Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ben adet olmuyorum kızlar ya

Canım, civanperçemi çayı öneririm, âdet söktürücü ve düzenleyici etkisi var. Hâttâ bunun gibi çok çok fazla faydası var, bir bak istersen. Ben öyle bir sorunum olmamasına rağmen günde iki bardak içmeye başladım annemin tavsiyesi ile, âdetime iki hafta kala âdet oldum şimdi kahverengi akıntıdan sonra. Âdetimin seyri değişecek sanırım ama değişsin, civanperçemi çok çok faydalı. Tadı biraz acı ama şifa niyetine içmek lazım, tavsiye ederim.

Soğan kürü de deneyebilirsin, onun da rahim ve yumurtalıklar üzerine çok faydası var.

korunmuyorum nasıl korunsam diye düşünüyorum sadece dogum kontrol ilacıda pek tavsiye etmedi çevremdekiler sonradan hamile kalmam zor olur diye ama bilmiyorum ne yapsam acabafisfisfis

CANIM ÇEVREDEKİLER ÇOK ŞEY SÖYLÜYO DOĞUM KONTROL İLACI HAKKINDA BENCE HEPSİNE KULAK TIKA
benim çevremde ne kadar insan varsa hepsi bu yöntemle korunuyo ve hepsininde çocukları çok sağlıklı bıraktıktan 1-2 ay içinde hamile kalan insanlar
eğerki korunmuyosanda bebek için süper bence yumurtlma dönemini yakala ve sen altta ol
ama bana sorarsanda bebek için acele etme vajiyi daha yenmişken tadını çıkar sonra hamilelikten sonra tekrarlamaması için iyice vajiyi yen derim rahatla yani..

korunmuyorum nasıl korunsam diye düşünüyorum sadece dogum kontrol ilacıda pek tavsiye etmedi çevremdekiler sonradan hamile kalmam zor olur diye ama bilmiyorum ne yapsam acabafisfisfis

şahsen bende öyle korunuyorum
ama korunma yöntemini belirlemen için öncelikle doktora git gözük en düşük dozda ilaç vericektir emin
erkekler diğer yöntemi pre...tif olayına pek sıcak bakmıyolar ((( iş sana başa düşüyo yani

Buna ben de katılıyorum, insanların ilaçlara karşı bir ön yargısı var. Hâlbuki doğum kontrol haplarının çalışma mekanizmaları öyle değil, etkileri günlük. O yüzden her gün ve aynı saatte alman gerekiyor. Bir gün almayı unutsan hatırladığın an aldığında telâfi edebiliyorsun ama iki gün üst üste unutsan bu o ay için bir risk oluyor, başka şekilde de korunman gerekiyor diyor doktorlar, o derece yani. Sen o lafları hiç sallama, ihmâl etmedikten sonra en güvenli doğum kontrol yöntemidir. İlaçtan sonra gebe kalamadığını iddia eden bir kadının çok çok çok büyük ihtimalle başka bir sorunu vardır aslında ama o ilaçlara yüklenmiştir.

Bu konuyu çok araştırmış biri olarak fikirlerimi söyledim, ama zaten en doğrusunu doktorun söyleyecektir.

Hayırlısı olsun. Dilerim zamanı geldiğinde sağlıklı bir bebeğin olur.

bende sana katılıyorum vereliniortak
her yönüyle koruma amacı süper ama gel görki bende migren var ve ağrılarımı tetikleyen tek şey doğum kontrol hapı
doktor kesinlikle bırakmamı söyledi ama vajiyi tam yenmeden bırakmak istemiyorum açıkcası yendim ama iyice yenmek istiyorum hemen çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum..yendiğim zaman çok istiyodum ama eşimde bende vazgeçtik erteledik açıkcası daha iyi olacağını düşünüyorum
olsun ağrım olsun napim...bu illeti bi daha çekmektense migren ağrısına dayanmaya çalışıyorum

O etkisini ilk defa duyuyorum, hay Allah ya. Migren de ne fenâ bir şeydir, çeken bilir.

Bu arada aklıma geldi, az evvel başka bir arkadaşa tavsiye etmiştim civanperçemi çayı, ve bu şey migrene de çok iyi geliyor deniyor, bir araştır istersen. Ben de içiyorum ve bu faydasını da görmeyi umuyorum. Mûcize gibi bir şey, idrar yolları, rahim mahim, ve varsa temizliyormuş, gebelik öncesi senin için de iyi olabilir o açıdan da.

Peki doktorun birinci bebekten sonra başka yöntem mi önerecek, spiral falan?

bu arada şunuda belirteyim

doğum kontrol hapı sadece hamilelikten korunmak için değil ,ilişikide erkekten salgılan sıvıda almış olduğunuz mikroplara karşıda koruyor sizi

bunu unutmayın...

maalesef canım öyleymiş senelerdir kullanıyorum başım ağrıyor uykusuzluk deyip geçiyordum meğer onunda azdırıcı etkisi varmış heleki adetim olacağı gün çileden çıkıyorum ( doktorum ne kullanırsan kullan ağrını tetikler dedi eşimde pre..olayını kabul etmediği için kullanıyorum yarın migren için son kontrolüm var bakalım zaten tedavi görüyorum bakalım ne olcak..
aktara uğrarım hemen alırı saol söylediğin için içerim hiç sorun değil

çoğu kişide hamilelikte migren kaybolurmuş bazılarında yeniden çıkarmış arkadaşımınki çocuk doğunca kayboldu mesela doktorumda hamileyken daha çok ağrın olur diyo ayy kime inanacağımı şaşırdım açıkcası
hele o zaman bi gelsin bakıcaz durumlara açıkcası

Ricâ ederim. Sen de bir bak, illâ ki daha iyi hissedersin içince, hem âdet öncesi sorunları da bayağı azaltıyormuş.

Umarım iyi gelir de hapları bırakmak zorunda kalmazsın, daha doğrusu prezervatife kalmazsın, sadece erkekler için değil, kadınlar için de dezavantajlı, sonuçta araya plastik giriyor hoş değil. Ve erkek menisindeki bazı hormonlar vajina duvarı tarafından emildiğinde kadının psikolojik durumuna çok olumlu etkisi olurmuş, bunu okuyunca çok şaşırmıştım. Ama öyle olmasa bile çiftler için ideal bir korunma yöntemi olmadığını düşünüyorum, en azından ben kendimi tatmin olmuş hissetmiyorum. Erkeklerinkisi hisse bizimkisi de his, ben de istemem prezervatif kaydirigubbakcemile3

aynen öyle katılıyorum sana....

iyi dileklerin için sağol,evet muma devam, bencede parmaktan çok farklı.insan ancak yapınca anlıyor.

Bu arada sen yelek falan örmeye başla bence.Tabi bütün bebiş isteyen arkadaşlar için olur mu?

cnm bnm çok sevndm allah analı babalı büyütsün.allah isteyen herkese en kısa zmnda o güzel duyguyu yasatsın:CüvCüv:

canım çok sevindim ya:)))darııs bizlerin başına..kim bilir nasıl bir mutluluk nasıl bir rahatlamadır seninki..:)

ben de hijyen kurallarına uyarak rimel kutusu ile denedim,kalınlığı iki parmağa denk gelior hemen hemen ve yavaş yavaş yaptım,çok mutlu oldum.bir de mum ile deneyeceğim,yaparım diye düşünüorum..bakalım..
sevgiler..

eelifes TEBRIKLERRRRRRRR CANIM
AFERIN SANA YAAAA
3GUNDUR BILGISAYARIM BOZUKTU GIREMEDIM KAFAYI YEDIMMM
HEMEN ADRESINI AT YOLLAYIM SANA BI CIKOLATA kaydirigubbakcemile3
BU ARADAA HERKEZE SELAMLARRR SANIRIM KIMSE KALMADI AMA SABAH OKURSUNUZ :)

"BURCUAKINAY"
merhaba, forumda vajinismus konusuna yazdığınız mesajı gördüm,
3 haftalık bir tedaviyle yendiğinizi yazmışsınız. çok sevindim sizin için; darısı başıma :)

rica etsem, nasıl ve nerde tedavi oldunuz beni bilgilendirir misiniz? ankaradasınız galiba, ben istanbuldayım, ama belki doktorunuz buradaki bir doktoru, kliniği tavsiye edebilir bana.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar, nasılsınız?
Sanırım ben de bir doktora başvuracam...
Kendi kendime yapamıyorum senağlama
Eşimi ikna edebilirsem tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…