• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinoplasti ve Labioplasti Olanlar?

Tiramisu35

♥♥♥Yavrularım♥♥♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
5.603
4.211
773
Arkadaşlar merhaba , açılan başlıkları okumaya çalıştım fakat bazısı çok basit bir işlem derken basıları uzun süre kendini gelemediğini yazmış. Ağrı eşiği kişiden kişiye değişir ama siz de tecrübelerinizi yazar mısınız? Özellikle uzun zaman önce olan arkadaşlardan yorum almak istiyorum. Memnun musunuz, herhangi bir olumsuzluk yaşadınız mı?

Merhaba yine ben :))
Ben vajinoplasty ve labıoplasty oldum. Agrı sızı olarak çok zor geçmedi. Fakat çok dikkat gerektiren bir ameliyat. Malum hassas bir bölge. Temizliğe ve cinsel birleşmeye dikkat edilmeli. Yaklaşık 2 ay cinsel birliktelik olmamalı.
Kimi ameliyat sonrası kanamadan bahsetmiş misal. Bende öyle bir durum olmadı. Doktor teknikleride farklı tabi. Dikişli yapılan işlemler var,lazerle yapılan varmış. Tavsiyem kalıcı olan dikişli işlem,benimkide dikişli oldu.
Fazla labıoların alınması büyük rahatlık ve konforlu. Asimetrik bir durum olmadı,iz hiç belli değil.
Sürecimi açtığım konuda yazmıştım zaten. Dikersen bakarsın ;)
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/vajinoplasty-ve-labioplasty-ameliyatim.881916/

Arkadaşlar merhaba , açılan başlıkları okumaya çalıştım fakat bazısı çok basit bir işlem derken basıları uzun süre kendini gelemediğini yazmış. Ağrı eşiği kişiden kişiye değişir ama siz de tecrübelerinizi yazar mısınız? Özellikle uzun zaman önce olan arkadaşlardan yorum almak istiyorum. Memnun musunuz, herhangi bir olumsuzluk yaşadınız mı?

Öncelikle Bu ameliyatı olmak isteyen herkese söylüyorum.. ASLAAA OLMAYIN derim.. Gerçekten son derece gereksiz bir operasyon.
* Şayet sizi sağlık açısndan riske sokmuyor ise olmayın,
* Ağrınız, acınız, sancınız yok ise olmayın,
* Hijyeninizi bozmuyor ise olmayın,
* Cinsel ilişkide acı, ağrı vermiyor ise olmayın,
Erkekler için zerre kadar önemi yok bunu çok iyi bilin.
Eğer yinede olacak iseniz...
* İnternetteki tüm yorumları okuyun ve İnternetteki Labioplasti ameliyatlarını içeren videoları mutlaka
izleyin.
* Bu operasyonun ameliyatsız, acısız, ağrısız seçeneği olduğunuda bilin. İnternette ameliyatsız genital
estetik diye çıkıyor.
* Her kadın doğumcu bunu iyi biliyor ve yapıyor anlamına gelmiyor asla.
* Gittiğiniz doktorun uzmanlık alanlarını sorun okuyun öğrenin. Kişinin uzmanlık alanı içinde genital
estetik yazmayan doktora asla ameliyat olmayın.
* Mutlaka bu konuda uzmanlaşmış bir doktora gidin bu amaliyatı daha önce defalarca yapmış olan bir
doktora başvurun.
* Mutlaka daha önce yapmış olduğu ameliyatların önceki ve sonraki resimlerini isteyin ve görün.
* Amaliyata mutlaka Estetik Cerrah ile giren bir doktor bulun çünkü sağlıktan çok estetik için yaptırılan
bir operasyon bu.
* Operasyonu mutlaka hastane ortamında olun.
* Alerji hastası iseniz bunu mutlaka belirtin.

Ameliyat sonrası olanlar.
* Local yada genel anestezi altında yapılıyor.
* Ameliyattan çıkınca uyuşukluk devam ettiğinden hiç bir ağrı,acı sızı hissedilmiyor. Narkozun etkisi
geçince cehennem gibi işkenceli günler sizi bekliyor.
* Oturamıyorsunuz, yürümeniz ise bacaklarınızı 1 metre aralıkla açarak zor yürüyorsunuz bu yaklaşık
bir hafta sürüyor.
* İlk 4 gün yıkanmak duş yok
* Hijyene çok dikkat doktorun verdiği antibiyotik düzenli içilcek, batikon ile temizleme her tuvalet
sonrası yapılcak.
* Cinsel ilişki için dr lar 3-4 hafta diyor ama değil. Minimum 3-4 ay sonra ve en önemlisi tüm zevk hislerinizinizi kaybediyorsunuz ve asla eskisi gibi olmuyor hiç bişi... eski cinsel yaşamızı unutun.
* Şişlikler 1 hafta 10 güne geçiyor.
* Asla iki iç dudak da simetrik olmuyor hatta asimetrik oluyor.
* Muhteşem bir görüntü beklemeyin. Sadece öncekinden biraz daha toparlanmış bir görüntü oluyor.
* Fiyatları 1000 tl ile 6000 tl arasında değişiyor.. normal olanı 2000 - 3000 tl
Herkese geçmiş olsun iyi şanslar.

arzum77 arzum77 arzumcum uzun zamandır buraya bakmadım unutmuşum bile böyle bi başlık açtığımı :) konuna baktım bakmaz olur muyum senin tecrübelerin görüşlerin benim için önemli. Ama korku ağır bastı diyelim bir süreliğine rafa kaldırdım ameliyatı . Kafamda soru işareti kaldı çünkü bahsettiğim doktor sanırım klinik şartlarında yapıyor ameliyatı. Ameliyathane ortamında değil yani. İşte meme ameliyatı olurken hastane doktoru olsun diye çok kılı kırk yarmıştım biliyorsun . Şimdi bu daha hassas bir süreç bir sürü kişinin yorumlarını okudum forumda bulamadım ama farklı mecralardan okudum. Ben biraz şanssızısm bu konularda sorun yaşarım diye korktum açıkçası...

@Scarlt teşekkür ederim yazılarınız için sanırım lazerli olandan bahsediyorsunuz lakin lazerli olan bir işe yaramıtor. En etkin yöntem cerrahi olanı ben herhangi bir doktorla görüşme yapmadım ama okuduğum ve anladığım kadarıyla öyle. Her ameliyatın zorlukları var , olurken de zaten bu zorlukları göz önüne alarak oluyoruz ama sanırım şu an bu ameliyatı kaldıracak psikolojide değilim :)

arzum77 arzum77 arzumcum uzun zamandır buraya bakmadım unutmuşum bile böyle bi başlık açtığımı :) konuna baktım bakmaz olur muyum senin tecrübelerin görüşlerin benim için önemli. Ama korku ağır bastı diyelim bir süreliğine rafa kaldırdım ameliyatı . Kafamda soru işareti kaldı çünkü bahsettiğim doktor sanırım klinik şartlarında yapıyor ameliyatı. Ameliyathane ortamında değil yani. İşte meme ameliyatı olurken hastane doktoru olsun diye çok kılı kırk yarmıştım biliyorsun . Şimdi bu daha hassas bir süreç bir sürü kişinin yorumlarını okudum forumda bulamadım ama farklı mecralardan okudum. Ben biraz şanssızısm bu konularda sorun yaşarım diye korktum açıkçası...

@Scarlt teşekkür ederim yazılarınız için sanırım lazerli olandan bahsediyorsunuz lakin lazerli olan bir işe yaramıtor. En etkin yöntem cerrahi olanı ben herhangi bir doktorla görüşme yapmadım ama okuduğum ve anladığım kadarıyla öyle. Her ameliyatın zorlukları var , olurken de zaten bu zorlukları göz önüne alarak oluyoruz ama sanırım şu an bu ameliyatı kaldıracak psikolojide değilim :)

yok hayır lazerden bahsetmiyorum .. normal ameliyat oldum ... asla hiç bir şeklini tavsiye etmiyorum. Allahın yarattığı şeye el bile sürdürmemek lazımmış bunu öğrendim. şayet sağlık açısımndan sizi etkilmemiyor ise

Merhaba yine ben :))
Ben vajinoplasty ve labıoplasty oldum. Agrı sızı olarak çok zor geçmedi. Fakat çok dikkat gerektiren bir ameliyat. Malum hassas bir bölge. Temizliğe ve cinsel birleşmeye dikkat edilmeli. Yaklaşık 2 ay cinsel birliktelik olmamalı.
Kimi ameliyat sonrası kanamadan bahsetmiş misal. Bende öyle bir durum olmadı. Doktor teknikleride farklı tabi. Dikişli yapılan işlemler var,lazerle yapılan varmış. Tavsiyem kalıcı olan dikişli işlem,benimkide dikişli oldu.
Fazla labıoların alınması büyük rahatlık ve konforlu. Asimetrik bir durum olmadı,iz hiç belli değil.
Sürecimi açtığım konuda yazmıştım zaten. Dikersen bakarsın :KK66:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/vajinoplasty-ve-labioplasty-ameliyatim.881916/

https://www.tavsiyeediyorum.com/makale_12835.htm LİNKİ MUTLAKA OKUYUNUZ

yok hayır lazerden bahsetmiyorum .. normal ameliyat oldum ... asla hiç bir şeklini tavsiye etmiyorum. Allahın yarattığı şeye el bile sürdürmemek lazımmış bunu öğrendim. şayet sağlık açısımndan sizi etkilmemiyor ise

Verdiğiniz linki okudum benim bazı endişelerimi de yazmış . Siz ne sorun yaşadınız merak ettim ?

Tatlım,bu riskler bilinen olabilecek belkide olmayacak riskler . Yani her ameliyatın bir riski var. Şikayetler can sıkıcı hâle geldiyse biran önce kurtulmak istiyorsan ve doktorunla ince eleyip sıkı dokuyarak konuşup karar veriyorsun. Çok şükür ameliyatta ve sonrasında hiçbir problem yaşamadım ben ve çok çok memnunum :nazar: Bu problemi yaşayan anlar,sıkıntıları büyük ve bazen ızdırap vericidir.. Sıkı bir pantolon giyinmek,oturup kalkmak,hatta bisiklete binmek acı verir.. Normal bir durum degil sonuçta,sonradan oluşan bir deformasyon bu. Ne mutluki çözümü ılan bir sorun. Doktor ve hastane seçimi çok çok önemli! Bunun üzerine basa basa söylüyorum. Misal bende operasyon sonrası kanama bile olmadı :nazar:
Çok şükür ben kurtuldum,darısı sorun yaşayan bayanlara ;)

Kesinlikle klinik şartlarında yapılmaması gereken bir operasyon. Kesinlikle ameliyathane şartlarında ve steril ortamda olması lazım!!

Kesinlikle klinik şartlarında yapılmaması gereken bir operasyon. Kesinlikle ameliyathane şartlarında ve steril ortamda olması lazım!!

Ameliyat olan bir sürü kişi var memnun kalmışlar her ne kadar burdan kimse ben oldum memnunum şöyle böyle diye açıklama yapmasa da .. biliyorsun canım bende aşırı kanama durumları da var hani belki onla da ilgili ameliyat gerekebilir diye düşünmüştüm tahliller yapıldı herhangi bir sebep bulunamadı öylece havada kaldı .. e şimdi belki operasyon sırasında aşırı kanamam olur , ve belki klinik yetersiz kalır ? Tabii ki bu işi yapan başka doktorlar da var ama şu doktor seçme kısmı bar ya en zor kısım ve aşırı stres yapıyorum kendime hemen karar veremeyen herşeyi inceleyen bi yapım var zaten . Bi de hani bu doktora olur gözüyle bakmıştım bayağı araştırdım onu da en son aradım ameliyatı nerde yaptıklarını sorunca anlayınca durumu hayallerim yıkıldı resmen . İki doktor arasından seçmedim kadın Doğum doktoru olduğu için bu doktoru seçmiştim en çok korktuğum hissizlik konuları . Estetik doktoruyla görüştüm ama o da pek güven vermedi açıkcası belki ilk ameliyatım olsaydı sorun olmax diye balıklama atlayabilirdim ama artık herşeyi düşünür sorgular oldum . Tabii riskler var ama doktorlar ne zaman yuvarlak konuşmaya başladı mı sonuç yazı-tura gibi şansa kalmış oluyor ..

Bu arada 2 tane kadın Doğum doktoruna gittim ikisi de kegel önerdi ama ameliyatlık bi durum olmadığını söylediler.. rahatsız olduğum noktaları da söyledim ama . Krgelin çok faydalı birşey olduğunu sanmıyorum . Bu devlette filan mecburiyetten ameliyat olanlar olıyormuş onlar ne şartlarda oluyor onu anlamadım. Nasıl bir mecburiyet olabilir ki?

Ameliyat olan bir sürü kişi var memnun kalmışlar her ne kadar burdan kimse ben oldum memnunum şöyle böyle diye açıklama yapmasa da .. biliyorsun canım bende aşırı kanama durumları da var hani belki onla da ilgili ameliyat gerekebilir diye düşünmüştüm tahliller yapıldı herhangi bir sebep bulunamadı öylece havada kaldı .. e şimdi belki operasyon sırasında aşırı kanamam olur , ve belki klinik yetersiz kalır ? Tabii ki bu işi yapan başka doktorlar da var ama şu doktor seçme kısmı bar ya en zor kısım ve aşırı stres yapıyorum kendime hemen karar veremeyen herşeyi inceleyen bi yapım var zaten . Bi de hani bu doktora olur gözüyle bakmıştım bayağı araştırdım onu da en son aradım ameliyatı nerde yaptıklarını sorunca anlayınca durumu hayallerim yıkıldı resmen . İki doktor arasından seçmedim kadın Doğum doktoru olduğu için bu doktoru seçmiştim en çok korktuğum hissizlik konuları . Estetik doktoruyla görüştüm ama o da pek güven vermedi açıkcası belki ilk ameliyatım olsaydı sorun olmax diye balıklama atlayabilirdim ama artık herşeyi düşünür sorgular oldum . Tabii riskler var ama doktorlar ne zaman yuvarlak konuşmaya başladı mı sonuç yazı-tura gibi şansa kalmış oluyor ..

Bu arada 2 tane kadın Doğum doktoruna gittim ikisi de kegel önerdi ama ameliyatlık bi durum olmadığını söylediler.. rahatsız olduğum noktaları da söyledim ama . Krgelin çok faydalı birşey olduğunu sanmıyorum . Bu devlette filan mecburiyetten ameliyat olanlar olıyormuş onlar ne şartlarda oluyor onu anlamadım. Nasıl bir mecburiyet olabilir ki?
Valla benim Doğumdan dolayı iç dikişlerim berbat durumdaydı. Kadın doğumcular bile muayene ettiğinde doğumların zormu oldu diye soruyordu. İç dikişler etleri parça parça yapmış,neredeyse kopacak gibi duruyor dikiş aralarında kalan yerler demiştiler. Ama hiçbir devlet hastanesindeki doktor,gel düzeltelim bu durumu dememişti :sinirli: Maalesef o yüzden devlet hastanelerindeki doktorların bakış açılarını sevmiyorum. Allah oralara düşürmesin...

Valla benim Doğumdan dolayı iç dikişlerim berbat durumdaydı. Kadın doğumcular bile muayene ettiğinde doğumların zormu oldu diye soruyordu. İç dikişler etleri parça parça yapmış,neredeyse kopacak gibi duruyor dikiş aralarında kalan yerler demiştiler. Ama hiçbir devlet hastanesindeki doktor,gel düzeltelim bu durumu dememişti :sinirli: Maalesef o yüzden devlet hastanelerindeki doktorların bakış açılarını sevmiyorum. Allah oralara düşürmesin...

Canım biliyorsun ben 3 Doğum yaptım . En kolay olacak dedikleri 3. Doğumum çok daha zorlu geçti . Kimsenin aslında benden kötü durumda olduğunu düşünmüyorum üç normal Doğum 3 epizyotomi kolay değil sonuçta. Gittiğim doktorlardan biri devlette idi diğeri de özel doktor idi ama ikisi de kegel önerdi sadece . Hani devlette olma düşüncem YÖK aslında ama bazıları diyor ya ben devlette zorunluluktan oldum diye o kısmı anlayamıyorum işte. Tabii 3 Doğumun verdiği hasarı zorlu geçen 2 Doğum da vermiş olabilir ama 3 Doğum yapıp normal olabilecek bir Rahim düşünmüyorum ben . Onu o yüzden sordum . YADA bazı hastanelerde kadın doğumcular oluyor onlarla telefonda görüşmeye çalıştım ama sanırım bu estetik işlerini pek yapmayan doktorlar onlar da güven vermedi açıkcası...

kirmiziyedi kirmiziyedi canım senin adına çok sevindim darısı diğer düşünenlerin başına olsun inşallah.. ameliyat kararı kolay bir karar değil özellikle istediğin sonucu elde edemeyince durum daha da kötü oluyor . Maddi manevi yıpratıcı bir süreç sonuçta . Çektiğin bunca acı da cabası.

Y Yasammasal canım bu biraz da kişinin kendisiyle alakalı yani bazı hiç Doğum yapmamış kişilerde bile genişleme olabiliyor , normal Doğum hem anne hem bebek için ihtimaller dahilindeyse tabii en iyi yöntemdir. Çok şükür çaresi olmayan birşey de değil aslında ama doktor seçimi çok önemli , işte tam da ben onu yapamadım.

Verdiğiniz linki okudum benim bazı endişelerimi de yazmış . Siz ne sorun yaşadınız merak ettim ?

ASİMETRİK GÖRÜNTÜ OLDU VE SİNİRLER ESKİSİ GİBİ DEĞİL, HAZ DUYULARINIZ KAYBOLUYOR ZOR BİR SÜREÇ GEÇİRDİM İSTEDİĞİM GİBİ OLMADI SADECE TOPARLANMIŞ BİR GÖRÜNTÜ MEVCUT. SON DERECE AĞRILI VE ACILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİM. ŞAYET BÜYÜK SAĞLIKSAL ŞİKAYETLERİNİZ YOK İSE DOĞAL HALİ İLE KALMASINDAN YANAYIM. HİÇ BİŞİ ESKİSİ GİBİ OLMAYACAĞINI BİLİN... DOKTOR SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ KESİNLİKLE UZMANLIK ALANI İÇİNDE GENİTAL ESTETİK ALANI OLAN BİR DR SEÇİN ANCAK DERDİNİZ SADECE GÖRÜNTÜ İSE KESİLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM. BEN ÇOK PİŞMAN OLDUM...

Sizin adınıza çok üzüldüm Peki doktorunuz kadın Doğum doktoru muydu estetik cerrah moydı? Dikiş olan yerde his kaybı oluyor maalesef estetik cerraha vajinada nasıl olmax Peki diye sordum ama tatmin edici bi yanıt alamadım. Bundan kaç yıl önce elim kesilmişti dikiş atılmıştı hala daha hissiz o bölge. Keza göğüs de o şekilde meme altından dikişim var ama böyle hisli/hissiz karışık bişey hissediyorum hani karıncalı gibi ...

Scarltt Scarltt

Peki zorlu geçen Doğumdan sonra çok fazla genişleme olmuş ise :( bi de idrar kaçırma meselesi varsa

Back
X