- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
- Konu Sahibi Tiramisu35
-
Arkadaşlar merhaba , açılan başlıkları okumaya çalıştım fakat bazısı çok basit bir işlem derken basıları uzun süre kendini gelemediğini yazmış. Ağrı eşiği kişiden kişiye değişir ama siz de tecrübelerinizi yazar mısınız? Özellikle uzun zaman önce olan arkadaşlardan yorum almak istiyorum. Memnun musunuz, herhangi bir olumsuzluk yaşadınız mı?
arzum77 arzumcum uzun zamandır buraya bakmadım unutmuşum bile böyle bi başlık açtığımı :) konuna baktım bakmaz olur muyum senin tecrübelerin görüşlerin benim için önemli. Ama korku ağır bastı diyelim bir süreliğine rafa kaldırdım ameliyatı . Kafamda soru işareti kaldı çünkü bahsettiğim doktor sanırım klinik şartlarında yapıyor ameliyatı. Ameliyathane ortamında değil yani. İşte meme ameliyatı olurken hastane doktoru olsun diye çok kılı kırk yarmıştım biliyorsun . Şimdi bu daha hassas bir süreç bir sürü kişinin yorumlarını okudum forumda bulamadım ama farklı mecralardan okudum. Ben biraz şanssızısm bu konularda sorun yaşarım diye korktum açıkçası...
@Scarlt teşekkür ederim yazılarınız için sanırım lazerli olandan bahsediyorsunuz lakin lazerli olan bir işe yaramıtor. En etkin yöntem cerrahi olanı ben herhangi bir doktorla görüşme yapmadım ama okuduğum ve anladığım kadarıyla öyle. Her ameliyatın zorlukları var , olurken de zaten bu zorlukları göz önüne alarak oluyoruz ama sanırım şu an bu ameliyatı kaldıracak psikolojide değilim :)
Merhaba yine ben :))
Ben vajinoplasty ve labıoplasty oldum. Agrı sızı olarak çok zor geçmedi. Fakat çok dikkat gerektiren bir ameliyat. Malum hassas bir bölge. Temizliğe ve cinsel birleşmeye dikkat edilmeli. Yaklaşık 2 ay cinsel birliktelik olmamalı.
Kimi ameliyat sonrası kanamadan bahsetmiş misal. Bende öyle bir durum olmadı. Doktor teknikleride farklı tabi. Dikişli yapılan işlemler var,lazerle yapılan varmış. Tavsiyem kalıcı olan dikişli işlem,benimkide dikişli oldu.
Fazla labıoların alınması büyük rahatlık ve konforlu. Asimetrik bir durum olmadı,iz hiç belli değil.
Sürecimi açtığım konuda yazmıştım zaten. Dikersen bakarsın
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/vajinoplasty-ve-labioplasty-ameliyatim.881916/
yok hayır lazerden bahsetmiyorum .. normal ameliyat oldum ... asla hiç bir şeklini tavsiye etmiyorum. Allahın yarattığı şeye el bile sürdürmemek lazımmış bunu öğrendim. şayet sağlık açısımndan sizi etkilmemiyor ise
Tatlım,bu riskler bilinen olabilecek belkide olmayacak riskler . Yani her ameliyatın bir riski var. Şikayetler can sıkıcı hâle geldiyse biran önce kurtulmak istiyorsan ve doktorunla ince eleyip sıkı dokuyarak konuşup karar veriyorsun. Çok şükür ameliyatta ve sonrasında hiçbir problem yaşamadım ben ve çok çok memnunum
Kesinlikle klinik şartlarında yapılmaması gereken bir operasyon. Kesinlikle ameliyathane şartlarında ve steril ortamda olması lazım!!arzum77 arzumcum uzun zamandır buraya bakmadım unutmuşum bile böyle bi başlık açtığımı :) konuna baktım bakmaz olur muyum senin tecrübelerin görüşlerin benim için önemli. Ama korku ağır bastı diyelim bir süreliğine rafa kaldırdım ameliyatı . Kafamda soru işareti kaldı çünkü bahsettiğim doktor sanırım klinik şartlarında yapıyor ameliyatı. Ameliyathane ortamında değil yani. İşte meme ameliyatı olurken hastane doktoru olsun diye çok kılı kırk yarmıştım biliyorsun . Şimdi bu daha hassas bir süreç bir sürü kişinin yorumlarını okudum forumda bulamadım ama farklı mecralardan okudum. Ben biraz şanssızısm bu konularda sorun yaşarım diye korktum açıkçası...
@Scarlt teşekkür ederim yazılarınız için sanırım lazerli olandan bahsediyorsunuz lakin lazerli olan bir işe yaramıtor. En etkin yöntem cerrahi olanı ben herhangi bir doktorla görüşme yapmadım ama okuduğum ve anladığım kadarıyla öyle. Her ameliyatın zorlukları var , olurken de zaten bu zorlukları göz önüne alarak oluyoruz ama sanırım şu an bu ameliyatı kaldıracak psikolojide değilim :)
Kesinlikle klinik şartlarında yapılmaması gereken bir operasyon. Kesinlikle ameliyathane şartlarında ve steril ortamda olması lazım!!
Valla benim Doğumdan dolayı iç dikişlerim berbat durumdaydı. Kadın doğumcular bile muayene ettiğinde doğumların zormu oldu diye soruyordu. İç dikişler etleri parça parça yapmış,neredeyse kopacak gibi duruyor dikiş aralarında kalan yerler demiştiler. Ama hiçbir devlet hastanesindeki doktor,gel düzeltelim bu durumu dememiştiAmeliyat olan bir sürü kişi var memnun kalmışlar her ne kadar burdan kimse ben oldum memnunum şöyle böyle diye açıklama yapmasa da .. biliyorsun canım bende aşırı kanama durumları da var hani belki onla da ilgili ameliyat gerekebilir diye düşünmüştüm tahliller yapıldı herhangi bir sebep bulunamadı öylece havada kaldı .. e şimdi belki operasyon sırasında aşırı kanamam olur , ve belki klinik yetersiz kalır ? Tabii ki bu işi yapan başka doktorlar da var ama şu doktor seçme kısmı bar ya en zor kısım ve aşırı stres yapıyorum kendime hemen karar veremeyen herşeyi inceleyen bi yapım var zaten . Bi de hani bu doktora olur gözüyle bakmıştım bayağı araştırdım onu da en son aradım ameliyatı nerde yaptıklarını sorunca anlayınca durumu hayallerim yıkıldı resmen . İki doktor arasından seçmedim kadın Doğum doktoru olduğu için bu doktoru seçmiştim en çok korktuğum hissizlik konuları . Estetik doktoruyla görüştüm ama o da pek güven vermedi açıkcası belki ilk ameliyatım olsaydı sorun olmax diye balıklama atlayabilirdim ama artık herşeyi düşünür sorgular oldum . Tabii riskler var ama doktorlar ne zaman yuvarlak konuşmaya başladı mı sonuç yazı-tura gibi şansa kalmış oluyor ..
Bu arada 2 tane kadın Doğum doktoruna gittim ikisi de kegel önerdi ama ameliyatlık bi durum olmadığını söylediler.. rahatsız olduğum noktaları da söyledim ama . Krgelin çok faydalı birşey olduğunu sanmıyorum . Bu devlette filan mecburiyetten ameliyat olanlar olıyormuş onlar ne şartlarda oluyor onu anlamadım. Nasıl bir mecburiyet olabilir ki?
Valla benim Doğumdan dolayı iç dikişlerim berbat durumdaydı. Kadın doğumcular bile muayene ettiğinde doğumların zormu oldu diye soruyordu. İç dikişler etleri parça parça yapmış,neredeyse kopacak gibi duruyor dikiş aralarında kalan yerler demiştiler. Ama hiçbir devlet hastanesindeki doktor,gel düzeltelim bu durumu dememiştiMaalesef o yüzden devlet hastanelerindeki doktorların bakış açılarını sevmiyorum. Allah oralara düşürmesin...
Verdiğiniz linki okudum benim bazı endişelerimi de yazmış . Siz ne sorun yaşadınız merak ettim ?
Peki zorlu geçen Doğumdan sonra çok fazla genişleme olmuş iseyok hayır lazerden bahsetmiyorum .. normal ameliyat oldum ... asla hiç bir şeklini tavsiye etmiyorum. Allahın yarattığı şeye el bile sürdürmemek lazımmış bunu öğrendim. şayet sağlık açısımndan sizi etkilmemiyor ise
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?