• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Emlayi iliskiden 1 saat once surdum hem yuzeye birazda kulak copuyle ice dogru durdum baya uyustu ama emladan zannetmiyorum kayganlastiricidan dolayi sanirim cunku rsim nekadar onu surdukce sertlesme problemi oluyo sanirim ondan kaynakli ama cok kayiyo olmadi birturlu vajiyi operasyonla genisleticem cunku giriste sorun yasiyoruz uyusmasina ragmen:(((cidden yoruldum artik

Hanımlar. Ben vajinismus tedavisi için doktora gidiyordum son 2 seansim kaldı fakat borçlarımızdan ötürü gidemedim. Burdan devam etmek istiyorum. Size sorum şu ben egzersizlerde baya baya rahatladim kasilmalarim hemen hemen bitmisti ama eşimin oraya girmek amacıyla yaklaştığını farkettigim an başa dönüyorum. Bu normal mi sizce ? Buna rağmen denemelimiyim ? Şu an 2 parmak çalışıyorum bundan sonra ne yapmalıyım?

canım doktora derken psikologamı gidiyosun ?

ilk olarak hangi doktora gittiğiniz önemli. benim doktorum kadın hastalıkları ve doğum uzmanı aynı zamanda cinsel terapistti.
benim eşim de aynı senin dediğin gibi dr.da sihirli değnek mi var ne yapacak da bu iş olacak diyordu :) ben de bilmiyordum tabi o zaman. doktor ilk seansta seni dinliyor. neden vaji olduğunun sebebini bulmaya çalışıyorsun beraber. mesela ben ailem yüzünden olmuştum... ardından sana çeşitli kitaplar öneriyor, okuyup okumamak sana kalmış tabi, kişisel gelişiminle alakalı...
ikinci seansta doktor seni ve eşini bilgilendiriyor, kızlık zarı nedir? var mıdır yok mudur, bunları vajinanın 3 boyutlu maketi üzerinden detaylı anlatıyor. ve sonra da kendi anatomin üzerinden sana vücudunu tanıtıyor, biliyorsunuz ki çoğu kadın vajinasının girişini bilmiyor maalesef ki... o anda zaten çok rahatlamış oluyorsun, bir defa artık bu vajinismus sorumluluğu senden çıkmış oluyor, çünkü doktorun yönlendirmesi altındasın. ve o anda parmak egzersizi veriyor. ardından da 8 boy dilatör var bu dilatörleri 8 boydan oluşan penisler gibi düşünün, maddesi silikon. eve gidip artık bunlarla egzersiz yapıyorsun ama günde 600 defa ıkınıyodum işte o 3 gün 4 günde bitmesinin sebebi bu... defalarca dilatörü sokup çıkarıyosun ve ıkınıyosun artık yalama oluyor hem beyninde hem vücudunda. vajinismusta olay oraya bir şey sokmakla bitmiyor. ben tedavinin sonuna kadar cesaret edemedim denemeye zaten yasaktı da. ve en sonunda bunları yapa yapa artık hazır hissediyorsun.
doktora keşke herkes gidebilse ama maddi imkanlar rol oynuyor, biz düğünde gelenlerle gitmiştik, hani insana koyuyor, herkesin yaptığı bir şeyi yapabilmek için bir sürü para saymak ama insan çalışır parayı kazanır ama giden günler... yıpranmalar hayal kırıklıkları hem de tüm bunlar çift taraflı yaşanıyor eşler arasında. İnşallah herkes bir an önce çözer bu sıkıntısını.

canım bende doktora gitmeyi düşünüyorum sen özelde kadın doğumamı gittin bana detaylı anlatırmısın acaba.gidicem ama neye gidicem bilmiyorum :/

Canım emla yapmadı kayganlastirici yapıyo sanırım cunku ne zaman penise kayganlastirici sürsek olmuyo sertlesmiyo esimin psikolojisinide bozdum artik oda tedirgin oluyo Olcak mi olmuycakmi diye

merhaba arkadaslarburaya bu sabah sırf bunları yazmak için üye oldum
daha düne kadar ilişkiye giremiyordum cok kez denedik ama hep ittim agladım kaçtım sanki vajinamın önunde bi duvar vardı sonra tedavi için hastaneler doktorlar arastırdık ama fiyatlar çok yüksek derken pazartesi günü aynayı aldım elime baktım inceledim kendimi sonra buraya baktım benimle aynı sorunu yaşayan insanlar iyi olabiliyormuş bunu gördüm ve akşam nişanlımla buluşmadan önce a..rax hapı aldım bi tane sonra hiç ama hiç kendimi çekmeden hiç acısız birlikte olduk 2 kez. kurtuldum kızlar insala yardımcı olur ama inanın kendinizi hazır hissettiğiniz anı beklemeyin hep kaçıyoruz ..... izleyin parmak egzersizi olayını duymuştum fakat aklıma yatmamıştı kızlar tek sorun zihninizde bitiyo inanın p kadar kolay bişey ki kesinlikle allaha dua edin kendinize inanın olur çokta kolay olur.

bu arada kızlık zarı alınması çok saçma çünkü burda ki sorun psikolojik tavsiyem sadece cinsel işlev bozukluğu üzerine de eğitim almış bi terapiste gitmeniz çünkü ben vajinismus iken psikoloğa gitmiştim psikoloğ bana bu gibi sorunlarda eğitim almadığını söylemiş beni cinsel işlev bozuklugu kliniğine sevk etmişti fakat fiyatlar yüksekti.

çok kolay kızlar ben sizden güç aldım allahım inşalla size de nasıp eder. amin

merhaba arkadaşlar herkez emlaya takmış durumda anladigim kadarıyla bende takmistim insan dedine derman arıyor ama inaninki hiç gerek yok tek ihtiyaciniz aparat ve kayganlastirici bol bol ikinin birazda cesaret başka hiç birşeye ihtiyaciniz yok o kremlerede benim fikrim boşa para vermeyin yazık o paraya kendinize güzel bi gecelik alın:-)

Arkadaşlar meraba bende konuyu sessiz sedasız takip edip sessiz sedasız yenenlerdenim:) henüz yeniyim tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim ilişki sırasında yanma olması normal mi biraz araştırınca mantar olabileceğini duydum ama doktorum öyle bişiden bahsetmedi sizce sebebi ne olabilir ve ne yapabilirim?

Arkadaşlar meraba bende konuyu sessiz sedasız takip edip sessiz sedasız yenenlerdenim:) henüz yeniyim tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim ilişki sırasında yanma olması normal mi biraz araştırınca mantar olabileceğini duydum ama doktorum öyle bişiden bahsetmedi sizce sebebi ne olabilir ve ne yapabilirim?

Valla arkadaşım benimde en çok merak ettiğim konu bu yanma . . . Ve baskı hissi. İlk parmak denemem de giriş kısmında zeytinyağı olmasına rağmen yanma oldu. Islaklik yoktu o yüzden mi anlamadım. Ama zaten zeytinyağı ıslaklik olmayınca kullanilmayacak mi? Parmakim yapıştı sresmen giriş kısmına Of Of

Back
X