Vallahi yoruldum!

İnanın bende anlamadım üst değerin üzerinde çıkan hormonlarım bugünkü tahlilde normal aralıklara inmiş tahlilleri sürekli yaptırıp doktora mı gitmem lazım anlayamadım
Eğer öyleyse bir müddet takip edilsin dedigin gibi.
Rabbim şifa versin canım. 🤲🤲🤲

Son dönemlerde beslenmenizde değişiklik yaptınız mı?Aşırı karbonhidrat,tatlı tüketiyor olabilir misiniz?Derideki tepkimeler karaciğerden de olabilir.Hacamatı tavsiye ederim.Vücudunuzdaki kirli kan,toksinler çoğalmış olabilir.Geçmiş olsun.

Saç dökülmesi ve ani başlayan kıllanma, ciltte bozulma ve sivilcelenme sebebiyle doktor serüvenim bugün itibariyle endokrinde son buldu son iki tahlilde üst sınır üzerinde çıkan Dhea so 4 hormonu ve Total testosteron dün verdiğim tahlilde normal sınırlar arasına inmiş doktor değerlerin normal gözüküyor kıllanman genetik olabilir kozmetikle çözebilirsin önerisi ki benim aklıma asla gelmezdi bu ! beni iyice çileden çıkardı , genetik olan bir durumda vücudumda hep kıl olmaz mı ben son 1 ayda killandim yüzüm, göbeğim, üst kollarım her yer kıl , hormonlar neden yükselip düşüyor, bu killanmanın başka sebebi yok mu araştırması gerekmiyor muydu ? Ne yapmam lazım acaba başka bir doktora daha mı gideyim yoksa vücudumda her gün artan kıllarmla mı yaşayayım çünkü o kadar çoklarki onlara epilasyon filan fayda etmez tüm vücudu taraması lazım epilasyon yapanın
adet düzensizliği yaşıyor musun
çok net polikistik over gibi duruyor
aynılarını dönem dönem ben de yaşıyorum çünkü

Bende hemen önlem almak için gittim önce yüksek çıktı o dediğiniz hormon endokrin e gittim tekrar tahlil yaptı normale düşmüş bir sorun yok dedi bana, size ultrason filan çekti mi nasıl teşhis koydu
yok ultrason çekmedi.Daha öncede başka bir endokrin uzmanına gitmiştim ordaki sonuçları da götürdüm. Kendisi de tekrar tüm hormon tahlillerini yaptırdı bana.Kanda gördü değerleri teşhisi koydu..Zaten adet düzensizliği olup olmadığını sordu ilk olarak, yok dedim sanırım onun için istemedi ultrason bilemiyorum.Ama detaylı bakıldı diğer herşeye

Ergenlikte mı teşhis koyuldu , nasıl teşhis konuldu peki size kan tahliliyle mı
B
Ergenlikte mı teşhis koyuldu , nasıl teşhis konuldu peki size kan tahliliyle mı
Benim hastalığım böbreklerden salgılanan bi enzimin eksik salgılanmasıyla oluşuyor. Farklı türleri de var tabi. Ben böbrek üstü bezi tomografisi de çekildim. Ultrasona da girdim. Türlü türlü kan tahlilleri de yaptırdım. 1 ay sonunda anca teşhiş koyabildi doktor

B

Benim hastalığım böbreklerden salgılanan bi enzimin eksik salgılanmasıyla oluşuyor. Farklı türleri de var tabi. Ben böbrek üstü bezi tomografisi de çekildim. Ultrasona da girdim. Türlü türlü kan tahlilleri de yaptırdım. 1 ay sonunda anca teşhiş koyabildi doktor
Ayrıca benim de adet düzensizliğim yok. Adet düzensizse polistik over oluyor genelde. Eğer düzenliyse benimki gibi bir hastalığın olabilir ama 30lu yaşta olması çok garip

B

işte bendekide bu.Sizde ki belirtiler neler acaba?

B

Benim doktorda sağolsun bir kan tahliliyle gönderdi beni , hemen başka bir doktordan randevu alıcam

Son dönemlerde beslenmenizde değişiklik yaptınız mı?Aşırı karbonhidrat,tatlı tüketiyor olabilir misiniz?Derideki tepkimeler karaciğerden de olabilir.Hacamatı tavsiye ederim.Vücudunuzdaki kirli kan,toksinler çoğalmış olabilir.Geçmiş olsun.
Düzensiz ve yetersiz beslenmeden dolayı 3 ayda 15 kilo verdim zaten ondan sonra başladı saç dökülmem ona çok stres yaptım derken kıllanma sorunum başladı sanırım domino etkisi gibi bir şey bu, dahiliye detaylı bir kan tahlili yaptı feritin eksikliği dışında bir sorun söylemedi

Düzensiz ve yetersiz beslenmeden dolayı 3 ayda 15 kilo verdim zaten ondan sonra başladı saç dökülmem ona çok stres yaptım derken kıllanma sorunum başladı sanırım domino etkisi gibi bir şey bu, dahiliye detaylı bir kan tahlili yaptı feritin eksikliği dışında bir sorun söylemedi

O zaman ondandır muhtemelen.Demir eksikliği zaten mahvediyor insanı.Beslenmenizi düzeltir,demir takviyesi alır ve stresi bırakırsanız inşaAllah belli bir süreçten sonra düzelme olur.Bir de şu var ki;hastalıklarla savaşmak yerine onları dost gibi görüp onlar yokmuş gibi davranıp hayata devam etmek,başka şeylerle uğraşmak daha iyi geliyor tedavide.Tabii ki doktor gözetiminde gerekeni yapmayı bırakmamalıyız ama ben ne zaman bedenime taksam o da bana takıyor.Sonsuz bir savaş.Ama onu rahat bırakınca o da kendini iyileştirmeye bakıyor.

O zaman ondandır muhtemelen.Demir eksikliği zaten mahvediyor insanı.Beslenmenizi düzeltir,demir takviyesi alır ve stresi bırakırsanız inşaAllah belli bir süreçten sonra düzelme olur.Bir de şu var ki;hastalıklarla savaşmak yerine onları dost gibi görüp onlar yokmuş gibi davranıp hayata devam etmek,başka şeylerle uğraşmak daha iyi geliyor tedavide.Tabii ki doktor gözetiminde gerekeni yapmayı bırakmamalıyız ama ben ne zaman bedenime taksam o da bana takıyor.Sonsuz bir savaş.Ama onu rahat bırakınca o da kendini iyileştirmeye bakıyor.
Kesinlikle size katılıyorum, bu dönem işsizim bir de hepsi üst üste geldi , düşündükce daha da artıyor şikayetler sorunlar ah bir kendimi rahat bırakabilsem ne güzel olurdu... Bir de değişken tahlil sonuçları kafamı karıştırıyor bir yüksek bir düşük kıllarımı tütsülesem kurtulur muyum acaba tüm sorunlarımdan :)

Kesinlikle size katılıyorum, bu dönem işsizim bir de hepsi üst üste geldi , düşündükce daha da artıyor şikayetler sorunlar ah bir kendimi rahat bırakabilsem ne güzel olurdu... Bir de değişken tahlil sonuçları kafamı karıştırıyor bir yüksek bir düşük kıllarımı tütsülesem kurtulur muyum acaba tüm sorunlarımdan :)

Aman yapmayın :) Onlar tütsüsüz de güzel :)

Tahlil sonuçlarını da çok umursamayın bence.Bazen sadece o anki stresimiz bile değiştiriyor sonucu.Doktor sıkıntı olsa söyler zaten.İnsan bedeni çok hassas. Başka şeylere odaklanabilirseniz,kitap okumak,film seyretmek,farklı mekanları dolaşmak gibi zamanla odağınız değişebilir.Biz hemen sonucu istiyoruz ama zamana bırakabilmeyi de öğrenmek gerek.Ben biraz geç öğrendim :)

X