Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canm ilk otur ayna karsısında incele ıkın orda delik görecksn ilk bunları yapmakla basla bende elimi degemezdm hiç

evet baktım gördüm ama yani ben mümkün değil yapamam yani böyle düşündüğümde bile vajinamda bi kasılma oluyor ve aşırı yanma oluyor şimdi normal otururken bile..

biliyorum muayene için ankara tıpa da gittim ama olamıyorum işte. zekai tahire yarn gdip muayene olcam bu sefer olması gerekio.muayene sonrası belki orda uzmanlaşan biri vardır vajinusmusla ilgili ona yollar:KK43:

cnm bana bi ark dedi zekayo tahrde var dye bende doktra gttydm tıp fakultsne gt dediydi ama gtmedm ya oda egzrsz verck bak bnmd esm deyince cnm cok acyodu ama o kastgn için olyo

cnm bana bi ark dedi zekayo tahrde var dye bende doktra gttydm tıp fakultsne gt dediydi ama gtmedm ya oda egzrsz verck bak bnmd esm deyince cnm cok acyodu ama o kastgn için olyo

yarın eğer doktor bana egzersiz verirse yine umutsuzluk dolu günler beni bekliyor olacak bakalım ne olcak haber vercem burdan:KK43:

Arkadslar merhaba,

P.si alabilmk icin en fazla ne kadr uzunlk ve genislkteki bi apartla denemeliyim?

Bir de iceriye kac cm girmesi normal?.Ben 12cm gibi sokabldm ama daha da girebilr mi?

Arkadslar merhaba,

P.si alabilmk icin en fazla ne kadr uzunlk ve genislkteki bi apartla denemeliyim?

Bir de iceriye kac cm girmesi normal?.Ben 12cm gibi sokabldm ama daha da girebilr mi?

canm vajına zaten 8 cm 12 cm alması normal sadece o an uzayablio ve pns için sadece oraya brsey girdgni kabllenmen yeter ölçnn önemi yok

merhaba arkadaşlar,

ben pazartesi günü burda yazmıştım vajinismusu yendim diye ama önemli bir noktayı atlamışım kızlar kusura bakmayın. Ben iki mum aparatını 2-3 kat peçeteye sardım daha sonra onun üstünden sterç film onun üstünede kondom taktım ve bol zeytinyağı sürdüm ve çalıştım. Daha sonra eşimin p... kondom taktım onada zeytin yağı sürdüm üstüne oturdum çalıştım bence zeytin yağını bol bol sürün deneyin kızlar ama dikket edin etrafa dökülmesin:))

kolay gelsin yardım istedğiniz an ben burdayımm...

Merhaba, iki mum pecetyle sarinca cok kalin olmadi mi? Bir de tamamen boyunu sokabilior msn? Ben tek mumla yaptim bikac kat pecetyle ama 6_7cm disarda kaldi.S(mum beyaz uzun bakkal mumu.)

merhaba yukarıdaki listeye beni de ekleyebilirsiniz umudu olmayanlar diye :KK43: 2 buçuk aylık evliyim bir çok yöntem denedik ama olmadı eşim çok anlayışlı ama nereye kadar böyle gidebilir ki? kegel egzersizi denemedim sadece ama o da mümkün değil çünkü ben vajinamın içine doğru ufak bir dokunayım aşırı derecede bir yanma ve acıma hissi oluyor. zeytinyağı, kayganlaştırıcı jel,lokal anestezik uyuşturucu kremler, kas gevşetici, alkol bile aldım(çok pişmanım) ama olmadı. orada sanki bir kütle var yapmaya çalışınca direk bacaklarım kasılıyor titremeye başlıyorum. Ben bir çözüm bulamıyorum artık. jinekologa gittim ama muayene olamadım o da vajınısmusla ılgılenen doktorları tavsıye etti. 6 7 seansta tamamdır dedi aradım bir kaçını seansı en az 280 lira. sonra psikiyatriste gittim devlet hastanesinde o da ankarada hiç bir devlet hastanesinde bu konuyla ilgilenen tedavi eden uzmanlaşan yok özellere gideceksiniz dedi. psikolojik bir şeyse o kadar para vermek şımarıklık olmaz mı ne bileyim kafam karışık. yarın yine jinekologtan randevu aldım bu sefer muayene olmam gerek. belki de fiziksel bir sıkıntı var kist falan mesela çünkü çok fazla yanma ve acı var daha vajinanın girişinde. ne yapmam gerekiyor bilmiyorum fikirleri olanlar varsa bekliyorum :KK14:
canim doktora tonla para dokmek yerine buradaki hikayeleri takip ederek yardim almani oneririm..
biz Allah in izniyle burdan yardim gorduk.. yalniz hissetmiyorsun hem,moral oluyor ve yontem de ogreniyorsun..her doktora da guvenemezsin..basari oykulerini oku mutlaka(bnmki de profilimde var,ilk yazdigim msj)gaza geleceksin eminim ve asama asama halledecksin insaallah..bir de yanma hissi enfeksiyon,mantar habercisi olablr,krem veya ilacla halloluyo insaallah,bi doktora gostermeni oneririm

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar;
Bende bu malum hastalıktan rahatsızım.2011 yılının haziran ayında evlendim.İlk gece eşimle beraber olamadım korktum.Sonra ertesi sabah denedik kızlık zarımın bir kısmı yırtıldı bunu kan gelmesinden ve kadın doğum doktoruna gittiğim zaman anladım.Daha sonra balayına gittik balayımız kötü geçti rahatsızlandık daha sonrada regl oldum falan derken hemen hemen 1 ay geçti.Daha sonra kadın doğum doktoruna gittim alttan muayene etti beni ve bana kızlık zarımın 6 cm kadar yırtıldığını ve 3-4 cm lik kısmının kaldığını söyledi.İlaç verdi ben onları kullandım ama yapamadım gene aynıydı.Tabi bu geçen süre içinde eşim bana gayet anlayışlı davranıyordu onun bana bu kadar anlayışlı olması beni daha da rahatlatıyordu ve zamanla olur diye düşünüyordum.Sonra 2012 mayıs ayında psikologa gittim oda bana eşimin benle gelmesi gerektiğini ve bana egzersizler vereceğini söyledi.Eşim bu konuda ben gelmem dedi ve kestirip attı.Birgün eşim televizyonda sağlık problemlerini izlerken benim bu sorunum olan vajinismus sorununu izlemiş.Akşam ben işten eve geldiğimde bana bu hastalığımın adını, neden kaynaklandığını ve neler yapmam gerektiğini anlattı ve her şeyden önemlisi benden özür diledi çünkü beni ilk kez o gün anlamıştı.Ve ben hayatımın en mutlu anını yaşadım çünkü eşim beni ilk defa anlamışıtı.O güne kadar benim hep çocukluk yaptığımı düşünüyordu.Benim için internetten yapmam gereken egzersizlerin çıktısını almış.Bu egzersizleri bir ay yaptım gayet de iyi gidiyordu.Daha sonra regl oldum falan derken gene egzersizleri yapmayı bıraktım.Herzamanki gibi umutsuzluğa düştüm.Eşimle konuştum doktora gidelim diye ama doktora gitme konusunda ikna edemiyorum.Napacağımı da bilemiyordum.Böyle zamanı geçirirken aradan tam 2,5 sene geçti.Artık ben ve eşim de bebek istiyorduk ve ailelerin baskısı daha çok canımı sıkıyordu bana hep umutsuz vaka gibi geliyordu.Birgün burda bir arkadaşın yazısını okudum ve o arkadaş beni çok etkiledi.Ben o akşam yani 11.12.2013 Çarşamba akşamı ben bu sorunumu hallettim.Arkadaşın yazısında şu söz çok etkiliyici geldi AŞK VAR ACI YOK NEFES AL VER BOL BOL IKIN VE BU GECE BU İŞ OLACAK dedim ve yaptım.11 Aralık gününe kadar ben tek mumla çalışırdım iki mumu yapamazdım o akşam kararlı oldum ve iki mumu da aldım daha sonra eşime dedmiki hadi deneyelim ve denedik. Önce eşimin p... kondom taktım ve üstüne oturdum ve yukarda yazdığım yazıyı gözümün önüne koydum iyice cesaretlendim.Biraz biraz denerken bir baktım tamamını içime almışım ve inanamadım ağlamaya başladım çünkü bana o an hayal gibi geliyordu.Daha sonra üstünden kalktım eşimin duş falan aldım tabi o gece hiç uyumak istemedim çünkü bana rüya gibi geliyordu sabah olduğu zaman hepsi geçecekmiş gibi geliyordu.Maalesf ertesi günü regl oldum.Eskiden ben reglimin bitmemesi için dua ederdim o günden sonra bir an önce hastalığımın bitmesi için dua ettim.Şimdi ise bebek çalışmalarına başladım bakalım bu ay ne olacak.Arkadaşlar korkmayın kararlı olun sadece ben bunu yapıcam diyin inanın korkacak bir şey yok sadece geçen zamanA üzülüyorsunuz tıpkı benim üzüldüğüm gibi :KK43:(( Ben bu rahatsızlığımı tam 878 gün sonra yendim. 2,5 sene diyince az bir süre geliyordu ama 878 gün diyince daha uzun zaman olduğunu anladımmm.Yardım istedğiniz her zaman burdayım arkadaşlar sizleri çok iyi anlıyorum bu rahatsızlığı yaşamayan hiç kimse sizi anlayamaz arkadaşlar.Ama azmedin karalı olun hepsi olcak ve siz bu sefer eşinizi daha çok isteyeceksiniz bundan emin olun iyi günler...

Basaranlari okuyunca cok mutlu oluyorum.Biz de 2011 Nisanda evlendk hala ayni sorun devam ediyorm.2.5 seneyu gectim.Umarm en kisa surede yenerim bu illeti:KK43:(

Basaranlari okuyunca cok mutlu oluyorum.Biz de 2011 Nisanda evlendk hala ayni sorun devam ediyorm.2.5 seneyu gectim.Umarm en kisa surede yenerim bu illeti:KK43:(

Cok Kötu birsey deme Benim arkadas hamile herkes nasil yapior onlarinda cani can acior ama yapiorlar bu cok kötu hemen yenmek istiorum esimi mutlu etmek ilerdede baba allahin izniyle olur deme iliski gireriz deme of kötuyum ja

Öncelikle şunu söyliyim ki benim profilime girersen hangi konuları yazdıgımı ve benımde gecen seneden berı vajınısmus hastassı olup daha yenı aralık ayında atlattıgımı bılırdın. ve topiği iyice inceleseydin görürdün elbette. Yalnız tanıyamazsam da burda olduguna gore senın ıcınde hassas bı konu elbette. Buraya maıl yazan bır arkadaşım sayesınde ben suan vajınısmustan kurtulmuş bir insanım. Ona o yargıda bulunsaydım onunla konusmasaydım belkı hala suruyo olabılırdı. Ve allah a sukur biriyle konuşurken sapık olup olmıcagını anlıcak kapasitedeyiz.

sapıksın demedim ki böyle bir olasılığın var dışardan bakan biri böyle düşünebilir manasında yazdım aynı şey sizin için de söz konusu sapıklar dadanabilir mail adresinize, bu kapasiteyla alakalı değil uzun zamandır burdayım burdakilerin güvenini kazanıp sonra özelde musallat olan kişiler oldu arkadaşlarıma topiği inceleseydiniz siz de görürdünüz.

canm bende bu arkads sayesnde kurtldm insanları tanımadan yargılama çalıştıgı ce musait olamadıgı için siteye giremyo sadece yardm etmek istiyo yargsz infaz yapma lütfn

arkadaş kendini savunacak kapasitedir muhakkak, tanımam gerekmiyor, yargılamıyorum da bir kaç kez ısrarla mail verince böyle bir "olasılık" vardır dedim o da yok ben değilim yardımcı olmak için diyorum diyor doğrudur ama yine diyorum burdan açık mail adresini vermek doğru değil.

Cok Kötu birsey deme Benim arkadas hamile herkes nasil yapior onlarinda cani can acior ama yapiorlar bu cok kötu hemen yenmek istiorum esimi mutlu etmek ilerdede baba allahin izniyle olur deme iliski gireriz deme of kötuyum ja

canım acı yok ya insanlar zevk için yapıyor emin ol acısa kimse yapmaz, onlar kendini rahat bırakıyor biz kastıkça kasıyoruz problem bu, sadece eşini değil kendini de mutlu etmenin tek yolu yenmen.

X