Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ya arkadaşlar bu emla,gleitgelen jel,xylocaine sprey,kas gevşeticiler işe yarıyormu?kullanan varmı?ben bunları aldım ama hala kullanmadım cesaret edemiyorum.ya lütfen biri yardım etsin daha fazla beklemek istemiyorum artık.1sene oldu daha uzun sürer diye çok korkuyorum.

tam 3 buçuk ay yaşadım vajinismusu. kabusum olmuştu. Allahım kimsenin başına vermesin çok zor bir durum. emla da kullandım kas gevşetici de. olmadı olmadı olmadı...
alkol almayı bile düşündüm.
ama nereye kadar böyle gidecekti ki. baktım ki tek çözüm yine benim.
kimse bundan ölmez dedim. korkulacak bir şey de yok dedim kendi kendime. günlerce kendi kendime konuştum bir psikologla konuşur gibi.
kendi kendime sorular sordum kendi kendime cevaplar verdim.
olacak dedim. herkesin olduğu gibi benim de olacak dedim. böylece beynimi iyice rahatlattım.
ve çok şükür 3 buçuk ayın sonunda ben bunu yendim arkadaşım.
beynim çok rahattı o anda. olacak mı olmayacak mı onu bile düşünmedim. sadece kendimi rahat bıraktım. sanki uykuya dalacakmış gibi rahat bıraktım kendimi.
ve oldu çok şükür.
bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlarım inşaallah siz de kurtulursunuz bu sorundan.
her şey kafada bitecek önce ben bunu tecrübe ettim.
kayganlaştırıcı kolaylık sağlıyor. acı hissetmiyorsunuz.

arkadaşlar artık ilişkiye giriyorum fakat hala bazen biraz zorlanmam oluyor. bu hastalığı yenen arkadaşlar cevap verebilirlerse sevinirim. ilk girişte birz ağrım var sonra yok. yani herşey girene kdr girdikten sonra rahatım. bu nekadar süre daha devam eder??

arkadaşlar artık ilişkiye giriyorum fakat hala bazen biraz zorlanmam oluyor. bu hastalığı yenen arkadaşlar cevap verebilirlerse sevinirim. ilk girişte birz ağrım var sonra yok. yani herşey girene kdr girdikten sonra rahatım. bu nekadar süre daha devam eder??

canım ilk birlemeden sonrakilerde bendede acı oluyor bazen ilk aylar bir süre kayganlaştırıcı şeyler kullandık yaklaşık 6 aydan sonra rahatladık diyebilirim,allah böyle sorunları kimseye yaşatmasın çok zor bir durum yaa ama aşılmayacak gibi de değil

canım benim ben 2 aydır rahat ilişkiye giriyorum daha öncede yazmıştım ben de başta aynı sorunları yaşadım diye ama hala ilk girişte benim de canım yanıyor ama sonrasında bi sorun yok bide benim çıkarken de biraz canım yanıyor..ama her geçengün biraz daha azalıyor acı bide fazla ara vermeyin eşim kıyamadığından ilk zamanlar 3-4 günde bir oluyodu ama busefer herseferinde canım aynı şekilde yanıyrdu..şimdi bile ara verince daha çok yanıyor canım...

BEn de bunu yenenlerdenim , her şey kafada bitiyor , acıyacak dediğim an hep acıyoo :KK43: hala da kastığımda acı çekiyorum..bazen ise hiç mi hiç anlamıyorum..rahat olmak ve istemek en önemli şey..başarılar..

mrb bende 8 ay vajınusmusu yaşadım ve Allahıma çok şükür geçen aylarda başardım yendım vee bumuymuş yanı aylarca benı mahveden dedım..çeken bılır zor..

whatsup ttalım o dediğin ortalama 2 ay sürmüştü canım bende ama ilişkiyi boşlama sakın çok sık olmasa bile.ilişki ile zamanla rahatlama oluyo zaten azalarak kaybolduğunu göreceksin canım geçmiş olsun

saol canım bilgi verdiğin için. umarım geçer. öyle dayanılmayacak bi ağrı değil aslında. sonuçta oraya bişeyin girebileceğini ve bunun aslında acı vermediğini bildiğim için artık kasılmıyorum ama yinede biraz ağrım oluyo. insallah geçer. bide buara ara verdim baya. bakalım yarın denerim heralde umarım çok acımaz :KK66:

Eh çocukluktan beri iğrenç,berat,tiksinç.koru kendini,bekaretine sahip çık,erkekler şöyle yok penisleri böyle yok ağrılı oluyo diye diye çoğu kadın vajinusmus oluyor bunu yenemiyor,benim de çok tanıdığım var böyle,,

Hanımlar bari kızlarınıza böyle demeyin de onlar çekmesin...

Bence rahat olun,neden korkuyorsunuz ki,kendini sıkmadığınız müddeetçe akışına bıraktığında hiç acımadı diyen büyüklerim da var...

rahat olmak ve yönunu bılmekte cok önemlı...mesela aşşağı aşşağı olduğunu bılmek gırısı kolaylaştırdı önceelerı yanlış yere yıtmekten duvar oluyordu ve acı...sımdı parmak egzersızınde yönunu bılıyoruz buda ilişkiyi kolaylaştırıyor

evt doğru sölüyosun vajinayı tanımak çok önemli. mesela bende girdikten sonra hafifçe yukarı kıvırdığım zaman parmağımı orda girişi. herkeste farklı sanırım. sen aşağı dediğine göre. önceleri bunu bilmiyordum.
ve şunuda söylemek isterim ben hiç bir zaman çok ayıp çok kötü sakın bekaretini verme gibi laflarla yetişmedim. hatta evlilik öncesi bunu yaşayan arkadaşlarımda vardı. hiçbirinden kötü bişey duymadım. neden bende bu oluştu bilmiyorum. ama genel olarak canım çook tatlıdır. belkide kendi kendime büyüttüm acicak diye düşündüm.

saol canım bilgi verdiğin için. umarım geçer. öyle dayanılmayacak bi ağrı değil aslında. sonuçta oraya bişeyin girebileceğini ve bunun aslında acı vermediğini bildiğim için artık kasılmıyorum ama yinede biraz ağrım oluyo. insallah geçer. bide buara ara verdim baya. bakalım yarın denerim heralde umarım çok acımaz :KK66:

evet dayanılmayacak gibi değildi benimde ama sanırım benimde canım çok tatlıydı :))
ilk zamanlar hafif acı olması çok normal eğer fazla olursa eşine söyleki bilsin ve ona göre davransın çok etkili oluyo tatlımm ama dediğim gibi zamanla azalacak ve kaybolacak o ağrı güzelim

mavi fatmam haklısın bende doktoru takip ediyorum ama maddi imkanı yetersiz olan ne yapacak istediği para benim eşim gibi asgari ücretle çalışan biri için çok zor.2 yıllık evliyim ve artık eşimle herşey bitti sanki sen bana yardımcı olurmusun lütfen ömrümün sonuna kadar duacın olur ne olur yardımını esirgeme benden lütfen

mavi fatmam haklısın bende doktoru takip ediyorum ama maddi imkanı yetersiz olan ne yapacak istediği para benim eşim gibi asgari ücretle çalışan biri için çok zor.2 yıllık evliyim ve artık eşimle herşey bitti sanki sen bana yardımcı olurmusun lütfen ömrümün sonuna kadar duacın olur ne olur yardımını esirgeme benden lütfen

canım benim zor bir durum biliyorum.. ama gerçekten önce kafanı rahatlatmalısın..ilişkiye birbirinizi sevdiğiniz için balayın bu işe çok odaklanmayın derim,ilişkiyi keyifli hale getirin ve bence bir kayganlaştırıcı veya buna benzer bişey al kullan inanki ben çok faydasını gördüm zaten bir kere olunca sonrasında yavaş yavaş düzeliyor...birde bir yerde okumuştum nasıl anlatsam bilemiyorum açık olacak ama ben bu şekilde rahat ettim ,ilişki pozisyonu bak ;kadın altta erkek üste kadının bacakları 90 derece dik yukarı doğru erkekte dizlerinin üstünde yani kadının ayakları erkeğin başına doğru ..bilemem anlatabildimmi bu şekli..ama ben bir yerde okumuştum ve gerçekten rahat bir şekil canımı fazla acıtmamıştı.. bu şekilde vajinaya giriş daha kolay oluyormuş...
umarım bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlar bir an önce atlatırsınız..

bende bir yıllık evliyim..şu an tedavi görüyorum yyasemin sana tavsiyem vajinismusun üstesinden gelmek adlı kitabı al oku...inan bana bildiklerimiz ne kadara yanlışmış görüceksin.. kendine güvenin gelecek..kendini tanımak ve bilmekle alakalı..

selam herkese.ben evli değilim ama vajinismus olduğumdan şüpheleniyorum.ne kendimin ne başkasının ne küçücük bebeklerin keisnlikle cinsel organlarına bakamıyorum.tabi dahasıda var.korkuyorum evlendiğimdede ilişkiye giremezsem diye.of senağlama

X