vajinismus ve normal doğum....

xoxzlem35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
106
0
96
44
İzmir
kızlar merhaba!!ben 4 yıl vajınısmus ile yaşadıktan sonra geçen sen bu sorunu yendim.ve şu anda 35 haftalık hamileyim(allahıma şükürler olsun )..doğumuma çok az bi zaman kaldı.bu aralar nasıl doğum yapacağıma bi türlü karar veremiyorum...normal doğurmayı çok isterim ama yapabilir miyim bilmiyorum..doktorum vajinismus hastalarına normal doğumu önermediklerini söyledi...aranızda vajinismus olup,yenip ve normal doğum yapanınız varsa bana yardımcı olabilir mi???

canım bır arkadaşım beş yıldır tedavı ıçındeydı ve hamış kaldı o da doğumdan korktu herşey ıyıydı ama bebek donmedı amelıyat oldu ve şımdı çok ıy.........doktorunla konuş bence problem edrsen amelıyat ollll...............ınş bebişine kavuşursun

bende vajinismusluydum ama kurtuldum çok şükür...
vajili olupta normal doğuranlarla konuştum rahat oldu diyorlardı korkma bu kadar yaniii...
eğer bende hamiş olursam ve herşey normal olursa normal düşünüyorum inşlah..
üstelik bu hastalıkla da beş yıl uğraştım ben..
bence kendi kendine moral vererek normal doğumu beynine yerleştir.. sen vajiyi yenmişsin, bu durumda çok zor sende biliyosun..
ALLAH yardımcın olsun iinşalh

teşekkür ederim kızlar....
dilekcim allah en kısa zamanda sana da nasip etsin inşallah....
hakkımızda hayırlısı olur inşallah...
anladığım kadarıyla imkansız diil....

Dün çatı muayenem de o kadar acı duydum ki doktorun eline sarıldım kaç kez. Dr çatıma bakamadığını vajinusmus olduğumu ve bana normal doğum yaptırmayacağını söyledi. baştan beri kendimi normal doğuma hazırlamıştım çok üzülüyorum beni resmen kovdu, kimse seninle uğraşamaz burada, en iyisi zeynep kamile git orada ölsen seni sezaryana almazlar dedi. Moralim sıfır, 37. haftamdayım her an doğum başlayabilir ve gidecek bir hastanem yok. Benim gibi sorunlu olduğu halde normal doğum yapan arkadaşlardan yardım bekliyorum...

bulutlar bende aynen senin gibiyim. kızımı sezeryanla dünyaya getirdim.. hep normal istemiştim ama böyle kısmet oldu... yakın bi zamanda yeni bi dr a başladım... bana dedi ki, sen normal doğum yapsaydın psikolojin için çok ağır bi tahribat olurdu.. sezeryanla yapman seni bu yönde birçok olumsuzluktan kurtarmış... hiç normal yapamadım diye üzülme dedi bana....

kimi insan muayenelerde çok rahattır sadece az bi acı duyar ama senin benim olayım farklı arkadaşım...
hakkında hayırlısını iste ve kısmetine razı ol... inşaallah mevlam seni hakkında hayırlı olan bi doğumla kolaylıkla yavruna kavuştursun.... amin..

Ciddi misin gıymatlım? Yazdıklarını okuyunca ağladım. Eşimin söylediklerinin aynısını söylemiş drun sana. Eşim de normal doğumu zorlarsam psikolojimin bozulabileceğini, sezaryan olmam gerektiğini, doğumdan birkaç ay sonra da vajinusmus tedavisi olmamın mantıklı olduğunu söylüyor. Annem babam ve ablam ise tutucu birer normal doğumcular. Asla sezaryana evet demememi telkin edip duruyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Sen de de biraz vaji. var her halde. Doğumdan sonra terapi gördün mü, muayenelerinde rahat mısın artık, yoksa ilk zamanlardaki gibi acılı mı?

Bulutlar canım annen ablan senin derdini nerden anlarım sana hangisi daha rahat gelirse onu yap ve sezaryanini ol ne farkeder önemli olan bebeğine kavuşman bu arada bende 4sene vajinumuş çektim 9 aydır yendim ve hiç korunmadim dr tedavisine başladim ve pko olduğumu öğrendim prolaktin yüksekliği çıktı ve yumurtam çatlaniyormuş bir sürü sorun çıktı yani inşallah hamile kalırsam bu dr da devam edicem ve o hangi doğumu bana uygun görürse doğumu yaparım

vajinal muayene olabiliyorsanız normal doğum da yapabilirsiniz. ben doğurmak üzereyim hamileliğimin başlarında bazı sıkıntılarım üzerine vajinal muayene oldum muayene öncesinde durmumu anlattım. ben yenmiş ama hala ciddi sıkıntıları olan, jelsiz ili.kiye giremeyen bi kadınım dedim muayene oldum elbette hafif acıdı zaten yara varmış. ama doktor hiç birşeyin kalmamış çok kolay bi muayene oldu dedi ben de sevindim kendime artık daha çok güveniyorum. yarın çatı muayenem var. tecrübelerimi anlatırım inş. ben iyi geçeceğini düşünüyorum. rabbim utandırmasın

bulutlar yarın sana özel mesaj yazacağım arkadaşım.. şu an müsait değilim oldu mu

Bugün başka bir doktora gittim çok tecrübeli bir dr, mutlaka normal denenmeli, en son çare sezaryen dir dedi. 10 gün sonra yine gideceğim. Önceden de benim gibi muayene zorluğu çeken ama normal doğuran hastaları olmuş. Normali denemeye karar verdim.
MaşaAllah vajinusmusu nasıl yendin? Hipnoz yöntemiyle mi yoksa klasik kegel ve parmak egzersizleriyle mi? İnşaAllah tez zamanda kolaylıkla sen de hamile kalırsın, sağlık sıhhat afiyetle bebişine kavuşursun...

MaşaAllah çok sevindim alttan muayene olabilmenize, ben de oldum zannettim sanki kadının eli tümüyle girdi ama o çatıma dahi bakamadığını iddia etti ve normal doğuramazsın dedi ama çok ta kanattı, muayene etmeden nasıl kanar anlamadım, İnşaAllah çatımuayeneniz acısız zahmetsiz geçer, sağlıklı bir şekilde bebişinize kavuşursunuz.

canım seni o kadarr iyi anlıyorum ki.. aynı durumu ben de yaşıyorum.. 38. haftamdayım ve 3 gün önce çatı muayenesi oldum. doktor bakarken koltukta geri geri kaçtı. doktor gel diyor gelemem diyorum.. tabi kızdı o da.. sonra git bir hafta düşün taşın, burdan bebek nasıl geçecek dedi, haftaya bir daha muayene edicem dedi.. Allah'tan kovulmadım ama doktorlardan bu konuda daha fazla anlayış bekliyorum ben.. zaten hamileyiz duygusalız doğumdan korkuyoruz bi de onlar kızmasın hem de son haftada

ben hamile kalmadan önce de bi doktora gitmiştim, yine baktıramadım, dokundurmadım resmen. o da senin yerin burası değil psikiyatri, sen bi psikiyatriste git diye bağırmıştı..

KAdın olmak çok zor yaaa Allah yardımcımız olsun

ilişkiye giremiyorum ama bebek sahibi olmayı çok istiyorum ilişki yaşamadan hamile nasıl kalınır

sevgili sevimer, ilişikiye giremeden de çocuk sahibi olmak mümkün ancak ilişkiye neden giremediğin konusuna yoğunlaşabilirsin. ülkemizde sıkça görülen bir rahatsızlık olan vajinismus olabilirsin. her 10 kadından 1'inde bu tür bir rahatsızlık var o nedenle için rahat olsun. bunun için sitedeki tavsiyeleri inceleyebilirsin. ya da bir doktordan yardım alabilirsin. Sevgilerimle...

Op. Dr. Yasemin Yıldız
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Cinsel Terapist

ilişkiye giremiyorum ama bebek sahibi olmayı çok istiyorum ilişki yaşamadan hamile nasıl kalınır

konu yorumları çok eski kalmış ama merak ediyorum,bu konuyu açan arkadaş normal doğum mu yaptı acaba?bende çok istiyorum normal doğum,fakat vajinusmusum,aslında tedavi gördüm ama hala muayenelerde sıkıntı çeken çok çok zorlanan biriyim,napcam bilmiyorum...

aynı durumdayım. yeni konu açmak yerine güncellemek istedim. yardım...

Ben de vaji atlattım arkadaşlar 36.haftaya yeni girdim.Normal doğum istiyorum ama buradakileri de okuyunca tedirgin oldum.Normal yapan varsa lütfen yazsın buraya.

merhaba bayanlar. bende 8 ay vajinismusla mücadele ettim dr.tedavisiyle yendim çok şükür. 2 ay sonrada hamile kaldım. ilk 3 ayzaten ilişki yasağı aldık şimdi ilişkiye giriyorum ama en fazla haftada 2 kere. girişte hala çok zorlanıyorum. acıyo yani. aslında hamile kalmadan önce çok rahattım ara verincemi böle oldu bilmiyorum.jelsiz asla olmuyo jellede giriş çok acıyo yara var sanki gbi acısı. şimdi 19 haftalık hamileyim. normal doğum istiyorum fakat korkularım da yok değil açıkçası. içeriye giriğ zor oluyo ama içerden çıkış kolay olur mu ?. acayip bocalıyorum ama normal doğumda istiyorum. 9 haftalıkken dr.alttan muayene yaptı ve aleti sokarken de acıdı. velhasıl vajinismusu atlattıktan sonra noemal doğum yapan varmı? varsa cesaret almak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…