Vallahi yoruldum!

Pufalo

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
209
69
34
Saç dökülmesi ve ani başlayan kıllanma, ciltte bozulma ve sivilcelenme sebebiyle doktor serüvenim bugün itibariyle endokrinde son buldu son iki tahlilde üst sınır üzerinde çıkan Dhea so 4 hormonu ve Total testosteron dün verdiğim tahlilde normal sınırlar arasına inmiş doktor değerlerin normal gözüküyor kıllanman genetik olabilir kozmetikle çözebilirsin önerisi ki benim aklıma asla gelmezdi bu ! beni iyice çileden çıkardı , genetik olan bir durumda vücudumda hep kıl olmaz mı ben son 1 ayda killandim yüzüm, göbeğim, üst kollarım her yer kıl , hormonlar neden yükselip düşüyor, bu killanmanın başka sebebi yok mu araştırması gerekmiyor muydu ? Ne yapmam lazım acaba başka bir doktora daha mı gideyim yoksa vücudumda her gün artan kıllarmla mı yaşayayım çünkü o kadar çoklarki onlara epilasyon filan fayda etmez tüm vücudu taraması lazım epilasyon yapanın

genetik olan birşey illa ki doğduğunuzdan beri var olmaz. onu tetikleyen bir faktörle karşılaşınca aktive olmuş olabilir.
yine de böyle durumlarda birden fazla doktora gitmek iyidir.

Hayır adetlerim düzenli , kadın hastalıklarına da muayene oldum dahiliyeye de onlar beni endokrine sevk etmisti
Ben 8 kardesi. Ilk 4 cocukta sac dokulmesi killanma sorunu yok ama son 4 cocukta var. Bunun icinde bende varim saclarim 16yasinda dokuldu yuzumde erkek sakalı gibi tuyler cıktı saclarm kellesti birden asiri kilo aldim falan derken doktora gittim doktor bir care bulamadi . Kendi caremi kendim buldum epilasyona gittim simdi tuylerim baya ince, saclarim dokulmesi normal seyrekligi bakim yaparak azalttim ve 25kilo verdim.

Ben 33 yaşındayım sanırım bu yaşa kadar böyle bir sorunla karşılaşmadığım için bana birden bunlar ağır geldi , isyan etmemek lazım biliyorum yaşadıklarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim , sizde tüm vücut mu epilasyona gittiniz yüzünüz için ne yaptınız ?

Ben sadece yuz gittim ama dogumdan sonra tum vucut gitmeyi dusunuyorum gobek bolgemde falan aşırı tuylenme var. Kız kardesim tum vucut gidiyor onun kollari bacaklari falan erkek tuyu gibiydi suan baya azalea ve inceldi.

Ben sadece yuz gittim ama dogumdan sonra tum vucut gitmeyi dusunuyorum gobek bolgemde falan aşırı tuylenme var. Kız kardesim tum vucut gidiyor onun kollari bacaklari falan erkek tuyu gibiydi suan baya azalea ve inceldi.
İğneli mı yaptırdınız

Ben de tüylenme şikayetiyle gittim doktora. Ama ergenlikte belli oldu. Sonuç olarak geç başlangıçlı konjenital adrenal hiperplazi diye adını bile duymadığım bir hastalığım olduğunu ve hastalığımın tüylenme dışında vücudumda başka etkileri de olduğunu öğrendim. Umarım siz de bir sürprizle karşılaşmazsınız. Ben peşini bırakmayın derim.

Ergenlikte mı teşhis koyuldu , nasıl teşhis konuldu peki size kan tahliliyle mı

valla bende de yüzde tüylenme vardı iyi bir endokrin doktoru buldum özele gittim ,adamın dediği şu ;böbrek üstünden salgılanan bir hormon yapıyormuş bunu ,hormonlar hayat boyu salgılanır bunun önüne geçilemez dedi. doğum kontrol hapı ile birlikte iğneli epilasyon yaptırarak kıl köklerini yok etmek gerekir dedi.Bende kullanmak istemedim öylece bıraktım, gitgide arttı yüzümde tüylenme..Siz daha fazla artmadan yolunu bulun

Testesteronu yogun salgiliyor olabilirsiniz. Bakildi mi?

Bende hemen önlem almak için gittim önce yüksek çıktı o dediğiniz hormon endokrin e gittim tekrar tahlil yaptı normale düşmüş bir sorun yok dedi bana, size ultrason filan çekti mi nasıl teşhis koydu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…