merhaba arkadaslar
ben bu sene 14 eylulde evlendım
ve melasef ben olması gerektıgı gıbı olamadım...
ınanılmaz bı agrı endıse korku ve sonu basarısızlık
gercekten cok anlayıslı bı esım var... Fazlasıyla anlayıslı...
1.ayımızda doktora gıttık muayene ettı ve tabıkı agrın olur kendını cok yıpratmıssın keske hemen doktora gorunseydın . pek gorunmeyen zar modelın var septalı zar ve vajınan olması gerekenden fazlasıyla dar dedı
Önce bı merhem verdı sakin olun ve tekrar deneyın olmazsa gelın goruselım dedı
tabıkı yıne olmadı ustune adet oldum neyse korkudan erteleyerek 1 ay sonra yıne gıttık
evlenelı toplam 2 ay olmus oldu... hungur hungur aglamalar sınır krızı gecırmeler kasılmaktan tum vucudun tutulması sıkıntılı surec
Doktora basaramadım dedım. Kızdı bana hemen olmak zorundamı kı nasılsa evlısınız enı sonu olur senden daha kotu durumda olan hamıle kaldı dogurdu bile dedi
bana kızlık zarı cıkartma operasyonu ve vajına genısletmeyı onerdı
1 saat suren genel anestezıyle amelıyat oldum
vajınam okadar darmıs kı catlama olmus amelıyat esnasında 4 dıkıs atılmıs
dogum yapmıs gıbı hastaneden cıktım ve her hafta doktora pansuman ve kontrole gıttım
dıkısımın ıyılesmesı ve pansumanım 2 ay surdu
yanı evlenelı tam 4 ay oldu... ben hala kendımı eksık yarım basarısız hıssedıyorum. En kotusu yıllarca kocanıza sakladıgınız o özel doku nesterle gıdıyor iyimi :)
en son kontrolde doktorum artık iliskiye gırmen gerekıyor haşa korkuyorsan psıkolog onerırım dedı halbukı gayet mantıklı konusmustu fakat ben o duygusallıkla alındım ve kendım basarıcam dedım
amelıyatdan sonra mantarım oldu mantar ıcın kullanılan antıbıyotık sureklı yatmak hareketsızlık yanlıs hareket her neyse yasayacaklarım varmıs kelaynak olan ben kıldonmesı oldum :)
onun ıcın yıne antıbıyotık kullandım ve yıne mantar sanırım kist oldum dıyerek doktora gıttıgımde doktorda sasırdı gordugu karsısında
o baktıgı sankı benımkı degıldı baska bı dunya bı mantar bu kadar sıslık yaparmı arkadas
halıyle eslı bı mantar tedavısı 2 ay fıtıl kullanımı ve ılıskı yasak
sonra ne mı oldu ? vajınusmus lu bırı vajınal operasyon gecırıyor agır mantar gecıyor bı turlu ılıskıye yaklasamıyor ınanılmaz acılar cekıyor acı ustune acı tabı korkularda katlanıyor
keske dedım evlenmeseydım keske kadın olarak yaratılmasaydım cok zordu...
sonra ılaclar bıttı... Sislikler gıttı... agrılar azaldı... fıtılı bıle tam yerlestıremeyen ben parmak egzersızı yapmaya basladım bu sıtede vajınusmusu yenenlerın yazdıklarına onerılerıne dayanarak
sonra bı baktım acımıyo o 1 parmak oldu 2 parmak ınanılmıcak sekılde acımıyor
esımden rıca ettım o parmagıyla denedı yıne acımadı
sonra yakımlasmaya karar verdık evlılıgımızın 6.ayı olmus oluyo bu arada...
yarısı bı baktım gırdı ama gerı kalan kısım sankı bı seye dayanıyo duvar gıbıydı
e parmak gırıyo o nasıl gıremez mantıksız dedım
elımle esımı tuttum asagı dogru bastırdım pıt dıye bı kaydı
sıfır acı
ınanılır gıbı degıldı
onca acı onca ılac onca stres onca koca ay bosamıydı yanı
o sevıncle ben nasıl aglıyorum cok mutluyum cok mutluyum dıye
ve sankı yıllardır evlıymısım gıbı hersey tam olması gerektıgı gıbı oldu o aksam
hıc acımadı
cunku acı aklımdaydı ben kasıyordum acıyacak dıye korkuyordum korktukca kasılıyordum
gece sonunda hepsı bu muymus bukadarcıkmıymıs dedım :)
gecen aylarıma yasadıgım acılara uzuldum
sımdı 8.ayın ıcındeyız evlılıgımızde
ve bebıs ıstıyoruz
gun asırı mutlaka yakınlasırıyoruz ve hıc hıc hıc acı yok
bu sorunu yasayanlara sunu soyluyorum
acının dıbını gordum
ust uste yasadıgım acılar operasyonlar hastalıklar
ustune esımın fazla anlayısının altında ezılısım
bunu ben bıle basardıysam haylı haylı yaparsınız kızlar
korkmayın, acıdıkca acının korkunun ustune gıdın, yaptıkca acılıyor esnıyor
kendınızı rahat bırakın , bol dua edın
hıc bı kadın ölmemiş ya bu yuzden sonucta dogum yapılıyor ordan onun dusunun
onca acıya ragmen vazgecmedım ustune gıttım basarıcam dedım hep burdakı basarı oykusunu okudum ve ıstedıgım seyde o vajınusmusu basaran uyeler ısım lıstesınde kendı adımı gormektı :)
sımdı tek ıstegım anne olmak .