• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinismus

• Konu Sahibi Konu Sahibi sanauzak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sanauzak

Ziyaretçi
arkadaşlar ben bi senelik evliyim ve bendede vajinismus var .bubun için jinekolağamı yoksa kadın doğumcuyamı gitmem gerekiyo.ve bubun muaynesi nasıl oluyo.bilgi verirseniz sevinirim.

çok bilgim yok ama jinekolog daha iyi anlarmış gibime geliyorfisfisfis

sana uzak,

öncelikle yapman gereken fiziksel br engel olup olmadığına dair muayene olmak için jinekoloğa gitmek. orda muayeneye başlamadan durumundan söz edersin. ve fiziksel bi anormallik yoksa, psikolojk destek almak.
bütün bunların yanında, ben yaklaşık 3 yıl bu durumla mücadele ettim. bir çok yöntem denedim ve psikolojik bunalım yaşadım sana uzak. ne kadar sıkıntı da olduğunu iyi anlarım ama bana sorarsan psikoloğa gitmeden evvel bir kaç yöntem denemen. bunlar,

1- Kegel egzersizi yapmak.
Bu egzersizi internette kolayca bulabilirsin. tarif edilen yöntemince uygularsan çok iyi sonuç veriyor.

2- Ultrason jeli kullanmak.
Arkadaşım, benim ilişkiye girmeme neden olan en önemli neden bu jeldir. yan etkisi olmamakla beraber kayganlığı artırdığından çok iyi sonuç veriyor. mutlaka denemelisin. bu jel medikal ürün satan bir çok eczane ve mağazada var ve maliyeti ok düşük.

3- Korkmak için hiçbir nedenin olmadığını bilmek!!
Esas çözüm bu galiba : )... ben 3 yıl yaşadım, ve inan zerre kadar korkulacak bişey değil ve tam tersine keyifli bir eylem ; ) korkma ve harekete geç....

bnde vajinismusum ya bu dilatörü denesem yararlı olurmu? :çok üzgünüm:ultrason jeli zararlı olmzmı kayganlastırıcılarda var hangisi daha iyi acaba.ben penisi görünce kaçıyorum sevişme falan normal ama.Allah yar ve yardımcım olsun:Saruboceq

zehracım,
ultrason jeli zararlı değil. doktoruma sormuştum ben. zaten alttan muayene ederkende jel kullanılıyor bir miktar. doktor, "zararlı olsaydı biz muayene esnasında kullanmazdık" dedi.Bir çok kayganlaştrırcı kimyevi içerikli, ancak ultrason jeli oh değei açısından insan cildine en uygun jellerden biri.
evliliğin en temel gereklliklerinden brincisi cinsellik, ikincisi çocuk bana göre. ve penis görünce odu b...na karışan biri olarak diyorum, inan zerre kadar korkulacak bi şey değil!

arkadaşlar ben bi senelik evliyim ve bendede vajinismus var .bubun için jinekolağamı yoksa kadın doğumcuyamı gitmem gerekiyo.ve bubun muaynesi nasıl oluyo.bilgi verirseniz sevinirim.

kadın doğuma git bence bende 1.5 yıl çektim ve sonunda kadn doğuma gititm

bende aynı sorundayımm kadın doğuma gittim 6 aydır evliyim ama olmuo . doktor zar duruo dedi bi tane jel verdi alamadık psikiyatriye git dedi ama ona gücüm yetmio benm bakırköydekine gidicem oda 3 aralığa verdi orda cinsel işlev bozukluğu varmış terapi görüyormuşsun bir ayda düzeltiyorlarmış.ben orayı denicem ama çok var ya.. egzersizler gerçekten işe yarıormu bende deniyim .. bu arada kadındoğumda gittiğim doktor bir çare sölemedi özele gitmiştim sorun sende dedi belki jinekolojiye gitmende fayda olabilir.

peki arkadaşlar kadın doğumcu nasıl muayne ediyo ben çok merek ediyorum ayrıca korkuyorumda.bu nedenle doktora gitmeye cesaret edemiyorum.

peki arkadaşlar kadın doğumcu nasıl muayne ediyo ben çok merek ediyorum ayrıca korkuyorumda.bu nedenle doktora gitmeye cesaret edemiyorum.

kadın doğumcu önce o bölgeyi anesolle uyuşturuyo ve tek parmağını sokuyo sonra ilerledikçe 2 parmağa geçiyo ve sonra zaten ilişki rahat oluyo

Back