regliden hemen önce leylekler gelmiyor. leyleklerin bibek getirmesi icin yumurta lazim. o da genelde regliden 12 ile 17 gün önce geliyor.
pko oldugu icin ovulasyon testi kullanmani öneriyorum, yok ugrasamam dersen, ovulasyonun yaklastigi ya da gerceklestigi belirtiler sunlar:
1- yumurta aki kivaminda akinti. genellikle seffaf bazen beyaz (bazen ikisinin karisimi) sünen iykk sümük gibi bir akinti. bu östrojenin tavan yaptigi sperm kardeslerin mutlu mesut yüzdügü ve yasadigi gebelige elverisli bir akinti. bunu gördün mü, calismalari hizlandirmak lazim.
2- gögüsler daha yuvarlak, göbek icerde ve kalcalar daha bir dolgun gözüküyor - kocalara pek güzel görünüyoruz. doga ürememizi istiyor.
ben artik ovulasyonu sacimi taramadan, pijamali halimdeyken bile aynaya baktigimda he bugün güzel gözüküyorum diye düsündügüm günden tanir oldum. ayda 2 gün böyle hissediyorum. gözde capak mi var, kasim mi düsmüs hiiic farketmiyor heheh.
3- ovulasyon öncesi vucut atesi düsük oluyor, ovulasyon sonrasi en az 0-3 derece bir artis ve regli yaklasana kadar yüksek bir seyir:
kendimden örnek vereyim. yumurtlama önce atesim 36.0 veya 36.1 oluyor, yumurtlama sonrasi 36.4 e cikiyor ve regliden 2 gün öncesine kadar 36.5 veya 36.7 de seyrediyor, bir gün önce 36.3 e düsüyor ve 36.2 ile kirmizi karti görüyorum. gebelik testi ziyan etmiyorum efem.
4- yumurtlama günlerimizde degisik bir koku saliyoruz, kocalar bu kokuyu alabiliyor.
5- östrojenin etkisiyle mac yapamasimiz geliyor.
6- yumurtlama sonrasi akinti krem rengi ya da yapiskan ama cekince uzamayan bir sekle bürünüyor.