Bende vajinusmusu yenerek hamile kaldim ve 7 haftalik hamileyim. Bende hep normal dogum yapabilirmiyim diye dusunuyorum. Hamile kalmadan once doktor alttan muayene yapabilmisti. Simdi ise hamile oldugumdan beri iliski olmadi ne durumda oldugumu bile bilmiyorum ya eski halime donduysem[/
Ben vajinısmusu yenip hamile kaldım ama tıbbi bir terslik olmadıkça normal dogum yapabileceğime inanıyorum siz neden bu kadar korkuyorsunuz anlamadım. zaten dogum doğal bir süreç sen istemesen de sancı var ve ıkınma hissi geliyor.alttan muayene de kesinlikle anlaşılacak hele azarlanacak bir şey hiç degil ne kadar cahil doktor var ya sanki ilişkiye girerken eşler hemen açıp sokmaya mı çalışıyor ki muayenede rahat olmamız bekleniyor? yani muayene de rahat tabi olamayız vajili olmayan da rahat degil ki bence inanın kendinize yapabilirsiniz
Destek aldım doktordan ben desteksiz yapamayanlardanım motive eden iten bi güç lazım bana .kadın doğum doktoruydu ama vajinismusa ilgili eğitim almış haftanın bir gününü vajinismuslulara ayırıyordu. Eğitimini almayan pek de anlamıyor bence uyuştrucu krem veriyor yda kızıyor yada hala mı yapamadın diyip küçümsüyorVajinusmusu nasıl yendiniz destek alarak mı kendiliğinden mi oldu ?
Destek aldım doktordan ben desteksiz yapamayanlardanım motive eden iten bi güç lazım bana .kadın doğum doktoruydu ama vajinismusa ilgili eğitim almış haftanın bir gününü vajinismuslulara ayırıyordu. Eğitimini almayan pek de anlamıyor bence uyuştrucu krem veriyor yda kızıyor yada hala mı yapamadın diyip küçümsüyor
Hayırlı olsun hamileliğin şans getirsin size inş Şimdi hamileysen ilişki için çalışılır mı bilemiyorum ilk zamanlar olur belki. yok İstanbul da degil ama İstanbul'da yaşıyorsan orda kesin vardır eğitimli sertifikalı özellikle Cem keçenin eğitimlerine katılmış doktorları araştırabilirsin İstanbul'da olanlardan. benimki öyleydi ben çok memnun kaldım. ya kadın doğumcu oluyorlar ya da psikolog danışman oluyorlar .Haklısın öyle davranıyorlar banada uyuşturucu krem vermişti çok etkisini hissetmedim bana tam olarak sen vajinusmussunda demiyor 2 ayrı doktora 3 kere gittim ama vajinusmus merkezlerinden fln tedavi olmak istemediğim için hep kendi kendimi motive etmek zorunda kaldım eşim ise hem sabırlı hem iyi bir insan bana çok destek oldu ben şuan hamileyim ama tam anlamıyla cinsel bir birleşme yaşamadım doktorunuz nerdeydi acaba istanbul mu ?
Hayırlı olsun hamileliğin şans getirsin size inş Şimdi hamileysen ilişki için çalışılır mı bilemiyorum ilk zamanlar olur belki. yok İstanbul da degil ama İstanbul'da yaşıyorsan orda kesin vardır eğitimli sertifikalı özellikle Cem keçenin eğitimlerine katılmış doktorları araştırabilirsin İstanbul'da olanlardan. benimki öyleydi ben çok memnun kaldım. ya kadın doğumcu oluyorlar ya da psikolog danışman oluyorlar .
Teşekkür ederim iyi dileğin için..
Tamam bakacağım söylediğin kişiden eğitim almış olanlara büyük ihtimal hamilelikten sonra başlıcam ne gerekiyorsa yapıcam çünkü bir süre sonra insan kendine olan özgüvenini kaybediyor malesef
Normal dogummu dusunuyorsunuz benim henuz cok erken aslinda kendimede guveniyorum ama tedirgin oluyorum bazi seyler okuyuncaTeşekkür ederim iyi dileğin için..
Tamam bakacağım söylediğin kişiden eğitim almış olanlara büyük ihtimal hamilelikten sonra başlıcam ne gerekiyorsa yapıcam çünkü bir süre sonra insan kendine olan özgüvenini kaybediyor malesef
Kizlar,belki bir faydam olur ilham olur yazayim dedim. Ben dogumdan once boyle hikayeler duymaya cok muhtactim. Eminim benim gibiler vardir.Ben evlendigimde ilk 1 ay iliskiye giremedim. Vajinismus muydum bilmiyorum. Sonra kendi cabamla girdim. Zeytinyagi kullanmistim. Fakat 3 yillik evliyim acisiz agrisiz iliskim belki 2 belki 3 kere olmustur. Hep kacindigim birsey malesef. 2016 temmuzda hamile kaldim. Hatta o ay sdc 2 kere iliski yasadim yumurtlama gunlerimde . cok agriliydi canim cok yanmisti, heralde bu sekilde hamile kalinmaz diye dusunuyordum ki kalmisim meger.o hamile kaldigim iliskiden sonra daha bir kere bile iliskiye giremedim acayip canim yandi. Israrci olmadik. Doktor 37. Haftada cati muayenemi yapti. Kabus gibiydi.cok zorlandigim halde normal doguma gayet musaitsin sadece sana epidural normal yapsak daha iyi olcak gibi dedi. Tabi normal dogum yapmaya takigim ben asiri istiyorum ama yapamicam diye dusunuyorum bir yandan. Sonra 38. Haftada plesentamin kireclenmesi sebebiyle doktorum doguma aldi hemen. Ben normalden umudumu kestim. Cunku suni sanci vereceklerdi. Hastaneye yattim verdiler ve suni sanci bana etki etmedi :s 7 saat oldu tik yok acilma falan sifir,agri azcik birsey. Sonra doktorum yine vazgecmedi suyumu patlatti ve benim kendi sancim gelmeye basladi. Bu arada ilk cati muayenesi zor oldu ama sonra alistim. Veeeee acilmam basladi. Bu arada epidural yaptirana kadar hala sohbet ediyordum dayaniyordum. Amaaa malesef bana epidural de tutmadi. Tutsaymis nasil kolay olurmus. Sancilarim agirlasti.Sezeryana alin diye yalvardim doktorum almadi hatta bilerek gelmedi. Acilmam 10 cm oldu ve doktorumu gordum beni kurtarmaya gelmis gibi hissettim. Yarim saat dogumhanede kaldim Vee normal dogurdum.Cok sancim oldu ama ben dayandiysam herkes dayanir. Sanci zor ama dogurmak kolaymis.dogurduktan sonra sanci bicak gibi kesildi ,kendi basima kalkmaya calistim masadan durdurdular:)) o zor anlari hatirladikca mutlu oluyorum nedense psikopat miyim neyim:))). Kendimi cok guclu ve harika hissediyorum. Herkes bunun tadina varmali. Ne kadar agrili olsa da her kadin yasamali(tabi sorun yoksa).Ne kadar guclu oldugunuza inanamicaksiniz.Bugun tam 40 gunluk bebegim. Darisi tum gebelerin basina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?