Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kullandığınız kremin ismini yazabilmeniz mümkünmüdür?

Nasıl bir tedavi uygulandı?bizimlede paylaşırmısın ayrıntılı olarak?
teşekkürler..

Hoşgeldiniz nill87, umarım siz de yakın zamanda bu sorununuzu halletmiş olursunuz.

Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla konunun en başından okumaya başlamışsınız, bence de doğru bir yaklaşım. Ancak konunun yaklaşık bir yıllık bir geçmişi var, ve sanırım o zamanki üyelerin bir kısmı bu başlıkta pek aktif değiller, sorularınıza onlardan cevap gelmeyebilir.

Onları okuyup genel bir bilgi sahibi olduktan sonra aklınıza takılanları veya egzersiz denemelerinizi güncel üyelerle paylaşmanız işinizi çabuklaştırabilir.

Tekrar geçmiş olsun.

öncelikle teşekkür ediyorum.Bugün üye oldum ve siteyi çok beğendim.evet bi yerden başlamam gerekiyor ama nerden başlıycam onu bilemiyorum.Yol göstericek birisi varmı?Bu emla kremleri falan işe yarıyormu denemelimiyim?

Mesajın gelmiş, ancak o an bilgisayar başında olmadığım için fark edememişim.

Sana şöyle söyleyeyim, bu sitede olan, ve egzersizlerini düzenli yapıp ya ilerleme kaydetmeyen bir arkadaşımız yok. Çünkü bu çözümü yüzde yüz var olan bir rahatsızlık. Ne yapacağını bildikten sonra kendi başına da yenebilirsin, doktora gitmeyi şimdilik düşünmeyin bence de, onlar da bizim yaptıklarımızdan farklı şeyler tavsiye etmiyorlarmış, doktora giden arkadaşlar öyle söylüyor. Ha, bir süre denersin, hiç olmayacak gibiyse doktora görünürsün ama yenen arkadaşların çoğu parmak egzersizleri ile yendi. Ben de öyle yendim.

Yeni evliymişsin, Allah mesut etsin. Eminim en kısa zamanda bu sorunu da aşıp daha da mutlu olursunuz.

Benim âcizâne önerim, eşinle konuş, bir süre birleşme denemelerini erteleyin. Tabi ki uzak kalmayın ama birleşme denemeyin. Konuyu epeydir okudun, parmak egzersizleri hakkında bir fikrin oluşmuştur. Rahatça uzanıp, tek parmağını yavaş yavaş içeri sokmaya çalışacaksın, bir süre sonra hepsi içeri girecek, sonra iki parmak, sonra üç parmak derken bir bakacaksın ki denemen iyi sonuç vermiş. Olay bu. Ama kesin sonuç veriyor inan.

Egzersizlere başlamadan önce, kesinlikle eczaneden su bazlı bir kayganlaştırıcı al, onsuz egzersiz yapmaya kalkma, kuru kuru zor olur. Kayganlaştırıcı yerine başka şeyler kullanma vazelin falan gibi, işine yarar ama zararı dokunabilir, sen işini sağlama al.

Emla kremi sormuşsun. Emlanın amacı sürdüğün bölgeyi uyuşturup acıyı hissetmemeni sağlamak. Hiçbir zararı yok, kullanacaksan için rahat kullanabilirsin, ama yüzde yüz şart bir şey değil, ben mesela hiç kullanmadım. Egzersizler sırasında zorlandığım, sızı hissettiğim zamanlar oldu ama dayanılmayacak gibi değildi, yavaş yavaş ama hissederek ilerledim. Ama kullanabilirsin de, tamamen sana kalmış. Sen istersen önce sadece kayganlaştırıcı ile dene, serçe parmağına bol kayganlaştırıcı sürüp yapmaya çalış, canın yanarsa alır emla ile denersin.

O acı ve duvar olayını inan hepimiz yaşıyoruz, işte parmaklarla deneye deneye vajinayı alıştırıyoruz, onu yavaş yavaş penis girince zorlanmayacak kıvama getiriyoruz. Ve inan işe yarıyor, sen yeter ki artık erteleme.

Sana tavsiyem en kısa zamanda kayganlaştırıcını al, kendini egzersizlere psikolojik olarak hazırla, kendine inan, müsait bir vaktinde uzan bir yere, kendini hiç sıkmadan parmağınla dene. Olmuyor gibiyse dur, nefes al ver, tekrar dene. Yeni başlarken zor gelebilir, ama biraz ilerleme olduktan sonra inan ki çok daha çabuk gelişecek her şey.

Düşüncelerini ve deneyimlerini de konu içinde paylaşırsan sadece benim değil, bir sürü arkadaşın daha tecrübesinden faydalanmış olursun.

Gelişmelerini takip edeceğim. Kafana takılan herhangi bir şeyi bana mesaj atarak, ya da konuya yazarak sorabilirsin, çekinecek hiçbir şey yok, bunu aklından çıkarma. Hepimiz aynı şeyleri yaşadık, yaşıyoruz.

Şimdiden kolay gelsin.

supersın yaaaa ck guzel tebrık ederım canım benım ..cok guzel gecıcek bu hafta bellı sabah sabah ck gzl haber bu ..

neee bıır kılomu dedı gobekmı dedı ...burda var buyurn nnn...
evlendıgım zamn 44 kıloydum evlendık ban bı halaler oldu esım yemek yemeyı seven bıır ozellıkle kızartma falan ılk zamn ck yaptık tabı bende aldım kıloloarı sımdı52 yada 53 kıloyum ama gobek ve basen var ck rahatsız oluyorum gercekten fıkrı olan varmı kızlar spor yapamıyorum cunku calıısyorum eve gıt yemekmı yapcn evı toplucan sprku yapcan sımdı bu gobeye seffaf mutfakta kullanılan seyler varya adını untutum ya ondan sarıyorum gece yatarken bakalım ıse yararmı bılmemboshayallersmile

Günaydın nasılsın uzun zamandır göremiyodum seni.Ben iki parmakta hemen hemen iki boğum yaptım sayılır ve geçen gün mum aldım ve denemeye başladım birazını alabildim ama bir yere gelince aynı parmakta olduğu gibi acı hissediyorum İnşallah ilerleyebilirim.Sen eşli parmak egzersizi yapmışmıydın? biz deniyoruz ama pek ilerleme kaydedemedik.Mumla olacak inşallah sen ne kadar zamanda ilerledin merak ediyorum.Şimdiden teşekkürler görüşürüz

gunaydın kızlar na ber.. doktordan geldım yıne yumurtalıklarım cok tembelmiş hapla 15gunde 16mm büyümüs yumurta, cok tembel dedı. carsamba gunu catlama ıgnesı vurulcam sonra ılıskıye gırın dedı ıns tutar yaaa ... vajınısmus bıttı bunlar basladı . allah yardımcınız olsun

herkese merhaba arkadaşlar...çok şükür sonunda galiba ben de başardım ve vajiyi yendim.galiba diyorum çünkü emin diilim ve sonrası için endişeleniyorum...tedavi sürecimiz bitti ve doktorumuz artık ilişkiye girebilirsiniz dedi..eşimle haftasonu deneme yaptık.ilk 2 si fiyaskoydu.aslında güzel başlamıştı,ıslanmam da olmuştu ama penis girmeye başlayınca bianda panikledim galiba.oysa 2 parmak egzersizi hem eşimle hem kendim rahatlıkla yapıyordum.ayrıca vajinal ultrasonla rahatlıkla muayene olmustum....moralman çökmüştük eşim de ben de...dün gece tekrar deneyelim dedik.ben umutsuzdum....sonra bi anda hoop oluvermiş..ben hic anlamdım.eşim oldu dedigi için inandım.çünkü kendisi olumsuz durumlarda kesinlikle olumlu konuşmayan bi insandır.olmadıysa olmadı derdi...sonra biraz ara verip tekrar denedik.bu sefer daha rahat oldu......oldu olmasına ama ben endişeleniyorum...ya yine bi olumsuzluk yaşarsam diye....penis denemesinde başarılı olan arkadaşlar ilk deneyimlerini biraz anlatabilirler mi?neden tam olarak sevinemiyorum şuan...kuruntu mu yapıyorum acaba?

AYNI BENDE BU SKEILDEYDIM ınanmak ck zor oluyor cunku yıllarca cektıgımız o kabusun bu kadra kolay olmasına ıananamıyoruz artık bııt hıc kokrma 2 .3 . 4 . yanı her denemn dahada ıyı olucak buna ınan artık basardın gpzun aydın mutluluklar dılıyorum sanaaaa:lepi:

teşekkür ederim...darısı diğer arkadaşların başına....

CARA,PINAR ve BAHAR tebrik ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
pınar ve bahar ayrıca yazdıklarınızla beni cesaretlendirdiniz ALLAH razı olsun :Saruboceq:
cara inşallah en kısa zamanda sen ve diğer arkadaşlarımızda bu sorundan kurtulursunuz. opuyorumnanaktan
sarıpapatya ve mona roza cevaplar için teşekkürler opuyorumnanaktan

Emla ve bebek yağı kullanıyorum .Ya gerisini getiremiorm bir türlü

Evt sende başta hiç yapamıyordum.Çok sevindim sen başarmaya yakın olmuşsun.En son durumunuz ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…