Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bişey sorabilirmiyim? Eşiniz demi dokunamıyor o bölgeye ne bileyim elle masaj filan yapsa önce diyorum, tabi bu rahatsılzığı bilmiyorum artı bekarım Allah korusun belki benim de başıma gelebilir, hastalığı anlamak için soruyorum .

canım ben dokunabiliyodum. ama eşim dokununca bacaklarımı kapatıyodum istem dışı. şuan tedavi oluyorum bitmek üzere tedavim. bi problemim kalmadı gayet rahatım. olabildiğince rahat ol. ilk ilişkide çok acicak çok kan gelicek falan diye düşünürsen allah korusun seninde başına gelebilir. tamamen psikolojik bi sorun ama %100 tedavisi var. umarım senin başına gelmez.

Umarım, peki arkadaşlar flört döneminde bu anlaşılmıyormu? yani içinizde eşi ile flört eden evlenmeden önce az da olsa bişeyler yaşayan hiç mi kimse olmadı? Yüzeysel yaşadığınız cinsellikte bunu anlayamadınızmı?

eğer ilişkiye girmeyi denemezsen anlaşılmaz. yada ne biliim belki oraya sadece parmağını hafifçe sokma yada eşin orayı ellerken yinede bacakların falan kasılırsa belki öyle anlaşılabilir.

ben bu konuda şunu söylemke istiyorum bu flört dönem,nde pek anlaşılmıyor
daha çok ilk gece de ortaya çıkan bir olay o yüzden zaten bilnç altı olayı deniliyor. ne kadar istekli de olsan o an olan bir olay bu doktorlarda bu şekilde konuşuyor tanımlıyor

Açık açık soramıyorum tabi burda, yani sadece birleşme anındamı belli oluyor bu? Ne bileyim sonuçta o insan size saırılır öper koklar dokunur vss...

evet canım sadece birleşme anında belli oluyor. önsevişmede gayet istekli oluyosun ama tam birleşme anında kasılıp kasılıyosun. bacaklarını açamıyosun falan

kızlar çok kişiye özelden mesaj attım bilemiyoum neler oldu herkese yanıt vermeye çalıştım.bisüre önce bana yazan arkadaşlara yollamak üzere tedavi aşamalarını yazmıştım burada paylaşmakta sakınca görmüyorum umarım bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara bi nebze de olsa yardımcı olabilirim.

ilk olarak vajina yapsı konusunda bilgi sahibi olmalısın.girişin hemen arkasında boru gibi bir yapı var bu yapı okerdon şeklinde yani içine giren cisim ne kadar kalın olursa olsun genişler.düşünsene ordan çocuk çıkıyor.
daha sonra gleiten jel diye bir jel var ondan al bikaç kutu ve söyleyeceğim şeyleri bu jel yardımıyla sırasıyla yap.egzersizler sonuçlanana kadar birleşmeye çalışmak yasak.

egzersiz 1- ayna egzersizi= vajinayı bolca jelle sonra bir ayna yardımıyla kendi vajinanı incele.dudaklarını aç deliği gör vs.2-3 gün en az yarım saat süreyle incele.

egzersiz 2- 1 parmak 1 boğum= incelemelerini yaptıktan sonra 1 hafta kadar hergün enaz yarım saat işaret parmağını ve vajinanı iyice jelle işaret parmağının bir boğumunu 20-30 derecelik bir açıyla(dik olarak yerleştirmeye çalışma) vajinanın içine yerleştirmeye çalış.kasılma olacaktır.kasılma olduğu sürece parmağını içeden çıkarma ani hareketler yapma.kasılma bitince çıkar tekrar dene.ne kadar süre egzersiz yaptığını kaç kez yerleştirdiğini kasılma ve kaygı için 1den 8e kadar numara ver.kasılma ve kaygı ne kadar yüksek olursa ona göre yüksek puan ver.her defasında biraz daha azalacaktır.1-2 olduğunda diğer egzersize geçebilirsin.

egzersiz 3- 1 parmak 2 boğum.yukarıdaki egzersizle aynı ama işaret parmağının iki boğumunu yerleştir.çok zorlanırsan bi önceki egzersize geç.kaygı seviyesi azalınca diğer egzersize geç

egzersiz 4- 1 parmak tamamı. 1 parmağın tamamını yerleştirmeye çalış.yapamazsan bir önceki egzersiz.kasılma kaygı 1-2 arası olduğunda diğer egzersiz.

egzersiz 5- 2 parmak 1 boğum= işaret ve orta parmağının ilk boğumlarını yukarıdaki şekilde vajinaya yerleştir.çok zorlanırsan bir övceki aşama.rahatlama olunca 6.egzerszi.

egzersiz 6- 2 parmak 2 boğum= işaret ve orta parmağının 2 boğumunu yerleştirmeye çalışacaksın.

egzersiz 7-2 parmak tamamı her iki parmağını sonuna kadar vajinaya yerleştirmeye çalış.

egzersiz 8- makas hareketi= iki parmak 1,5 boğum kadar parmaklarını yerleştir ve içerde parmaklarını makas gibi hereket ettirmeye çalış.bu egzersizi eş parmağına geçtiğiniz zaman bile hergün en az 20 dk uygulayın.

egzersiz 9-eş parmağı= yukarıdaki yazdığım tüm egzersizleri eş parmağı ile deneyin.her bir alıştıma için 1 hafta verin ve hergün yapın.ilk zamanlar eşinizin parmağını kendiniz yönlendirin.rahatlama olduğunda ondan yavaş yavaş kendisinin yapmasını isteyin.tüm bunları yaprken jel kullanmayı unutmayın.

egzersiz 10-penis başı= vajina ve eşinizin penisini güzelce jelledikten sonra penis başını vajinaya yerleştirmeye çalışın.penis başı içeri girer girmez çıkarmayın.sakinleşin kasılmanın azalmasını bekleyin ve yavaşça çıkarın.tekrar tekrar deneyin.bir süre sonra tekrar birleşmeye çalışın.ilk zamanlar jeli kullanmanız kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacak.kuruma hissi olmuyorsa jele gerek kalmayacaktır.sonrası serbest sevişme
allah kolaylık versin.

ama lütfen hemen hepsini birden yapmaya çalışmayın.yavaş yavaş zamanla ben 5 aylık bir tedavi süresinden sonra yeni yeni normal ilişkiye girebiliyorum.yine de bir uzmana gitmenizi tavsiye ederim.

alevsi çok gzl açıklamışsn.
bende şunu eklemek istiyorum. parmak egzersizi yapamayan arkadaşlar için fallus yada dilatör de deniliyor. öyle bi alet var. internettede satışı var. 5 ayrı boyu var parmak gibi. onla çalışabilirsnz. benim doktorum onu verdi bana. parmak egzersizini sevmiyorum ve yapamıyorumda. ama dilatörle çalışmak çok rahat. ben şuanda en kalın olanıyla çalışıyorum. buda sanırım iki parmağa denk geliyo ve hepsini sonuna kadar sokabiliyorum.

Merhaba benim böyle bir sorunum yok çok şükür arkadaşlar ama okuyunca yazmak istedim. Benim görümcem 13 sene bu rahatsızlığı çekmiş kimseye söylememiş. Birgün tv de izledik demiştim cidden zor bir durum Allah sabır versin bu sorunu olanlara. O zaman tv de Çapa hastanesi ile ilgili bir reklamdı bu hastalıkla ilgili. Telefonunu almış görümcem 1 sene tedavi gördü hem kendisi hem eşi. Hemen sonrasında ise hamile haberini aldık. Şuan 2. bebeği oldu.

Şuanda ise çok yakın bir arkadaşım var bu sorunu olan. 8 senelik evli Ne denediyse olmadıgını söylüyor tedavide gördü fakat hayır olmadı diyor. Ben hep ona destek oluyorum.

Arkadaşlar benimde ilk 1 ay olmamıştı cidden kötü olmuştum. Ama emin olun aşılmayacak bir sorun değil. Moralinizi yüksek tutun eşinize güvenin. Dermanı olan bir sorun bu çok şükür. Hepinizin atlatacağına eminim ben. Çok geçmiş olsun dualardasınız...

alevsi çok gzl açıklamışsn.
bende şunu eklemek istiyorum. parmak egzersizi yapamayan arkadaşlar için fallus yada dilatör de deniliyor. öyle bi alet var. internettede satışı var. 5 ayrı boyu var parmak gibi. onla çalışabilirsnz. benim doktorum onu verdi bana. parmak egzersizini sevmiyorum ve yapamıyorumda. ama dilatörle çalışmak çok rahat. ben şuanda en kalın olanıyla çalışıyorum. buda sanırım iki parmağa denk geliyo ve hepsini sonuna kadar sokabiliyorum.

saol canım ben doktora gidene kadar denemediğim şey kalmadı.lokal anestezi krmleri kas gevşetici sakinleştirici uyku ilacı sarhoş olmak çakırkeyf olmak eşimden zor kullanmasını istemek(bunu yapmadı ama ) hatta vibratör bile aldı eşim benim için belki tek başına kendini rahat hisseder ve çözersin diye.ama olmadı sonra sağlık ocağındaki bi kadın doktorun beni azarlayıp bakırköy yada çapaya git demesiyle aklım başıma geldi ilk başta eşim çok erken dedi ama hastaneyi arayıp kızlara durumu anlatınca sizin durum acil diyip bir hafta sonrasına randevu verdiler.randevu tarihim evlilik yıldönümümdü.
doktoruma anlattım herşeyi mümkünse alet yerine parmak egzersizlerini uygulamanız.çünkü doktorum parmak egzersizlerinin esas amacı vajina iç yapısını anlayabilmek için yapılıyor.aletle sadece içeri bişeylerin girebileceğini anlamaya yardımcı olur.
umarım bu sorunu herkes çözebilir.nasıl bir psikoloji olduunu biliyorum.bunu aştığım zaman herkese yardımcı olacağıma söz vermiştim.kimseye kendini rahat bırak yok öyle olmayacak yok böyle yap demek kolay ama bu bir süreç pat diye plmuyor ve çoğu kadın bunu yaşıyor.ben herkese yardımcı olmak istiyorum yine soru sormak isteyen olursa burdan veya özelden yazabilir.

kızlar ben 3 aylık evliyim ve ben de 2 hafta ilişkiye giremedim ilk gecem normal geçmesine rağmen daha sonrasında bi türlü ilişkiye giremedim..çok istememe rağmen kasılıp kalıyordum..her denemeden sonra ağlıyordum.bi türlü kafamı toplayamıyordum hep aklımda bu sorun vardı ve doktora gitmekten deli gibi korkuyordum.eşim bu süreçte çok yardımcı oldu çok anlayışlı davrandı Allah razı olsun Allah a şükür..kendimi okadar kasıyordum ki ilişki mümkün olmuyordu.eşim hep kızdı ağlıyorum diye hep sölediği şey hiç bizaman birlikte olamasak bile sen benim karım olarak kalacaksın oldu..daha sonra telefon aracılığıyla bi doktordan bazı tavsiyeler aldım ve sanırım benimki psikolojikmiş çünkü tek bir tel görüşmesi biile çok işe yaradı ve bir daha gerek duymadım..biz 3 yıl sevgili kaldık ve evlenmeden 1 ay önce aynı evi paylaşmaya başladık ikimiz de ailemizden uzakta aynı şehirde yaşıyorduk ve şartlar öyle gelişmişti tabi bu süreç içinde cinsel anlamda bişey yaşamadık..doktorun sölediği ise şuydu uzun süreli ve cinsel ilişki olmayan ilişkilerin %95 inde bu sorun görülür cinsellik tabusunu kafanızdan atın o artık sizin kocanız..ve şu meşhur parmak önerisinde bulundu.canım kocam bunu kendisi uyguladı uzun süre onun için tiksindirici olabileceğini düşünmüştüm ama sanırım o da benim buna asla cesaret edemeyeceğimi biliyordu..ilk başlarda kendimi okadar çok sıkıyormuşum ki parmağının acıdığını söylüyor..ilk ilişkiler zorlu oldu gerçekten zordu..ilk ayımızda sadece 3 kez ilişkiye girdik acı giderek azaldı..acı olsa bile sevdiğin adamın olduğunu bilmek her ilişki sonrasında büyük bi mutluluk sebebiydi benim için..bi de ilk başlarda biz prezervatifle korunmamıza rağmen eşim hiç içimde boşalmadı..kontrolünü kaybedip canımı yakmaktan korktuğu için..Allah a şükür 2.ayda herşey normalleşmeye başladı ve şuanda hiç olmayacağını düşündüğüm bi şekilde zevk alabiliyorum(kendim bile inanmıyorum düşünün)çok uzattım ben herşeyin beyinde bittiğine inanıyorum.ve elbette karşı tarafın sabır ve anlayışına..ama Rabbim kimseye vermesin,verdiklerine de şifa versin.unutmayın kızlar bu geçici bi durum ve ömrünüzün sonuna kadar sürmeyecek inşaallah..biliyorum kolay değil ama azıcık sabır ve kandinizi rahat bırakmak en iyisi olacak..

kızlar ben 3 aylık evliyim ve ben de 2 hafta ilişkiye giremedim ilk gecem normal geçmesine rağmen daha sonrasında bi türlü ilişkiye giremedim..çok istememe rağmen kasılıp kalıyordum..her denemeden sonra ağlıyordum.bi türlü kafamı toplayamıyordum hep aklımda bu sorun vardı ve doktora gitmekten deli gibi korkuyordum.eşim bu süreçte çok yardımcı oldu çok anlayışlı davrandı Allah razı olsun Allah a şükür..kendimi okadar kasıyordum ki ilişki mümkün olmuyordu.eşim hep kızdı ağlıyorum diye hep sölediği şey hiç bizaman birlikte olamasak bile sen benim karım olarak kalacaksın oldu..daha sonra telefon aracılığıyla bi doktordan bazı tavsiyeler aldım ve sanırım benimki psikolojikmiş çünkü tek bir tel görüşmesi biile çok işe yaradı ve bir daha gerek duymadım..biz 3 yıl sevgili kaldık ve evlenmeden 1 ay önce aynı evi paylaşmaya başladık ikimiz de ailemizden uzakta aynı şehirde yaşıyorduk ve şartlar öyle gelişmişti tabi bu süreç içinde cinsel anlamda bişey yaşamadık..doktorun sölediği ise şuydu uzun süreli ve cinsel ilişki olmayan ilişkilerin %95 inde bu sorun görülür cinsellik tabusunu kafanızdan atın o artık sizin kocanız..ve şu meşhur parmak önerisinde bulundu.canım kocam bunu kendisi uyguladı uzun süre onun için tiksindirici olabileceğini düşünmüştüm ama sanırım o da benim buna asla cesaret edemeyeceğimi biliyordu..ilk başlarda kendimi okadar çok sıkıyormuşum ki parmağının acıdığını söylüyor..ilk ilişkiler zorlu oldu gerçekten zordu..ilk ayımızda sadece 3 kez ilişkiye girdik acı giderek azaldı..acı olsa bile sevdiğin adamın olduğunu bilmek her ilişki sonrasında büyük bi mutluluk sebebiydi benim için..bi de ilk başlarda biz prezervatifle korunmamıza rağmen eşim hiç içimde boşalmadı..kontrolünü kaybedip canımı yakmaktan korktuğu için..Allah a şükür 2.ayda herşey normalleşmeye başladı ve şuanda hiç olmayacağını düşündüğüm bi şekilde zevk alabiliyorum(kendim bile inanmıyorum düşünün)çok uzattım ben herşeyin beyinde bittiğine inanıyorum.ve elbette karşı tarafın sabır ve anlayışına..ama Rabbim kimseye vermesin,verdiklerine de şifa versin.unutmayın kızlar bu geçici bi durum ve ömrünüzün sonuna kadar sürmeyecek inşaallah..biliyorum kolay değil ama azıcık sabır ve kandinizi rahat bırakmak en iyisi olacak..

Çok güzel ve faydalı bi açıklama yapmışsın arkadaşım. Eline beynine sağlık. :içelim:

arkadaşlarr olduu başardım bende. dün hallettim bu işi okdr rahatladımki anlatamam ben yapabildiğime göre herkes yapar bunu inanın. ilk başta biraz kasıldım ağrı oldu ama kan gelmedi. ztn doktorumda demişti kan gelmesini bekleme diye. daha sonra ise rahatça oldu. :)

çok iyi canım ya maşaallah..hadi geçmiş olsun evet insan üstünden dağ kalkmışçasına rahatlıyor..sevindim senin ve eşin adına :))

X