıştılar .

Cocuklardan kurtulmuş olduğu için çok mutlu ..
Aşırı derecede ilginç bi dünya imiş bu dünya .
İnsanın bu dünya da evladından daha kıymetli neyi olabilir ki aklım almıyor .
Çocuklar zaten büyüyorlar .
Suan anneye babaya en çok ihtiyaç duydukları ve en masum en güzel zamanları ..
Elbette konu sadece benim anneliğimi ilgilendirir ancak çocuklarıma baba diye seçtiğim adamdan ömür boyu utanacak olmak…
Çok ilginç bir dünya .
Haysiyetsiz onursuz serefsiz adam.meryem anamiyim ben bu cocuklar tek benimmi deseydin ya.Mune beni banlama ama haketti ne demek ayrildigim kadinin cocuklarina neden bakayim.keske ahhh keskee kadinlarin tek basina cocuk yapabbilme sansi olsaydida oda rahat rahat kadinin cocugu diye konusabilseydi.

Cocuklari ozel hayatlarina engel olarak gormeye baslamislar demekki. Cocuklar icin cok üzücü. Baba surekli gelip alip ilgileniyor, cocuklari alistiriyor ve sonra hayatlarindan pat diye cikip gidiyor.

Ne kadar acı çocuklar için. Ya zaten boşanmış çocuklu adamlar gerçekten sıkıntılı. İyi adam olsalar çocuk hatrına susarlar idare ederler boşanmazlar. Hafta bir kere başını sevmekle, kredi kartını eski ese vermekle, tüm harcamalarını karşılamakla babalık olmuyor.

Allah analı babalı büyütsün, sözünü şimdi anlıyorum. Gerçekten babasız büyüyen çocuklar hayatlarında hep bi eksiklik burukluk var.

Annem hep der dedem annem 7 yaşındayken kanserden vefat ettiğinde çok ağlamış maddi manevi büyük zorluklar yaşamışlar. Babanın yeri çok başka babanın kıymetini bil benim babam yok diye babalar gününde gözleri dolar.

Erkekler eşlerinden boşanınca çocuklarından da boşanıyor demek..iyi ki çocuk yapmadan boşanmışım kurtulmuşum ilk defa şansızlığım için şükrediyorum.

iyi bir adam olsa boşanmazdı

elin çocuklarına bak kendi evlatlarına sırtını dön çok acı çok merhametsizmiş

Çok üzüldüm hem size hem çocuklarınıza.erkeklerin çoğu böyle yapıyor malesef,önce çocukları almakla tehdit ediyor iş ciddiye binince anında bırakıyor.hayir anlamıyorum nasıl vicdanı rahat sırf başka kadınların çocuğuna babalık yapacak diye kendi cocuklarini bırakıyor.sen başkalarına babalık yapmaya bu kadar hevesli olacağına kendi çocuklarına yap diyin.cocuklardan olmazsa canı cehenneme dersin de.

Ne kadar acı çocuklar için. Ya zaten boşanmış çocuklu adamlar gerçekten sıkıntılı. İyi adam olsalar çocuk hatrına susarlar idare ederler boşanmazlar. Hafta bir kere başını sevmekle, kredi kartını eski ese vermekle, tüm harcamalarını karşılamakla babalık olmuyor.

Allah analı babalı büyütsün, sözünü şimdi anlıyorum. Gerçekten babasız büyüyen çocuklar hayatlarında hep bi eksiklik burukluk var.

Annem hep der dedem annem 7 yaşındayken kanserden vefat ettiğinde çok ağlamış maddi manevi büyük zorluklar yaşamışlar. Babanın yeri çok başka babanın kıymetini bil benim babam yok diye babalar gününde gözleri dolar.

Erkekler eşlerinden boşanınca çocuklarından da boşanıyor demek..iyi ki çocuk yapmadan boşanmışım kurtulmuşum ilk defa şansızlığım için şükrediyorum.

Burdaki konularin cogunda maalesef böyle. Adamlar cocuklari da bosuyor, ilgilenmiyor. Üzücü

Deseydin ya ben bu çocukları babamın evinden getirmedim tek başıma da yapmadım. Ver ona çocukları bende bosandigim adamın çocuklarına bakmam de. Biliyorum evlat verilmez ama onu kızdırmak için bakalım o zaman ne diyecek
Türkiye'de çoğu kadın asla ve kat'a çocukları vermiyor

adam da bu kadının vermeyeceğini biliyor
bilmese "ayrıdığım kadının çocuklarına neden bakayım" der mi?

sevgilisi hem bana hem kendi çocuklarına nasıl bakacaksın paran/vaktin yetmez demiş adama, adam da o kadını istediği için kendi çocuklarından vazgeçmiş
çok sıradan bir erkek davranışı aslında, şaşırdım diyemem...

Yazıklar olsun cidden. Başka bir kadın için çocuklarını gözden çıkarmış. Umarım bu çocuklar ömür boyu yüzüne bakmaz bu adamın!
valla 60 filan yaşında bir amcamız vardı
kudurdu bu, genç bir dul hanımla resmen evden kaçtı, komşularıydı kadın, bi süre kadının evine gitmiş gelmiş, etraf iyice fark edince adam evi terk etti.
kadın meslek olarak bunu yapıyormuş (bu admadan önce de kaç kere aynı durum olmuş yani), adamın parası bitince 2-3 senede filan adamı bıraktı
adam da döndü dolaştı, tabii ki gidecek yer bulamadı, dayandı tekrar evinin kapısına
adam hastaydı da artık

neyse karısı eve istemediydi güya....

ama ne oldu? yetişkin yaştaki kocaman oğlu kızı annelerine ısrar kıyamet, babadır atadır odur budur
o yaşta hasta yaşlı adama kendileri mi bakacak tabii karısı aldı eve ve hala da o bakıyor, çocuklar da babalarına sahip çıkmış diye görülüyorlar toplumda. adam bir pislik olarak görülmüyor ama!

ben benzer de çok örnek gördüm hasta yaşlı hale gelince çocukları akıllarına geliyor
hele çocuk iş güç meslek de edindiyse gayet evlat oluyor, o da baba oluyor, öyle yüzüne bakmayacak olan henüz toplumumuzda yok pek

ha bu hikayede daha ocuklar küçük 15 sene sonra başka bir toplum olacaksak bilmem.

Türkiye'de çoğu kadın asla ve kat'a çocukları vermiyor

adam da bu kadının vermeyeceğini biliyor
bilmese "ayrıdığım kadının çocuklarına neden bakayım" der mi?

sevgilisi hem bana hem kendi çocuklarına nasıl bakacaksın paran/vaktin yetmez demiş adama, adam da o kadını istediği için kendi çocuklarından vazgeçmiş
çok sıradan bir erkek davranışı aslında, şaşırdım diyemem...

valla 60 filan yaşında bir amcamız vardı
kudurdu bu, genç bir dul hanımla resmen evden kaçtı, komşularıydı kadın, bi süre kadının evine gitmiş gelmiş, etraf iyice fark edince adam evi terk etti.
kadın meslek olarak bunu yapıyormuş (bu admadan önce de kaç kere aynı durum olmuş yani), adamın parası bitince 2-3 senede filan adamı bıraktı
adam da döndü dolaştı, tabii ki gidecek yer bulamadı, dayandı tekrar evinin kapısına
adam hastaydı da artık

neyse karısı eve istemediydi güya....

ama ne oldu? yetişkin yaştaki kocaman oğlu kızı annelerine ısrar kıyamet, babadır atadır odur budur
o yaşta hasta yaşlı adama kendileri mi bakacak tabii karısı aldı eve ve hala da o bakıyor, çocuklar da babalarına sahip çıkmış diye görülüyorlar toplumda. adam bir pislik olarak görülmüyor ama!

ben benzer de çok örnek gördüm hasta yaşlı hale gelince çocukları akıllarına geliyor
hele çocuk iş güç meslek de edindiyse gayet evlat oluyor, o da baba oluyor, öyle yüzüne bakmayacak olan henüz toplumumuzda yok pek

ha bu hikayede daha ocuklar küçük 15 sene sonra başka bir toplum olacaksak bilmem.
Büyük konuşmiyim ama hayatta öyle adama bakmam. Çocuklar çok isterse alsın kendi evlerinde baksın.

Evleneceği kişi aynı iş yerinde memur .Eski eşinden varlığı ve evde yatılı bakıcısı var .3 tane çocuğu var 5-7-12 yaşlarında .2 kız 1 erkek.
Eski eşte memur ,evi arabası veya bi birikmişi yok .Onlarla yaşayacak .Yani bu maddi ve manevi olarak bagımlı olacak .
Adam aslında kaç yıldır çocuklarla maddi manevi ilgileniyormuş muhtemel kadın tüm ilgi ve paranın kendisine kanalize olmasını istedi adama ya onlar ya ben dedi
zaten kendiside boşanmış 3 çocuklu kadınmış ilgi, arkasının toplanması ve para ister
sevgilisi hem bana hem kendi çocuklarına nasıl bakacaksın paran/vaktin yetmez demiş adama
yani bilemedim kadın adama bakıyor gibi duruyor böyle bakınca

Evet sanırım tamda bu.Annelik iç güdüsü bekliyorum .Bunu kendisi de söyledi seninle ben farklıyız sen annesin ben erkeğim duygularımız eşit değil diye .
Yine de bana çok uç geldi algılayamadım ama umarım algılarım ☺️Teşekkür ederimm.

Ee! Madem onlar erkek ne diye evlenir evlenmez kadınlara çocuk doğurması için baskı uygularlar?

Büyük konuşmiyim ama hayatta öyle adama bakmam. Çocuklar çok isterse alsın kendi evlerinde baksın.
kendileri bakacaksa kendileri bilir
anneye baktırıp hayırlı evlatçılık oynamış oldular -anneye maddi yardım yapıyor olabilirler ona yok diyemem ama annesine bakacak olan her türlü baksın. babasına da hayırlı evlatlık yapacaksa annesine çile çektirmeden yapsın....
ne oluyor bu durumda
erkekler "ne b.k yersem yiyim kdın beni nasılsa kabul eder, etmeyene de ettirirler, çocuklar da babadır diye atamazlar" kafası yaşıyorlar...

anneleri bir erkekle kaçsa gelince kabul edeceklerdi sanki
üstelik anne o zamana kadar çocuklarına 4 4 lük bakmış bile olsa, yine adı fahişeye çıkardı baba yapınca aman canım ne olcak oldu
üstelik çocuklara mal mülk hiçbir şey de kalmadı

Ee! Madem onlar erkek ne diye evlenir evlenmez kadınlara çocuk doğurması için baskı uygularlar?
erkkekkk omanın bir ön şartı şeyinin kalkması ya hani? (pasif gay olanı erkekten saymıyoruz malum)
baba olunca onu tescillemiş oluyorlar, %100 toplum onayı.
kadını da kafese koymuş oluyorlar

neden uygulamasınlar?

Evet elbette bence de iyi hissetmelisiniz kendinizi ,çok ayrı bi dünya çocukla ayrılık .

X