Ben buranın doğrucu bir platform olduğunu düşünüyorum.
Buraya gerçekten dertli çok kadın konu açtı, kimisi evde perdeyi açamayan, korkan, zulüm gören. Herkes yaşadığını yaşamaması gerektiğini anlatmaya çalıştı o kişilere. Herkes birlik oldu. Ne yapması gerektiğini anlatmaya çalıştı.
Çabalar sonuçsuz kalınca kimi zaman haklı olarak öfkelenildi, istedik ki karşımıza alıp o insanı silkeleyelim. Fakat olmadı.
Bazen kimileri bu kadınlar kadar dertli olmasa da, günlük hayatın içinden daha basit şeyleri dert edinebiliyor, konu açabiliyor. Olabilir, normal. Fakat bazen haksız oluyor ya da konuda dışarıdan göremediği bir yön oluyor.
İnsanlar burada doğruyu yazdığı zaman, yapması gerekeni söylediği zaman aradığı desteği bulamadığı için bu insan öfkeleniyor. Hiç şaşmadı. Amaç yardım almak değil, destek bulmak. E şimdi haksız bulduğumuz birini nasıl destekleyelim?
Kadın gelmiş diyor ki “kayınvalidem gelin bohçası yapmış, hiçbiri kullanmayacağım eski zevksiz şeyler. Alın siz kullanın dedim, geri gönderdim, düşüncesizler”
Bu minvalde açılmış bir dolu konu var. Şimdi ben bu nezaketsiz ve kaba, ama bunun asla farkında olmayan insana bunu nasıl anlatabilirim? Onun istediği şey, onunla birlikte kayınvalidesini çekiştirmem. Bu olmayınca canı sıkılıyor haspamın.
Fikirleri çok değerli insanlar var bu platformda. Tek tek etiketleyemeyeceğim fakat aslında etiketlemek istediğim bir dolu üye.
Sizin dediğiniz gibi empati yoksunu ve can sıkmak için yorum yazan insanlar da illa ki vardır. Yok demiyorum. Fakat sizinle baktığımız nokta kesinlikle aynı değil, bunu görebiliyorum.
Mesela yanlış hatırlamıyorsam siz dün bir konu açmıştınız, arkadaşınızın doğum günü ile ilgiliydi. Siz onunkini daha güzel kutlamıştınız, o sizinkini mesajla kutlamıştı ve buna üzülmüştünüz. Hassas yaklaşmış ve dert edinmiş olabilirdiniz, gayet normal. Ama bir arkadaşımız size gayet güzel bir yorum yazmıştı, yaptığımız şeyleri beklentisiz yapmak gerektiği ile ilgili. Bu yorum bana yazılsa ben mutlu olurdum, ya aslında bu daha iyi bir bakış açısı derdim, ya da katılmayabilirdim ama fikrini benle paylaştığı için mutlu olurdum. Orada göremediğim yönü bana gösterdiği için teşekkür ederdim. O arkadaşın sizi çıkarcılıkla suçladığı falan da yoktu.
Fakat siz bu arkadaşa da vampir kadın demişsiniz.
Ertesi gün bununla ilgili konu açmışsınız. O arkadaşın yorumunu da ekleyebilirim, içeriği gayet dolu dolu bir mesajdı fakat siz terslemiştiniz.
Ne diyeyim, beklediğiniz empatiyi yapabilmeniz dileğiyle.