Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar bende listede yokum benide ekleyinki belki uğur getirir bu liste......eşim 16 eylülde ameliyat oldu ve hala beklemedeyiz...hamiş olan arkadaşları tebrik ederim bekleyenlerede allah sabır versin...sizi hep takip ediyorum..herkes bir gün anne olacak yeterki umutlar yitirilmesin...

kızlar benide ekleyin eşim 4 ocakta ameliyat oldu beklemedeyiz inşallah en yakın zamanda bebeklerimizi bekliyo oluruz allah hepimizin yardımcısı olsun..:Saruboceq:

Varikosel ameliyatı sadece sperm sayısını arttırmak içi yapılmaz.

Sayılar düştükçe morfolojiside yani kaliteli spermde bi o kadar düşer.

Sayı çoğaldıkça kaliteli spermde artar.

Yani hem sperm sayısı hemde morfoloji çok önemli.

Doktorunuz bu konuda zaten sizi bilgilendirmesi gerekli.

Bizim doktorumuz en iyi sonucu 6 ve 9 . u ayda alırsınız demişti o zaman sonuç alamazsanızda başka çözümlere bakacaz demişti.

Hatta bir arkadaşım eşinin ameliyatından 1 ay sonra hamile kalmıştı bende bunu eşimin doktoruna söylediğim halde çok umutlanmamam için herkesin durumu farklı biz yinede 9 ayı gözden çıkaralım demişti.

Bende 3 aydan sonra hamile kaldım zaten.

Yani bu konularda doktorunuzla görüşün sizi gerekli bilgilerle bilgilendirsin.

sizin morfoloji değeri neydi? bebğiniz olmadan önce değerleriniz nasıldı bizim sayımız yüksek ancak ileri hareketlilik 0.

sizin morfoloji değeri neydi? bebğiniz olmadan önce değerleriniz nasıldı bizim sayımız yüksek ancak ileri hareketlilik 0.

massive27 bizimde sayıda sorun yok ama hareketlilik aaz durumumuz aynı sayılır siz ameliyat oldunuz mu? bir değişiklik varmı? canımboshayallersmile

Bizim değerler ameliyattan önce morfoloji % 14 dü ameliyattan sonra % 28 e çıkmıştı.

Şuan 1.5 aylık hamileyim

Eylül sonunda Doçent Teoman Cem Kadıoğlu na mikrocerrahi varikosel ameliyatı olmuştu eşim. Nihayet 3 ay doldu ve Tümlab da spermiyogram tahlili yaptırdık bugün. Teoman hocaya ancak haftaya pazartesiye randevu yeri bulabildik ama anladığım kadarıyla sayılar ve hareketlilik çok artmış. Bize burada en az 20 milyon olmalı diye ameliyattan önce not koymuştu eski spermiyograma orada şimdi 32 milyon var. Hareketli sperm de 2 kat artmış. Ben bu kadar da etkili olacağını hiç beklemiyordum doğrusu, çok sevindim, şimdiden ümitlendim valla. Pazartesi Teoman hoca ile tahlil sonucunu bir konuşalım size tekrar yazarım.

ben anlamıyorum..bizim de sayı 3. ayda 12 milyona 6.aydada 22 milyona çıkmıştı..6.aydaki testten 1 hafta sonra testi başka bir yerde daha yaptıralım dedik 3 milyon çıktı..çok üzüldük...kafamız karıştı..moral 0 oldu..bunları yaşayan oldumu aranızda..olduysa sebebi ne acaba..??

merhaba kızlar benimde eşim 22 ekimde ameliyat oldu bu 3 ayımız doktorumuz bu ayın sonuna kadar hiç bişey kullanmayın eğer gebelik oluşmazsa ilaç vericem dedi..2 yıllık ewliyiz 1 yılı aşkın süredir bebek istiyoruz inşallah Allah hepimizin gönlüne göre werir..

ARKADAŞLAR BENıM EŞıMDE VARıKOSEL VARDI TEK TARAFLI BEN 6 AYLIK EVLıYıM AMA HALEN BEBıŞ YOK mafoldumben AMA EŞıMıN SPERM SAYISI 34 MıLYONDU GEÇEN SENE TAM BıR SENE OLMUŞ 1 SENEDE SPERMLER DÜŞER Mı ACABA BEN HAMıLE KALABıLıRMıYıM SıZCE EŞıMıN ACıL AMELıYATMI OLMASI LAZIM BıR SENEDE SPERM DAHA ÇOK DÜŞERMı ACABA senağlama ACABA HAMıŞ KALABıLıRMıYIIIIIIIIMMMMMMM ?????

eşim dün sperm testi vermişti dün akşam sonuçları aldı tabidoktora göstermeden
sevinmek istemedik
ve sabah doktora gösterdi %96 sı hareketsz olan sprem sayısı % 50 ye düşmüş
21 milyon olan sperm sayısı 41 milyona çıkmış

doktor bile şaşırmış amlyt szö konusu değil artık yediklerini yemeye devam ve çalışmalarada devam demiş:te ytey:

artı

benimde şeker yüklememde çok şkür bi sorun çıkmadı herşey normal

bir aydır ilk defa ii haberler aldık yüüzmüz güldü kıslar
hemde aynı günde iki haber

allahımmmmmm sana şükürler olsun

kıslar ümdinizi kaybetmeyin kürlere olan inancım dahada bi arttı kürler eşim için vesile oldu

aysen eşine ne küt yaptın cnm ben artık umudumu kaybettım kafayı yeme derecesine geldim ne olcak bu halim bilmiyorum allah bir mücize göstersin

gözünaydın aysen ben de çok inanıyorum kürlere
gerçi yapmıyoz artık ama başlıcaz yakında
havuç yapıcaz önce hazır havuç bol ken
inşallah yakında bebek haberini de verirsin

canım ben keçiboynuzu pekmezi yedirdim sabah akşam 2 kaşık
krünüde yapıyorum..ve arı sütü poleni...ve hiç gün aksatmadan taze sıkılmış hergün portakal suyu içirdim bi yerlerde okumuştum faydalıymış die
ve aradada havuç suyu sıkıyorum yarım çay bardğı veya bi çay bardğı..

canım bende çok kötüydüm düşün bana perşembe günü doktorum eski sonucuna bakarak tüp bebk gibi görünüyo sonu demişti
bak bugün neler öğrendik
rabbim öle büyük derdi veren allah dermanınıda veriyo buna inandım hep ben
inşlhh sizinde şifanız verir ttalım

slm arkadaşlar bende 2,5 senedir evliyim eşim 23 ekim 2008 te çift taraflı varikosel ameliyatı oldu doktorlarımız olur diyor ama bizim inatçı bebişimiz gelmiyor benim bir sorum olacak çift taraflı varikosel ameliayatında çocuk zor olurmuş çevredekiler öyle söyküyor acaba eşi çift taraflı varikosel ameliyatı oluta hamile kalan varsa ve bu msjı cevaplarsa çok mutlu olacağım psikolojim bozuldu

burda görüyorum hamile kalan baya var ama kimlerin eşi çift taraflı varikosel di.bu arada listeye beni de eklerseniz sevinirim allah hepimizin gönlüne göre versin

slm arkadaşlar bende 2,5 senedir evliyim eşim 23 ekim 2008 te çift taraflı varikosel ameliyatı oldu doktorlarımız olur diyor ama bizim inatçı bebişimiz gelmiyor benim bir sorum olacak çift taraflı varikosel ameliayatında çocuk zor olurmuş çevredekiler öyle söyküyor acaba eşi çift taraflı varikosel ameliyatı oluta hamile kalan varsa ve bu msjı cevaplarsa çok mutlu olacağım psikolojim bozuldu

canım sen çevredekilerin demesine bakma doktor ne dediyse o geçerlidir canım ayrıca olumlu düşün ki bebişin sana gelsin

Eylül sonunda Doçent Teoman Cem Kadıoğlu na mikrocerrahi varikosel ameliyatı olmuştu eşim. Nihayet 3 ay doldu ve Tümlab da spermiyogram tahlili yaptırdık bugün. Teoman hocaya ancak haftaya pazartesiye randevu yeri bulabildik ama anladığım kadarıyla sayılar ve hareketlilik çok artmış. Bize burada en az 20 milyon olmalı diye ameliyattan önce not koymuştu eski spermiyograma orada şimdi 32 milyon var. Hareketli sperm de 2 kat artmış. Ben bu kadar da etkili olacağını hiç beklemiyordum doğrusu, çok sevindim, şimdiden ümitlendim valla. Pazartesi Teoman hoca ile tahlil sonucunu bir konuşalım size tekrar yazarım.
Pazartesi gittik, anca yazabiliyorum. Herşey çok iyi, 3 ay kadar normal düzenli ilşkide bulunun sonra konuşalım dedi. Keçiboynuzu vs kürleri sordum, hayır hiç bir yararı yok, hatta zararı olabiliyor kullanmayın dedi. Tüm değerlerimiz artık normal seviyeye gelmiş, muayenede ameliyatın başarılı olduğu ve hiç bir komplikasyon olmadığı anlaşılıyormuş. 3 ay sonraki tetkikleri gene Tümlab veya Çapa Tıpdaki androloji labratuvarından istedi, başka yerlere güvenmiyormuş, saçma sapan sonuçlar ile uğraşamam dedi. Herşey çok iyi gözüküyor, artık hayırlısı, 3 ay sonra eğer bir hamilelik yok ise destek bir ilaç verecekmiş. Biz Teoman Kadıoğlu hocadan çok memnun kaldık, varikosel ameliyatı olacaklar mutlaka ona ulaşsın derim. Gene yazacağım, allah herkese gönlündekini versin.

X