Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
fatıma zehra,ayknds ,sizi de listeye ekledim,ameliyat tarihinizi belli olunca tekrar kaydederiz..

saol canım verdıgın bılgıler ıcın.havuc suyunu yaparım artık.ama haftaya bır spermıogram daha vercek esım.asıl ondan sonra bellı olcak.aynı gun bıde renklı dopler cekılcek.ben senı yıne bılgılendırırrım canım..ılgın ıcın tekrar tesekkueler..:1hug:

ya kızlar hareketliliğe havuç suyu öneriyorlar ama sigara içilmemesi gerekiyormuş.bizim sorun hareketlilik ve eşim sigara kullanıyor..eee ben şimdi ne yapacam,sigarayı bırakmaya da niyeti yok..içirsem mi acaba

ya kızlar hareketliliğe havuç suyu öneriyorlar ama sigara içilmemesi gerekiyormuş.bizim sorun hareketlilik ve eşim sigara kullanıyor..eee ben şimdi ne yapacam,sigarayı bırakmaya da niyeti yok..içirsem mi acaba

evet canım sigarayı bırakması gerekiyo. benim eşimde bırakmadı ama yine de havuç suyu içiriyodum. bence sende içir..

slm kızlar araştırma yaparken rastladım üye oldum benim nişanlım askerde sağlık raporu verirken varikosel olduğunu öğrendi tabi bende öğrendim araştırdık ettik ama sizlerin başınızdan geçmiştir amelyatta risk varmı acaba henüz çocuğumuzun olup olmayacağnını bilemiyoruz ama çok üzüldü nişanlım psikolojisi çok bozzuk aynı sorunları yasıormusunuzz senağlama

hiç psikolojiniiz bozmayın canım nişanlında üüzlmesin sonuçta bu varikoselin tek sebebi çocuk değil.varikosel ameliyatı olmazsa ilerde testislerinde ciddi rahatsızlığı ağrısı olacak.ayrıca çok ilerlerse kansere bile çevirebilir dedi doktor yani aslında ciddi sonuçlar oluçturan basit bi operasyon.bıçak altına yatıyo sonuçta kolay değil ama korkulacak kadar değil bir gün hast yatıp çıkar evdede bikaç gün dinlenir bukadar dikişler alındıktıktan sonra hiç bişey olmamış gibi devam eder hayatına benim eşim ameliyattan 2 gün sonra işe gitti.bence stres yapmayın okadar çok erkekde varki bu rahatsızlık.ameliyatta hiç bi rix yok canım içinizi ferah tutun.geçmiş olsun

benim eşimde oldu ama onun çok sürdü ağrısı. 1 ay rapor aldı 20 günde izin. canım benim ne kadar acıyordu ağlıyordu resmen yaa. damarlara çok yakın olduğu için dei doktorumuz birde sonda takmışlardı oda mahvetti valla. yinede sağlık için katlanılmalı bence ileride daha kötü sonuçlarla karşılaşmaktansa.

benim eşimde 13 ekimde tek taraflı varikosel ameliyatı oldu. doktor trental,evicap ve L-arginin verdi 3 aydır kullanıyo eşim. ayrıca keçiboynuzu pekmezini süte karıştırıyorum içiyo, havuç suyu içiyo, keçiboynuzu da yiyo. bide çaksır otu varmış kaynatıp suyunu içiriyomuşsun sperm sayısını arttırıyomuş biz daha denemedik onu. haftaya doktora gidicez sperm testi yapılıcak. inşallah olumlu bi sonuç alırız. Allah uzun yıllar bekletmeden bebişlerimizi kucaklamayı nasip eder inşallah..

merhaba canım bende aynı dertten şikayetçiyim eşim ameliyat olanı 8 ay oldu ama hiç biir değişiklik yok nasıl olacak allah yardımımız olsun

slm kızlar araştırma yaparken rastladım üye oldum benim nişanlım askerde sağlık raporu verirken varikosel olduğunu öğrendi tabi bende öğrendim araştırdık ettik ama sizlerin başınızdan geçmiştir amelyatta risk varmı acaba henüz çocuğumuzun olup olmayacağnını bilemiyoruz ama çok üzüldü nişanlım psikolojisi çok bozzuk aynı sorunları yasıormusunuzz senağlama

sevde nişanlın tekrar kontrolden geçsin spermiyogram yaptırsın ve dopler cektırsın,zaten gittiği doktor ondan bu testleri isteyecektir..bu testler sonucunda varıkosel ıleri düzeydeyse zaten doktor amelıyat onerir..ameliyattan korkmasın benim eşim de oldu..ama ultrasondan sonra derecesi düşükse ameliyata gerek görmüyorlar ve 6 aydsa bir kontrol olmalı ılerliyorsa ameliyat o zaman dusunuluyormuş..

benim eşimde 1 ağustos 2008 de ameliyat oldu sol varikosel hala bekliyoruz.

benim eşimde 28 ağustos 09 da oldu hala bekliyoruz ne olacak halimiz bebişler ne zaman gelecek

benim eşimde oldu ama onun çok sürdü ağrısı. 1 ay rapor aldı 20 günde izin. canım benim ne kadar acıyordu ağlıyordu resmen yaa. damarlara çok yakın olduğu için dei doktorumuz birde sonda takmışlardı oda mahvetti valla. yinede sağlık için katlanılmalı bence ileride daha kötü sonuçlarla karşılaşmaktansa.

kızlar sizin sonuçlarda nasıl değişme olmadı?ameliyattan önce nasıldı değerler şimdi nasıl?

merhaba canım bende aynı dertten şikayetçiyim eşim ameliyat olanı 8 ay oldu ama hiç biir değişiklik yok nasıl olacak allah yardımımız olsun

canım biz 6 ay bekledik ama pek düzelme olmadı sadece sayıda artış oldu. daha fazla beklemek istemedik şuan tüp bebek tedavisindeyiz. inşallah siz olumlu sonuçlar alırsınız bebişiniz kendiliğinden gelir...

kızlar çok saolun cevaplar için ya hennascım bende bu testlerin yapılması gerektğini biliyorum ama benim nişanlım bunu askerde öğrendi ve askeri hastaneye sevkettiler ordaki teğmen doktor gün vermiş ameliyat için ne bi test yaptılar nede başka bşi sadece muayene yaptı aniden ameliyat yani acaba o testleri neden yapmadı

sevde,testleri yapma gereği duymamış demekki.. bazen varikosel doppler olmadan muayene ilede teşhis edilebilir,dereceside demekki ameliyat gerektiriyormuş..olsun ameliyatını ,çünkü varikosel gün geçtikçe ilerliyor ve değerleri bozmaya devam ediyor,,her varikoseli olanın da spermiyogramı düşük çıkacak diye bişey yok..ameliyattan sonra askerlik bitince ,spermiyogram yaptırıp kontrolden geçer..geçmiş olsun..

geçmiş olsun canım..
bence hiç moralinizi bozmayın, üzülmeyin..
evlenmeden önce öğrenmeniz sizin için büyük şans, bizim gibi evlendikten ve korunduktan sonra öğrenseydiniz zaman kaybı olucaktı.
nişanlın ameliyat olur ve herşey yoluna girer inşallah, hakkınızda hayırlısı olsun canım..

Birbucuk yıl oldu eşim ameliyat olaı hala yok gebeil canım ama bizim umıdm çok cunku eşimin 2milyonken spermelri hamilee kaldım şimdi 45 milyonkı normalı 40 milyon.olur inş ama zmanı vardır demkkı

Birbucuk yıl oldu eşim ameliyat olaı hala yok gebeil canım ama bizim umıdm çok cunku eşimin 2milyonken spermelri hamilee kaldım şimdi 45 milyonkı normalı 40 milyon.olur inş ama zmanı vardır demkkı

inşallah canım.. Allah herşeyi bir sıraya koyuyor ama biz sabredemiyoruz işte :)
benim eşimin ameliyattan önce sperm sayısı 300 bin çıktı. ameliyattan sonra 1 milyon 400 bin. bir sürü de ilaç kullandı ama herkeste aynı etkiyi yaratmıyo işte. umudumuz tüp bebekte inşallah..

sevde,testleri yapma gereği duymamış demekki.. bazen varikosel doppler olmadan muayene ilede teşhis edilebilir,dereceside demekki ameliyat gerektiriyormuş..olsun ameliyatını ,çünkü varikosel gün geçtikçe ilerliyor ve değerleri bozmaya devam ediyor,,her varikoseli olanın da spermiyogramı düşük çıkacak diye bişey yok..ameliyattan sonra askerlik bitince ,spermiyogram yaptırıp kontrolden geçer..geçmiş olsun..

evet canım demekki gerek duymamış ameliyat ayın21inde bakalım neler yaşıcaz paylaşımlarınız için çok saolun bu durumda bize çok büyük iş düşüyo sanırım çnkü nişanlım çok hassaslaştı sanırımda korkuyo biraz açıkça söylemiyo ama bizim onların kafalarını rahat tutmamız lazım hatta nişanlım saçmalamaya başladı ameliyat olmamak için deneyelim bi çocuk olursa ameliyat olmayım dio ama evlenmemize de çok vaaaaaar :teytey:

kızlar sizin sonuçlarda nasıl değişme olmadı?ameliyattan önce nasıldı değerler şimdi nasıl?[/QUOTE]

Ameliyattan önce sperm sayısı iyiydi fakat yerinde dönen sayı fazlaydı. asında doktor haile kalabilrsin dedi fakat ben 2 sene boyunca hamile kalamadığım için ameliyat oldu. 8 ay geçti bende hala tık yok maalesef. doktorumuz ameliyattan sonra 1 sene deneyin demiş. benim tedavimde devam ediyor inş bu ay hamile kalırım günüm geçti ama bekliyeceğim biraz daha. kalamazsam eğer tekrar bakacağız tahlillere. inşallah herşey güzel olacak hepimiz için.

merhabalar,yeni kayıt oldum bu siteye.benim eşim de 15 gün önce varikosel ameliyatı oldu tek taraflı.bakalım hayırlısı.ne zaman bebek haberi vercem eşime.bunun planlarını yapıyorum şimdiden.inşallah nasip eder rabbim..

kızlar eşim ameliyat olalı tam 2 ay oldu bugün..ve ben bu ay kimyasal gebelik yaşadım..yani 2 senedir ilk defa gebelik elde ettik..bu kadar kısa sürede ameliyatın etkisi olması mümkün mü..en az 3 ay dan sonra düzelme olabilir ..acaba eşimin kullandığı ürünlerden dolayı değerlerde yükselmemi oldu..ameliyattan olduğunu düşünmüyoruz..siz ne dersiniz..

X