• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus

farazi1i

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2018
8
4
6
30
Herkese merhaba,
1 yıldır evliyim ve malesef vajinismus derdinden muzdaribim. Bu konu ile ilgili başlıkları, kurtulanları okuyup cesaret aldım. Bazı şeyleri üstü kapalı anlatacak yol bulamadım lütfen okumak istemeyenler atlasın bu yazıyı. İlişki de herkesin dediği o bir yerden sonra sanki duvar varmış hissi malesef bende de oluyor asıl sorun zaten o his bende. Ve bugün ilk defa kendimi test etmek istedim. Çok afedersiniz parmağımla kontrol ettiğim de bence orda gerçekten de duvar var. Yaklaşık 1.5 parmak boğumu sonra sert birşey geliyor tıpkı bir duvar gibi. Çok sert bir yapısı var. Bastırınca dayanılmaz bir acı oluyor. (Benim ağrı eşiğim çok düşük zaten, delik olan kulağıma küpe takarken bile bayılmıştım yani kimisine normal gelecek acı bana çok geliyor ve bayılıyorum.) Internetten baktım tek bulabildiğim bilgi kızlık zarının sert olabileceği bunun da ilişkiye engel olabileceği ama ameliyat ile halledebileceği yönünde. Sorum şu: bu gerçekten kızlı zarı vs mi yoksa başka birşey mi? Kendine dokunduğunda böyle bir duvar hisseden oldu mu ya da bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

Doktora gitmek gibi basit bir işlemi gerçekleştirmek yerine burdan neden yardım istediğinizi hiç anlamadım. Normal olanı evlenmeden önce de doktora gitmenizdi sadece evliler kadın doğumcuya gider gibi saçma bir algı var toplumda. 1 sene az bir zaman değil bunca zamandır hiç mi profesyonel destek almadınız?

Keşke yapıcı bir yorum yapmayı deneseydiniz. Evlendim ve yurtdışına taşındım. Çevremde vajinismus ile ilgili en yakın doktor 500 km ötemde. Çünkü takdir edersiniz ki bu coğrafya da vajinismus çok karşılaşılan bir şey degil. Türkiye ye gelip tedavi olmam şu an mümkün değil. Kaldı ki tedavi için profesyonel destek alabilsem gelip de burda soru sormam. Kısacası bu konu hakkında bilgisi olan biri varsa yardım etnesini rica ediyorum.

Keşke yapıcı bir yorum yapmayı deneseydiniz. Evlendim ve yurtdışına taşındım. Çevremde vajinismus ile ilgili en yakın doktor 500 km ötemde. Çünkü takdir edersiniz ki bu coğrafya da vajinismus çok karşılaşılan bir şey degil. Türkiye ye gelip tedavi olmam şu an mümkün değil. Kaldı ki tedavi için profesyonel destek alabilsem gelip de burda soru sormam. Kısacası bu konu hakkında bilgisi olan biri varsa yardım etnesini rica ediyorum.
Gec kalmis sayilmazsiniz. Ben sizin yerinizde olsam hemen bir kadin dogum doktorundan randevu alabilirim. Bahsettiginiz gibi bir durumu ben kendimde yasamadim. Sizde fizyolojik bir durum varsa hemen halledilir. Vajinusmus ile ilgili olan doktora degil de kadin dogum doktoruna gitme imkaniniz var mi? Kendinizi uzup yipratmayin. Her seyin caresi var.

Herhangi bir kadın doğum doktoru bunu muayne ederek size bilgi verebilir bir sorun varmi yok mu fizyolojik olarak

Herkese merhaba,
1 yıldır evliyim ve malesef vajinismus derdinden muzdaribim. Bu konu ile ilgili başlıkları, kurtulanları okuyup cesaret aldım. Bazı şeyleri üstü kapalı anlatacak yol bulamadım lütfen okumak istemeyenler atlasın bu yazıyı. İlişki de herkesin dediği o bir yerden sonra sanki duvar varmış hissi malesef bende de oluyor asıl sorun zaten o his bende. Ve bugün ilk defa kendimi test etmek istedim. Çok afedersiniz parmağımla kontrol ettiğim de bence orda gerçekten de duvar var. Yaklaşık 1.5 parmak boğumu sonra sert birşey geliyor tıpkı bir duvar gibi. Çok sert bir yapısı var. Bastırınca dayanılmaz bir acı oluyor. (Benim ağrı eşiğim çok düşük zaten, delik olan kulağıma küpe takarken bile bayılmıştım yani kimisine normal gelecek acı bana çok geliyor ve bayılıyorum.) Internetten baktım tek bulabildiğim bilgi kızlık zarının sert olabileceği bunun da ilişkiye engel olabileceği ama ameliyat ile halledebileceği yönünde. Sorum şu: bu gerçekten kızlı zarı vs mi yoksa başka birşey mi? Kendine dokunduğunda böyle bir duvar hisseden oldu mu ya da bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
Hayır canm o bahsettgn herkeste olan. Rahim yolu evet kivrimlidir bakabilirsin internetten. Kızlık zarı asla öyle bir yapı değil ah keşke sana anlatabilsem nasıl bişey olduğunu. Ozmn anlarsn. Kesinlikle kafanda bitiyor şuan orda bişey var saniyorsn

Gec kalmis sayilmazsiniz. Ben sizin yerinizde olsam hemen bir kadin dogum doktorundan randevu alabilirim. Bahsettiginiz gibi bir durumu ben kendimde yasamadim. Sizde fizyolojik bir durum varsa hemen halledilir. Vajinusmus ile ilgili olan doktora degil de kadin dogum doktoruna gitme imkaniniz var mi? Kendinizi uzup yipratmayin. Her seyin caresi var.

İkinci bir sorun ise kadın hastalıklarından da sıra alamıyoruz şu an. Burda zaten doktordan çok zor randevu alınıyor. En basit bir cildiye için haziran ayındayken bize aralık için verdiler randevu. Doktorları aradığımızda duyduğumuz genel cevap: yeni hasta kabul etmiyoruz. Şimdilik Türkiye'ye gelene kadar doktor işini erteledim bu yüzden.

Yardım etmek yerine. Dur bakım.yeni konu açılmis ne desem ne yorum yapsamcilar ... Kadın doğuma gitmek herkes için kolay olmuyor maalesef saglikciyim kadın doğumda calistm. Hastayı çatal dediğimiz koltuğa alırken yaşadıkları korku ve endişeyi anlatamam. Sizi anliyablyrm ama ihmal etmeyin lütfen kolay bir muayenedir. Geçmiş olsun

Vajinusmus ile ilgili yakin doktormu? Yasadigin yerde herkes 500km ileriyemi gidiyor jinekolog icin?

Ilk önce fizyolojik bir muayene olman gerekiyor ve bunu her jinekolog yapabilir. Kaldi ki hadi diyelim 500 km ötede yine gidilir. Hafta sonu gezisi yapip dönebilirdiniz. 1 yil bunun ile ograsmak icin gercekten cok fazla.

Ve bu arada bu videoyu izlemeni tavsiye ederim, o zarin, zar olmadigini anlayacaksin.

Hayır canm o bahsettgn herkeste olan. Rahim yolu evet kivrimlidir bakabilirsin internetten. Kızlık zarı asla öyle bir yapı değil ah keşke sana anlatabilsem nasıl bişey olduğunu. Ozmn anlarsn. Kesinlikle kafanda bitiyor şuan orda bişey var saniyorsn

Ama inanın çok sert bir yapı gibi. Bastirdigim da çok canımı yakıyor. Parmağımla hissettiğim için o sertliği o aklımdaki duvar iyice büyüdü. Bu arada yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim.

Yardım etmek yerine. Dur bakım.yeni konu açılmis ne desem ne yorum yapsamcilar ... Kadın doğuma gitmek herkes için kolay olmuyor maalesef saglikciyim kadın doğumda calistm. Hastayı çatal dediğimiz koltuğa alırken yaşadıkları korku ve endişeyi anlatamam. Sizi anliyablyrm ama ihmal etmeyin lütfen kolay bir muayenedir. Geçmiş olsun

Teşekkürler...

O acı korkudan kaynaklı kasların aşırı kasılmasından. Acı eşiğim düşük dediniz ya o yüzden acıyacak canım yanacak diye düşünüyorsunuz. Doktora gidin ve muayene olun. Zaten o size evresi hakkında ve ne yapacağınızın bilgisini vericektir. Biraz psikolojik bir olay herkeste farklı ilerliyor. Ocak ayında yendim sizi çok iyi anlıyorum

Ben yapi itibari ile cok cetin ve sert mizacliyimdir yani kupe takarken bayilan bir insan bana garip gelebilir ..vajinusmus olayi ile ilgili detayli bilgim yok..acaba yapiniz boylede olaylari mi cok ajite ediyorsunuz..misal eskiden kadinlarin acaip gerdek maceralari kulagimiza gelirdi ki evlenince gorduk ki millet cok abartiyor..bence doktora gorunun ve inanin milyarlarca kadinin yaptigi seyi sizde yaparsiniz..ayrica iyi bir partnerle gayette guzel bir olaydir

merhaba
gecmıs olsun oncelıkle
ben 6 yıllık evlıyım bır cocugum var
bende vajınısmus sorunu yasadım ama benımkı fızyolojık sebeptenmıs psıkolojık degıl
şöylekı
1 ay denedık denedık olmadı sankı duvar var orda ve anormal bır agrı bayıltacak kadar agrı
1. ay sonunda dedım artık doktora gıdelım reglımınde bıtmesını bekledım ondan 1 ay surdu
gıttık megerse cıft arka arkaya ve septalı zarım varmıs
yanı dedıkı normal sekılde olması zaten mumkun degıl
aneztezı altında hem kızlık zarı cıkartma hem vajına genısletme amelıyatı yaptı
ve zorlamaktan tahrısten mantarda olmustu onun ıcınde fıtıl verdı
once fıtılı bıle yerlestıremedım korktum cunku zamanında o kadar acıdı kı yıne acıyacak sandım
bu tedavı ve alısma surecı de 4 ay falan surdu
sonra bır gun pıt dıye oluverdı
amaaan dedım hepsı bu muymus yanı :KK70:

once ben asla cocuk sahıbı bıle olamam dıyordum hatta esıme bosanalım benle evlı kalmak zorunda degılsın bıle dedım
sacmalama yahu ne abarttın dedı :KK70:
halbukı cok basıt bır ıslemmıs

yanı doktora gıdeceksınız muayene olacaksınız kıı ben muayene olmaya bıle korkuyordum orda bıle acıyacak sandım
doktor sakınlestırdı dedıkı senden beterler geldı tedavı oldu hatta normal bıle dogurdu merak etme gececek dedı

doktora gıdın herseyı konusun doktora guvenın gerekırse amelıyat onerır zaten

cozumu var yanı cozumsuz degıl ve sız kastıkca acıyor kaslar o kadar guclu kı orda kastıkca kendını gerıyor daha da zorlastırırsınız yanı

Esiniz nasil biri ...size yaklasimi nedir..ve korkmayin ..inanin hayati kendinize zehir etmeye degmez ..korkunuzun ustune gidin..ve 1 yillik yukunuzu atin

merhaba
gecmıs olsun oncelıkle
ben 6 yıllık evlıyım bır cocugum var
bende vajınısmus sorunu yasadım ama benımkı fızyolojık sebeptenmıs psıkolojık degıl
şöylekı
1 ay denedık denedık olmadı sankı duvar var orda ve anormal bır agrı bayıltacak kadar agrı
1. ay sonunda dedım artık doktora gıdelım reglımınde bıtmesını bekledım ondan 1 ay surdu
gıttık megerse cıft arka arkaya ve septalı zarım varmıs
yanı dedıkı normal sekılde olması zaten mumkun degıl
aneztezı altında hem kızlık zarı cıkartma hem vajına genısletme amelıyatı yaptı
ve zorlamaktan tahrısten mantarda olmustu onun ıcınde fıtıl verdı
once fıtılı bıle yerlestıremedım korktum cunku zamanında o kadar acıdı kı yıne acıyacak sandım
bu tedavı ve alısma surecı de 4 ay falan surdu
sonra bır gun pıt dıye oluverdı
amaaan dedım hepsı bu muymus yanı :KK70:

once ben asla cocuk sahıbı bıle olamam dıyordum hatta esıme bosanalım benle evlı kalmak zorunda degılsın bıle dedım
sacmalama yahu ne abarttın dedı :KK70:
halbukı cok basıt bır ıslemmıs

yanı doktora gıdeceksınız muayene olacaksınız kıı ben muayene olmaya bıle korkuyordum orda bıle acıyacak sandım
doktor sakınlestırdı dedıkı senden beterler geldı tedavı oldu hatta normal bıle dogurdu merak etme gececek dedı

doktora gıdın herseyı konusun doktora guvenın gerekırse amelıyat onerır zaten

cozumu var yanı cozumsuz degıl ve sız kastıkca acıyor kaslar o kadar guclu kı orda kastıkca kendını gerıyor daha da zorlastırırsınız yanı

Yazınız içimi rahatlattı açıkçası. Çünkü sorunun benim kafamda olduğunu duymaktan o kadar çok yoruldum ve beni yıprattı ki anlatamam size. Dediklerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim...

Back