• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinusmusu birlikte yeneceğiz

ilk aşamada duygusal terapi yapılması gerek. zihniniz ve beyniniz için birtakım çalışmalar vs. çünkü vajinismus tamamen psikolojik bir durum. bu yüzden ilk olarak zihnimizi eğitmeliyiz.
Küçük bir yerde yaşıyorum başka doktor yok vajinismus için tedavi protokolü böyle dedi kendi kendime ne yapabilirim

Merhaba kızlar , ben eşiyle aparat yapıp penis yapamayanlardanım , sabrım tükendi artık doktora gitmeyi düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz bi doktor var mı?
Canim bnde seninle ayni duruumdaym ama bu isi iskenceye cevirmek yerine zevke odaklanmaya bakiyorum oncelikle esim sevisirken vajinama parmagini sokarak bosaltmayi denedi simdide ucu giriyor ama hala vajinami kastigim icin tamami girmiyor kegel egzesizi yapmaya basladim bi faydasi olur diye olursa paylasirim burada sizlerle bn tam kasimdan beri bu s3kilde ugrasiyorum ama bi umudum var yine de iyi bi hastane bulursan gtmeni tavsiye ederim eger gidersem burada bizimle paaylas bizim durumumuzda olanlar icin de yardmci olmus olursun

Küçük bir yerde yaşıyorum başka doktor yok vajinismus için tedavi protokolü böyle dedi kendi kendime ne yapabilirim
eksik söylemiş maalesef. ben de ilk zaman psikiyatra gitmiştim. ancak beni direkt parmak egzersizinden başlattı. yaptım. sonra penis. penisin de tamamını aldım. ama ilerisi olmadı. gitgel yapamadık ve ben hala kasıyordum. sonra psikoloğa gitmeye karar verdim. psikoloğum vajinismus tedavisinde ilk olarak zihne çalışmak gerekir dedi. normalde parmak egzersizleri son adımlardır. yaklaşık bir buçuk aydır gidiyorum ben, parmak egzersizine yeni başladım düşün.
bunu, vajinismus konusunda türkiyedeki en ünlü doktor cem keçe'nin kitaplarında da görebilirsiniz. süreç bu şekilde ilerler. o kitapları okumanızı da muhakkak tavsiye ederim. eminim o kitapları okuyunca ''vay canına, ben kendimi daha tanımıyormuşum'' diyeceksiniz.

Canim bnde seninle ayni duruumdaym ama bu isi iskenceye cevirmek yerine zevke odaklanmaya bakiyorum oncelikle esim sevisirken vajinama parmagini sokarak bosaltmayi denedi simdide ucu giriyor ama hala vajinami kastigim icin tamami girmiyor kegel egzesizi yapmaya basladim bi faydasi olur diye olursa paylasirim burada sizlerle bn tam kasimdan beri bu s3kilde ugrasiyorum ama bi umudum var yine de iyi bi hastane bulursan gtmeni tavsiye ederim eger gidersem burada bizimle paaylas bizim durumumuzda olanlar icin de yardmci olmus olursun
''bir faydası olur diye kegele başladım'' dersen, başarı göremezsin. bunlar tıbben kanıtlanmış egzersizler. lütfen inanarak yap! :KK200:

eksik söylemiş maalesef. ben de ilk zaman psikiyatra gitmiştim. ancak beni direkt parmak egzersizinden başlattı. yaptım. sonra penis. penisin de tamamını aldım. ama ilerisi olmadı. gitgel yapamadık ve ben hala kasıyordum. sonra psikoloğa gitmeye karar verdim. psikoloğum vajinismus tedavisinde ilk olarak zihne çalışmak gerekir dedi. normalde parmak egzersizleri son adımlardır. yaklaşık bir buçuk aydır gidiyorum ben, parmak egzersizine yeni başladım düşün.
bunu, vajinismus konusunda türkiyedeki en ünlü doktor cem keçe'nin kitaplarında da görebilirsiniz. süreç bu şekilde ilerler. o kitapları okumanızı da muhakkak tavsiye ederim. eminim o kitapları okuyunca ''vay canına, ben kendimi daha tanımıyormuşum'' diyeceksiniz.[/QUOTE

Hangi kitabını tavsiye edersiniz, psikoloğa gitmeden kitaplarla da hallolabilir mi

İlk girerken zaten her zaman kontrollü olmak gerekir. Benim vaji olmayan bir tanıdğım bile ilk girişte yavaşça yapıyoruz sonra ben kontrolü eşime veriyorum demişti. Kegel tabi ki yap. Parmağını vajinaya sokup dairesel hareket yap. Bunlar genişletmek için çok iyi yöntemler. Daha rahatlarsın eminim.
Tmm cnmm cok tesekkür ederim

-10 adımda vajinismus
-vajinismus ve üstesinden gelmek
bu iki kitabı psikoloğumun tavsiyesi üzerine aldım. biri bitti. diğerine devam ediyoruz. eşimle birlikte okuyoruz. siz de birlikte okuyun.
tatlım o konuda birşey diyemeyeceğim. gidebilirsen mutlaka gitmeni tavsiye ediyorum. iyi bir psikolog araştır. cinsel terapi alanında mutlaka eğitim almış olsun. inan o kadar çok mutluyum ki gittiğim için. o kadar kusursuz yaratılmışız ki. çok fazla yararını gördük ve görüyoruz. psikoloğa gitmeseydim ve sadece kitabı okusaydım yine birşeyleri değiştiremezdim ben. zihin çünkü alışmış eski duruma ve kabullenmiş. çok harika örnekler ve bilgilerle donatıyor bizi psikolog. belli de olmaz, belki sen kitapla halledersin. ama şu da var, tedaviye başlarken senin ve eşinin hayat hikayenizi alıyor ve ona göre bir metod hazırlıyor. sizin yaşadıklarınıza ve şahsi düşüncelerinize uygun bir şekilde süreci hazırlıyor.

Can
''bir faydası olur diye kegele başladım'' dersen, başarı göremezsin. bunlar tıbben kanıtlanmış egzersizler. lütfen inanarak yap! :KK200:
Cani kegel gercekten cok faydali bisey eminim bu egzersizler sonucunda bircok faydasi olacak bnde ama penisin tamamini almayi basarirmiyim onu bilmiyorum

Can

Cani kegel gercekten cok faydali bisey eminim bu egzersizler sonucunda bircok faydasi olacak bnde ama penisin tamamini almayi basarirmiyim onu bilmiyorum
bu düşünceyi hemen klozete atıp sifonu çek ;)
çünkü senin vajinan eşinin penisini alabilecek biçimde yaratıldı. tabii ki alacak. şuan sadece nazlanıyor ;)
penisin tamamını da alır, şahane gitgeller de yaparsınız. ;)

bu düşünceyi hemen klozete atıp sifonu çek :KK66:
çünkü senin vajinan eşinin penisini alabilecek biçimde yaratıldı. tabii ki alacak. şuan sadece nazlanıyor :KK66:
penisin tamamını da alır, şahane gitgeller de yaparsınız. :KK66:
Ayy insallah :) :) tmm attim gitti kegel egzersizi yapiyorum ve yakin zamanda butun sorunlarimdan kurtulacagim ;)

Vajinusmus rahatsızlığı şanssızlık olduğu yetmiyormuş gibi dahada şanssızlığı arttıran destek olmayan eş zaten eşi destek olan kısa sürede yeniyor.egzersizleri tamamladım fakat her defasında küçükten büyüğe gidiyorum en büyük aparatı ilk yapamıyorum sırayla yapıyorum.benim sorunum eşim aparattan sonra ilişki denemeyi kabul etmiyo saçma buluyo spontane olmalı diyo yıllardır böyle ikna edemiyorum.hatta saygın mizaçkadıoğluna gidip ödemesini yaptığım halde bana başında bıraktırdı.normalde çok iyi anlaşıyoruz konu vajiye gelince beni anlamıyo bunun bi hastalık ve tedavisi olan bişey olduğunu beyni kabullenmiyor keyfimden sanıyo galiba neyse aparatı çıkarıp penisi deneme benim için imkansız başka türlü ne yapabilirim? Vibratör alıp direk yapabilme boyutunamı gelmeliyim?

Merhaba arkadaşlar 3 aylık evliyim kadın Doğum uzmanına da psikiyatriye de gittim söyledikleri buradaki egzersizler, hepsini uyguladım p...s kalınlığında aparatla çalışabiliyorum ama eşimle denemeye başlayınca sağ bacağım kasılıyor açamıyorum dediğiniz pozisyonları da denedik başka ne yapabilirim artık ikimiz de umutsuz olduk bıktık lütfen yardım edin
Eşine karşı güven sorunun varmı. Seni rahatlatıyor mu, yoksa sonuç odaklı mı davranıyor?
Eşin sana aparatla egzersiz uyguladı mı?. Aparat egzersizi yaparken isteğinde oluyormu?
Ne çok soru sordum değil mi? :KK70:

Vajinusmus rahatsızlığı şanssızlık olduğu yetmiyormuş gibi dahada şanssızlığı arttıran destek olmayan eş zaten eşi destek olan kısa sürede yeniyor.egzersizleri tamamladım fakat her defasında küçükten büyüğe gidiyorum en büyük aparatı ilk yapamıyorum sırayla yapıyorum.benim sorunum eşim aparattan sonra ilişki denemeyi kabul etmiyo saçma buluyo spontane olmalı diyo yıllardır böyle ikna edemiyorum.hatta saygın mizaçkadıoğluna gidip ödemesini yaptığım halde bana başında bıraktırdı.normalde çok iyi anlaşıyoruz konu vajiye gelince beni anlamıyo bunun bi hastalık ve tedavisi olan bişey olduğunu beyni kabullenmiyor keyfimden sanıyo galiba neyse aparatı çıkarıp penisi deneme benim için imkansız başka türlü ne yapabilirim? Vibratör alıp direk yapabilme boyutunamı gelmeliyim?
Erkeklerin uyumsuz davranması gerçekten kötü. Sanki sen istemiyorsun spontane olsun. Benim de önerim yapay penis alman yönünde. Madem öyle sana kolaylık sağlamıyor. Sende yapay penisle tecrübeni geliştir. Şu kımıldıyanlardan olsun. Vibratör. Al düşünme.

İnternette Haydar Dümen în bir videosunu izledim. Vajine girisindeki 2 cmlık alanda his varken arkadaki 6 cm lık yerde yokmus . Yanı biz bir 2cm lık yerı geçsek , gerisi gelecek :(

Eşin desteği gerçekten en önemli şeylerden biri. O kadar önemli ki, çoğu cinsel terapistler tek başına tedaviye gelinmesini kabul etmiyor.

Eşin desteği gerçekten en önemli şeylerden biri. O kadar önemli ki, çoğu cinsel terapistler tek başına tedaviye gelinmesini kabul etmiyor.
Mesela sen eşinle vajinismus kitabı okuyabiliyorsun. Benim eşim kitabı da beni de umursamaz.

Back