• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinusmus doktor tavsiyesi , size çok ihtiyacım var :(

sunshine pale

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2012
42
7
86
İstanbul
Arkadaşlar merhaba sizlerden bir konuda yardım istiyorum.3 yıllık Evliyim biraz bizim konuyu ciddiye almamamız ( Nasılsa yaparız mantığı)birazda ailevi sıkıntılarımdan dolayı sürekli ailemin yanında başka bir şehire gidip gelmem dolasıyla devam etti. Artık ciddi karar verip doktora gitmeye karar verdik eşimle bi süre önce ama gittiğimiz doktorlar bu işi ticarete dökmüş ne yazık ki rahat olamadım devam edemedim sürece . Şimdi son 2 doktor Arasında kaldım lütfen samimi olarak fikirlerinizi paylaşır misiniz ? Biri Hera kadın sağlığı Ankara Dr. Süleyman Eserdağ ,diğeri Kayra bera kadın sağlığı merkezi Dr. Saygın Miçozkadıoğlu . Para ve zaman anlamında biraz sıkıntıdayız ama çok niyetlendim hayırlısıyla çözelim diye . Sizce hangisi?

Gecmis olsun canim bende vajiliyim.bu doktorlari tavsiye edenler var ama yontemlerini arastir derim ben de 3 yildir problem yasiyorum bi suru doktora gittim hatta hani su yuzdeyuz garanti veren doktora 1 sene once gittim mesela onunkisi vajinayi uyusturarak cozuo ama eve geliosun adam kafada bitirmioki evet sadece su dusunceye giriosun p.s iceriye girdi demekki ölmüyomuşum ama is psikolojide cogunlukla bence devamli bu siteyi takip et ben buraya kayit olali 1 ay oldu burdaki arkadadlarin destegiyle suanda yarisini alabiliyorum dusunki ben vajinama bakamazdim bile yalniz degilsin canim bunu yasayan cok kisii var ve bu derdide yasamayan bilemez allah hepimizin yardimcisi olsun bizde guzel gunler gorecegiz insallah bu illetten kurtululacagiz.

• Beğen
Reactions: emz
Arkadaşlar merhaba sizlerden bir konuda yardım istiyorum.3 yıllık Evliyim biraz bizim konuyu ciddiye almamamız ( Nasılsa yaparız mantığı)birazda ailevi sıkıntılarımdan dolayı sürekli ailemin yanında başka bir şehire gidip gelmem dolasıyla devam etti. Artık ciddi karar verip doktora gitmeye karar verdik eşimle bi süre önce ama gittiğimiz doktorlar bu işi ticarete dökmüş ne yazık ki rahat olamadım devam edemedim sürece . Şimdi son 2 doktor Arasında kaldım lütfen samimi olarak fikirlerinizi paylaşır misiniz ? Biri Hera kadın sağlığı Ankara Dr. Süleyman Eserdağ ,diğeri Kayra bera kadın sağlığı merkezi Dr. Saygın Miçozkadıoğlu . Para ve zaman anlamında biraz sıkıntıdayız ama çok niyetlendim hayırlısıyla çözelim diye . Sizce hangisi?
Merhaba,ben Süleyman Eserdağ a gittim şöyle söyleyebilirim psikolojik anlamda hiçbir katkı alamadım orada sadece üç gün içinde değişik aparatlarla çalıştırıyorlar zaten dr.sadece bir kez görüyorsun bütün tedavi boyunca sana bir asistan atıyorlar onunla devam ediyorsun ki ilk günden sonra oda pek yanına uğramıyor halen çözmüş değilim vajinusmusu çünkü aparatlarla evet ilerleme çok kaydediyorsun ama ya psikoloji hlyklm arkadaşın da yazdığı gibi evet bu aparat olduysa p.....olur diyorsun ama bende halen yarıya kadar ancak gelebildim oda zor bela yani zaten paran yokmuş birde o kadar bedeli ödeme derim ben birde saygın beyi bende araştırmıştım kendisi de sanırım aynı yolla çözüme ulaşıyormuş ama psikolojik desteği varmıdır bilmiyorum bu durumda olan arkadaşların yaptıkları gibi ki dr.la aynı şeyleri yaptırıyor bunları okuyup denemeye çalışabilirsin. Bende şuan psikolojimi bu yönde düzeltmeye etmeye çalışıyorum evet her geçen gün bir adım ilerliyorsun dr.o paraları alıp sadece bu günü kısaltıyorlar o kadar .

Canım ben bir psikytriste tam 8 seans gittim ve arpa boyu ilerleyemedim. Bir yıllık evliyim ve evlendiğim ilk aydan beri torun bekliyor kayınpeder... Ben kocanın desteği ve bu sitede vajinismustan kurtulan arkadaslarin yazdiklarini okudukça daha iyi oldum inan doktordan daha iyi geliyor bana. Bu durum psikolojik ve yalnız kaldığın anlarda sırtüstü yat gözlerini kapa ve derin derin nefes alarak bu sorunu çözdüğünü hayal et. Bilinçaltına işle bunu her gün yap... Faydasını göreceksin zamanla kasıaların geçecek

bende ilk 2 ay hiç bir şey yapamayanlardanım :) ama şuan korkulacak hiç bir şey olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bizde doktora gitmeyi düşündük ama tamamen eşimin ve benim çabalarımla konuyu çözdük. tabii bu sitede deneyimlerini paylaşan arkadaşlarında yardımıyla desek daha doğru olur. Sana önerim şu ; 3 yıllık evlisin az bir zaman değil. öncelikle kafandan tamamen o acı hissiyatını sil. sıcak banyo ve o bölgeye masajlar iyi geliyor. ayrıca duştan sonra eşin sana bebe yağıyla masaj yapsın (bunu bu sitede önermişlerdi işe yaradı). tamamen rahatla yani. kafanda sadece zevk almaya odaklan. sorun sinir stres hepsini bir kenara bırak. ilişkiden yarım saat önce de kas gevşetci al 1 tane. ve bu sitede deneyimlerini paylaşan kadınların yorumlarını oku. sonra herşeyi akışına bırak :) haa bir şey daha parmak egzersizini eşin yapsın sana bunu yaparken bebe yağı kullanabilirsin.

Merhabalar ben bu konuda uzmanım ve isterseniz, tedaviye de başlamadı iseniz size yardımcı olabilirim.

Konuya genel bir cevap yazma ihtiyacı hissetim. Bayanlar bu konuda çalışan uzman bir psikoloğum ve eğer bu konu ile ilgili özel bir eğitim almış bi psikiyatriste gitmemiş iseniz size ilaç vermekten başka yapacağı hiçbirşey yoktur ki vajinismus tedavisi ilaç tedavisini gerektirmez. Kas gevşeticiler de çözüm değildir. Vajinismus tedavisinde yapılan en büyük hatalardan biridir alkol kullanarak, sakinleştirici ya da kas gevşetici ilaç kullanarak ilişkiyi denemek çünkü vajinismus fiziksel bir rahatsızlık değildir. Tamamen psikolojik kökenlidir ;) Zannedildiği kadar da uzun bir tedavi süreci yoktur.

Arkadaslar ben de evlendigim ilk zamanlar bilmiyordum ama vajinusmusum. Kasilma, korkma, zevk almama, hatta igrenme tiksinme hersey vardi. Fakat doktora gitmeden kendim cözdüm. yazdiklarimin belki faydasi olur sizlere..
Ilk basindan beri herkes yapiyor ben neden yapamiyorum ve yapacagim kafasindaydim. ilk sene sürekli sistitten sikayetciydim, cok canim yanardi hastalik yüzünden. Ama sizden tek farkim korkmuyordum. yani söyle korkuyordum ama üzerine gidiyordum inat yapmistim ve herseyin normale dönmesini istiyordum ve sanslimiyim bilmiyorum esim hic israrci degildi. Bana hic sorun varmis gibi hissettirmedi. O da benim kadar deneyimsizdi.
Bir sekilde hamile kaldim. Ve o dönemde hormonlar dolasiyla cinsellige karsi ilgim artti. Bir sekilde cözdüm, su an cok saglikli bir cinselligim var. Ama ben isi beynimde cözdüm. Merakimin pesinden gittim. Bastirilmisligimi yendim. Ahlak kavramlarindan sacma sapan tabulardan siyrildim. ancak bu sekilde beynim ve vuducum rahatladim. Sunu biliyorum ki hersey beyinde bitiyor. Hatta isi oyunca alma ve kendini kesfetmeye kadar ilerlettim. Cekinmeyin. Hakkiniz olan dogal ihtiyaci alin. sizi ne engelliyorsa beyninizde onu hedef alin vurun. Kacmayin üzerine gidin. En önemlisi isteyin ve cesaretli biraz da suh olun. Hepinize tez zamanda sifa diliyorum.

bende ilk 2 ay hiç bir şey yapamayanlardanım :) ama şuan korkulacak hiç bir şey olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bizde doktora gitmeyi düşündük ama tamamen eşimin ve benim çabalarımla konuyu çözdük. tabii bu sitede deneyimlerini paylaşan arkadaşlarında yardımıyla desek daha doğru olur. Sana önerim şu ; 3 yıllık evlisin az bir zaman değil. öncelikle kafandan tamamen o acı hissiyatını sil. sıcak banyo ve o bölgeye masajlar iyi geliyor. ayrıca duştan sonra eşin sana bebe yağıyla masaj yapsın (bunu bu sitede önermişlerdi işe yaradı). tamamen rahatla yani. kafanda sadece zevk almaya odaklan. sorun sinir stres hepsini bir kenara bırak. ilişkiden yarım saat önce de kas gevşetci al 1 tane. ve bu sitede deneyimlerini paylaşan kadınların yorumlarını oku. sonra herşeyi akışına bırak :) haa bir şey daha parmak egzersizini eşin yapsın sana bunu yaparken bebe yağı kullanabilirsin.
Aşama aşama daha sonrasını anlatrmsnz bende alabiliyorm tamamen ama asla oynatsın istemyrm git gel yapsa cnm acıo

Bii
Konuya genel bir cevap yazma ihtiyacı hissetim. Bayanlar bu konuda çalışan uzman bir psikoloğum ve eğer bu konu ile ilgili özel bir eğitim almış bi psikiyatriste gitmemiş iseniz size ilaç vermekten başka yapacağı hiçbirşey yoktur ki vajinismus tedavisi ilaç tedavisini gerektirmez. Kas gevşeticiler de çözüm değildir. Vajinismus tedavisinde yapılan en büyük hatalardan biridir alkol kullanarak, sakinleştirici ya da kas gevşetici ilaç kullanarak ilişkiyi denemek çünkü vajinismus fiziksel bir rahatsızlık değildir. Tamamen psikolojik kökenlidir :KK66: Zannedildiği kadar da uzun bir tedavi süreci yoktur.

doktor tavsiyesi aslı dalan dır gittim allah razı olsun elinden geleni yaptı muhakkak fatih civarında ikamet edenler eğer böyle bi hastalığınız varsa aslı dalan a gidin

hera kliniği
dr süleyman eserdağ vajınusmus tedavisinde uzman şefkatli merhametli bir doktor
ve yöntemleri o kadar basit kii
bence facebook sayfasından takip edebilirsin
hera diye arat canım
ben orda tedavioldum 3 günde

hera kliniği
dr süleyman eserdağ vajınusmus tedavisinde uzman şefkatli merhametli bir doktor
ve yöntemleri o kadar basit kii
bence facebook sayfasından takip edebilirsin
hera diye arat canım
ben orda tedavioldum 3 günde

Bence çok gereksiz 4000 tl vermek bu işe ben 850 tl ile başardım gittiğim doktor 8 seans 1000 tl kesin sonuçta var daha uygun yerler bulabilirsiniz

Umarım faydalı bilgi verebilirim; Evliliğimizin 7 yılı aşan sürecinde hiç gündeme bile almadığım ama bizi son 1 senedir tam bir uçurumun kenarında kapanda gibi hissettiren vajinusmus sorunum, 3 haftalık bir tedavi ile sona erdi. Doktorumun telkini, yönlendirmesi, benim vazgeçmemem , eşimin desteği gibi şeyler çok önemli idi. Bu benim hikayem, yüzlerce hikaye var, 5-10 tanesine bizzat tanık oldum. Umarım kimse bunu ötelenmez ve doğru doktor ile karşılaşır. Ben ilk ve tek seçimimde çok şükür ki doğru bir seçim yaptım Saygın Bey ile tedavi sürecimi tamamladım. SAYGIN MicozkadıoĞLu muayehanesi Kayra BEra da gördüm ki; 1 hafta da çözen 1 ayda da çözen var, sizin isteğiniz ve adet günü gibi durumlar süreyi değiştirebilir. Varsın 1 haftada geçmesin, sorun etmeyin ama aylarca da siz Uzatmayın. TedaviBir gün bile durmayın; Tedaviyi ötelenmeyin, randevularımıza düzenli gidin, yıllarınızı bu sorun ile geçirmeyin , çözün.

Kizlar msjlarinizi okudumda gercekten sizleri okadar iyi anlayabiliyrm ki ben 3.5 yillik ewliyim ve saygin mizockadioglu sayesinde 1 ay once bu illetten kurtuldum ve suan hersey yolunda sukurler olsunki hic zaman kaybet meyin saygin beye gelip te cozemeyen yok inanin sadece ona guvenin ve isteyin cozemeseydim ben cozemzdm kac tane doktora gittik destek aldim ama sonu hep husran oldu saygin beyden allah razi olsun derdime derman oldu onun sayesinde çözdüm

Arkadaşlar bende bu hastalıktan daha çok yeni kurtuldum. Size tavsiyem Murat Ulusoy. İnanın gerçekten kesin çözüm. Ben 1 günde kurtuldum. Gerçekten çok başarılı

Ben İstanbul'da yaşıyorum. Gezmediğim doktor kalmadı. Kocamla bende boşanma derecesine geldim. İstanbuldaki bütün doktorlara gittim neredeyse. 5 sene hiç bir sonuç alamadım. En son bir doktor tavsiyesi ile psikiyatriste gittim ve 1,5 günde beni iyileştirdi. ve 5 sene boşu boşuna doktorları dolaşmışım. Şimdi eşimle çok mutluyum ve evliliğim kurtuldu. çocugum bile oldu. o kadar mutluyum ki şuan anlatamam. benim gibi zor günler geciren ve tedavi olamayanlar için yazmak istedim. eğer doktoru öğrenmek isterseniz bana özelden mesaj atın. doktorun bilgilerini vereyim ve sizde bir araştırın. Allah hepinizin yardımcısı olsun. umarım Rabbim benim gibi hepinize şifasınızı verir. Çok zor bu durum yüzünden evliliğin boşanma derecesine kadar gelmesi

ben murat ulusoya gittim 1 buçuk günde inanması gerçekten güç ama kurtuldum bu sorundan.hiç ertelemeyin imkanınız varsa hemen gidip kurtulun.1 yıldır evliyim doktora gtmesem yıllarca kendi kendime düzelemezdim.doktorun hipnoz seansarı ve dogru nefes taktiği sayesinde her şey düzeldi.kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşlar

bende çok zor günler geçirdim bu yüzden. evliliğim benimde bitme noktasına geldi. Süleyman Eserdağa gittim ama hiç bir sonuç alamadım. Meğerse sorun bilinç altındaymış. bir arkadaşımın tavsiyesi ile Ender Vardara gittim. 1,5 günde herşey bitti. ve bir daha aklıma bile gelmedi. çocukluğumda yaşadığım bir olayla alaklıymıs. İla. fln onlar boş iş. hiç bir çözüme ulaştırmıyor. sorun biliç altında ve önemli olan bilinç altını düzeltebilmek

Ben İstanbul'da yaşıyorum. Gezmediğim doktor kalmadı. Kocamla bende boşanma derecesine geldim. İstanbuldaki bütün doktorlara gittim neredeyse. 5 sene hiç bir sonuç alamadım. En son bir doktor tavsiyesi ile psikiyatriste gittim ve 1,5 günde beni iyileştirdi. ve 5 sene boşu boşuna doktorları dolaşmışım. Şimdi eşimle çok mutluyum ve evliliğim kurtuldu. çocugum bile oldu. o kadar mutluyum ki şuan anlatamam. benim gibi zor günler geciren ve tedavi olamayanlar için yazmak istedim. eğer doktoru öğrenmek isterseniz bana özelden mesaj atın. doktorun bilgilerini vereyim ve sizde bir araştırın. Allah hepinizin yardımcısı olsun. umarım Rabbim benim gibi hepinize şifasınızı verir. Çok zor bu durum yüzünden evliliğin boşanma derecesine kadar gelmesi
lutfen bilgilerinizi benimlede paylasirmisiniz cok acil ihtiyacim var gercekten :(

Back