Hayır adetlerim düzenli , kadın hastalıklarına da muayene oldum dahiliyeye de onlar beni endokrine sevk etmistiBaska doktora gidin isterseniz, adetinizde gecikmeler oluyor mu?
Ben 8 kardesi. Ilk 4 cocukta sac dokulmesi killanma sorunu yok ama son 4 cocukta var. Bunun icinde bende varim saclarim 16yasinda dokuldu yuzumde erkek sakalı gibi tuyler cıktı saclarm kellesti birden asiri kilo aldim falan derken doktora gittim doktor bir care bulamadi . Kendi caremi kendim buldum epilasyona gittim simdi tuylerim baya ince, saclarim dokulmesi normal seyrekligi bakim yaparak azalttim ve 25kilo verdim.Hayır adetlerim düzenli , kadın hastalıklarına da muayene oldum dahiliyeye de onlar beni endokrine sevk etmisti
Ben 33 yaşındayım sanırım bu yaşa kadar böyle bir sorunla karşılaşmadığım için bana birden bunlar ağır geldi , isyan etmemek lazım biliyorum yaşadıklarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim , sizde tüm vücut mu epilasyona gittiniz yüzünüz için ne yaptınız ?Ben 8 kardesi. Ilk 4 cocukta sac dokulmesi killanma sorunu yok ama son 4 cocukta var. Bunun icinde bende varim saclarim 16yasinda dokuldu yuzumde erkek sakalı gibi tuyler cıktı saclarm kellesti birden asiri kilo aldim falan derken doktora gittim doktor bir care bulamadi . Kendi caremi kendim buldum epilasyona gittim simdi tuylerim baya ince, saclarim dokulmesi normal seyrekligi bakim yaparak azalttim ve 25kilo verdim.
Ben sadece yuz gittim ama dogumdan sonra tum vucut gitmeyi dusunuyorum gobek bolgemde falan aşırı tuylenme var. Kız kardesim tum vucut gidiyor onun kollari bacaklari falan erkek tuyu gibiydi suan baya azalea ve inceldi.Ben 33 yaşındayım sanırım bu yaşa kadar böyle bir sorunla karşılaşmadığım için bana birden bunlar ağır geldi , isyan etmemek lazım biliyorum yaşadıklarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim , sizde tüm vücut mu epilasyona gittiniz yüzünüz için ne yaptınız ?
İğneli mı yaptırdınızBen sadece yuz gittim ama dogumdan sonra tum vucut gitmeyi dusunuyorum gobek bolgemde falan aşırı tuylenme var. Kız kardesim tum vucut gidiyor onun kollari bacaklari falan erkek tuyu gibiydi suan baya azalea ve inceldi.
Yok ona cesaret edemedimİğneli mı yaptırdınız
Ergenlikte mı teşhis koyuldu , nasıl teşhis konuldu peki size kan tahliliyle mıBen de tüylenme şikayetiyle gittim doktora. Ama ergenlikte belli oldu. Sonuç olarak geç başlangıçlı konjenital adrenal hiperplazi diye adını bile duymadığım bir hastalığım olduğunu ve hastalığımın tüylenme dışında vücudumda başka etkileri de olduğunu öğrendim. Umarım siz de bir sürprizle karşılaşmazsınız. Ben peşini bırakmayın derim.
Gittim öyle bir teşhis koymadıPolikistik over olabilir. Kadın doğuma da gitmeni tavsiye ederim.
Belirtiler ona işaret ediyorGittim öyle bir teşhis koymadı
Ultrason la baktı adetin üçüncü günü tahlil yaptı ama benimle ilgili bir sorunun yok dedi banaBelirtiler ona işaret ediyor
Bilemedim yaaa.
Çok enteresan yani. Nasıl bir şey bulunamaz?Ultrason la baktı adetin üçüncü günü tahlil yaptı ama benimle ilgili bir sorunun yok dedi bana
Bende hemen önlem almak için gittim önce yüksek çıktı o dediğiniz hormon endokrin e gittim tekrar tahlil yaptı normale düşmüş bir sorun yok dedi bana, size ultrason filan çekti mi nasıl teşhis koyduvalla bende de yüzde tüylenme vardı iyi bir endokrin doktoru buldum özele gittim ,adamın dediği şu ;böbrek üstünden salgılanan bir hormon yapıyormuş bunu ,hormonlar hayat boyu salgılanır bunun önüne geçilemez dedi. doğum kontrol hapı ile birlikte iğneli epilasyon yaptırarak kıl köklerini yok etmek gerekir dedi.Bende kullanmak istemedim öylece bıraktım, gitgide arttı yüzümde tüylenme..Siz daha fazla artmadan yolunu bulun
İnanın bende anlamadım üst değerin üzerinde çıkan hormonlarım bugünkü tahlilde normal aralıklara inmiş tahlilleri sürekli yaptırıp doktora mı gitmem lazım anlayamadımÇok enteresan yani. Nasıl bir şey bulunamaz?