• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus ve ben

sumus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
32
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben 6 ay önce evlendim ve toplumumuzda cok duyulmayan,herkesten gizli,saklı yasanan bir psikolojik hastalıkla yüz yüze geldim.senağlamaŞuan gecirdigim hastalıgın adı (vajinismus)Kısacası esımle beraber olamıyorum.tedavi goruyorum.Tedavi sonunda herseyin güzel olmasını istiyorum.Bu hastalık aslında dışardan cok basit görülebılır ama benim gibi hastalıgı yaşayanlar ıçın hıcte basıt degıl.dualarınızı ve bu konu hakkındaki goruslerınızı beklıyorum

yalnız değilsin.bende 6 aylık evliyim.ve seninle aynı şeyleri yaşıyorum.5 aydır terapiye gidiyorum.umarım sonu iyi olur.başaracağız buna inan...

Herşeyin çaresi vardır.Ama önce çare sizsiniz.Herşey sizde düğümleniyor.Siz isterseniz o düğüm çözülür.Beyninize ,(yapamam,başaramam,bu iş olmaz)kelimelerini öğretirseniz sonuç sıfır.Ama bunların tersini yaparsanız zafer sizin olacaktır.Telkinleriniz olumlu olmalı....................

vaginismusu yasamanizin nedeni evlenene kadar cinsellikle tanismamis olusunuz ve cinselligi kotu yanlis olarak algilamaniz bence.. cinsellikten korkmayin,biraz alkol alin iliskiye girmeden once rahatlayin, gevseyin.. bu vajinismus genelde tutucu cevrelerin kadinlrinda goruluyor ilginctir, ben hic cevremde boyle bir problemi olan kadina rastlamadim. :) herkes gayet istekli mutlu iliskiye giriyor

vaginismusu yasamanizin nedeni evlenene kadar cinsellikle tanismamis olusunuz ve cinselligi kotu yanlis olarak algilamaniz bence.. cinsellikten korkmayin,biraz alkol alin iliskiye girmeden once rahatlayin, gevseyin.. bu vajinismus genelde tutucu cevrelerin kadinlrinda goruluyor ilginctir, ben hic cevremde boyle bir problemi olan kadina rastlamadim. :) herkes gayet istekli mutlu iliskiye giriyor

selamlar..

yorumunuza katılmıyorum bu bir psikolojik hastalık ve tutuculuk veya egtimsizlikle alakası yok uzman doktorlar tarafından söyleniyor..

tedavimi grup terapisi olarak görüyorum ve grupta 15 kişi var ve tanıdıgım kadarı ile içimizde tutucu olan biri yok hatta hemşire ve doktor var.... saygılar...a.s

yalnız değilsin.bende 6 aylık evliyim.ve seninle aynı şeyleri yaşıyorum.5 aydır terapiye gidiyorum.umarım sonu iyi olur.başaracağız buna inan...

selamlar..

inşallah başaracağız ben 1 aydır terapi görüyorum ve çok ilerledim hatta 4 seansta iyileşenler var ve bügün bir arkadaşımın daha iyileştiğini ögrendik bu bizede moral veriyor umarım sanada verir benim gözümde iyileşmeme 2 seans kaldı....saygılar....

debby yNLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN, eşim de bende üni mezunuyuz ve cinsellikte tutucu değiliz..

bende yaşadım bu durumu ama basardım..

4 aylık evlıyım..ve eşimle uzunn yıllar boyunca birlikteydik..
6 senedir çıkıyorduk,ve evlenmeden önce bir kaç şey yaşamıstık fazla ileriye gitmeden tabi.

herşey iyiyken evlendiğimiz gece bir türlü birlikte olamadık,ki herşeyi çok güzel ayarlamıstı..güller mumlar ,içkiler..

hatta denedik olmadı zil zurna sarhoş oldum yine olmadıı.

iki seansta hallettik biz bu işi hala alısamadım ,ama zoru gectık dıgerlerı de zamanla gelır..

umudunuzu kaybetmeyn sakn..

ben hep eşime evlenmeden olmaz kiii flan derdim zaten o da boyle bır sey ıstemedı hiç ,ama evlenınce ve olmayınca cok mahcup olmustum eşime karşı ama Allah'a şükür o çok destek oldu bana..

sakın kaybetmeyin umudunuzu ..olumlu düşünün hep.

Son düzenleme:
Vajinusmus kırsal kesimden çok eğitim seviyesi yüksek olan kişilerde görülmektedir.Hatta en çokta eğitimcilerde..........................

arkadaşlar,7 aylık evliyimm ve ilk geceden bu zamana kadar bu sorunu aşamamıştık,sımdı bu durumdan kurtulmak üzere olduğumu biliyorum ama en azından artık onun ımkansız olmadıgını zıhnıme yer ettım cok guzel dostluklar kazandım onlarında sayesınde bu durumum ustesınden gelecegız Allahın izniyle... acıyacak şöle olucak dıye dıye bu zamana geldık,tut kı acıdı sımdıye çoktan acı falan kalmazdı,bız bu acıyı hergun yaşıyoruz içimizde...bu durumu çekmeyen bilemez...

kesinlikle haklısın ben seni çok iyi anlıyorum sislicam.....vala ben de 7 aydır evliyim ancak ilk zamanlar aynı şeyleri ben de yaaşadım çok zor bir durumdur bilirim......ee şimdi dr gittim bana vajinusmusun dedi .yani herkes olabilir ben ilişkiye girdiğim halde dr bana pelvik baskısı olduğunu söyledi...istemeden kasıyorum bu da ağrılı bi cinsel ilişkiye sebep oluyormş haliyle teşhisim bu...kendinizi raahat bırakın ve sevdiğinizi düşünün yeter..zaten olmayınca vicdan hesaplaşmasından psikojiniz ve tümmmm yaşantınız çekilmez hale geiyor hele ki eşiniz sizi rahat bırakıyorsa ve anlayışlıysaa sormayın o vicdan rahatsızlığını......acı falan diye de beni çok korkuttular ama inanın acı değil sızı arı sokması gibi aynen öle....sonra neden yapamadım bu mu yane diyip hatta şüpheleneceksiniz bu kadar olamaz daha acılı olmalıydı diye..umarım birilerine umud olabilmişimdir......

debby yNLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN, eşim de bende üni mezunuyuz ve cinsellikte tutucu değiliz..

bende yaşadım bu durumu ama basardım..

4 aylık evlıyım..ve eşimle uzunn yıllar boyunca birlikteydik..
6 senedir çıkıyorduk,ve evlenmeden önce bir kaç şey yaşamıstık fazla ileriye gitmeden tabi.

herşey iyiyken evlendiğimiz gece bir türlü birlikte olamadık,ki herşeyi çok güzel ayarlamıstı..güller mumlar ,içkiler..

hatta denedik olmadı zil zurna sarhoş oldum yine olmadıı.

iki seansta hallettik biz bu işi hala alısamadım ,ama zoru gectık dıgerlerı de zamanla gelır..

umudunuzu kaybetmeyn sakn..

ben hep eşime evlenmeden olmaz kiii flan derdim zaten o da boyle bır sey ıstemedı hiç ,ama evlenınce ve olmayınca cok mahcup olmustum eşime karşı ama Allah'a şükür o çok destek oldu bana..

sakın kaybetmeyin umudunuzu ..olumlu düşünün hep.

demek ıstedıgım su bu hastalıgın sebebi herkese gore degısır.Bu hastalıgı yasayan kısının psıkolojısıne baglıdır.Evet evlılık oncesı cınsellıkle tanısmama vb.. seyler olabılır ama dedıgım gıbı kısının cınsellıkle yuz yuze geldıgı o andakı psıkolojısıne baglı.ayrıca msjın benı bıraz olsun rahatlattı.bu hastalıgı yenebılenlerı duymak bana umut verıyor ve artık guzel gunlerın yaklastıgına ınanıyorum..........a.s tesekkurler

kızlar bende bu hastalığı üç ay cektim cok kötü bişey ama sonunda başardım.ben doktora gittim bi igne var onu yaptırdım snra hemen yapı verdim.iğne hafif bedeni uyuşturuyo mayhoş gibi oluyosun snra kolayca olu veriyoo.o iğneyi cıkarana ne kadar dua ettim bilemezsiniz:Saruboceq:.ve şimdi çok şükür bi sorun yok ve 6 aylık hamişim:nazar:

bende vajiyi yaşayan biri olarak sana destek olmak isterim

ben gelin ağdamı oldugumda ağdacımız korkutmuştu beni .. üstelik benim aklımda böyle birşey yoktu ..

bende bazı siteler sayesinde aştım .. dahada önemlisi psikolojik .. doktora gidicektim ama gerek duymadım istemedim ..

2 dakikalık bir olay ..
nefes egzersizleri var kegel diye bir olay var ve kendiniz vajinin yapısını tanıması diye bir olay var korkmayalım lütfen bu tür şeylerden ...

zafergamze bu iğne nasıl bı iğne özel msj ayarların kapalı bana atarbılırmısın ısmını lutfen

sanıyorum vurdurduğu iğne büyük ihtimalle trankilizan,d...zem,,gibi yani,hafif uyuşukluk ve rahatlama için....

Walla o iğnelerden haplardan hepsinden bende kullanmayı düşündüm ama hiç bir şey vermiyor ..

Sadece psikolojik uyuşturuyor seni o acıyı gene duyuyorsun ..

Ne kullansan nafile ..

Back