vajinusmus oldugumu nerden anlarim

Cok tesekkur ederim guzel guzrl anlatmissiniz insanlar neden dalgata alir anlamiyorum yani demekki bu bir sorun ve herkesin basina gelebilir.ben istyorumki deneyimli arkadaslar anlatsin surda yanlisin var yada soyle yap densin sonucta derdim olmasa buraya yazmam aylarca kimseye anlatamadim bu olayi

Cok tesekkur ederim guzel guzrl anlatmissiniz insanlar neden dalgata alir anlamiyorum yani demekki bu bir sorun ve herkesin basina gelebilir.ben istyorumki deneyimli arkadaslar anlatsin surda yanlisin var yada soyle yap densin sonucta derdim olmasa buraya yazmam aylarca kimseye anlatamadim bu olayi

Öncelikle muayene de zaten zarar vermezler ancak o zarın operasyonla alınmış olsa bile bu sizin daha önce ilişki yaşadığınız anlamına gelmiyor. Yine ilk ilişkinizi eşinizle yaşayacaksınız. O zara böyle gereksiz bir anlam yüklemek de bu korkuyu tetikliyor. Bir kadın doğum uzmanıyla görüşün muayeneden sonra gerekirse sizi psikologa vs yönlendirir.Yani itiyorsanız ister istemez bir korku var içinizde demektir. İnanın toplumsal bir baskıdan bunu hissediyorsunuz. Sevdiğiniz biriyle isteyerek birlikte olurken acı olmuyor. Eğer itmek istemiyorsanız elinizle yastık ya da yatak başını falan tutarsınız. Ama deneyebiliyorsanız bence bunu kendinize tabu edinmeyin akışına bırakın. Siz rahatlarsanız olacaktır.

Benim beynim terk zaten sizinki degil bu kadar israrla denemissiniz olmamis yani bes defa neden? Saatlerce denemek neden? Operator gibi konusacagim ama lutfen daha sonra tekrar deneyiniz demek istiyorum. Psikolojik olabilir.
Iste vajinismus oldugumu kendim anlayaamdim kizlar ben ne yaoacagim doktor elle kontrol edip orayi bozuyormu

Zamana bırakın, belki stres yapıyorsunuz olmuyor. Eşiniz anlayışla yaklaştıkça sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum, acele etmeyin panik yaptıkça daha kötü olur, bizde de aynı durum oldu,nikahımız önceden olmuştu, düğün olup kendi evimize yerleştikten sonra oldu ancak.

Iste vajinismus oldugumu kendim anlayaamdim kizlar ben ne yaoacagim doktor elle kontrol edip orayi bozuyormu
Yok yahu doktor niye bozsun,siz kendiniz yapiyorsunuz. Ay su bozulma lafindan nefret ediyorum yaaaa soyletmeyin nolur dugun olmadi diye psikolojik olarak yapamamissinizdir. Acele etmeyin hele dugun olsun tekrar deneyin. Baktiniz olmadi doktora gidersiniz. Bu kadar vahim acil bir sey yok ki

Suan inanilmaz moralim bozuldu ama bu tedavide nasil yapiyorlar yani onlar bisekilde bozmaz deilmi yani bunu esimle yasamak isterim.birde esim olmadan gidebilirmiyim o sehir disinda gorevde
Cinsel işlev bozukluğu uzmanı olan bir psikiyatriste yönlendirirler, terapi ve egzersizler ile çözersin tabii varsa.
Bir kadın doğum uzmanı doğru teşhisi koyar, buradan ne desem havada kalır şimdi. Ama varsa da dünyanın sonu değil, çözersin, şimdiden farketmeniz iyi olmuş, düğüne kadar halledersin sorun varsa.

Kesinlikle size katiliyorum bu herzaman her kiza baski uygulandi.ozellikle dogu kesiminde bu olay hala var.cok uzulerek belirityorum.hala o gitmisse namus gitmistr diye ölsün gozuyle bakiliyor. Bende yanlis buluyorum.benim o acidan degilde sanki baska birsey ya.yani aciya cok dayanikliyim neler geldi gecti ama bu baska biraey soguk soguk terler bosaliyor.

yok yahu hiç onlar parmakla yapar mı?
size parmak egzersizi verecekler, siz yapacaksınız.

kayganlaştırıcıyla da deneyin mutlaka.

bir de hep yorumlarda yazarlardı, bana biraz garip gelirdi açıkçası ama cidden bir iki kadeh içki içmek insanı rahatlatıyor, daha gevşemiş oluyor.

vajinismus olsanız da çözümü olan psikolojik bir sorun bu. hiç korkmayın o yüzden.

Karanlik loş bir ortamda kalçanın altina hafif yukseltecek bir yastık koyarak tekrar deneyin. Bir de kegel egzersizi yaparak o bölgedeki kasları kontrol etmeyi ogrenin. Zamanla alisacaksin ben vajinusmus oldugunu düşünmüyorum

Herkes bilecek diye bir durum yok. Ben hem ilgimi cektigi icin hem de insan vücuduyla ilgili bir okul okudugun icin biliyorum. Belki isin pratik kısmına gelince ben de takılabilirim :)

Ama olmuyorsa kayganlastırıcı kullanmanız sizi cok cok rahatlatır. Büyük ihtimalle yeterince kayganlasamıyor vajinanız. Stres, acıyacak korkusu falan bunlara sebep olabilir. Normal :)

Siz kendinizi rahatlatn, kontrolu elinize alın, ve olmadığı zaman kaygablastirici deneyin. Tabi bu arada olaydan zevk almaya bakın. Vajinismus osanz bile bir tedavisi var sonucta, kendinizi korkutup kasmayın hic. :)

Eşiniz de size anlayışlı davranırsa halledebilirsiniz bence :)

Kizlar icim rahatladi.evlilikte bunun da cok onemli oldugunu dusundugum icin buraya konu actim.evet sevgi saygi var ama buda olmassa olmaz.kimseye soyleyeemdim soramadim.hep dusundum ya vajinismussa ne yalan soliyim ben doktora gidersem onlarin egzersizle bozdugunu saniyorsum yada eski gidilmesi gerektigini saniyordum.esim bikiyosunuz konularimdan sehir disinda gorevde.dugun olunca ben gidecegim.insallah becerebikirmm arkadaslarim

Bu da zamanla geçen birşey.Cinsellik de öğreniliyor.

Ben eşimden ayrıldım ve cinsellik yasayamadık doktor doktor gezdımde ayrılalı altı yıl oldu.kımseylede yasamadım sevgılılerım olmasına ragmen.cünkü garip bişi tam anlamdaki cinsellik ilgimi çekmiyor sebebinide bilmiyorum araştırmıyorum.boşandıktan sonrada iyice soğudum sırf bundan dolayı evlilik uzak geliyor.bnce cdden çözmek istiosan git doktora tabiki.herkes banada diyor bu bir eksiklik ben eksikliğini hissetmiyorum öylece yaşıyorum aklıma dahi gelmiyor

Öncelikle akışına bırakın her şeyi, acı duyacağım düşüncesinde olmayın, anın tadını çıkarın. Açıkçası ben dört yıl bu durumla yaşadım. Doktora girmedim nedense. Sonrasında kendimi gerçekten kadın gibi hissetmeye başladıktan sonra bir anda sorunum çözüldü. Umarım sizde çözersiniz. Nasıl düzeldiğimi tam olarak bende bilmiyorum ama sanırım gerçekten arzulama olayın yeniden keşfetmemle çözümlendi her şey.

Nasil yani mesela seni cezbeden veya hani ceken biseyler olmuyormu yada belli zaman sonra bi istek olmuyormu canim hani merak ettgim icin soruyorm isyerimdeki bir ablada bunyuzfen ayrilmisti ama o vajinismus demisti benim korkum bu yuzden o yuzden burdaki arkadaslara sorayim dedim oda esinden ayrildi.

Bağla gözlerini,aç müziği eşin olmadan kendin için egzersiz yap. Eşin geldiğinde ise yavaş yavaş aşama aşama sevdiğin dokunmasından hoşlandığın yerleri söyleyerek onu yönet ve düşünme :) Düşündüğünüz için bu haldesiniz :) :)

canim esimde duskun yani sever surekli zaman gecirmek.7 /24 olsun desem olsun der oyle biri.opmek bile ona yetiyor. Ama olsun ben her haliyle tam anlamda yasamak isterim kadin gibi hissetmek mutlu olmak mutlu etmek isterim yani

Yanlış bir yorumlama gördüm onu düzeltip gideceğim. Vajinismusta cinsel istek duyulur sadece korku, endişe ya da fiziksel sebeplerden dolayı birleşme gerçekleşmez.
Ancak tamamen cinsellikten uzak ve bunu hiç aramayan bir hayat yaşıyorsanız o vajinismus değil aseksüellik oluyor.

Ozaman ben kesin vajinusmusum bende istek var korku endisede var hayir sonunda kan revan goturmeyecegini biliyorum bunu milyonlarinda yaptigini bikiyorum arabayla paramparca oldum kaza yaptim basima neler geldi kac ameliyat oldum ama bu igne ucunden korkuyorm varmi boyle bisey yaaa.kucucuk delikten insan bu kadar tirsarmi kendime kiziyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…