• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vampir Kadınlarr.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hangi titr ile yapacaksınız bunu peki? Kimsiniz siz de insanların doğru! düşünmesini davranmasını sağlayacaksınız?
Benim buradan gördüğüm 20’li yaşların başında henüz hayat hakkında zerre tecrübesi olmayan forum kurallarını okumaktan aciz bir üye. Yanıldığımı sanmıyorum.
:KK9::KK9::KK9:

Evet bende çok denk geldim . Ben genelde hayatımda ki daha olumsuz şeylerden örnekler veririm ki karşıda ki daha motive olsun diye . ama şu aldatılıp kocacımı bırakmam diyenlerle eksta dalga geçiyorum o ayrı.😀

Konu suçlamadan ziyade biraz olsun yorum yaparken insanların kendisine dönüp bakmasını sağlamak.Biraz olsun acaba karşımdaki kırılır mı,anlamak için mi yorum yapacağım yoksa yargılamak için mi diye düşünülmesini sağlamak.
Empatik bir insan oldugumu düşünüyorum ve başlıktaki tanimla.icerikteki anlatilanlari üstüme alınmadim ama konuyu insanlara empatiyi öğretme misyonuyla acmanizi yine de saçma buluyorum. Kimse kimseye bir sey öğretemez. Bir önceki yorumumda yazdığım gibi, saygi çerçevesinde olduktan sonra isteyen istediğini yazar, okuyan da üstüne düşeni alır ya da almaz. Empati de içten gelir, birine bir şeyi anlatarak öğretemezsiniz. Mesela başlık da empatiyi gosteren değil de kk kadinlarini yeren bir baslik olmuş. Bu sekilde kendinizi de paralasaniz bu basligi bosuna acmis olursunuz. Tavsiyem sadece kendi icinize dönüp, kendinizle ilgilenmeniz. Hep.soyledigim bir sey vardir: ben kendime o kadar odakliyim ki baskalarinin kusurlarini cogu zaman göremiyorum bile. Herkes kendinden mesul. Siz kendinize bakin baskasini bosverin.

Empatik bir insan oldugumu düşünüyorum ve başlıktaki tanimla.icerikteki anlatilanlari üstüme alınmadim ama konuyu insanlara empatiyi öğretme misyonuyla acmanizi yine de saçma buluyorum. Kimse kimseye bir sey öğretemez. Bir önceki yorumumda yazdığım gibi, saygi çerçevesinde olduktan sonra isteyen istediğini yazar, okuyan da üstüne düşeni alır ya da almaz. Empati de içten gelir, birine bir şeyi anlatarak öğretemezsiniz. Mesela başlık da empatiyi gosteren değil de kk kadinlarini yeren bir baslik olmuş. Bu sekilde kendinizi de paralasaniz bu basligi bosuna acmis olursunuz. Tavsiyem sadece kendi icinize dönüp, kendinizle ilgilenmeniz. Hep.soyledigim bir sey vardir: ben kendime o kadar odakliyim ki baskalarinin kusurlarini cogu zaman göremiyorum bile. Herkes kendinden mesul. Siz kendinize bakin baskasini bosverin.
Son cümlelerinize kesinlikle katılıyorum.

Sorun farklı bakış açıları olması değil,sorun mutsuzluklar üzerinden ego tatmini etmek,mutsuz olanlar üzerinden kendini yüceltmeye çalışmak.
O halde neden aklımız gerçekten yüce oldukları ihtimali gelmiyor?

Şahsen ben sinir seviyesi yüksek bir insanım, gergin biriyim genel olarak.
Hayatımda tartışma kaçınılmaz bir unsur, canımı sıkan ve haksızlık gördüğüm her şeye müdahale ederim.
Şimdi burada çok zor sinirlenirim ve evimde hiç yüksek ses olmaz diyen biri neden ego tatmini yapsın?
Ben ondan feyz alırım ya da ne kadar duyarsız duygusuz der geçerim.
Niye beni eziyor diyeyim ki???
Bu bendeki özgüvenle alakalı değil mi?

O halde neden aklımız gerçekten yüce oldukları ihtimali gelmiyor?

Şahsen ben sinir seviyesi yüksek bir insanım, gergin biriyim genel olarak.
Hayatımda tartışma kaçınılmaz bir unsur, canımı sıkan ve haksızlık gördüğüm her şeye müdahale ederim.
Şimdi burada çok zor sinirlenirim ve evimde hiç yüksek ses olmaz diyen biri neden ego tatmini yapsın?
Ben ondan feyz alırım ya da ne kadar duyarsız duygusuz der geçerim.
Niye beni eziyor diyeyim ki???
Bu bendeki özgüvenle alakalı değil mi?
konu çok farklı yerlere gidiyor.Bu platformun amacı insanların dertlerini anlatıp biraz olsun çözüm üretilmesini mi sağlamak yoksa her konunun altına alakasız bir şekilde o kişiyi incitici şeyler mi yazmak?Bu soruyu sorun kendinize?Olay buaradn taa özgüvene kadar nasıl geldi anlayamadım.

konu çok farklı yerlere gidiyor.Bu platformun amacı insanların dertlerini anlatıp biraz olsun çözüm üretilmesini mi sağlamak yoksa her konunun altına alakasız bir şekilde o kişiyi incitici şeyler mi yazmak?Bu soruyu sorun kendinize?Olay buaradn taa özgüvene kadar nasıl geldi anlayamadım.
Birinin benim üzerimde ego tatmini yaptığını düşünmem için özgüvenimin eksik olması gerekir çünkü.

İsteyen beğendiği yorumu alır, hayatında uygular.
İstemeyen beğenmedime basar geçer.
Bunların üzerine fazla fazla düşünmek, başkası için ‘aaa şunu görüyor musun verdiği cevaba bak’ diye düşünüp zaman harcamak ya işsizlik ya da özgüvensizliktir.
Burada 3 bin kişi bana salak dese nolur, ben salak değilim ki😂

Birinin benim üzerimde ego tatmini yaptığını düşünmem için özgüvenimin eksik olması gerekir çünkü.

İsteyen beğendiği yorumu alır, hayatında uygular.
İstemeyen beğenmedime basar geçer.
Bunların üzerine fazla fazla düşünmek, başkası için ‘aaa şunu görüyor musun verdiği cevaba bak’ diye düşünüp zaman harcamak ya işsizlik ya da özgüvensizliktir.
Burada 3 bin kişi bana salak dese nolur, ben salak değilim ki😂
keşke olay beğendim ya da beğenmedime basıp geçmek kadar kolay olsa...Her insan farklıdır.Sizin bu kadar basit gördüğünüz bir olay,başkasını yaralayabilir.İnsanlığın sadece ad olarak kalmadığı bir dünya diliyorum hepimize.

Her insan farklıdır.Sizin bu kadar basit gördüğünüz bir olay,başkasını yaralayabilir.İnsanlığın sadece ad olarak kalmadığı bir dünya diliyorum hepimize.

Sizin az önce beni nispetci diye yaftalamanız gibi mi mesela? Farz-ı misal ben çok zor bir dönemden geçen, hassas biriyim ve bu beni çok üzdü?

Bazı insanların derdini dinleyip, hı hı demesi, veya eh napalim öyle olmuş kaderinmiş demesi yetmiyor. Biz, yaşadığımız zaman içinde çok yanlışlıklar yapıyoruz, yanlışlıklar da bize birşeyler öğretiyor. Eğer bir insan akıllıysa, o yanlışlığı tekrarlamaz. Ama bazı insanlar sanki mıknatıs gibi yanlışlıkları çekiyor, yanlış karar veriyorlar ve yanlış insanlarla arkadaşlık yapıyorlar. Öyle insanları bir zaman geliyor, yakasından tutup bir silkeleme lazım oluyor. Tabii sözle.
Benim arkadaşlarımın arasında çok sempatik, cok uyumlu, sıcak kalpli, merhametli bir kadın var, yaptığı yanlışlıkları durmadan, tekrarlıyor ve hemen çok çabuk karar veriyor. Ben onu çok defa biraz yüksek sesle ve çok otoriter uyarıyorum ve çok zaman da yarılıyorum. Başka türlü durmadan yanlış kararlar veriyor. O da, Allah'a şükür gucenmiyor ve benim be düşündüğüme çok önem veriyor. Yani yanlış anlamıyor.
Burda bazı kadınların konularını okuyunca, sade kafamı sallıyorum, bu kadar basit düşüncelerine ve yarını hiç düşünmeyenlere. Nişan zamanında ne mal olduğunu gösteren adamla evleniyorlar, hemen bir cocuk, Kimisi onun arkasından hemen ikinciyi yapıyor, şiddet var, küfür var, veya aldatma var, ama çocuk prodüksiyonunu devam ettirip, ben be yapayım diye soranlara, insan soyle yakasından tutup da bir silkeleyim geliyor. Bazi kadinlar insanın tansiyonunu iyice cikarttiriyor naiflikleriyle. Ozaman insan kadın olarak, bu türlü kadınlardan utanıyor ve sinirleniyor. Ve kendini tutamazsa yargılı birsey yazıyor.

Ben buranın doğrucu bir platform olduğunu düşünüyorum.
Buraya gerçekten dertli çok kadın konu açtı, kimisi evde perdeyi açamayan, korkan, zulüm gören. Herkes yaşadığını yaşamaması gerektiğini anlatmaya çalıştı o kişilere. Herkes birlik oldu. Ne yapması gerektiğini anlatmaya çalıştı.
Çabalar sonuçsuz kalınca kimi zaman haklı olarak öfkelenildi, istedik ki karşımıza alıp o insanı silkeleyelim. Fakat olmadı.
Bazen kimileri bu kadınlar kadar dertli olmasa da, günlük hayatın içinden daha basit şeyleri dert edinebiliyor, konu açabiliyor. Olabilir, normal. Fakat bazen haksız oluyor ya da konuda dışarıdan göremediği bir yön oluyor.
İnsanlar burada doğruyu yazdığı zaman, yapması gerekeni söylediği zaman aradığı desteği bulamadığı için bu insan öfkeleniyor. Hiç şaşmadı. Amaç yardım almak değil, destek bulmak. E şimdi haksız bulduğumuz birini nasıl destekleyelim?
Kadın gelmiş diyor ki “kayınvalidem gelin bohçası yapmış, hiçbiri kullanmayacağım eski zevksiz şeyler. Alın siz kullanın dedim, geri gönderdim, düşüncesizler”
Bu minvalde açılmış bir dolu konu var. Şimdi ben bu nezaketsiz ve kaba, ama bunun asla farkında olmayan insana bunu nasıl anlatabilirim? Onun istediği şey, onunla birlikte kayınvalidesini çekiştirmem. Bu olmayınca canı sıkılıyor haspamın.
Fikirleri çok değerli insanlar var bu platformda. Tek tek etiketleyemeyeceğim fakat aslında etiketlemek istediğim bir dolu üye.
Sizin dediğiniz gibi empati yoksunu ve can sıkmak için yorum yazan insanlar da illa ki vardır. Yok demiyorum. Fakat sizinle baktığımız nokta kesinlikle aynı değil, bunu görebiliyorum.
Mesela yanlış hatırlamıyorsam siz dün bir konu açmıştınız, arkadaşınızın doğum günü ile ilgiliydi. Siz onunkini daha güzel kutlamıştınız, o sizinkini mesajla kutlamıştı ve buna üzülmüştünüz. Hassas yaklaşmış ve dert edinmiş olabilirdiniz, gayet normal. Ama bir arkadaşımız size gayet güzel bir yorum yazmıştı, yaptığımız şeyleri beklentisiz yapmak gerektiği ile ilgili. Bu yorum bana yazılsa ben mutlu olurdum, ya aslında bu daha iyi bir bakış açısı derdim, ya da katılmayabilirdim ama fikrini benle paylaştığı için mutlu olurdum. Orada göremediğim yönü bana gösterdiği için teşekkür ederdim. O arkadaşın sizi çıkarcılıkla suçladığı falan da yoktu.
Fakat siz bu arkadaşa da vampir kadın demişsiniz.
Ertesi gün bununla ilgili konu açmışsınız. O arkadaşın yorumunu da ekleyebilirim, içeriği gayet dolu dolu bir mesajdı fakat siz terslemiştiniz.
arkadaşınızın doğumgününüzü çok kısa bir mesajla kutladığını söylersiniz kendi yaptığı doğumgününü anlatıp çıkarcılıkla suçlanıp oh ben ne kadar mutluyum imajı çizilir:bicak::bicak:
Ne diyeyim, beklediğiniz empatiyi yapabilmeniz dileğiyle.

Şimdi konu açınca o üyeler utandı ve kendini değiştirdi mi?
Tabi ki ne sandın. Aman tanrım escobar ne kadar doğru şeyler söylemiş diye kafalarında ampül yandı. Bundan sonra kimse kimseye boşan demeyecekmiş, kavga etmeyenler kavga edenlere kavga etmediklerini belli etmeyecekmiş falan filan. Forum seviye atladı bu konuyla beraber. Herkes yüce escobarın uyarılarını bekliyormuş yıllardır.

2 yaşındaki oğlumun eli yanmıştı, eşim evde olmadığı ve yine küçük başka bir çocuğum olduğu için evli abimi çağırmıştim hastaneye giderken. Eşi rahatsız olunca onunla ilgili bir konu açmıştım burada beni haksız bulanlar ne var taksiyle gitseydin diyenler olmuştu. Dert etmedim o yorumları cevap verip geçtim. Herkes aynı düşünmek zorunda değil ki.

Burada konu açıyorsak destek mesajı kadar olumsuz mesajlara da açık olmalıyız.

Bazı konulara ah canım öyle mi demek yerine nerede yanlış yapıldığını yazılıyor bende öyle yapıyorum çoğunlukla burada maksat teselli olmak mı yoksa paylaşılan dertte yapılan yanlışları yada çözüm yolu sunmak mi? Belki şartları bizden farklı bizim sunduğumuz çözümler işine yaramayacak ama hiç tanımadığımiz, hayatımızı ayrıntılarıyla bilmeyen insanlardan ekstra empati beklemek de gerçekçi bir bakış açısı değil.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X