ilk olarak hangi doktora gittiğiniz önemli. benim doktorum kadın hastalıkları ve doğum uzmanı aynı zamanda cinsel terapistti.
benim eşim de aynı senin dediğin gibi dr.da sihirli değnek mi var ne yapacak da bu iş olacak diyordu :) ben de bilmiyordum tabi o zaman. doktor ilk seansta seni dinliyor. neden vaji olduğunun sebebini bulmaya çalışıyorsun beraber. mesela ben ailem yüzünden olmuştum... ardından sana çeşitli kitaplar öneriyor, okuyup okumamak sana kalmış tabi, kişisel gelişiminle alakalı...
ikinci seansta doktor seni ve eşini bilgilendiriyor, kızlık zarı nedir? var mıdır yok mudur, bunları vajinanın 3 boyutlu maketi üzerinden detaylı anlatıyor. ve sonra da kendi anatomin üzerinden sana vücudunu tanıtıyor, biliyorsunuz ki çoğu kadın vajinasının girişini bilmiyor maalesef ki... o anda zaten çok rahatlamış oluyorsun, bir defa artık bu vajinismus sorumluluğu senden çıkmış oluyor, çünkü doktorun yönlendirmesi altındasın. ve o anda parmak egzersizi veriyor. ardından da 8 boy dilatör var bu dilatörleri 8 boydan oluşan penisler gibi düşünün, maddesi silikon. eve gidip artık bunlarla egzersiz yapıyorsun ama günde 600 defa ıkınıyodum işte o 3 gün 4 günde bitmesinin sebebi bu... defalarca dilatörü sokup çıkarıyosun ve ıkınıyosun artık yalama oluyor hem beyninde hem vücudunda. vajinismusta olay oraya bir şey sokmakla bitmiyor. ben tedavinin sonuna kadar cesaret edemedim denemeye zaten yasaktı da. ve en sonunda bunları yapa yapa artık hazır hissediyorsun.
doktora keşke herkes gidebilse ama maddi imkanlar rol oynuyor, biz düğünde gelenlerle gitmiştik, hani insana koyuyor, herkesin yaptığı bir şeyi yapabilmek için bir sürü para saymak ama insan çalışır parayı kazanır ama giden günler... yıpranmalar hayal kırıklıkları hem de tüm bunlar çift taraflı yaşanıyor eşler arasında. İnşallah herkes bir an önce çözer bu sıkıntısını.