Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kizlarrr ben uyusturdum deneme yaptik yariya kadar girdi. Esim oyle git gel yapti ve icime bosaldi ya hamile kalir miyim ki hastaligi tamamen yenmeden hamile kalmak istemiyorum. Hemen kalkip banyoya girdim akti gitti hamile kalmam dimi.

Canım tam her şey bitmek üzereyken bir duvara geliyoruz ve o duvarı aşamıyoruz bir türlü acıyı düşünmemeye çalışıyorum ama gerçekten acıyor bende anlamadım gitti eskiden hiç rahat değildim ama şimdi onu atlattık sadece en son atamen olması kaldı o da ir türlü olmuyor..

canm yöndemi sorun var acaba

2,5-3 yıl önce sizin yaşadıklarınızı yaşamıştım hanımlar. Bu sorunu aşmaya karar verdiyseniz, çaba harcarsanız yenersiniz. Unutmayın, vajinismus erteleme hastalığıdır.

arkadaşlar merhaba... yazılanları uzun süredir okuyorum bu konudan dolayı buraya üye oldum.. LÜTFEN yardım edin bende ne yapacağımı bilemiyorum.. durumumu kimseye anlatamıyorum artık psikolojim bozulmaya başladı.. 7 aylık evliyim ve herhangi bir şey olmadı.. burda yazılanlardan yola çıkarak parmak egzersizlerini denemeye çalıştım ama başarılı olamadım.. o esnada bacaklarım kasılıyo ve o şekilde kalıyorum ne yapmam gerekiyor nasıl başlıyabilirim ilk önce Allah rızası için yardım bekliyorum :KK43:(

arkadaşlar merhaba... yazılanları uzun süredir okuyorum bu konudan dolayı buraya üye oldum.. LÜTFEN yardım edin bende ne yapacağımı bilemiyorum.. durumumu kimseye anlatamıyorum artık psikolojim bozulmaya başladı.. 7 aylık evliyim ve herhangi bir şey olmadı.. burda yazılanlardan yola çıkarak parmak egzersizlerini denemeye çalıştım ama başarılı olamadım.. o esnada bacaklarım kasılıyo ve o şekilde kalıyorum ne yapmam gerekiyor nasıl başlıyabilirim ilk önce Allah rızası için yardım bekliyorum :KK43:(

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=675956&highlight=vajinusmus

öncelikle bu linkte yazılanları oku canım. hepimiz aynı durumları yaşadık yaşıyoruz. moralini bozma sakın. bu çaresi olmayan bir dert değil. burada herkes çok yardımcı oluyor ben de burada yazılanlardan öğrenerek cesaret alarak yendim. öncelikle erteleme ve kendine güven ve yeneceğine inan. İnşaallah sen de en kısa zamanda atlatacaksın.

herkes aynı yerde mı hıssedıyor o duvarı yanı aslında yok bılıyorum ama barız var gıbı yanı gırıste degıl benım ama o kızlık zarının oldugu yerı falan gecıyoruz yarısı gırıyor orda takılıyoruz ozrlasakda gırmıyor nefes al ver sakınles herseyı denıyorum olmuyo acırsa acısın dıorum artık bende ama yıne de gecemedık orayıı. bıde acaıp gaz oluyo buyuk tuvaletım gelıyo herkesın kucugu gelıyo benım buyugu :KK43:

canım aynen bende yaşadıklarını yaşıyorum büyük tuvalet hissi hariç tabi hep küçük geliyor o takılan yeri bende geçemedim orda takılıyoruz bakalım ne olcak..

çok çokk çok sağoll böylee varyaa içim içime sıgmıyorrr rabbimm herkesii kurtarsınnnnn çokk sağolll

canım tebriklerrr:KK9::KK9:darısı bize olsun inş.

canım aynen bende yaşadıklarını yaşıyorum büyük tuvalet hissi hariç tabi hep küçük geliyor o takılan yeri bende geçemedim orda takılıyoruz bakalım ne olcak..

canım tebriklerrr:KK9::KK9:darısı bize olsun inş.

amin canımmm çok sağolll darısı herkesin başına allah herkesii hemen kurtarsın inşallahhhh

Peki kasiyomusun kendini cecem sen ben de kasmada yok ben oyle dusunuyorum yada. Yariya kadar aldigimiz icin biz yenmis sayilmiyoruz dimi hepsini almak mi gerekiyor. Bide uyusturmadan alamiyorum yariya kadar da sen uyusturuyo musun. Yaa bu buyuk tuvalet hissi bi bende oluyo sanirim ya :KK43:

Merhaba, vajinusmus tanimi koymak ilk cabamizdan son ugraslarimiza kadar cinsel iliski gerceklesmeyince cok zor olmadi.
Bunun uzerine internette yaptigim aramalar sonucu buradaki konu basligiyla karsilastim. Uzun suredir araliklarla da olsa forumu uye olmadan takip ediyordum. Yaklasik 3ay once parmak egzersizlerini duydugumda hic bir sekilde yapamayacagimi dusundum, ama basaranlarin hikayelerini ve onlarin "Ben yaptiysam, herkes yapar!" tarzindaki cumlelerini okudukca "neden olmasin?" dusuncesi olustu kafamda.
Son 20 gundur kendimi bu fikre alistirmaya calisiyordum. Bugun aksam ilk defa serce parmagimdan baslayarak egzersizleri denedim. Cok az zorlanarak ilerleyince, serce ve yuzuk parmagimi birlikte denedim. Yine cok az kasilmalar gerceklesti. Forumda yazdigi gibi bir kenarda sicak su tuttum, ve kasildigim anlarda su buhari ve derin nefeslerle kendimi rahatlattim. Yaklasik 1,5 saatin sonunda isaret, orta ve yuzuk parmagimla parmaklarimin ikinci eklem yerine kadar ilerlemeyi basardim, bu diger denemelerime gore daha uzun sure aldi ve daha cok kasildim.
Ama inanin, ilk denememde bu kadar cabuk boyle bir gelismeyi hic beklemiyordum. Oturup dusundugumde buna sebebin, uzun suredir kendimi bu fikre alistirmamin ve konuyla ilgili arastirma yapip bilgilenmemin oldugunu dusunuyorum.
Su an kafamda yasadigim rahatligi anlatamam, bu sorun sadece ben ve nisanlimin bildigi bir seydi, bu mutlulugu kimle paylasacagimi bilemedim, buraya yazmaya karar verdim (Nisanlim kaptan, maalesef uzun sure birbirimizi goremiyoruz :KK43: Kendisi ne zaman yanimda olursa cok destekci ve anlayisli davrandi, boyle bir egzersizle ilgili dusuncem oldugunu 1 ay once soyledigimde ise cesaretimden oturu beni tebrik ettigini soyledi :nazar: )
Benim su noktada sorum/sorunum su: Bundan sonra ne yapmaliyim? Kendi kendime bir sure daha devam mi etmeliyim? Dilator ya da baska bir sey mi kullanmaliyim? Malum, nisanlim seferde oldugu icin onunla birlikte denememiz icin neredyse 1 ay var :KK14:

Bu arada, baslik altinda yazan herkese cok tesekkurler, varliginiz ve yazdiklariniz yalniz olmadigim hissini yenmek icin buyuk destekti.

merhaba, vajinusmus tanimi koymak ilk cabamizdan son ugraslarimiza kadar cinsel iliski gerceklesmeyince cok zor olmadi.
Bunun uzerine internette yaptigim aramalar sonucu buradaki konu basligiyla karsilastim. Uzun suredir araliklarla da olsa forumu uye olmadan takip ediyordum. Yaklasik 3ay once parmak egzersizlerini duydugumda hic bir sekilde yapamayacagimi dusundum, ama basaranlarin hikayelerini ve onlarin "ben yaptiysam, herkes yapar!" tarzindaki cumlelerini okudukca "neden olmasin?" dusuncesi olustu kafamda.
Son 20 gundur kendimi bu fikre alistirmaya calisiyordum. Bugun aksam ilk defa serce parmagimdan baslayarak egzersizleri denedim. Cok az zorlanarak ilerleyince, serce ve yuzuk parmagimi birlikte denedim. Yine cok az kasilmalar gerceklesti. Forumda yazdigi gibi bir kenarda sicak su tuttum, ve kasildigim anlarda su buhari ve derin nefeslerle kendimi rahatlattim. Yaklasik 1,5 saatin sonunda isaret, orta ve yuzuk parmagimla parmaklarimin ikinci eklem yerine kadar ilerlemeyi basardim, bu diger denemelerime gore daha uzun sure aldi ve daha cok kasildim.
Ama inanin, ilk denememde bu kadar cabuk boyle bir gelismeyi hic beklemiyordum. Oturup dusundugumde buna sebebin, uzun suredir kendimi bu fikre alistirmamin ve konuyla ilgili arastirma yapip bilgilenmemin oldugunu dusunuyorum.
Su an kafamda yasadigim rahatligi anlatamam, bu sorun sadece ben ve nisanlimin bildigi bir seydi, bu mutlulugu kimle paylasacagimi bilemedim, buraya yazmaya karar verdim (nisanlim kaptan, maalesef uzun sure birbirimizi goremiyoruz :KK43: Kendisi ne zaman yanimda olursa cok destekci ve anlayisli davrandi, boyle bir egzersizle ilgili dusuncem oldugunu 1 ay once soyledigimde ise cesaretimden oturu beni tebrik ettigini soyledi :nazar: )
benim su noktada sorum/sorunum su: Bundan sonra ne yapmaliyim? Kendi kendime bir sure daha devam mi etmeliyim? Dilator ya da baska bir sey mi kullanmaliyim? Malum, nisanlim seferde oldugu icin onunla birlikte denememiz icin neredyse 1 ay var :KK14:

Bu arada, baslik altinda yazan herkese cok tesekkurler, varliginiz ve yazdiklariniz yalniz olmadigim hissini yenmek icin buyuk destekti.

öncelikle tebrik ederim.dilatör kullanabilirsin.çevresi 10 cm olana kadar egzersizlere devam edin.burda kendi aparatını yapan arkadaşlarda var.onlarda yardımcı olabilir.

Merhaba, vajinusmus tanimi koymak ilk cabamizdan son ugraslarimiza kadar cinsel iliski gerceklesmeyince cok zor olmadi.
Bunun uzerine internette yaptigim aramalar sonucu buradaki konu basligiyla karsilastim. Uzun suredir araliklarla da olsa forumu uye olmadan takip ediyordum. Yaklasik 3ay once parmak egzersizlerini duydugumda hic bir sekilde yapamayacagimi dusundum, ama basaranlarin hikayelerini ve onlarin "Ben yaptiysam, herkes yapar!" tarzindaki cumlelerini okudukca "neden olmasin?" dusuncesi olustu kafamda.
Su an kafamda yasadigim rahatligi anlatamam, bu sorun sadece ben ve nisanlimin bildigi bir seydi, bu mutlulugu kimle paylasacagimi bilemedim, buraya yazmaya karar verdim (Nisanlim kaptan, maalesef uzun sure birbirimizi goremiyoruz :KK43: Kendisi ne zaman yanimda olursa cok destekci ve anlayisli davrandi, boyle bir egzersizle ilgili dusuncem oldugunu 1 ay once soyledigimde ise cesaretimden oturu beni tebrik ettigini soyledi :nazar: )
Benim su noktada sorum/sorunum su: Bundan sonra ne yapmaliyim? Kendi kendime bir sure daha devam mi etmeliyim? Dilator ya da baska bir sey mi kullanmaliyim? Malum, nisanlim seferde oldugu icin onunla birlikte denememiz icin neredyse 1 ay var :KK14:

slm canımm ben burdaki bir çok arkadas kadar tecrübeli değilim ama yarrdımcı olmak fikir vermek acısında sana bişeyler söyleyebilirm. ben yeneli daha 3 gün oldu şuan çok mutluyumm allah herkesi kurtarsın ben 5 ay egzersiz yaptım ilk başta parmakla başladım cunku vajinama ne dokuna biliyor nede bakaniliyordum parmakla başladım daha sonra dilator almadım mumdan eşimle aparat yaptık boy boy en son 10 cm calışırken yendim en küçügü parmak kalınlıgındaydı bazen umutluga düştüğüm oldu ama burası insanı çok destekliyor heveslendiriyor bide aparatları vajina biraz tutup bekledim beklerken vajinamı kasıp tekrar gevsettim bunun bana çok faydası olduu umarım sen ve diğer rakadaslar biiran önce kurtulur

Peki kasiyomusun kendini cecem sen ben de kasmada yok ben oyle dusunuyorum yada. Yariya kadar aldigimiz icin biz yenmis sayilmiyoruz dimi hepsini almak mi gerekiyor. Bide uyusturmadan alamiyorum yariya kadar da sen uyusturuyo musun. Yaa bu buyuk tuvalet hissi bi bende oluyo sanirim ya :KK43:

hayır canım uyuşturmuyorum sadece jel yada z yağı kullanarak yapıyorum tabi bu baya zamanımı alıyor yani başta hemen şak diye girmiyor ucu hazır hisettiğimde yavaş yavaş alıyorum ve o takılan yere geliyor kasmadıgımı düşünsemde kasıyorum buna eminim ondan gitmiyor çünkü orası dar ıkınmak lazım ben ıkınamıyorum orda kitleniyorum gitmiyo yani yenmiş sayılmayız tabi sonuna kadar almak şart bence..

X