• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Canım ben ve bebeğim iyiyiz çok şükür.Kızım artık 1,5 yaşında ve ikinciyi düşünüyorum :) İnşallah Allah kısmet ederse ocak ayından itibaren bir bebiş daha istiyorum :) Bakarsın bebişlerimiz aynı yılın çocukları olur :)

Canım kafan karmakarışık olmasın.Senin duygularını, ruh halini çok iyi tahmin edebiliyorum.Yaşadıklarımızı unutmamız mümkün değil elbete.İnşallah bebişini sağlıcakla kucağına aldığında uzun zamandır hissedemediğin huzuru hissedeceksin.Zamanın çabuk geçtiğini ikimizde biliyoruz.9 ay çabucacık geçecek inşallah.Sonrasında da mutlu günler gelecek.Karanlık günlerin sonunda mutlaka aydınlık günleride göreceğiz.

Amin inşallah meleek. 2 iyi bi kötü devamız.. :)

neden ocağı bekliyorsun ki anlamadım:34:

yavaştan bıraksan oluruna.. sonra da Allah ne zaman kısmet ederse artık...

Sayfaya bir bakayım dedim bir de ne göreyim NKOB hamile. Çok sevindim canım tebrik ederim. Allah yavrunu sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Çok saol premete. Allah hepimize en güzel günleri burada da asıl dunyada da yaşatsın inşallah. ve darısı da senin ikincine olsun umarım:)

listeye isim ekletsem dedim, uğurlu mu gelirrrr.. geri pişman olur uğursuz geldi mi derimmmm .. bilemedim :( malum daha onceki şeyleri kafamda indirip bindiren bi haldeyim.

selam ve sevgiler:)

Kizlaaarrr selamlar... cok uzun zamandir bakamadim buralara, hem internete girmek icimden gelmiyordu, hem de bazi seylerle mesguldum... simdi 1 aydir Avusturyadayim...

pek bisey okuyamadim ama, güzel haberimizi gördüm:nazar: NKOB canim Allah nazarlardan saklasin, hayirlisiyla tamamina erdirsin Insallah... cok sevindim bitanem, aman kimseciklere söyleme, gözümüz gibi sakinalim minigimizi.... dualarimizla.... ama hafif kanama var falan demissin, simdi nasilsin? fazla yormamaya calis kendini, dinlen evde...

made, melekannesi, chnb, esmeray, emina..... Insallah sizler de iyisinizdir, made canim bebek nasil... öpüyorum hepinizi... yine ara ara bakmaya calisirim....

Allaha emanet olun....

Gözüm gönlüm şenlendi.

ama acil çıkmalıyım. dönünce yazayım. :54:

canım cok sevındım ...rabbım nasıp etsın saglıklaa ...dınlenmeye bak ..bol dua canım

Kizlaaarrr selamlar... cok uzun zamandir bakamadim buralara, hem internete girmek icimden gelmiyordu, hem de bazi seylerle mesguldum... simdi 1 aydir Avusturyadayim...

pek bisey okuyamadim ama, güzel haberimizi gördüm:nazar: NKOB canim Allah nazarlardan saklasin, hayirlisiyla tamamina erdirsin Insallah... cok sevindim bitanem, aman kimseciklere söyleme, gözümüz gibi sakinalim minigimizi.... dualarimizla.... ama hafif kanama var falan demissin, simdi nasilsin? fazla yormamaya calis kendini, dinlen evde...

made, melekannesi, chnb, esmeray, emina..... Insallah sizler de iyisinizdir, made canim bebek nasil... öpüyorum hepinizi... yine ara ara bakmaya calisirim....

Allaha emanet olun....

Kuşum yaaa, öncelikle selam şeklinden iyi olduğunu anlayabiliyorum (sesinden desem yalan olur:P)

Seni çok iyi anlıyorum girememe konusunda. Biliyorsun arada bn de yaptım o işi. Hayat bazen yıkılıp kalıyor üstümüzde, biz ona hiiççç değer vermiyorken o çevremizde dönüp durunca kaldıramıyoruz. (kendi adıma yani)

evet hamileyim. elhamdulıllah, maşallah. kimsesciklere söylememe gibi bi lüksüm maaaaaaalesef olamadı hayatım yaa. ççnk malum, rapor gerekiyordu, idare hemen öğrendi, memur dahil. sonra bnm aşırı halsizliğim çok dikkat çekti. (bn tansiyonum çok düşüyor dememe rağmen) bi arkadaş hamilemisin dedi, bn de üstünde durmadım ama, onlar bana hiççççç sormadan yanımda hiiççç konuşmadan, bi cümle dahi duayla hyrlı olsun demeden, hamile olduğumu düşünmeye devam ediyorlar. bn onaylamadım ama henuz hamileliği. neyyyyseeee... 8 senedir beraberim bu ınsanlarla, her sene umreye hacca giderler. aramız çok iyidir. bnm tek isteğim, bi cümle duayla '' hyrlı olsun, hiç de erken değil, iyi ki olmuş, Allaha bırak '' demeleriydi. demediler!!!!!! cesarete öyle ihtiyacım var ki halbuki çevremden.

nöbetlerim de dr raporuyla iptal edilince ööölle kafalarında yazıp duruyorlar işte. offff derdimi depreştirdin. kafamı çok fazla yoruyorum da bu işe..

evimden de gitmek istyrm. insnalara hamile görünmek istemiyorum. Ama Allahım ne hyrlısıysa, bzm için ne iyiyse onu verecektir biliyorum. bu ev hyrlıysa bu evde kalacağızdır. yoksa çok uğraştık gitmeye. saklanmak, görünmez olmak istiyorum. bu derece kafam salaklaştı. aff afff afffff...

evet düşük tehlikesi vardı. iğne , ilaç ve istirahat kullandık. kısmet..

peki sen ne duurmlardasın? kafa halini bilmek istiyorum. bizden bunu esirgeme olur mu:)

çok doluymuşum kız:) boşalttın bni, ucundan da olsa:P

kocaman öpüyorum seni, ve bi an önce aynı anda burada olmamızı diliyorum:16:

NKOB ciim cnmm yeni örendim gzl hbrinii allah tamamına erdirsin işlhh arkadaşıım bnde hamileyim daha bnm çok küçük ama 6. haftamdayım allahım tüm isteyenlerede tez zamanda hayırlısını wersin bzlerde sağsalim kucaklarımıza almayı göstersin işlhh

Çok ve kocaman tşk ederim nazım. Grdiğim zamanlar sayfanızı kontrol ediyorum biliyorsun. Hamilelerinizi biliyorum, hyrlı ve sağlıklı olsun hepimizinki inşallah.

Duman kaybetmiş. çok üzüldüm çok. Allahım bekletmeden sağlıklı ve hayırlısı nasip etsin inşallah.

öpüyorum güzelim, kendine ve psikolojine dikkat et:)

bende bugün 2.kez bebeğimi kaybettim.biri 7 diğeri 8 haftalıktı..ilkinde kalp atışını duymuştuk ama bu kez kalbini hiç duyamadık... çok zor bi durum ama inşallah 3.kez aynı şey olmaz...

Ah canım bnmmmm.. titiz bir şekilde tetkiklerinizi yaptırırsınız ve bir an önce sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz inşallah. Allahım kolaylıklar versin güzelim.

canım cok sevındım ...rabbım nasıp etsın saglıklaa ...dınlenmeye bak ..bol dua canım

el muallim saolasın arkadaşım. maşaallah senin de üçüzlerine milyonlarca. evet dinlenmeyi sapına kadar yapıyorum. dualarım ise içimde bir kıpırtı, kalp atışı gibi her an.

bakalım... selamlar..

Gözyaşlarımdan okumakta zorlandım...Allah sabırlar versin,cok zor yasadıklarınız...Ölü doğum yapmış biri olarak duygularınızı anlayabiliyorum...Sağlıklı bi evladınız var ne mutlu ,,, Allah kızınıza uzun ve sağlıklı ömürler versin,,,kendı sağlıgınızı tehlıkeye atmayın lutfen,henuz hıc annelıgı tadamamıs arkadaslamız var ve kızınızın sıze ıhtıyacı var...

Kuşum yaaa, öncelikle selam şeklinden iyi olduğunu anlayabiliyorum (sesinden desem yalan olur:P)

Seni çok iyi anlıyorum girememe konusunda. Biliyorsun arada bn de yaptım o işi. Hayat bazen yıkılıp kalıyor üstümüzde, biz ona hiiççç değer vermiyorken o çevremizde dönüp durunca kaldıramıyoruz. (kendi adıma yani)

evet hamileyim. elhamdulıllah, maşallah. kimsesciklere söylememe gibi bi lüksüm maaaaaaalesef olamadı hayatım yaa. ççnk malum, rapor gerekiyordu, idare hemen öğrendi, memur dahil. sonra bnm aşırı halsizliğim çok dikkat çekti. (bn tansiyonum çok düşüyor dememe rağmen) bi arkadaş hamilemisin dedi, bn de üstünde durmadım ama, onlar bana hiççççç sormadan yanımda hiiççç konuşmadan, bi cümle dahi duayla hyrlı olsun demeden, hamile olduğumu düşünmeye devam ediyorlar. bn onaylamadım ama henuz hamileliği. neyyyyseeee... 8 senedir beraberim bu ınsanlarla, her sene umreye hacca giderler. aramız çok iyidir. bnm tek isteğim, bi cümle duayla '' hyrlı olsun, hiç de erken değil, iyi ki olmuş, Allaha bırak '' demeleriydi. demediler!!!!!! cesarete öyle ihtiyacım var ki halbuki çevremden.

nöbetlerim de dr raporuyla iptal edilince ööölle kafalarında yazıp duruyorlar işte. offff derdimi depreştirdin. kafamı çok fazla yoruyorum da bu işe..

evimden de gitmek istyrm. insnalara hamile görünmek istemiyorum. Ama Allahım ne hyrlısıysa, bzm için ne iyiyse onu verecektir biliyorum. bu ev hyrlıysa bu evde kalacağızdır. yoksa çok uğraştık gitmeye. saklanmak, görünmez olmak istiyorum. bu derece kafam salaklaştı. aff afff afffff...

evet düşük tehlikesi vardı. iğne , ilaç ve istirahat kullandık. kısmet..

peki sen ne duurmlardasın? kafa halini bilmek istiyorum. bizden bunu esirgeme olur mu:)

çok doluymuşum kız:) boşalttın bni, ucundan da olsa:P

kocaman öpüyorum seni, ve bi an önce aynı anda burada olmamızı diliyorum:16:

sizleri cok özledigim icin hitabim da sicakti tabi;) canim bizim "iyi olma durumumuz" nasil olur ki... yasamaya devam etmeye calisiyoruz, her saniye oglumu düsünerek, Allaha yalvararak.....

Su anda daha iyi olmana cok sevindim, Allahin izniyle bundan sonrasi da coookkkk iyi olacak, sen bunu coktan hak ettin. sadece herseyine dikkat et, kafani gereksiz düsüncelerden uzak tut, ve hep güzel seyler düsün....

Senin güzel meleklerin kardesleri icin coktan dua etmeye baslamislardir zaten....

Cevrendeki o insanciklarin davranis bozukluklarini da hic kaale bile alma, onlar böyle seylerden anlamazlar canim, gececeksin bunlari.. her firsatta dengesizlik yapip, bizleri üzme kabiliyetine sahip zatlar bunlar.... Cesaret ve destegi ailenden ve bizlerden al, yetmiyo mu kiz!!!
Bilmiyorum is durumunla nasil hallediyorsun durumu ama, keske söyle evde kalabilsen iki üc hafta daha... Ama sen zaten vücudunu dinliyorsundur....
Cok heyecanli ve mutluyum ben de, canim kader arkadasimin mercimegini hep birlikte bekliyoruz, dua dua dua.....

Ben su ara ne yapiyorum..... malum konularda hic bir degisiklik yok... demek ki daha zamani degil.. ocak ya da subat esimin ailesinin yanina suudi arab. gitmeyi istiyoruz, Allah kismet ederse Umre de yapacagiz... artik belki ondan sonra...
su ara yaptigim en kayda deger sey.. ehliyet sinavi... bu zamana kadar hep ihmal etmistim, nasilsa hep biri vardi etrafimda... simdi kardesimin yanindayken yapayim dedim... burasi ama bildiginiz avrupa mantigi, cok teferruatli hersey... persembeye teori sinavim var, 1514 soru bilgisayarda calisiyorum:37: sonra da yeterli oldugumda sürüs sinavi, bakalim, bu gavurlarin elinden kurtulabilecekmiyim:1:

ev konusunda da hayirlisi neyse öyle olsun canim... yani sözün kisasi kafani hic birsey icin yormamaya bak, birak kendini Allaha.... O herseyin en güzelini, hayirlisini verir...

Seni ve tatli kizini veeeeee mercimegini coookkk öpüyorum.. ALLAH'a emanet olun, hep dualarimdasin canim....:79:

made!!!! sen nerelerdesin canim, durumlar nasil? haberdar et bizleri, seni cok merak ediyorum... Allaha emanet olun...:16:

hafif şiddette kanamalar ve düşük tehlikesiyle gidiyor esmeraycım:) ve tabi ki biraz da rapor..

neyse... bn kendimi hamile hissedemediğim için hakkında konuşmaya da alışamadım henüz:)

:34:

canım hikayeni okudum çok üzüldüm allah sabır versin:(((
hayırlı olsun canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş. bu sefer rabbim meleğini korusun inş. :nazar::nazar::nazar:

öncelikle bebeğin hayırlı olsun Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin sonrasında da hayırlı sağlıklı uzuuunnn ömürlü bir evlat olsun inşallah tüm kalbimle duacınım canım , yaşadıklarına çok üzüldüm kalbim düğüm düğüm oldu anne olunca insan kendi yaşıyormuş gibi oluyor Rabbim benim evlatlarımada tüm annelerin evlatlarınada sağlık, iyilik, hayırlı uzun ömürler versin ...

Allaha emanet olun....

Canım bayağı zaman oldu yazışamadık. Sen nasılsın? Benim ders saatim yoğun. Oğlan da 1. sınıfta pek bakamıyorum.

Bayramda İstanbul'a randevu aldım. 2 farklı merkeze aldım. Sen tedavi filan görüyor musun?

bende bugün 2.kez bebeğimi kaybettim.biri 7 diğeri 8 haftalıktı..ilkinde kalp atışını duymuştuk ama bu kez kalbini hiç duyamadık... çok zor bi durum ama inşallah 3.kez aynı şey olmaz...

Amin inşallah meleek. 2 iyi bi kötü devamız.. :)

neden ocağı bekliyorsun ki anlamadım:34:

yavaştan bıraksan oluruna.. sonra da Allah ne zaman kısmet ederse artık...

Nkob, canım nasıl gidiyor? Lekelenmeler bitti mi?

O kadar yorgun ki dilim.. beynim.. vücudummm.. hele ki kalbim.

2009da çok iyi giden bir hamileliğim vardı, aralık da doğum yapacak olduğum.
25 hafta sonrası kontrole gittiğimde bağırsakta ödeme rastlandı. Dr önemli bişey olabileceğini söyledi bu bişeylerin belirtisidir dedi. Nedendir bilmem , günlük hayattaki ödem kelimesinin basitliğindendir herhalde (bir de umut ve dua sebebiyle tabi ki) sonuçları pek düşünemedik biz.

Çeşitli testler yapıldı en pahalılarından. Önce her şey iyi çıktı, kandık bu duruma hem doktorumuz sonra biz. Sonraki kontrollerden birinde ödem kalbinde göründü. Eyvah ki ne eyvahtı.

Bebek kansız görünüyordu.. Kanı yoktu.. Acil kan verilmeliydi. Karnımda.O gece tekrar aynı masadaydım, bebeğime karnımdan kan verilmek üzere.

Aman Allahımm o ne stresli ortamdı. Ameliyat ortamından daha beterrrr ve daha riskli. Neler imzaladık sonuçlara dair. Arada yaşananları hç anlatmıyorum.

……

Doktorumuzun cümlesi bi süre sonra aynen şöyle; ‘’ hemen alalım mı canım?’ Bn anlayamadım ALMAK kelimesini….

Sonrası anlatılır cinsten değil.. masada feryat… hem de en içerlerden. 1 gece karnımda tuttum.. offfff ne zordu. Artık hareketi yoktu, elimi koyunca tepki vermiyordu. O gece içimdeki seslerle içimdeki canımla konuştuk, ona adını verdim, vedalaştık.

Ertesi gün normal doğuma karar verdik. Hem de sezeryan sonrası. Doktoruma güvenıyrdm. Yaptırırdı. 1 günlük suni sancı zorlukları sonucunda ertesi gün çok çok fena sancılarla yetişmeyen epidural iğnem yapılırken,

Ayakta eşimin kollarında doğurdum.

Hemde ikimizin ayaklarımızın dibine. Evet, paattt diye düştü bebeğimiz ikimizin ayaklarının önüne. Sadece sessizce ‘’ canımmm’’ diyebildim. Sesimin çığlıkları anında bitmişti. Ama yüreğimin çığlıkları başlamıştı. Hem de en görünmezinden, en güçlü haykırışlarla.

Ertesi gün morgdan alınıp babası tarafından otopsiye götürüldü, o kısımdaki baba zorlukları anlatılacak gibi değil.

…………………

Sonrası hepinizin malumu. Her melek annesinin yaşadığı derin vuruşlar.

6 ay sonra yeni bir hamilelik.. çok süper bir izlem.. her şeyine dikkat.. sıkı yürüyüşler.. dört dörtlük beslenme.. ve doğum günü.. her şeyi hazır yavrunun…

Doğum oldu..

Sevindik…

Bağrımıza sıkı sıkı sımmmsıkı bastık…

O kalabalığın o insan selinin heyecanı içinde yeterli koklayamadık bile..

İkinci gününde bir muayene.. kalpte üfürüm.. akşamında Ankara yolculuğu, yine babanın arabası..

Koltukaltları boynu boğazı bakım yapılıp misler gibi temizlenip, bi kere bile koklanıp öpülmeden babanne kucağına yolculuğa teslim ediş.. sapasağğlammmm..

Anne ameliyatlı.. evde..kilometrelerce uzakta.. bekleyişte.. gözleri umut dolu..

Rabbine güveniyor.. dualar ediyor, ediliyor, ettiriliyor, türkiyenin dört bir yanına, dünya çapında hatta.. Her yere telefon msj dua için.

Birinin olmazsa birinin duası tutar. Amaç bu.

Anne diyor içinden, tekrar yaşatmaz Allah o yürek dağlayan kaybı, çok derinden yaşattı bir kere..
Haber geliyor ertesi gün, anjiyosu iyi geçti.. izleniyor.. kalp ameliyatı için biraz daha büyümesi gerek… yoğun bakımdaki en canavar gibi bebek o.. atlatacak.. haberler böyle geliyor…

Anne duada.. umut dolu..

4. gün gece o kadar sessiz ki haberler.. o kadar kısık ki.. anlıyor anne.. ama söylenmiyor hala..
Ertesi sabah yolcular geliyor . annenin haberi yok sanılıyor..

……..

Yine her yere telefon…

''Cenaze namazı şu camide..''

ANNE?....

BABA?.....

Aylaaarrr geçti. O günden beri ellerinden tutan gözlerine yüreğiyle sessssizzz bakan herkese müteşekkir. Yine Yaradanlarına sımmmsıkı sarılıyorlar. Tek güç O.

ALLAH!

Bir de ablaları var, şu an 7 yaşında, çok ciddi kardeş özlemi duyup, 2 kere vurguna uğramış, her şeyin bilincinde bir abla.

İçimiZe çeke çeke, doya doya, kana kana şükrümüzü yaşadığımız bir ABLA.:nazar:
yazına söz bulamadım şöyle uzakları daldım sadece..... benim yazzımıda okursan sadece çeken bilir çok doğru bir söz...........

Gözyaşlarımdan okumakta zorlandım...Allah sabırlar versin,cok zor yasadıklarınız...Ölü doğum yapmış biri olarak duygularınızı anlayabiliyorum...Sağlıklı bi evladınız var ne mutlu ,,, Allah kızınıza uzun ve sağlıklı ömürler versin,,,kendı sağlıgınızı tehlıkeye atmayın lutfen,henuz hıc annelıgı tadamamıs arkadaslamız var ve kızınızın sıze ıhtıyacı var...

Tşk ederim dualarınız için. Allah sizlere de nasip etsin sağlıklı ve hayırlı evlatlar, bizlere de inşallah:) Bir an önce anneliği mutluluklarla tatmanız dileklerimle..

canım hikayeni okudum çok üzüldüm allah sabır versin:(((
hayırlı olsun canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş. bu sefer rabbim meleğini korusun inş. :nazar::nazar::nazar:

gerçekten tşk ederim. öyle usanmışım ki çevremdeki herşeeyi dört dörtlük gidenlerden... birilerinin duruma iki cümle bişey söylemesi bni ferahlatıyor..

öncelikle bebeğin hayırlı olsun Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin sonrasında da hayırlı sağlıklı uzuuunnn ömürlü bir evlat olsun inşallah tüm kalbimle duacınım canım , yaşadıklarına çok üzüldüm kalbim düğüm düğüm oldu anne olunca insan kendi yaşıyormuş gibi oluyor Rabbim benim evlatlarımada tüm annelerin evlatlarınada sağlık, iyilik, hayırlı uzun ömürler versin ...

ooyyy Allahım gani gani razı olsun, sizleri de iki dünyada mutlu etsin inşallah ki, bu dua cümlelerini buradan bana iletiyorsunuz.

inanılmaz bir şey ama, özlemin de dediği gibi bn asıl desteği buradan alıyorum demek ki yaa...

Back