• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vampir Kadınlarr.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben buranın doğrucu bir platform olduğunu düşünüyorum.
Buraya gerçekten dertli çok kadın konu açtı, kimisi evde perdeyi açamayan, korkan, zulüm gören. Herkes yaşadığını yaşamaması gerektiğini anlatmaya çalıştı o kişilere. Herkes birlik oldu. Ne yapması gerektiğini anlatmaya çalıştı.
Çabalar sonuçsuz kalınca kimi zaman haklı olarak öfkelenildi, istedik ki karşımıza alıp o insanı silkeleyelim. Fakat olmadı.
Bazen kimileri bu kadınlar kadar dertli olmasa da, günlük hayatın içinden daha basit şeyleri dert edinebiliyor, konu açabiliyor. Olabilir, normal. Fakat bazen haksız oluyor ya da konuda dışarıdan göremediği bir yön oluyor.
İnsanlar burada doğruyu yazdığı zaman, yapması gerekeni söylediği zaman aradığı desteği bulamadığı için bu insan öfkeleniyor. Hiç şaşmadı. Amaç yardım almak değil, destek bulmak. E şimdi haksız bulduğumuz birini nasıl destekleyelim?
Kadın gelmiş diyor ki “kayınvalidem gelin bohçası yapmış, hiçbiri kullanmayacağım eski zevksiz şeyler. Alın siz kullanın dedim, geri gönderdim, düşüncesizler”
Bu minvalde açılmış bir dolu konu var. Şimdi ben bu nezaketsiz ve kaba, ama bunun asla farkında olmayan insana bunu nasıl anlatabilirim? Onun istediği şey, onunla birlikte kayınvalidesini çekiştirmem. Bu olmayınca canı sıkılıyor haspamın.
Fikirleri çok değerli insanlar var bu platformda. Tek tek etiketleyemeyeceğim fakat aslında etiketlemek istediğim bir dolu üye.
Sizin dediğiniz gibi empati yoksunu ve can sıkmak için yorum yazan insanlar da illa ki vardır. Yok demiyorum. Fakat sizinle baktığımız nokta kesinlikle aynı değil, bunu görebiliyorum.
Mesela yanlış hatırlamıyorsam siz dün bir konu açmıştınız, arkadaşınızın doğum günü ile ilgiliydi. Siz onunkini daha güzel kutlamıştınız, o sizinkini mesajla kutlamıştı ve buna üzülmüştünüz. Hassas yaklaşmış ve dert edinmiş olabilirdiniz, gayet normal. Ama bir arkadaşımız size gayet güzel bir yorum yazmıştı, yaptığımız şeyleri beklentisiz yapmak gerektiği ile ilgili. Bu yorum bana yazılsa ben mutlu olurdum, ya aslında bu daha iyi bir bakış açısı derdim, ya da katılmayabilirdim ama fikrini benle paylaştığı için mutlu olurdum. Orada göremediğim yönü bana gösterdiği için teşekkür ederdim. O arkadaşın sizi çıkarcılıkla suçladığı falan da yoktu.
Fakat siz bu arkadaşa da vampir kadın demişsiniz.
Ertesi gün bununla ilgili konu açmışsınız. O arkadaşın yorumunu da ekleyebilirim, içeriği gayet dolu dolu bir mesajdı fakat siz terslemiştiniz.

Ne diyeyim, beklediğiniz empatiyi yapabilmeniz dileğiyle.
O arkadaşın o konuyla ilgili paylaştığı videoyuda paylaşırsınız umarım.O videoyu da izlemenizi tavsiye ediyorum.Aynı empati dileğiyle ben de sizi uğurluyorum.

2 yaşındaki oğlumun eli yanmıştı, eşim evde olmadığı ve yine küçük başka bir çocuğum olduğu için evli abimi çağırmıştim hastaneye giderken. Eşi rahatsız olunca onunla ilgili bir konu açmıştım burada beni haksız bulanlar ne var taksiyle gitseydin diyenler olmuştu. Dert etmedim o yorumları cevap verip geçtim. Herkes aynı düşünmek zorunda değil ki.

Burada konu açıyorsak destek mesajı kadar olumsuz mesajlara da açık olmalıyız.

Bazı konulara ah canım öyle mi demek yerine nerede yanlış yapıldığını yazılıyor bende öyle yapıyorum çoğunlukla burada maksat teselli olmak mı yoksa paylaşılan dertte yapılan yanlışları yada çözüm yolu sunmak mi? Belki şartları bizden farklı bizim sunduğumuz çözümler işine yaramayacak ama hiç tanımadığımiz, hayatımızı ayrıntılarıyla bilmeyen insanlardan ekstra empati beklemek de gerçekçi bir bakış açısı değil.
Yromların saygı çerçevesinde yapılmasından yanayım.Öyle yorumlar var ki resmen karşı taraf daha perişan olsa zil takıp oynayacak.Ayrıca birkaç üyede şunu da gözlemledim.Sırf konuya salça olmak için yazıyor,sinirini kimden çıkaracağını şaşırmış vaziyette.

Tabi ki ne sandın. Aman tanrım escobar ne kadar doğru şeyler söylemiş diye kafalarında ampül yandı. Bundan sonra kimse kimseye boşan demeyecekmiş, kavga etmeyenler kavga edenlere kavga etmediklerini belli etmeyecekmiş falan filan. Forum seviye atladı bu konuyla beraber. Herkes yüce escobarın uyarılarını bekliyormuş yıllardır.
Teveccünüz efendim,şımartıyorsunuz beni yüce falan :halay: :halay:

Elestirilecek cok sey olsa da bu forum kadinlarin ufkunu genisletiyor, bakis acisini degistiriyor.
Bazi seylerin dan dan soylenmesi gerekiyor
evet,bu forumdan çok şey öğrendim orası doğru ama bir şeyleri söyleme var söyleme var.İkisi de yanı şeyden bahseder ama iki farklı tepkiye neden olurlar.

Yromların saygı çerçevesinde yapılmasından yanayım.Öyle yorumlar var ki resmen karşı taraf daha perişan olsa zil takıp oynayacak.Ayrıca birkaç üyede şunu da gözlemledim.Sırf konuya salça olmak için yazıyor,sinirini kimden çıkaracağını şaşırmış vaziyette.
E peki seni niye ilgilendiriyor bu? İster sinirini çıkarır, ister empati yapar, ister yol gösterir. Sen kendinden sorumlusun başka herhangi bir üyenin davranışından değil. Kuralları olan bir platform burası. Kurallara aykırı bir durum görürsen şikayet edersin bu konuda bir çok üyenin seni şikayet ettiği gibi, yönetim gereken neyse yapar. Ha yok illa benim dediklerim olsun, herkes benim istediğim şekilde davransın diyorsan seni facebooka alalım, beğenmediğin yorumu silersin mis gibi.

E peki seni niye ilgilendiriyor bu? İster sinirini çıkarır, ister empati yapar, ister yol gösterir. Sen kendinden sorumlusun başka herhangi bir üyenin davranışından değil. Kuralları olan bir platform burası. Kurallara aykırı bir durum görürsen şikayet edersin bu konuda bir çok üyenin seni şikayet ettiği gibi, yönetim gereken neyse yapar. Ha yok illa benim dediklerim olsun, herkes benim istediğim şekilde davransın diyorsan seni facebooka alalım, beğenmediğin yorumu silersin mis gibi.
Siz bana taktınız galiba :KK70: :KK70: :KK70: Başkalarına yazdığım yorumu bile alıntılayıp oradan üzerime atlıyorsunuz.:KK76::KK76:

İyi ama saygı çerçevesi aşılıyorsa şikayet butonu var, kurallara aykırıysa zaten yönetim yapmasını gerekeni yapıyor.
Diğer türlü herkes ben ondan hoşlanmıyorum bundan hoşlanmıyorum desin o zaman.

Mesela bende aynı minvalde konuların döndürülüp dolaştirilip açılmasından rahatsız oluyorum, bu sebeple gözardi ettigim yada konularını hiç okumadığım üyeler var.

Onlarda bana konu beğendirmek zorunda değil. Başkası da size yorum.

Siz bana taktınız galiba :KK70: :KK70: :KK70: Başkalarına yazdığım yorumu bile alıntılayıp oradan üzerime atlıyorsunuz.:KK76::KK76:

Forum ya burası hani, kime yazarsak yazalım başka bir üye alıntılayabiliyor falan. Forum ne demek, kelime anlamı nedir, ben nasıl bir forumdayım, bu forumun kuralları nelerdir diye bi araştırsan mı acaba?
Bu kadar çok gülmenin sinirden olduğunu düşünmeye başlıyorum sanırım. Normal bir insan her yazılana gülmez çünkü. Üstelik bu kadar ciddiye aldığını söylediği, aforizmalar kastığı bir konuda. Sakin ol küçük kız, sinirlenecek bir şey yok.

İyi ama saygı çerçevesi aşılıyorsa şikayet butonu var, kurallara aykırıysa zaten yönetim yapmasını gerekeni yapıyor.

Mmesela bende aynı minvalde konuların döndürülüp dolaştirilip açılmasından rahatsız oluyorum, bu sebeple gözardi ettigim yada konularını hiç okumadığım üyeler var.

Tam olarak katılıyorum size.Konudan alakasız yorum yapılacaksa,kişiyi aşağılamak için yorum yapılacaksa o yorum hiç yapılmasın daha iyi.Sizin yaptığınızı keşke her üye yapabilse.Bazı üyeler kişiyi yargılamak için yorum yapıyorlar ama siz ne güzel konuyu görmemezlikten geliyormuşsunuz.

Herkes kalbinin ekmeğini yer.Burada açılan konulara empatik yaklaşamayanlar kendi konularının altına istemedikleri,moral bozucu bir yorum yazılsa kuyruğuna basılmış kedi gibi cıyaklarlar ama ne hikmetse aynı üyeler başkalarının konusunda resmen psikolojik şiddete varan sözler sarf etmekten çekinmezler.
Burda cutemom adlı bir üye vardı daha birkaç ay önce oda bilindik bir üyeydi ve ikinci evliliğiydi..aldatıldı kocası tarafından ve burda her konuda cemkiren demirbaş üyeler görseydin bir tanesi bile boşan kocani bırak demedi..diyemedi çünkü arkadaslariydi yorumları düşünceleri çok tutuyordu..kocasını çok seviyordu çok güveniyordu ve aldatacagini asla beklemiyordu mutlu bir evliliği vardı kicasi..o zamandan sonra anladım ki bir çok üye burda klavye delikanlısı pozlarinda..her konuda çok bilmiş bir şekilde bence patavatsız ve vicdansız onlarca"dobra" olduklarını söyledikleri tarzda yorumlar yapıyorlar ama bahsettiğim konuda herkes sus pus hattaaa olabilir bir yanlış yapmıştır bunun için rahatını huzurunu bozma 😵dediler..ve o üyenin kocasını aynı gün biracagina eminken hesabını kapatıp kocasıyla devam etti🙄

Mmesela bende aynı minvalde konuların döndürülüp dolaştirilip açılmasından rahatsız oluyorum, bu sebeple gözardi ettigim yada konularını hiç okumadığım üyeler var.

Ben de üyeler şöyle kötü, forum böyle berbat, üzüyolla, kırıyolla diye açılan konulardan hiç hoşlanmıyorum yaban. Allahtan yönetim de benimle aynı fikirde ☺️

Benim her konuma en az bir tane "sen normal degilsin bu ne bicim bir hayat tarzi cok basit ve anormal bir kadinsin" tarzi yorum geliyor. Ama onlarda bile farkli bir bakis acisi buluyorum, kendi davranisimdaki sinirda (borderline) temalari fark etmeme, "yasam tarzim" sandigim seylerin belki de bana zarar veren davranis kaliplari oldugunu gormeme yariyor. Ha uslubuna ayar oldugum icin cevap vermiyorum genelde o ayri. Kkda takilmak icin usluba hakarete aldirmamayi ogrenmek lazim. Burasi internet cunku... ha gonul isterdi ki herkes empati yapsin herkes birbirini anlamaya calissin, burasi yabancilarin "safe space" dedigi turden bir yer olsun ama olmayacak, bence imkansiz... o yuzden tavsiyem yorumlara bu kadar takilmamak, sadece isimize yarayanlari filtrelemek... bunu yapmak zor biliyorum ama.

Hanımlar,
İsim verin ya da vermeyin üyelerle, üyelerin açtığı konularla ve yapılan yorumlarla ilgili konu açmanız yasaktır.

Bir konudan, üyeden veya yorumdan rahatsızsanız, konuya yorum yazmama pas geçme hakkına sahip olduğunuz gibi, hoşlanmadığınız üyeleri göz ardı et butonuna basarak görmezden gelebilirsiniz, yazılanlar site kurallarına uygun değil diye düşündüğünüz durumlarda da yorumların altındaki şikayet et'e basıp bildirmelisiniz, ki böyle yapmanız gerektiğine dair kurallar mevcut.

• Forumumuz kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır. Üyeler buraya kendi özgür iradeleriyle geldiklerine göre forum kurallarına uymak durumundadırlar. O yüzden bu çerçeve dahilinde hareket etmeyi kabul eden üyelerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Aksini düşünenlere de elimizden yolunuz açık olsun demekten başka bir şey gelmemektedir. Forumumuz belirlenmiş olan kurallara uymayı reddeden kullanıcılara hizmet vermek zorunda değildir.
  • Kurallara aykırı bir durum görüldüğünde, başka kullanıcıların konuya müdahil olması üzücü sonuçlar doğurduğundan, doğru davranışın RAPOR tuşu ile yöneticilere bildirilmesi olduğunu hatırlatırız.
  • Forum içi yazışmalarda kullanılacak dil ve üslup, forumun verimli olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Bundan ötürü iletilerde küfür ve benzeri kaba ifadeler kullanılmaması ve başka birini küçük düşürücü, tahrik ve hakaret edici söylem ve tavırlardan uzak durulması özellikle gerekmektedir.
  • Forumla ilgi ve ilişkisi olsun olmasın, her türlü kişi, kurum ve kuruluşu küçük düşürücü, hakaret içerikli mesajların yazılması kesinlikle yasaktır.
  • Forum Kuralları dışında bölümlere ait özel kurallar bulunabilir. Başlık açılan bölüme ait özel kuralları okumanız ve bu kurallara uymanız gerekmektedir.
  • Kullanıcıların kendi yararları göz önünde tutularak hazırlanan bu kurallar tartışmaya açık değildir.
  • Foruma üye olan kullanıcılar bu metni okumamış olsa da tüm kurallara uymayı kabul etmiş sayılır. Bu kurallar tüm kullanıcılar için bağlayıcı niteliktedir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X