- 7 Aralık 2022
- 7
- 4
- 29
- Konu Sahibi Gulsumm_29
Öncelikle herkese merhaba. 20 aylık evliyiz. Neredeyse 2 yıl bitecek. Evlendiğimiz ilk günden beri bebek istiyoruz ancak doğal yolla gebelik oluşmadığı için bir yıla yakın zaman geçince kadın doğuma gittik. Benim bütün tetkiklerim yapıldı en son rahim filmi (ilaçlı, anestezili) çekildi. Onda da çok şükür bir sorun yoktu... Bende sorun olmayınca eşime bakıldı ama keşke eş zamanlı baksalardı, doktoruma kızgınım o yüzden beş ay zaman kaybettik... Eşimde Grade 3 seviyesinde sol testisinde ileri derecede varikosel çıktı, sağ testiste de soldaki kadar olmasa da varikosel vardı. 6-7 farklı doktora gittik ve hepsi de acilen ameliyat dedi çünkü bizim sperm sayımız (iki aylık örgüde, iki kez sperm testi verdik) ilk ay verdiğimizde 6 milyonken bir ay sonra ikinci testte 800 bine düşmüş ve ileri hızlı hareketlilik de %3. Dünyamız başımıza yıkıldı desek yeridir. Keçi boynuzu suları mi kaynatmadim her gün, çiğ badem içi, çiğ kabak çekirdeği mi yedirmedim neler neler ama her şey daha da kötüye gitti. Yaşamayan gerçekten anlamıyor,empati kuramıyor. Biz bu süreçte eşim de ve tabii ki ben de çökmüş bir haldeyiz. Eşim 26 Kasım'da ameliyat oldu. Doktor ismi ve hastane ismi isteyenlere mesaj atarım. Gittiğimiz bütün doktorlar, testler, fiyatlar, tetkikler bu hastalıkla ilgili o kadar çok şey öğrendim ki canım yana yana... Gece bir anda kabustan uyanır gibi uyanıp saatlerce araştırdım,psikolojim kalmadı. Neyse ameliyatımız güzel geçti. 26 Kasım'da ameliyat olduk 27 Kasım'da taburcu olduk. Eşim iki gün evde dinlendi ve ise başladı. Bir hafta sonra kontrole gittik. Buraya kadar her şey çok iyi ilerliyor. Ameliyat basit, eşimde sonrasında bir ağrı da olmadı çok şükür. Çok kısa sürede normal hayatına döndü. Benim merak ettiğim ise şu bizim bu kadar düşük sperm sayımız ve ileri hızlı hareketliliğimiz sizce gebelik için umut vaad ediyor mu? aynı durumu yaşayanlar, eminim benden daha bilgili benden daha tecrübeli olanlarınız vardır icimizde. Ben öyle çok korkuyorum ki evladımız olmazsa diye. Çok istiyoruz, çok...