How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

vajinismus ve normal doğum....

İki ay sonra hamile kaldım. Gebelikte çok sık olmamakla beraber ilişki devam etti. Ama hala Canım acıyodu normal doğumdan sonra tam olarak rahatladım ben.
Peki vajinismusu yendikten ne kadar sonra hamile kaldınız ? Gebelikte ilişkiye devam ettiniz mi ?

İki ay sonra hamile kaldım. Gebelikte çok sık olmamakla beraber ilişki devam etti. Ama hala Canım acıyodu normal doğumdan sonra tam olarak rahatladım ben.
Sizinle aynıyız o zaman.öbende 2 ay sonra hamile kaldım ilk 3 ay ilişki olmadı sonra haftada 2-3 oluyordu son 2 haftadır haftada 1e düştü çok yoruluyorum adaptasyon sağlayamıyorum bebeğime bişi olcak diye. Normal doğururum inşaallah. Kolay doğum için bişeyler yaptınız mı ? Siz benim için yegane örnek oldunuz

Sizinle aynıyız o zaman.öbende 2 ay sonra hamile kaldım ilk 3 ay ilişki olmadı sonra haftada 2-3 oluyordu son 2 haftadır haftada 1e düştü çok yoruluyorum adaptasyon sağlayamıyorum bebeğime bişi olcak diye. Normal doğururum inşaallah. Kolay doğum için bişeyler yaptınız mı ? Siz benim için yegane örnek oldunuz
Kolay doğum için pek bişey yapmadım sadece dua ettim doğum esnasında ve çok yürüdüm. Bende hamileyken ilk 4 ay falan ilişki olmadı bulantılarım çok fazlaydı. Sonra ben korktum yine yapamıcam diye. Hamilelikte zararlıymış ama o zaman bilmiyordum jel kullandım. Hamileliğim boyunca jelle ilişki oldu. Doğumdan da ciddi ciddi çok korkuyordum ama eşim zorladı diyebilirim. Son ana kadar korktum. Doğum esnasında güzel ıkınmak gerekiyo. Püf nokta bu gerçekten. Hiç kendini kasmadan lkınabildiğin kadar ıkın.Ben doğumda hiç acı hissetmedim gerçekten. Keside yapıldı bana. Onuda hissetmedim çünkü uyuşturmak için iğne atmışlar. O an sadece biran önce bebek çıksın diye uğraşıyosun. Benim kızım 3800 doğdu baş çevreside biraz büyüktü o yüzden kesi oldu mecburen. Doğumdan sonra 8 dikişim vardı onların acısı oldu sadece. O kadarlık da olacak anne oluyoruz sonuçta. Normal doğumun bana avantajı ilişkide rahatlamam oldu gerçekten. Doğumdan sonra jel kullanmayı bıraktık biz.

Kolay doğum için pek bişey yapmadım sadece dua ettim doğum esnasında ve çok yürüdüm. Bende hamileyken ilk 4 ay falan ilişki olmadı bulantılarım çok fazlaydı. Sonra ben korktum yine yapamıcam diye. Hamilelikte zararlıymış ama o zaman bilmiyordum jel kullandım. Hamileliğim boyunca jelle ilişki oldu. Doğumdan da ciddi ciddi çok korkuyordum ama eşim zorladı diyebilirim. Son ana kadar korktum. Doğum esnasında güzel ıkınmak gerekiyo. Püf nokta bu gerçekten. Hiç kendini kasmadan lkınabildiğin kadar ıkın.Ben doğumda hiç acı hissetmedim gerçekten. Keside yapıldı bana. Onuda hissetmedim çünkü uyuşturmak için iğne atmışlar. O an sadece biran önce bebek çıksın diye uğraşıyosun. Benim kızım 3800 doğdu baş çevreside biraz büyüktü o yüzden kesi oldu mecburen. Doğumdan sonra 8 dikişim vardı onların acısı oldu sadece. O kadarlık da olacak anne oluyoruz sonuçta. Normal doğumun bana avantajı ilişkide rahatlamam oldu gerçekten. Doğumdan sonra jel kullanmayı bıraktık biz.
Bende jel kullanıyorum zararı ne ki acaba ? Bebeğe ulaşmaz ki o. Jelsiz yapamıyorum çok acıyo. Bebek çıkacak kadar orası açılsın da dikiş umrumda değil. Yavrumun sağlığı için normal doğum istiyorum tabiki kemdi vücut sağlığım içinde. Bilgileriniz için teşekkür ederim çok saolun beni rahatlattınız.

Bana doktor çatı muayenesi yapmamıştı, senin boyun uzun çatın dar olamaz dedi :) Ve vajinismus olduğumuda bilmiyordu. Ama doğum sancısı çekerken hemşireler kaç cm açılma var diye defalarca bakdılar ve hiç canım acımadı.Bende çok korkuyordum eşim ısrar etmese normal doğuma cesaret edemezdim.
Benmde boyum uzun fakat dr vajinismus olduğumu biliyor ve çatı muayenesi yapıp öyle karar veririzdedi banada yapmasa bende normal olsun isterim a ma kısmet çokta takilmak istemiyorum bakalım ne olacak

Mrb bayanlar.. Ben de vajinismus sorunu yok aslinda ama alttan cati muayenesinde cok kasildim ve doktor catin normal ama cok korkuyosun, bu sekilde normal dogum yapamazsin dedi. Ben aslinda alakasi olmadigini dusunuyorum ve normal dogum yapmayi cok istiyorum. Yaklasik 10 gun sonra gunum bitiyor ama 3 gun sonra gel sezeryanla alayim dedi :( bunu hic istemiyorum. Sizce ne yapmaliyim? Bu sekilde olup normal dogum yapabilenler tecrubelerini yazarsa bize de cesaret gelir belki

Bana cati muayenesi yapilmadi. Kafam rahat olsun diye yapilsin da istedim cünkü minyonum, ama doktor bu istegime anlam veremedi. Acilma basladiginda ancak röntgen cihaziyla görüntüleme yapilirsa kemik hakkinda bilgi sahibi olabiliriz dedi. Spekulum ve ultrasonla muayene olabiliyorum ama hic parmakla muayene olmadim. Dogum planima jelsiz tuse yapilmasin ve kesi ve dikis bana söylenmeden yapilsin diye not ettirdim. Yirtiktansa kesi olsun, bu sekilde yönlendirilmek istedigimi de yazdirdim. Vajinal dogumdan korkmuyorum, vajinal dogum yapmis buradan tanistigim 5-6 eski vajinismuslu arkadasim var. Vajinismusu gecmise gömdüyseniz, o insani esir eden sacma korkunun bugününüzü ve yarininizi dikte etmesine izin vermeyin. Insallah bir aksilik, acil durum, x, y, z olmazsa vajinal dogum yapacagim.

keşke bende de bu muayene hiç yapılmasaydı. şimdi çok kararsızım. böyle bir sorunum yoktu zaten ama doktor normal yapamazsın diyo. ben normal istiyorum, bakalım nasıl olacak

Burayi güncelleyim , 40+3 oldugum ve haftasonu nstye giremeyecegim icin tuse yapilinca cati muayenesi de istedim. Söyle söyleyim; spekulumla muayenede daha zorlaniyorum. Hic korkmayin, derin nefes alip verin, hissetmiyorsunuz bile. Once spekulumla süprüntü aldi, cikarinca viyklayarak ben kalkmaya yeltendim cataldan, dur nereye diye geri yatirdi asistan. Parmak icimdeymis bile. Hiiic aci yoktu. Kasarsaniz hissedersiniz. Kisa sürdü zaten 1 2 dakika icin korkutmayin kendinizi. Bol sans ;)

ozellikle doguma yaklasan arkadaslar icin yazmak istedim. vajinismus sorununu yasamis biri olarak normal dogum yaptim. gerci ben hamile kalmadan da vajinal muayenelerde sikinti yasamadim hic. ama iliskiye girmekte yasiyordum. hamileligim suresince cok dr arastirdim. normal dogum yapack birini bulmak zor. hicbirime sikintimdan bahsetmedim. bunun vajinismusla bi iliskisi olmadigini dusundum. ve gercekten yokmus. rahat bir normal dogum yaptim. soyle dusunun iliskide sizin rahat olmaniz ve esinizin giris yapmasina firsat vermeniz lazim ve bunda zorlaniyorsunuz ama dogumda tam tersi, bebeginiz zaten cikmak icin kanala yerlesiyor ve sizi doguma hazirliyor. yani sizin yapmaniz gereken sancilarinizi kontrol etmek yani stress yapmadan nefesinize odaklanarak basa cikmak. sonrasi zaten dunyanin en mutlu ani.. ben drlara hic bahsetmedim durumumdan. hic vajinal muayenede olmadim. catimada bakmadilar. ultrasonla baktilar hep. hatta kanal uzunlugunu tam anlayamayinca dr radyolog bakti ve rapor verdi. uzun boyluyum bu yuzdenmi bilmiyorum. ama beni sezeryana yonlendirmeye calisan drlar oldu.. islerine oyle geliyor cunku.. sezeryani asla dusunmedim.mecbur kalmadikca evladiniz icin normal dogum yapin. sezeryanla dogan bebekler hastaliklara daha yatkin olabiliyor. ben yurtdisinda yasadim orada tryi bu anlamda resmen kiniyorlar. son dk ya kadar normal dogum yaptirmaya calisirlar. kesi olmasi kotu bisey degil, kontrolsuz yirtilmayi onluyor. bana dikis atildi ertesi gun bebegimi kucagima alip ciktim hastaneden. elbette biraz sikinti oluyor ama bi dezeryan gibi degil bence.. ne emziriken ne yikarken hareket kisitliligim oldu.. bebegimde masallah iyiydi.. tabi bu benim dogum hikayem herkesinki farkli olabilir. ama ben drlarin hemen sezeryan onermesine kiziyorum. islerine o geliyor 1 saat icinde halledip gidiyorlar. ben sabah 6 da girdim hataneye ve oglen 12 de dogurdum. ve dr hep oradaydi.. ki benimki hizli bi dogumdu.. sancilarim duzenliydi.. ama daha cok ebeler sureci yonetiyor, gelip onlar kontrol ediyor acilmayi vs.. onlarla isbirligi yapmaniz onemli.. herkes icin surec daha rahat gecer boylece. ben sansliydim ebem cok iyiydi. beni cok sakinlestirdi.. tekrar dogum yapsam yine yanimda olsun isterim. doguma giderken korktugumu soyledim. bana normal dogum yaptigim icin sansli oldugumu. kendininde normal dogum yaptigini ve ileride farkini anlayacagimi soyledi. bebeginiz olduktan sonra onun icin yapamayacaginiz sey olmadigini dusuneceksiniz iste bu yuzden onun sagligi icin sartlar ve dr unuz uygunluk veriyorsa normal dogum yapin derim. tabi bu vajinismus rahatsizligi olan biri normal dogum yapabilirminon cevabi sadece. dogum sonrasi vajinismus diye de birsey var ki o beni bulurmu derseniz onu bi uzmana sormakta fayda olabilir. dilerim hepiniz guzel ve sglikli bi dogum gerceklestirirsiniz. bebeginizle kavustugunuz an tum acilar sancilar geride kaliyor:)

ozellikle doguma yaklasan arkadaslar icin yazmak istedim. vajinismus sorununu yasamis biri olarak normal dogum yaptim. gerci ben hamile kalmadan da vajinal muayenelerde sikinti yasamadim hic. ama iliskiye girmekte yasiyordum. hamileligim suresince cok dr arastirdim. normal dogum yapack birini bulmak zor. hicbirime sikintimdan bahsetmedim. bunun vajinismusla bi iliskisi olmadigini dusundum. ve gercekten yokmus. rahat bir normal dogum yaptim. soyle dusunun iliskide sizin rahat olmaniz ve esinizin giris yapmasina firsat vermeniz lazim ve bunda zorlaniyorsunuz ama dogumda tam tersi, bebeginiz zaten cikmak icin kanala yerlesiyor ve sizi doguma hazirliyor. yani sizin yapmaniz gereken sancilarinizi kontrol etmek yani stress yapmadan nefesinize odaklanarak basa cikmak. sonrasi zaten dunyanin en mutlu ani.. ben drlara hic bahsetmedim durumumdan. hic vajinal muayenede olmadim. catimada bakmadilar. ultrasonla baktilar hep. hatta kanal uzunlugunu tam anlayamayinca dr radyolog bakti ve rapor verdi. uzun boyluyum bu yuzdenmi bilmiyorum. ama beni sezeryana yonlendirmeye calisan drlar oldu.. islerine oyle geliyor cunku.. sezeryani asla dusunmedim.mecbur kalmadikca evladiniz icin normal dogum yapin. sezeryanla dogan bebekler hastaliklara daha yatkin olabiliyor. ben yurtdisinda yasadim orada tryi bu anlamda resmen kiniyorlar. son dk ya kadar normal dogum yaptirmaya calisirlar. kesi olmasi kotu bisey degil, kontrolsuz yirtilmayi onluyor. bana dikis atildi ertesi gun bebegimi kucagima alip ciktim hastaneden. elbette biraz sikinti oluyor ama bi dezeryan gibi degil bence.. ne emziriken ne yikarken hareket kisitliligim oldu.. bebegimde masallah iyiydi.. tabi bu benim dogum hikayem herkesinki farkli olabilir. ama ben drlarin hemen sezeryan onermesine kiziyorum. islerine o geliyor 1 saat icinde halledip gidiyorlar. ben sabah 6 da girdim hataneye ve oglen 12 de dogurdum. ve dr hep oradaydi.. ki benimki hizli bi dogumdu.. sancilarim duzenliydi.. ama daha cok ebeler sureci yonetiyor, gelip onlar kontrol ediyor acilmayi vs.. onlarla isbirligi yapmaniz onemli.. herkes icin surec daha rahat gecer boylece. ben sansliydim ebem cok iyiydi. beni cok sakinlestirdi.. tekrar dogum yapsam yine yanimda olsun isterim. doguma giderken korktugumu soyledim. bana normal dogum yaptigim icin sansli oldugumu. kendininde normal dogum yaptigini ve ileride farkini anlayacagimi soyledi. bebeginiz olduktan sonra onun icin yapamayacaginiz sey olmadigini dusuneceksiniz iste bu yuzden onun sagligi icin sartlar ve dr unuz uygunluk veriyorsa normal dogum yapin derim. tabi bu vajinismus rahatsizligi olan biri normal dogum yapabilirminon cevabi sadece. dogum sonrasi vajinismus diye de birsey var ki o beni bulurmu derseniz onu bi uzmana sormakta fayda olabilir. dilerim hepiniz guzel ve sglikli bi dogum gerceklestirirsiniz. bebeginizle kavustugunuz an tum acilar sancilar geride kaliyor:)
Öncelikle bilgilerin için tesekkür ederim.böle hikayeler duydukça umut oluyor bizim gibi bu lanet hastalıktan kurtulmus kadınlar için bende 2yıllık evliyim 6ay oldu aşalı doktor muayenesi alttan genel kontrol için gittigimde zor oldu ama korktugum için yoksa ne acı ne sızı oldu doktor kasılmalarımı asmam gerektigini ve 2 3ay daha ilişkide düzene girmemi söyledi bu sekilde hamile kalmamı yoksa normal dogumda sıkıntı yasayacagımı suan bebek denemelerine bsşlamadık ve suan kararsız ve korku var dogum korkusu umarım saglıklı bir gebelik ve dogum geciririm

Mrb kızlar iki hafta önce doğum yaptım ve evet normal doğum yaptım :)rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin
vajinismusu yenmeye çalışırken korunmuyorduk beklemedigimiz anda bi test ve pozitiff :) dünyalar bizim oldu ama bu sevinci sadece bi hafta yasayabildik kımyasal gebelıkmis vardır bi hayır deyip vajiyle ugrasmaya başladık tekrar yine korunmuyorduk ve tekrar hamileydim bu sefer ailelerimize hemen söylemedik ama şükür bu sefer herşey yolundaydi e bebek büyüyordu artık tabi benm korkularimda :(
önce dr a söylemeyi istemedim hemen sezeryan der diye dr umu tanıdıkça sezeryan yanlısı olmadigini anladım ve söyledim dr um da 39.haftada çatı muayenesi yapalım karar veririz doğum şekline dedi zaman gecti korkulu 39.hafta geldi titreyerek girdim dr un yanına önce beni sakinlestirdi sonra otutturdu catala ben basladim ağlamaya şöyle böyle derken dr bitti dedi ama ben çığlık çığlığa vazgectim diye bağırıyorum indim cataldan eve gidiyoruz dedim kocama aslında o kadarda acimadi -gerçekten hiç acimadi -
ertesi hafta yine çatı muayenesi yine korkarak titreyerek gittim ama bu sefer bagirmadim gerek yoktu çünkü canm acimiyordu
Bdt geldi hala bebiş gelmiyor 40+5de suni sancı verdiler dr dedim ebeye muayene ettirmem sen gel dedim ebe biraz bana bozuldu ama yapacak bisey yok
dr geldi 4cm açılma var dedi suyunu patlatalim dedi epidural yapalım dedi yarım saat sonra da doğum başladı gayet rahat bi doğum oldu hic anlatilan gibi değil bebiş zaten kendiliginden geliyor
bence mutlaka denemelisiniz
sormak istediğiniz herhangi bisey olursa yardımcı olmak isterim
Allah bu illeti dusmanimin başına vermesin

Mrb kızlar iki hafta önce doğum yaptım ve evet normal doğum yaptım :)rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin
vajinismusu yenmeye çalışırken korunmuyorduk beklemedigimiz anda bi test ve pozitiff :) dünyalar bizim oldu ama bu sevinci sadece bi hafta yasayabildik kımyasal gebelıkmis vardır bi hayır deyip vajiyle ugrasmaya başladık tekrar yine korunmuyorduk ve tekrar hamileydim bu sefer ailelerimize hemen söylemedik ama şükür bu sefer herşey yolundaydi e bebek büyüyordu artık tabi benm korkularimda :KK43:
önce dr a söylemeyi istemedim hemen sezeryan der diye dr umu tanıdıkça sezeryan yanlısı olmadigini anladım ve söyledim dr um da 39.haftada çatı muayenesi yapalım karar veririz doğum şekline dedi zaman gecti korkulu 39.hafta geldi titreyerek girdim dr un yanına önce beni sakinlestirdi sonra otutturdu catala ben basladim ağlamaya şöyle böyle derken dr bitti dedi ama ben çığlık çığlığa vazgectim diye bağırıyorum indim cataldan eve gidiyoruz dedim kocama aslında o kadarda acimadi -gerçekten hiç acimadi -
ertesi hafta yine çatı muayenesi yine korkarak titreyerek gittim ama bu sefer bagirmadim gerek yoktu çünkü canm acimiyordu
Bdt geldi hala bebiş gelmiyor 40+5de suni sancı verdiler dr dedim ebeye muayene ettirmem sen gel dedim ebe biraz bana bozuldu ama yapacak bisey yok
dr geldi 4cm açılma var dedi suyunu patlatalim dedi epidural yapalım dedi yarım saat sonra da doğum başladı gayet rahat bi doğum oldu hic anlatilan gibi değil bebiş zaten kendiliginden geliyor
Bilgilerin için tesekkürler cesaretlendirdin valla vajinusmusu atlattım gebelik içim artık 2 3aya bırakıvam korummayı peki epidurel takıldıktan sonra ve öncesi acı durumu nasıldı agrı psikoloji durumun

Bilgilerin için tesekkürler cesaretlendirdin valla vajinusmusu atlattım gebelik içim artık 2 3aya bırakıvam korummayı peki epidurel takıldıktan sonra ve öncesi acı durumu nasıldı agrı psikoloji durumun
Samimi söylüyorum mens ağrılarım daha siddetliydi epidural düşük dozda verilmisti hemen doğum başladı epidural dogumdan sonra dikislerde işe yaradı

mrb bkalp
Öncelikle bilgilerin için tesekkür ederim.böle hikayeler duydukça umut oluyor bizim gibi bu lanet hastalıktan kurtulmus kadınlar için bende 2yıllık evliyim 6ay oldu aşalı doktor muayenesi alttan genel kontrol için gittigimde zor oldu ama korktugum için yoksa ne acı ne sızı oldu doktor kasılmalarımı asmam gerektigini ve 2 3ay daha ilişkide düzene girmemi söyledi bu sekilde hamile kalmamı yoksa normal dogumda sıkıntı yasayacagımı suan bebek denemelerine bsşlamadık ve suan kararsız ve korku var dogum korkusu umarım saglıklı bir gebelik ve dogum geciririm
oncelikle yeni okidum msgini biseyler yazmak istedim. dr unu kesinlikle dinle derim. kaldiki bebek icin eger yas vs gibi aciliyeti yoksa acele etmeyin. cunku eger yardim edecek birileri olmazsa esin yogun calisiyorsa yada yardim edecek aile yakinlarinla cok anlasamiyor vb duumlar olursa bebek evlilik hayatini olumsuz etkileyebiliyor. odaniza cekilip yakinlasip sorunlari unutmak mumkun olmuyor. bebekle ne cinsellik nede zaman gecirmek mumkun deil bu kosullarda.. o tuzden benim sana tavsiyem cinsellikten zevk almaya esinle bi butun olmaya odaklan bebek bundan sonra gelsin. sezeryanla dogum yapsan bile bebek her konuda cinselligi biraz orseleyecek. esin zaten tam olarak onun oldugunu hissedememisken bide sadece bebegin annesiymissin gibi dusunmesin. biz bebegimizi 4. yilda aldik kucagimiza ama simdi keske o 4 yili daha eglenceli gecirseymisiz diyorum:) ben bebegimi sifir yardimla ne es dost ne komsu ne temizlikci ne bakici yardimiyla buyutuyorum ve maalesef esim her aksam ayni permurde kadini goruyor :) zatem emzirirken sac boyamiyorum, banyoda uzun kalmak bi lux, kuafor fln hikaye.. o yuzden cnm sen su isi iyi bi kivirana kadara bosver bebek olayini. anne mutlu bebek mutlu cunku. sen once kendini iyi et, kocani mutlu et.. bebis de taclandirir yuvayi sonra. bu arada abc arkadasi da tebrik ederim. Allah bagislasin bebisinizi. bu arada benim acilmam hizli ve sancilarim duzenli oldugu icin epidural olmadim yapmadilar yani, buna ragmen rahat bi dogumdu. dikis kismindada aci hissetmedim cok. hizli hareket ediyorlar saatlerve surmuyor. cabuk bitio dikis

vajinismusu yenmeye çalışırken korunmuyorduk beklemedigimiz anda bi test ve pozitiff :) dünyalar bizim oldu ama bu sevinci sadece bi hafta yasayabildik kımyasal gebelıkmis vardır bi hayır deyip vajiyle ugrasmaya başladık tekrar yine korunmuyorduk ve tekrar hamileydim bu sefer ailelerimize hemen söylemedik ama şükür bu sefer herşey yolundaydi e bebek büyüyordu artık tabi benm korkularimda :KK43:
Merhaba :) ben de 5 yila yakin vajinusmus Problemi yasadim. Dr.um kizlik zarini operasyon ile acinca yendim sayilir. Iliskide yine kasiliyorum, muayenede de kasiyordum, drum satesinde biraz daha rahatim. 4 aylik hamileyim, çatı muayenesi falan korkulu ruyam. Dr.um doguma giremezse normal dogum yapamam gibi geliyor. 100+ kiloyum... ne onerirsiniz??? Şimdiden strese girdim :(

Öncelikle Allah isteyen herkese bu mutluluğu yaşamayı nasip etsin. Bebişimizi kucağımıza alalı üç ay oluyor. Ben de hamile kalmadan önce vajinismustan muzdariptim. Bayan bir doktora gittim beni bilgilendirdi ve çok rahatlattı. Zamanla daha rahat oldu ilişkiye girmek. Lakin tam bu duruma alışıyorken hamile olduğumu öğrendim. Hem çok sevindim hem de şaşırdım. Hamilelikte cinsellikten kaçındım. Doğum için aynı doktora gitmeye devam etseydim keşke. Bir arkadaş tavsiye etti diye başka bir bayan doktora gitmeye başladım o da ilgiliydi ve devam edeyim dedim. Nasıl olsa hamile kaldım diye vajinismustan bahsetmedim. 9 ay boyunca iki haftada bir aynı doktora gittim. Son ana kadar aksi bir durum olmadıkça normal doğum planı yapıldı. Ancak son çatı muayenesinde kendimi alttan muayenelerde çok kastığımı normal doğum için gerçekten uygun olup olamayağımı sordum. Kendisi daha önce öyle bir hastasının çok rahat doğum yaptığını söyledi konuyu fazla kurcalamadı. Aylarca bu konuyu unutmuştum, doğum yaklaştıkça bu konu kafamı iyice meşgul etmeye başladı. Sonunda bir gece sabaha karşı 4 gibi doğum sancılarım başladı. Hala bir sorun olursa nasıl olsa sezaryen var diyordum. Sabah kontrol muayenesinde açıklığım 1 cmdi. Eve git iki gün sonra gel dedi doktor. Ama bu sancıyı nasıl iki gün çekerim ki diyordum. Akşam evde suyum geldi. Doktorum hastaneye gitmemi asistanlarının kontrol edeceğini ona göre kendisinin de geleceğini söyledi. Bunu söylerken doğumhanede telefonda yalvara yalvara bir zahmet geleceğini bilemezdim.Doktor doğum için seçilir, doğuma girmeyecekse 9 ay aynı kişiye gitmenin ne anlamı var. Akşam 8 buçukta doğumhaneye girdim. Bu arada ben kendimi kastığım için erkek doktora gitmiyordum ama malesef üniversite hastanesi olduğu için erkek asistanlar açıklığı kontrol ediyordu. Siz gelmeyin beni geriyorsunuz dedim. O da beni azarladı, burası üniversite hastanesi bunu bilmen gerekirdi diyerek. Ben bu arada hem kendi doktorum gelsin diye hem de sezaryen yapsınlar diye yalvarıyorum. Ama açıklığımın 10 cm olduğunu artık bebeğin kanala girdiğini sezaryenin mümkün olmadığını ve böyle doğuracağımı söylediler.Beni taçlanma başlamadan doğum masasına aldılar. Ben daha hazır değilim burada yatmak için dedim dinlemediler. Zorla indim yine azarladı beni asistan burada doğurmayı hak etmiyorsun falan dedi. Bu arada doktorum geldi ve asistana kızdı erken almışsın masaya dedi. Asistan o kadar saygısız bir mahluktu ki yanımda benden önceki hastayla ilgili konuşuyordu nasıl kestik değil mi bunu da doğum masasına alalım orada beklesin vs. diye. Bana ıkın diyorlar ama ıkınamıyormuşum sadece kendimi zorluyormuşum. Bunun vajinismus yüzünden olduğunu düşünüyorum. Doktorum doğum boyunca keşke seni sezaryene alsaymışım durumun bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum deyip durdu. Bu da onun tecrübesizliğini gösteriyor doğum anında iyice güvenimin yok olmasına sebep oldu. Sonuç saatler süren sancı (bebeğim doğduğunda mosmordu), bir sürü dikiş, en az iki aylık iyileşme süreci, strese girdiğim için sütümün gelmemesi ve bebeğimi emzirememek, doğum anındaki zorlanmadan kaynaklı daha önce hiç olmayan hemoroid (hala çekiyorum). Benimki karamsar bir tablo normal doğum isteyenler için ama ben kendimi doktora emanet etmiştim, benim ve bebeğim için en sağlıklısı hangisiyse size bırakıyorum demiştim. Bebeğim iyi çok şükür doğumdan sonra tek tesellim o oldu. Şu ana dek ben de bu olanları unutmuştum ta ki bir arkadaşım aynı hastanede benim ilk doktorumla rahat bir normal doğum gerçekleştire kadar. Hatırladım ve yazmak istedim. İnşallah siz benim yaşadığım zorlukları yaşamazsınız doktor ve ekibi çok önemli lütfen iyi bir seçim yaptığınızdan emin olun bazı arkadaşlar vajinismus yüzünden azarlandıklarını yazmış, bu bizim elimizde olan bir şey olsa bu duruma düşmeyiz doktor olmuş ama adam olamamış insan müsveddelerinin moralinizi bozmasına izin vermeyin hepsi öyle değil önemli olan sizi anlayacak birini bulabilmek.

Back