• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlar merhaba. Ben de 4 yıldır evliyim. Yaklaşık birbuçuk yıldır korunmayı bıraktık çocuk olmayınca kadın doğum doktorum eşimin sperm testi yaptırmasını söyledi. Eşim test yaptırdı hareketlilik ve sperm sayısı oldukça düşüktü. doktora testi gösterdik muayene sonucunda ileri derecede varikosel olduğunu acilen ameliyat olmasını söylediler. eşimde herhangi bir ağrı yoktu sadece şekil bozukluğu var gibiydi. Özel Hastaneye gittik ameliyat için 2.000,00 TL istedi. biz de biraz araştıralım dedik. Benim yakın çevremde ameliyat olan çok fazlaydı. bana İbni Sina Hastanesini önerdiler hemen randevu alıp gittik 15 gün içinde eşime ameliyat süresi verildi. 15.03.2018 tarihinde eşim tek taraflı varikosel ameliyatı oldu. Doktor sperm arttırıcı ilaç verdi 15.04.2018 tarihinde kullanmaya başladı hala kullanıyor, bunun yanında da keçiboynuzu kürünü yapıyoruz. doktor 3 ay sonra kontrole gel 15.06.2018 tarihinde gidecek. Bekliyoruz. İnşaallah hepimiz anne baba olma duygusunu yaşarız. Olumlu bir gelişme olursa inşallah buradan yazarım. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

amin canım benim benim eşim ameliyat olalı 2 yıl oluyor ağır derecede varikoseldi o da ve doktor hemen iyileşmez dedi inşallah hemen olur fakat biraz sabır gerektiren bir süreç canım inşallah olur bizim değerler baya düzeldi çok şükür fakat hala bekliyoruz bu ay aşılama deneyeceğiz inşallah rabbim nasib eder de olur. ilaçları sakın bırakmasın kürlere devam inşallah siz bizim kadar beklemezsiniz.

amin canım benim benim eşim ameliyat olalı 2 yıl oluyor ağır derecede varikoseldi o da ve doktor hemen iyileşmez dedi inşallah hemen olur fakat biraz sabır gerektiren bir süreç canım inşallah olur bizim değerler baya düzeldi çok şükür fakat hala bekliyoruz bu ay aşılama deneyeceğiz inşallah rabbim nasib eder de olur. ilaçları sakın bırakmasın kürlere devam inşallah siz bizim kadar beklemezsiniz.
Insaallah hepimiz bir an evvel hayirlisiyla anne oluruz

Merhaba tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim eşimin sperm testi sonucunda sadece 2 tane motil sperm görüldü varikosel bu derece sperm bozulmasına sebep oluyormu ?

Merhaba tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim eşimin sperm testi sonucunda sadece 2 tane motil sperm görüldü varikosel bu derece sperm bozulmasına sebep oluyormu ?
Olur canim. Benim esimde de 3 motil cikmisti. Malesef bütün degerleri bozuyor varikosel.

Çok çok sevindim sizin adınıza nasıl güzel bi sonuç :) normal yollamı tüp bebek mi bide hangi şehiede nerede yapıldı ameliyat
Boluda ozel bi hastanede yapildi ameliyat. Tamamen dogal yolla hamile kaldim. Ameliyattan sonra 3.ayimiz dolmamisti daha. Ben rahim filmide cektirmistim o ay belki onunda etkisi vardir bilemiyorum. Hemde ikiz hamileyim :) allah sizede en yakin zamanda nasip etsin insallah

Boluda ozel bi hastanede yapildi ameliyat. Tamamen dogal yolla hamile kaldim. Ameliyattan sonra 3.ayimiz dolmamisti daha. Ben rahim filmide cektirmistim o ay belki onunda etkisi vardir bilemiyorum. Hemde ikiz hamileyim :) allah sizede en yakin zamanda nasip etsin insallah
Amin inşallahhh :) ameliyattan sonra sperm testi tekrar yapıldımı

Amin inşallahhh :) ameliyattan sonra sperm testi tekrar yapıldımı
Test yaptirmaya gitcektik esim icin. 1 gun once hamile oldugumu ogrendik. Biz de gerek duymadik bidaha gitmeye. Doktorumuz da gerek yok yaptirmayin nasil olsa gebelik olusmus dedi.

Olur canim. Benim esimde de 3 motil cikmisti. Malesef bütün degerleri bozuyor varikosel.
nasıl yani ben yanlış anlamadım dimi ameliyat öncesi 3 motil mi yoksa 3 milyon mu vardı bizde 3 5 tane çıkıyor ameliyat olalı 3 ay doldu haftaya kontrole gidecez bakalım düzelme var mı eğer sizde 3 motil ise ameliyat öncesi bana nasıl umut oldun anlatamam sağlıcakla kucağına alırsın inşallah minnakları

nasıl yani ben yanlış anlamadım dimi ameliyat öncesi 3 motil mi yoksa 3 milyon mu vardı bizde 3 5 tane çıkıyor ameliyat olalı 3 ay doldu haftaya kontrole gidecez bakalım düzelme var mı eğer sizde 3 motil ise ameliyat öncesi bana nasıl umut oldun anlatamam sağlıcakla kucağına alırsın inşallah minnakları
Bildigin 3 motildi :) ilk yaptirdigimiz test 2 mlyon civariydi ama yikama sonrasi dedigim gibi 3 motil sperme rastlandi. Sonra sigarayi birakti hemen esim.bide lokosit cok fazla ciktigi icin isirgan otu kaynatip icti. 15 gun sonra tekrar baska biyere test yaptirdik 10 milyn cikti total. Onlar yikama yapmadilar. Ama doktor bu sayida cok az ameliyat olmasi gerekiyor dedi hic dusunmeden olduk. Cok sukur 3 ay sonra hamile kaldim. Umut her zaman vardir. Bu surecte en onemli sey moral ve destek. En yakin zamanda guzel haberleri alirsiniz insallah

Bizdede aynı şekilde 2 motil çıktı ama varikosel varmı daha belli değil sizin eşinizde varikosel mi çıktı b

Bildigin 3 motildi :) ilk yaptirdigimiz test 2 mlyon civariydi ama yikama sonrasi dedigim gibi 3 motil sperme rastlandi. Sonra sigarayi birakti hemen esim.bide lokosit cok fazla ciktigi icin isirgan otu kaynatip icti. 15 gun sonra tekrar baska biyere test yaptirdik 10 milyn cikti total. Onlar yikama yapmadilar. Ama doktor bu sayida cok az ameliyat olmasi gerekiyor dedi hic dusunmeden olduk. Cok sukur 3 ay sonra hamile kaldim. Umut her zaman vardir. Bu surecte en onemli sey moral ve destek. En yakin zamanda guzel haberleri alirsiniz insallah
Varikoseli olanlarda hormonlar da bozuk oluyormu hormon baktırmışmıydınız eşinize

Bizdede aynı şekilde 2 motil çıktı ama varikosel varmı daha belli değil sizin eşinizde varikosel mi çıktı b
Evet cnm varikosel çıktı 3 ay önce ameliyat oldu

Back