Vallahi bıktırdı. Diş sorunsalı

Sindyyrey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
527
362
31
Arkadaşlar dişim ağrıdı dişçiye gittim kanal yaptı ve dişim apse yaptı yüzüm gözüm şişti. Dişçi antibiyotik verdi 2 adet, 1 adette ağrı kesici sabah akşam aldım büyük oranda şişlik indir ama hala az da olsa apse var. Sürekli gidiyorum pansuman yapıp gönderiyor dişi kurtarmak için. Ama artık inmezse çekecekmiş. Aynı durumu, yaşayan var mı. Yardımcı olun lütfen neler yapabilirim ilaçlar bitti, o az kalan iltihabı nasıl yok edebilirim. Belki aynı şeyi yaşayan vardır. Dişimi kaybetmek istemiyorum konuşunca görünecek yerde çünkü

Bendede son ana kadar çok uğraştılar ama mağlesef diş ölmüş haftaya çekilecek . Akabinde köprümü impilantmı derken impilanta karar verdim bende henüz içmeye başlamadım ağrı kesicilere biraz ağır aldırıyorum diş ağrısı zor allahtan benim apseler yüzümü etkilemiyodu küçük küçük oluyolar dişimdede ağrı yok tamamen hissizleşti apse yaptığı için sürekli artık kurtarmamız imkansız dediler 😊 canım sende çektir kurtul sonrasındada bi tedaviye başla

Benim de kanal tedavisi yapılan dişim apse yapmıştı. Yüzüm baya şişti 1000mg antibiyotik bitirdim sadece yüzümdeki şişlik inmişti ama apse orda yer edindiği için kurumadı. 2-3 hafta arayla tekrar şişti bu kez 1000mg+500mg antibiyotik kullandım.Diş kanal da yapıldığı için son çare çekim dendi.😑 Kabul ettim ancak bunca antibiyotiğe rağmen iltihap kurumamakla beraber çekim için uyuşmadı ve doktora dokunduramıyordum. Çekebilmesi için 6 tane de antibiyotik iğne vurdurdum ve ne olacaksa olsun deyip çekime gittim.Çektirip implanta başlamak zorunda kaldım Kanal yapılan diş ölü diştir aslında orda iltihaplanma olduysa yer edinip kalması çok olası. İnşallah siz bu şekilde kötü deneyim yaşamazsınız. Ama ihmal etmeyin ve önlem alın, aksi halde çok sancılı bir süreç oluyor. Çok geçmiş olsun. ☺️

Benim de kanal tedavisi yapılan dişim apse yapmıştı. Yüzüm baya şişti 1000mg antibiyotik bitirdim sadece yüzümdeki şişlik inmişti ama apse orda yer edindiği için kurumadı. 2-3 hafta arayla tekrar şişti bu kez 1000mg+500mg antibiyotik kullandım.Diş kanal da yapıldığı için son çare çekim dendi.😑 Kabul ettim ancak bunca antibiyotiğe rağmen iltihap kurumamakla beraber çekim için uyuşmadı ve doktora dokunduramıyordum. Çekebilmesi için 6 tane de antibiyotik iğne vurdurdum ve ne olacaksa olsun deyip çekime gittim.Çektirip implanta başlamak zorunda kaldım Kanal yapılan diş ölü diştir aslında orda iltihaplanma olduysa yer edinip kalması çok olası. İnşallah siz bu şekilde kötü deneyim yaşamazsınız. Ama ihmal etmeyin ve önlem alın, aksi halde çok sancılı bir süreç oluyor. Çok geçmiş olsun. ☺
Size de geçmiş olsun :) peki kanaldan ne kadar süre sonra apsa yaptı? Benim henüz kanal tamamlanmadı geçici dolgu, var. Temizleyip gönderiyor her hafta apse geçsin diye. Ama 3 hafta oldu apse hala yerinde duruyor. Sanırım en son, bunca eziyetten sonra çekime gidecek diş. Peki dişin ağrıdı mı çekilirken? Benim de apseden dolayı uyuşmuyor o şekilde kanal yapıldı hatta baya acı çektim

Çok geçmiş olsun benim disim çekildi ona rağmen yanagim şiş balon gibi ve cok acıyor sanırım enfeksiyon var
Siz de cektirmeye bakın kanal tedavisi olmuyor demekki hayırlı bayramlar 😊

Çok geçmiş olsun benim disim çekildi ona rağmen yanagim şiş balon gibi ve cok acıyor sanırım enfeksiyon var
Siz de cektirmeye bakın kanal tedavisi olmuyor demekki hayırlı bayramlar 😊
Hayırlı bayramlar. Ya çekilecek diye moralim çok bozuk, köprü dişim ve implant vs uğraşmak istemiyorum. Çok dert ediyorum. Hem apseli şekilde çekilirse ağrımaz mı

Hayırlı bayramlar. Ya çekilecek diye moralim çok bozuk, köprü dişim ve implant vs uğraşmak istemiyorum. Çok dert ediyorum. Hem apseli şekilde çekilirse ağrımaz mı
Hayırlı bayramlar canım bayramın mübarek olsun benim disim sürekli apse yaptığı için mecbur apseli çekildi görünür kısımda değil ve üstünden yirmilik geliyordu çok ağrı yapıyordu şimdi hala apseli antibiyotik kullanıyorum allah herkese şifa versin

Benimki ilaç tedavisinin ilk gününde mide ağrısı yaptı ilaç değiştirsin diye gitim apse inmiş diye çekme işlemine geçti sonra nelermi oldu . Dişim ağır bi şekilde iltihaplanmış ve lokal anestezi hiç bir şekilde kabil etmedi önce üst kısmı çekildi sonra bi taraftaki dibi ama bi tarafı içinde kaldı dokunduramıyodum bile ağrıdan sonra acil olarak çene cerrahisine sevk edildim .nasıl çekildiğini anlatmak bile istemiyorum insanlar girişten benim ameliyat hanedeki sesimi duymuş 😥 4 kez lokal yedim tek dibin çıkması için . Allah kimseyi diş ağrısıyla sınamasın şimdi allaha şükür iyim sadece çok stresten o kadar ilaçtan zedelenmeden aft’lar çıktı onlarda geçerse şükür daha iyi olacağım antibiyotik tedavisi altında olacağım 15 gün . Düşmanıma yaşatmasın allah diş sorununu

Size de geçmiş olsun :) peki kanaldan ne kadar süre sonra apsa yaptı? Benim henüz kanal tamamlanmadı geçici dolgu, var. Temizleyip gönderiyor her hafta apse geçsin diye. Ama 3 hafta oldu apse hala yerinde duruyor. Sanırım en son, bunca eziyetten sonra çekime gidecek diş. Peki dişin ağrıdı mı çekilirken? Benim de apseden dolayı uyuşmuyor o şekilde kanal yapıldı hatta baya acı çektim
Kanaldan baya sonra yıl olmuştu yani aniden apse oldu. 3 hafta olduysa yerleşmiştir muhtemelen benim diş çekildikten sonra da sertlik duruyordu yavaş yavaş gitti. Çekimde malesef canım yandı çünkü tam uyuşmadı çektiği sırada kötüydü ama kurtuldum şükür. Bir an önce sizde kurtulursunuz inşallah.

X