Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

sakın korkms
üzülme sadece sen deilsin bunları yşayan 8 ylık evlym başımdan neler geçti ben bile hala umutlusam sen sakın umudunu ytrme stres yapma benim gibi hastalanırsın sonra ben panik atak oluverdim kaynanamla sorunlar yşadım sırf o iş yüzünden yılmadm hemen kegel egzerszlere başla bu siteyi takiop et inan en bu sitede yeniyim ama 8 ayda yapamadıklarımı bu sitede ir haftada yaptım parmaktayım şimdi ben az kaldı inş olacak

bildiğin gebelik testi işte detaylı hormon tahlili nasıl oluyr ki

canım gebelik testi ayrı oda kan yapılıyo ama hormon tahlilleri senin değerlerini yani kan değerlerinin ölçümü olmuş oluyo

yani örnek veriyorum şuan hamile kalmak istiyosunya hormon tahlili yaptır gebelikte içinde olsun değerlerine bi bakılsın anlatabildimmi?

canım hosgedlıun aramıza uzulme eger egzrszılerını duznlı yapabılrıısen ınna ck kısa zamnda kurtulursun ne kadra guzel kayganlastrıııcn emla kremın hepsı vr..hemen serce parmakla egzerszıe baslıyoruzkaydirigubbakcemile

İlişki hâricinde bir şekilde bozulmasını eşin sorun etmeyecekse hiç düşünme bile. Bazı eşler o konuda hassas olabiliyor, egzersizlerinden haberin varsa bi konuş istersen. Gerçi parmak egzersizi ile bozulmayabilir de, benim de üç parmak egzersizlerime rağmen ilişki sırasında olmuştu kanamam, ama herkeste farklı olabilir.

Ağrıya gelince, inan büyüttüğün gibi değil. Ben fark etmemiştim bile, durduğumuzda görünce anladım. Zaten parmakla yavaş yavaş girdiğin için kanama olması düşük ihtimal, kanama olması için biraz zorlama gerekiyor. O yüzden bence gönül rahatlığı ile yap egzersizini.

Boğumlara da takılma istersen, bir parmağın hepsini yaptım mı yapmadım mı diye düşün, önce bir tanesini içeriye bütünüyle sokmaya çalış, sonra onunla git gel yapmaya çalış. Seni uğraştırmadan içeriye hemen girebildiğinde iki parmağa geç. Oldukça artır yani, kendini zorlamana gerek yok.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

anlıorum cnm eşmle aram iyi çok şükürde kayınvldem hal ynı takmamaya çalışıorum çünkü zaten yeterince stresliym egzersizlere devm fkt hala bir parmaktayım

Eşinle aran iyiyse onu salla gitsin. Eminim rahatını kaçırmak için elinden geleni yapıyordur ama görmemeye, duymamaya çalış, kendi kendini yesin dursun. Oğlunu sana karşı dolduruşa getiremiyorsa bir şeycik yapamaz:hulya:

Stress de egzersizler yüzündense hiç yapma canım ya, sen daha yeni başladın, bir parmakta olman çok normal. Zaten o olduktan sonra "haa, demek ki bir şeyler giriyor içeri" diye devamı çabuk geliyor. Sen aralarını açmadan egzersizlerine devam et, moralini bozma, kesinlikle ve kesinlikle faydasını göreceksin. Aha buraya yazıyorum. :hooray:

Ah canım, utanacak hiçbir şey yok, bu çok yaygın bir sorun ve çözümü genellikle çok basit, ve senin elinde.

Ama kas gevşeticilerle olacak şey değil bu. Parmak egzersizleri konusunda bir fikrin vardır. İşte öyle öyle kendini alıştıracaksın. Böylece vajina içeri girmek isteyen parmak, penis gibi şeyleri bir tehdit olarak algılamayacak. Sen de alışacaksın, parmaklarım oluyorsa bu da olacak diyeceksin, ve hiç tedirgin olmadan ilişkiye girebileceksin.

Parmak egzersizlerine başlama konusunda daha önce başka bir arkadaşa yazdığım yazıyı kopyalıyorum, umarım faydası olur. Kafana takılan her şeyi sorabilirsin, mutlaka bir cevap alacaksındır.

Canım uzan yatağına. Altına havlu falan ser, krem, kayganlaştırıcı falan akarsa çarşafın leke olmasın. Sırtını yumuşak bir yere daya. Ben yorganımı tortop yapardım, rahat oluyor. Kalçanın altına da kırlent gibi bir şey koy hatta, ama tabi havlunun altına, orası daha açık duruyor, rahat edersin. Yanına kremini şuyunu buyunu al, mendil al. İster televizyon karşısında yap, ister bilgisayardan dizi/film bir şeyler izle öyle yap. Baştan sona aklın oranda olmazsa daha rahat hissedersin. Ben bir kere bile bir şey izlemeden egzersiz yapmamışımdır.

Kayganlaştırıcıyı sür parmağına, parmağının ucunu küçük dudakların arasına yerleştir, dairesel hareketlerle içeri yavaş yavaş girmeye çalış. Bu sırada dizlerini kırıp bacaklarını kendine doğru çekersen işin kolaylaşır ama rahat edemezsen sen bilirsin. Sakın kayganlaştırıcısız yapma, ve sakın vajinal kayganlaştırıcı hâricinde bir şey kullanma vazelin, bebe yağı gibi, sakın. Önce birkaç dakika yap öyle, sonra kafanı izlediğin şeye verirsin ama elin sen fark etmesen de çalışacak orada, sen hiç kendini kasmadan yavaş yavaş olacak, bana güven.

Egzersizlerin bu kadar başında emlaya ihtiyaç duyacağını sanmıyorum ama acıyor dersen parmağının ucuna emla da sür, artık parmağın nereye kadar girecekse oralar uyuşsun. İstersen pamuklu çubukla içeriye sür, yapabilirsen.

Ve tavsiyem, iki parmakla çok rahat ileri geri yapar hâle gelmeden eşinle deneme yapma. İyi olması çok düşük bir olasılık, moralini bozmamış olursun. Sen şimdilik egzersizlerine yoğunlaş, onun da zamanı gelecek.

Bence moralini bozma herşeyin farkındasın hemde daha 2 ay olmuş .Ben 1 ,5 yıla neler sığdırdım bir bilsen. Ayrıca sen çok bilinçli sayılırsın .Vakit geçirmedn hemen bir doktora gitmeni tavsiye ederim. Ayrıca buradanda takip et. Bende aşamadım hala ama , birbirimize bir şekilde yardımcı olmalıyız . Çünkü ancak bu sıkıntıyı çeken bilir ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…