• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Günaydın kızlar, nasılsınız?
Sanırım ben de bir doktora başvuracam...
Kendi kendime yapamıyorum senağlama
Eşimi ikna edebilirsem tabi...

günaydın derincim bence kendin halledebilirsin doktor da aynı egzersizleri vericektir sana eminim ki psikolojik olrak kafanda halletmiştin sanrıım geriye bir kaç egzersizle çözülücek kısmı kaldı senin için yapabilirsin 1 parmak 2 parmak pek bişey değiştirmiyo vajinada çalışma yapıyosun yenmeye bu kdar yakınken çabala derim

günaydın derincim bence kendin halledebilirsin doktor da aynı egzersizleri vericektir sana eminim ki psikolojik olrak kafanda halletmiştin sanrıım geriye bir kaç egzersizle çözülücek kısmı kaldı senin için yapabilirsin 1 parmak 2 parmak pek bişey değiştirmiyo vajinada çalışma yapıyosun yenmeye bu kdar yakınken çabala derim

Benim sorunum egzersizleri yapamamak...
Psikolojik olarak çözdüğümü sanıyordum ama olmuyor...
Ben zaten jinekolojiye değil psikiyatra gitmeyi düşünüyorum...
Doktorla görüştük. Eşimi ikna edersem gidicem...

Günaydın kızlar, nasılsınız?
Sanırım ben de bir doktora başvuracam...
Kendi kendime yapamıyorum senağlama
Eşimi ikna edebilirsem tabi...

merhaba derincim...eger kendi kendine basaramıyorsan muhakkak bi psikolog esliginde halletmeye calıs ..ben de baslarda kendim yaparım diyodum ama herkes tek basına asamayabiliyor...benim esim de cok fazla destek olmadıgı icin psikolojik destege ihtiyac duydum.tabi kocayı ikna etmek kolay olmadı.gecen ay bu forumda ümitsizlik icinde yazdıgım mesajlarım vardı.ama suan resmen hayata döndüm..psikologum da cok iyi biri ..esimle de konusuyo....2 seans gittik.sanırım 3. seans son olacak..kurtulmaya az kaldı yani..psikolog beni takip etmese, hergün beni arayıp durumu bildireceksin demese inan ben hala yermde sayıyodum...vajinama bir türlü parmagımı sokamayan ben suan mumla calısma yapıyorum..kısa zamanda baya ilerledim.meger ne kolaymıs...ne acı duyuyorum ne agrı...ins p.... aldıgım ve tamamen basardıgım gün burdan herkese duyurmak istiyorum.....moralimi hicbisey bozamıyo artık...önemli olan da bu zaten...hihoyyyt

Günün bombası bu herhalde :emir_bebek:

Allah sorunsuz bir gebelik süreci ve sağlıklı bir bebek nâsip etsin sana. Allah isteyen herkese bunu tattırsın :Saruboceq:

çok sağolun arkadaşlar rabbim herkese bu mutlulugu yaşatsın.başaramayan arkadaşlar lütfen birazcık dişinizi sıkın ve bu beladan kurtulun.inanın hiç acımıyo ki acısa bile inanın sonunda bu mutluluğu yaşamak için değer..:emir_bebek:

"BURCUAKINAY"
merhaba, forumda vajinismus konusuna yazdığınız mesajı gördüm,
3 haftalık bir tedaviyle yendiğinizi yazmışsınız. çok sevindim sizin için; darısı başıma :)

rica etsem, nasıl ve nerde tedavi oldunuz beni bilgilendirir misiniz? ankaradasınız galiba, ben istanbuldayım, ama belki doktorunuz buradaki bir doktoru, kliniği tavsiye edebilir bana.

anadolu yakasında ısen arm polınıklıgı.hera kadın saglıgı merkezı var bunlar bostancıda.hera ankaradakının 2.subesı.avrupa yakasında ısen cerrahpasada bır psıkyatrıs varmıs doktor onu tavsıye etmıstı bana ama karsıya gıtmeye usendım.yontemleraynı zaten.ben ARM ye gıttım.normalı 5 6 seansta kurtuluyosun.ben 7 seansta bıtt.tavsıye edrım

Ya arkadaşlar bu mum hiç hijyenik değil...
Benim gibi enfeksiyon kapıp sürekli akıntıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz...

derincim tabiki direkmumu alıp sokmuyoruz..ben önce strecle iyice sardım.sonra havlu peceteyle sarıp kıvrımlarını yok ettim.ve tıpkı bi penis gibi sekil verdim...sonra yine strecle sardım.en son prezervatif gecirip dısına jel sürdüm...o kadar rahat ilerliyo ki parmaktan cok daha kolay....sonucta parmagı da prezervatifle deniyoruz...sonucta aynı sey...prezervatif icindeki ha parmak ha mum....vajinayla temas eden kısım yine aynı...

derincim tabiki direkmumu alıp sokmuyoruz..ben önce strecle iyice sardım.sonra havlu peceteyle sarıp kıvrımlarını yok ettim.ve tıpkı bi penis gibi sekil verdim...sonra yine strecle sardım.en son prezervatif gecirip dısına jel sürdüm...o kadar rahat ilerliyo ki parmaktan cok daha kolay....sonucta parmagı da prezervatifle deniyoruz...sonucta aynı sey...prezervatif icindeki ha parmak ha mum....vajinayla temas eden kısım yine aynı...

Hmmm pardon canım o şekilde yaptığınızı bilmiyordum canım. Öyleyse olur tabiki...

bu arada kızlar bi hatırlatma...doktorum bu egzersizleri 5 dk icinde bitirmemi söylemisti..yani her bir egzersize en fazla 5 dk ayırın.tabi öncesinde nefes ve kegele en az 10 dk ayırmak sartıyla...nefes ve kegeli ne uzun süre yaparsak ve parmak egzersizini de ne kadar kısa sürede yaparsak o kadar iyi oluyo...ve vajinayı cok fazla havayla temas ettirmemek gerekiyo...ben vajinama degdirmemeya dikkat ederek bacaklarıma ince bi battaniye örtüyorum..hem üsümüyorum öyle yapınca...unutmayalım arkadaslar en temiz organımız vajina ve rahmimiz...cünkü orda yeni bir canlı doguyo...cok özen göstermeliyiz.....

kızlar ya çok üzgünüm,bir gün önce mum u yapan ben dün yapamadım hatta serçe parmağımı bile alamadım.mum o kadar kolay oldu ki dün de rahat olcak sandım ama olmadı ya,hele parmak o niye olmadı anlamıyorum.rahatta sayılırdım acaba bilmeden kastım mı ne?adet sonrası sendromu mu acaba ne dersiniz?

canim 1 parmaktan oteye gidememistim. kafan rahat olsun. on sevismeyi de uzun tutunca cok rahat oluyo. benim 2.5 yilin sonunda oldu. zamani kafana cok takma. rahat ol. cozeceksin sen de.

Ben 1 parmak da yapamıyorum ki durup dururken nasıl çözülsün sorun...
Zamanı kafama takmam desem de takıyorum. 1 yıl 8 ayım gitti bir hiç uğruna ve hala da gidiyor...

Back