- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #8.941
Yalnız arkadaşlar şunun altını çizmek istiyorum kızlık zarı yırtılmaz, delinmez, patlamaz...
İlişkiye girildiğinde sadece biraz açılır...
Lütfen yanlış bilgilenmeyelim...
canım gebelik testi ayrı oda kan yapılıyo ama hormon tahlilleri senin değerlerini yani kan değerlerinin ölçümü olmuş oluyo
yani örnek veriyorum şuan hamile kalmak istiyosunya hormon tahlili yaptır gebelikte içinde olsun değerlerine bi bakılsın anlatabildimmi?
tmm cnm saol sağlık ocagında yaptırıcm bugünden ismimi yazdrdım gebelik testi dye acaba hormonlarada bkrlarmıki git gel pek sevmyrum dr.işlerini ,ya inş. sorun çıkarmazlar ona ayrı gel dye kan verdrmk zor oluyr bayılıyrum 1tüpten fazla alınca nefret ediyorum
canım bende bilgilendireyim ama nedense bende yırtılma oldu yani ilk ilişikiden sonra resmen pıhtı gibi bişey gördüm yatakta...
yırtılma olyor yani patlama yada delinme değil..evet sonuçtada açılmış oluyo
rica ederim canım
hımm sağlık ocağında detaylı hormon tahlili olmayabilir canım ama yaa anlaşmalı hastanesi varsa bazı sağlık ocakları kanları hastaneye gönderebiliyolr ancak öle yapılabilir ama tabi bilemem sizin ordakini
dediğim gibi detaylı yaptırki hormonlarının işleyişine bakılsın hem..ben 6 ayda bir yaptırıyorum kan testi tüm vücutla ilgili ne varsa hemde iyi oluyo kan değerlerimin ölçülmesi..
O kanama da yırtılmadan kaynaklanmıyor ki zaten yırtılma olmuyor...
Zerre kadar da kendini kastığı zaman kadın kanama olur...
Ama gerçekten kadın çok rahatsa ve hiçbir şekilde kendini kasmazsa kanama olmaz...
gecen sene demir eksikliği cıktı cnm bnde tedavi gördüm her ay da kan aldırdım ya bıktım artık hastaneler kalabalık oluyr gelemiyorum o kokuya kalabalığa,neyse sade gebelik testi yaparsa hastaneye gderim artık.bu ay antibiyotik kullandım enfeksiyonda aksın dye inş.baklım hayırlısı ne ise o olsun,sen gebe falan degildn dmi ynlış hatrlamyrsam tebessümmü gebe klmıştı oda yok ortalıkta.
yırtılma nasıl olmucak canım yaa ?_bişeyi esnetebilmen için yırtmadan genişletmeden nasıl esnetceksin?
canımcım kanama herkeste oluyo nerden çıkardın belki bu zarına göre değişiklik gösterebilir
evet benim kanamam çok oldu çünkü yırtılma çok geri gitmiş ama kassanda kasmasan da kanama oluyo yani ben yaşadım bu ve söylüyorum..sonuçta doktora her gittiğimde pembemsi bişey gelir diyo ama hiçte öle değil kim varsa evlenen çevremde soruyorum ve hakkaten benimki gibi kanaması oluyo
Ama hayatım biz doktorlardan daha iyi bilecek değiliz değil mi?
Kendini zerre kadar kasmadığın sürece bakire de olsan kanama olmuyormuş...
İşin normali buymuş. Doktorlara göre bu böyle...
Girişine derken içine değil dimi?
İşe yaradı mı oldu mu?
ah keske ne guzle olur aynı zman kalsak ama sen once kal bendne cunku sen dogursa bana esaret gelsın-tatlicadiarzu- benım bu ay gectı galıba bebeıs yk bendea.s. sendn gzl haberler gelsın ıhssallhbaharcıgım beraber hamile kalsak keşke ne iyi olurdu catlıycm meraktn.hamilelik belirtilerine bkyrum ama yne de fazla umutlanmıyım bu ay tek fark asırı derecede baldırlarım ve bacaklarım agrıdı baskada belirti yok
canım sen hangi doktora gidersen git hepsi senin dediğin gibi söylüyo ama yanlış işte bunu demeye çalışıyorum
ben yaşadım aysını kuzenim bana evlenmeden önce uyarıda bulundu dikkat et yatağına bişey ser geçmesin dedi ki o çok rahat ilişki yaşadı evlenmeden öncesinde hemde ayrıca evlenen başka arkadaşlarımada sordum bendekilerin aynısı olmuş
benim emek istediğim sen rahat olursan ilişki rahat olur ama kasarsan zor olur..ben ilkinde yırtılma olduğu zaman emlayı bol sürmüşüm(bahar az sür demişti ben şeyini çıkarmışım biraz) hiçbişey hissetmedim inan o kadar kasılma çektiğim halde sonunda eşimle tartıştık hatta olmuyo diye ben ağladım hüngür hüngür ama sonra bi baktık her yer kan.. düşün kasmadım diyorum yani emlayı öle bi sürmüşümki hissetmedim bile..
Neyse canım burda bunu tartışmanın anlamı yok ama dediklerinin tam tersini düşünüyorum ben de a.s.
yok asla ben tartışmıyorum yaşadıklarımı söylüyorum
inşallah en kısa zamanda bu illetten sende kurtulursan sende benim gibi dşünmeye başlarsın emin ol...
canım sen hangi doktora gidersen git hepsi senin dediğin gibi söylüyo ama yanlış işte bunu demeye çalışıyorum
ben yaşadım aysını kuzenim bana evlenmeden önce uyarıda bulundu dikkat et yatağına bişey ser geçmesin dedi ki o çok rahat ilişki yaşadı evlenmeden öncesinde hemde ayrıca evlenen başka arkadaşlarımada sordum bendekilerin aynısı olmuş
benim emek istediğim sen rahat olursan ilişki rahat olur ama kasarsan zor olur..ben ilkinde yırtılma olduğu zaman emlayı bol sürmüşüm(bahar az sür demişti ben şeyini çıkarmışım biraz) hiçbişey hissetmedim inan o kadar kasılma çektiğim halde sonunda eşimle tartıştık hatta olmuyo diye ben ağladım hüngür hüngür ama sonra bi baktık her yer kan.. düşün kasmadım diyorum yani emlayı öle bi sürmüşümki hissetmedim bile..
Hayatım senin yaşadıkların farklı olabilir ama vajinismusu atlatanların hemen hemen hepsi kanama olmadığını söylüyor...
Bazen zorlamalardan kaynaklanan kanamalar olabiliyor elbette...
Bu arada inşallah kurtulurum amin ama kanamayı yaşamak istemiyorum neden yalan söyleyeyim...
Bende de öyle oldu sayılır, emlasız yaptığım halde fark etmedim bile olurken. Işık loştu zaten, durduk biraz, konuştuk, sonra bir baktım kan. Allahtan altımıza iki kat havlu sermiştik.
Yani sonrakileri ve şimdikileri düşündükçe tabi ki o o kadar rahat bir deneme değildi ama zar esnek olmadığı sürece elbet bir seferinde kanama olur. Zar dediğimiz de davul zarı gibi değil hoş, vajina duvarına bağlı ortası açık, ya da delikli artık türüne göre, ölesine kıytırık bir doku, kılcallar falan var. Parmakla falan yavaştan yavaştan girildiğinde zar da esneyip zarar görmüyor, ama âni bir girişte zar tahrip oluyor, bazı doktorlar da buna kısaca yırtılma diyorlar, biraz sembolik bir tâbir. Penisin girme yönüne ya da pozisyona bağlı olarak bazen tümü zarar görmeyebiliyor, kılcallar bir yerde sağlam kalabiliyor. O da sonraki ilişkilerden birinde ufak bir kanama yapabiliyor.
Bu tabi -afedersiniz- içeri giren şeyin boyutlarına da bağlı. Vajina girişi de dar gibiyse ve penis içeriyi tamamen doldurup duvara neredeyse bitişik ilerliyorsa o zarın hiç şansı yok anacım, çepeçevre târumar olur. İstediğin kadar kasma kendini. Kaldı ki bu ilk denemelerden birinde yaşanan bir olay, ve ilk denemelerinde kendini kasmayacak bir hâtun kişi pek yoktur sanırım, insan ister istemez tedirgin olur neler yaşayacağını/hissedeceğini bilmeyerek.
hay ağzını öpeyim yaaaaa(yani lafın gelişi) opuyorumnanaktan
sonunda ilişikiyi yaşayıpta benimle aynı düşüncede biri olsa çıktı yani çatlıcaktım burda nerdeyse..
evet benim kanamam fazla oldu ertesi gün bile sürdü çünkü yırtılma derin olmuştu yani biz olmuyo diye yaptıkça meğer yırtılmış dağları aşmışız
ama azda olsa kanama oluyo dimi arkadaşım kassanda kasmasanda....???????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?