nınım ; çok teşekkür ederim ilgine.
varis çorabı hiç giymedim, görmedim.. Hamilelere göre özel bir isim yada çeşit var mı peki?
Arkadaşım benim de bir sorum olacak izninle,eşinin ameliyat ettiği hastalar varis çorabını ne kadar süre kullanıyorlar,bana dr ömür boyu dedi de ama özellikle sıcaklarda çok zorlanıyorum,bilgilendirirsen sevinirim...Teşekkürler...
Merhaba varis konusunda maltepe ünv radyoloji bölümüne gitmenizi öneririm dünya varmış diyeceğinizden mutlak eminim ben gittimherhalde burda tecrübeli birini bulamıcazyazıyorum arıyorum ama hala birirleri beni duymadı
Merhaba varisleriniz için kesin kurtulmak ve ne ne değildir öğrenmek için maltepe üniversitesi radyoloji bölümünden mehmet beye gitmenizi öneririm ben gittim tek kelime ile hem insancıl yönü çok yüksek hem yardımları mükemmel siz istanbulda iseniz kolay olur ben kırklarelinden gittim gidişimde pek kolay olmadı kendimce :)herhalde burda tecrübeli birini bulamıcazyazıyorum arıyorum ama hala birirleri beni duymadı
Arkadaşım ben geçtiğimiz nisan ayında ameliyat oldum,dediğin gibi çok ilerlemişti,ağrım ve kasılmalarım çoktu.Ameliyat için epudural yapıyorlar yani belden uyuşturuluyor,ama ben de uyuşma olmadı nedense.Narkoz alarak ameliyat oldum,kasıktan girip ayak bileğimden bir kesikle damarı çıkarmışlar,ayrıca bacağımda 5 -6 yerde 1 dikişlik kesikler var.Ameliyat sonrası 1 gün ayağım çok sıkı bandajla sarıldı,sonraki gün bandaj açıldı varis çorabı giydim ve taburcu oldum.4 -5 gün biraz sıkıntım oldu tabii ama 1 hafta sonra yürüyüş bandında yürüyordum yaniTek sorun benim için dr sürekli varis çorabı giymem gerektiğini söyledi,tekrar çıkmaması için,bu beni zorlamıyor dersem yalan olur,ama hiç ağrım yok tabii o da başka..Napalım katlanıcaz artık...umarım sende kurtulursun,korkulacak bir şey değil....
merhaba bende ocak ayında artık ameliyat olmaya karar verdim. hamileleikle daha da artan varislerim iler, düzeyde kılcal yerler artık mor ve ön bacağımda da var arkaları hiç sormayın resmen şişlikler kol geziyor. merak ettiğim ameliyat sonrası görüntü olarak gerçekten düzeliyormu ve ameliyat izleri kalıcı oluyormu yani artık etek giyebilecek bie görünüm olacak mı. ameliyat olan bazı hastalar izlerin geçmediğinden ve görüntü olarak da pek fark olmadıından bahsediyorlar tabii sağlık açısından konuşmuyorum. dikkat etmemiz ve doktorumuza sormamız gereken şeyler nelerdir acaba.
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım,ameliyat sonrası ağrılarım hiç olmadı,yeşil damarlar da yok artık...İzlere gelince kasığımdaki ve ayak bileğimdeki izler oldukça belirgin,diğer kesikler 1 dikiş olduğundan sanki yara izi kalır ya öyle gözüküyor,yani etek giymeyi engelleyecek şekilde değil....Benim tek sıkıntım varis çorabı ,özel günlerde,etek giyeceksem giymiyorum,günlük yaşantımda sürekli kullanıyorum,tabii renginden ötürü pantolon giymem gerekiyor....ama ağrılardan kurtuldum ya önemli olan bu bence...
arkadaşlar ben işim gereği sürekli ayakta durmak zorumdayım. şuanda yok ama ileride varis olma ihtimali beni korkutuyo. bunları oluşmadan engellemenin bi yolu varmı. yardım edin nolurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr varisli bacaklar istemiyorummmmmmmmmmmmmmmmm......... :uhm: