• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

baharımmm herşey için çoooookkkk teşekkür ederim bebeğim hihoyyyt
inan nasıl oldu hala şoktayım :jeyyar: hiçmi hiç acı hissetmedim . sadece yarıdan sonra devam etmk istedim sızladı hafif lülülülülülü bende zorlamadım :1ninca:
Ama bi baktm kendiliğinden oluyor sonra :kedi:
Birde ben kesinlikle üstteyken yapamam derdim . Doktor üstte çok rahat olucak dedi zemuszemus dediği gibide oldu. . . kesnlikle kızlar üstte deneyin.biraz kayganlaştırıcıyla bu iş halolursositososito ve son olarak şunu diorum.bu işi ben yaptıysam herkes yapar şakkıdı

Tebrikler canım darısı bizim basımıza inş.

bende haydar dümene gittim bi sonuç alamadım eşimin desteğiyle yendim tek başıma kegel ve nefes egzersizleri yaptım ve parmak egzersizleri yaptım ve kurtuldum bu illetten allah hepinizin yardımcısı olsun allah hepinize bu hastalığı yenmesine melekleri göndersin ve meleklerle yardım etsin sizlere ve en kısa zamanda yenmezini sağlasın ve ardındanda bebekler göndersin allah ve melekleri size huzur versinler içinizden sizlere seslensinler sizlere güç destek versinler sizler için melekler dualar etsin rabbimize

siteye hoşgeldin katie,amin amin amin:CüvCüv:

Tebrikler canım darısı bizim basımıza inş.

Çok teşekkür ederim . . . İnşallah sizlerde En yakın zamanda bu illetten kurtulursunuz :Saruboceq:
Sormak istediğin bişey olursa cevaplarım cnm. . .ben doktor yardımıyla yendimm. .Hiç fayda etceğini sanmıodum başlarken ohaoldumsmile

20/12/2006
Haydar Dümen'in Sihirli (!) Reçetesi
Bu yazıyı Haydar Dümen'e vajinismus tedavisi için giden birkaç tanıdığımla uygulanan tedavi hakkında konuşmam neticesinde hazırlamaya karar verdim. Her nedense tanıdıklarımın hepsine kısa bir konuşma sonrasında aynı reçete yazılmış, aynı direktifler verilmiş ve hepsinden 3000 YTL (sonradan zam gelmiş midir bilemem) alınmış. Ve hatta bu kesin (!) tedaviden sonra yine de sorun çözülmezse 2000 $ karşılığında muayenehane ortamında tekrar edip daha kesin (!) sonuç alabilecekleri söylenmiş. Ben Haydar Dümen'in bu ülkede cinselliğin konuşulabilmesi adına yaptığı katkıları hep takdir ettim. Ama bu kadar hassas bir konuda bütün psikolojik etkenleri göz ardı edip, sadece mekanik yöntemlerle çözüm bulacağını iddia etmek en hafif tabirle sahtekarlıktan başka bir şey değil. Vajinismus, uzmanların elinde elbette bir geceden daha uzun sürede tedavi edilebilecek bir rahatsızlık. Ama yine de ille de "Haydar Dümen" diyen tanıdıklarınız varsa, buyrun sihirli (!) tedavi aşağıda. Hüsrana uğramak yanında 3000 YTL'den de olmasınlar.

Önce reçete:

Kuiflex (kas gevşetici + ağrı kesici)
Spazmol (spazm giderici + ağrı kesici)
Emla Tegaderm (lokal anestezik)
Xylocaine sprey (lokal anestezik)
Vazelin (kayganlaştırıcı olarak)
Gleitgelen (su bazlı kayganlaştırıcı)
Thermo-Gel (sıcak soğuk kompres)

Şimdi Talimatlar:

3 adet hapı yutun (2 kuiflex + 1 spazmol)
15 dk. sonra 1/3 vazelin sıkılmış sıcak su dolu tencerede 15 dk. oturun.
Kalkın
Bacaklarınızı açıp sprey sıkın (Xylocaine)
Bu sırada jel (no:7) 3-4 dakika tencerede kaynamış olsun
Jeli ince bir havlu ile sarın ve bacaklarınızın arasına koyun
Bacaklarınızı kapatın
Beklemeden sonra spreyi (Xylocaine) tekrar 3-4 defa sıkın
Tekrar 4-5 dakika jeli (no:7) koyun
Emla pomadı (no:3) nohut büyüklüğünde vajinanın içine sürün
2-3 dakika ovalayarak bekleyin
3-4 dakika bekleyin
Gleitgelen (no:6) ilişkiden hemen önce vajen içine ve penis üzerine uygulanacak
Hepsi bu kadar. Tekrar ediyorum; uygulama sizin kişisel sorumluluğunuzdadır. Ben bu tarz mekanik yöntemler yerine kapsamlı bir psikolojik terapiyi de içeren bir tedavi süreci öneririm.

Kendi fikrimi söylemem gerekirse Haydar Dümen'in reçetesi lüzumsuz, ve hâttâ para tuzağı.

Vajinismusta önemli olan eczanenin yarısını satın alıp, kırk saat kimyasallarla uğraşıp bir kere yapabilmek değil ki, insanın kendisini normal cinsel ilişkiye en yakın şekilde denemelere alıştırması, zamanla da her şeyin normale dönmesi. Ki oluyor, egzersize ciddi ciddi başlayıp faydasını görmeyen yoktur sanırım.

Ben sadece ve sadece egzersizle yendim, cinsellikle ilgili ciddi psikolojik travmaları olmayan herkesin de bunu yapabileceğine çok eminim, başlarken biraz cesaret istiyor, biz de bunu birbirimize veriyoruzdur sanırım burada. Falanca hapı yut, şunu sür, onu yap bunu yap diye kırk saat hazırlıkla nereye kadar gidebilir ki. Ben mumla denemelerimde mecburen kayganlaştırıcı kullandım, denemelerde de devam etti bu. Onu bile zor bıraktım olmazsa sorun olur mu, acır mı diye. O kadar ilaç ve katkıyla denedikten sonra insan onlarsız denemekten çekinir, tedirgin hisseder diye düşünüyorum.

Bir saat ön hazırlıktan sonra penis bir kere içeri girdi diye vajinismus yenilmiş sayılıyorsa başarısı yüzde yüz olabilir herhalde ama ya sonra?

Haydar Dümen aslında birçok açıdan takdir ettiğim bir insandır. Cinsellik konularında ne yazık ki kara cahili bol bir milletiz, kendisi bir şekilde bunun insan hayatında normal, sıradan bir olay olduğunu ifade etmeye, bilhassa gençleri bilinçlendirmeye çalışan, en zırcahil soruya bile kendi üslubuyla cevap veren bir doktor. Ama bu mesele böyle çözülmemeli. Çözülmez de diye düşünüyorum.

Kızlar valla her şey kendimizde bitiyor. Herkese tavsiyem içinizdeki korkuları yenmeye çalışın ve ucundan azıcık da olsa egzersizlere başlayın, gerisi illâ ki gelecektir. Dualarım hep sizinle

Çok teşekkür ederim . . . İnşallah sizlerde En yakın zamanda bu illetten kurtulursunuz :Saruboceq:
Sormak istediğin bişey olursa cevaplarım cnm. . .ben doktor yardımıyla yendimm. .Hiç fayda etceğini sanmıodum başlarken ohaoldumsmile

Birinin daha mutlu haberini görmek ne güzel, tebrik ederim.olumunekankayizsmile

Bencede haydar dümenin reçetesi çok gereksiz. . Ben herhangi bir kimyasal kullanmadım yenerken sade ve sadece kayganlştırıcı. .
Ama şölede bişey warki reçetedeki çoğu şeyi aldım.neoldu sonu hüsran.emla uyuşturdu spreyide kullandm.sakinleştiricide içtim yok fayda etmedi ben yinede kastm çnkü kafamda hala acıcak endişesi vardı. .
O endişem ancak parmk egzersizleriyle geçti. . .

arkadaşlar ya bazen aklıma takılıyo...sizlerle paylaşmak istiyorum düşüncelerimi....biz şanslıyız.kimimiz doktora gidiyo kimimiz egzersiz yapması gerektiğini biliyo ve yapıyo..ya da en azından bu siteyle tanıştık ve problemimizin farkındayız..paylaşım yapabiliyoruz...peki önceki yıllarda insanlar bu sorunu nasıl aşıyorlarmış?yoksa önceden vajinismus yokmuymuş?bilmiyorumkismile vajiyi tedavi eden yerler bile en fazla 10 yıllık ki birçok jinekologun bu durumdan haberi bile yok....
ben çıkamadım işin içinden....ne dersiniz?

merhaba arkadaslar artık bende vajınusmus denen bırsey kalmadı.sadece pen.. basın alıcakken govdeye kadar aldım.1 haftadır bunu yapıyoduk.dun daha farklıydı artık.kasılma yoktu.olması gerektıgı gıbı sevi... artık.doktorun dedıgı gıbı uste olan bendım.ustde olunca hakımıyet sızde oluyo kendınızı daha rahat hıssedıyosunuz.bunu tavsıye edrım pen.. odevıne gecınce.darısı hepınızın basına yenınce bumuymus benım sorunum dıyosunuz gercekten ustumden kocaman bır yuk kalktı kı alatamam. darısı hepınızın basına.optum

başaran arakadaşları tebrik ediyorum a.s.:nazar:
arkadaşlar dün doktora gittik 2 parmak egzersizi verdi ilk önce jinekologla yaptık çok kolay oldu ama şimdi evde yapamıyom :sinifsinif: ne yapıyım sizcebilmiyorumkismile

eelifes
hemen ümitsizliğe kapılma..başta zorlanıyosun ama zmanla rahatlıyo insan.daha kolay yapıyo.2 parmaga gectigine göre tek parmak tamamen alabiliyosun.tek parmaga ilk basladıgın günü hatırla.hemen ilk sokmanda girmişmiydi.eminim biraz da olsa zorlanmışsındır.ama zamanla rahatladın ve alabildin değil mi?ümitsizlik yok...ılık bi duş al.gevşe ve rahatla.biraz kegel biraz nefes....ve çalışmaya devam..ümitsizlik bizim en büyük düşmanımız unutma

başaran arakadaşları tebrik ediyorum a.s.:nazar:
arkadaşlar dün doktora gittik 2 parmak egzersizi verdi ilk önce jinekologla yaptık çok kolay oldu ama şimdi evde yapamıyom :sinifsinif: ne yapıyım sizcebilmiyorumkismile

Belkide yönünü mü ayarlayamadın acaba... Ama ilk zamanlar böyle aksilikler olabilir sıkma canını, pes etmek yok canım ;)

slm dun tekrar deneme yaptik onceki gune gore daha rahat oluyo. kasilmam olmadi. ilk basta kasar gibi oldum. ama artik ordaki kaslara sozumu gecirebiliyorum. durkasma rahat ol deyince kasilmiyorlar.zemuszemus
saka bi yana sunu farkettim ki eger kendinizi verirseniz yani simdi olacak acicak diye dusunmeyip olayi akisina biraktiginizda ordaki kaslar rahatloyor ve aciliyor. yataga girerken deneme yapicaz canim aciyacak dusuncesi kasilmamiza sebep. yani hersey beyinde bitiyor. bi de hemen denemeye kalkmayin .on sevisme ne kadar uzun tutulursa o kadar rahatlarsiniz siz farketmeden oluverir. insallah hepimiz tam olarak yeneriz. (ben de hala basa donme korkusu var)

herkeze merhaba kızlar evlilğiim 2 seneye yaklaşıcak vajiismus sorunum vardı geçen sene vajinismusu yenmiş bir arkadaşın desteği ile çalışmalara başlamıştım bayğaı bir ara vermiştim tekrar başladım ve neredeyse 7-8 çalışmada vajinismusu yendim yardımcı olabilirm isteyenlere malesef o kadar illet birşeyki kimse ile paylaşılmayan ama sonunda yenildiğinde bumuymuş denilen insana sıkıntı veren hatta evlilğini boş yere haram eden inşallah herkez kurtulur bu iletten

Nolur banda yardım edinnn.Çok mutsuzm umutsuzum

slm bende 5 senedir bu sorunla uğraşıyorum ve yenemedim:(arkadaşlar tek ricam psikolog psikolog gezip paranızı harcamayın servet harcadım istanbul dr.şirin maviengin diye bir dr.lütfen emin olmadan gerçekten sorununu yenmiş birinden duymadan bi doktora gitmeyin zamanımızı boşa çalıyolar.5 senedir verdiği tek ödev kegel ve parmak egzersizleri.rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin hangi doktara inanacağımı şaşırdım hepsi biz çözüyoz diyo:(şimdi kocaelinde dr. asım eren 'i duydum onada gitmeyi düşünüyorum ama diğer dr.lar gibi çıkacak diye korkuyorum:(hergece sabaha kadar ağlıyorum..bende anne olmak istiyorum..sorunla boğuşan tüm herkese caniii gönülden sevgilerimle dua ile kalın:(((

slm bende 5 senedir bu sorunla uğraşıyorum ve yenemedim:(arkadaşlar tek ricam psikolog psikolog gezip paranızı harcamayın servet harcadım istanbul dr.şirin maviengin diye bir dr.lütfen emin olmadan gerçekten sorununu yenmiş birinden duymadan bi doktora gitmeyin zamanımızı boşa çalıyolar.5 senedir verdiği tek ödev kegel ve parmak egzersizleri.rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin hangi doktara inanacağımı şaşırdım hepsi biz çözüyoz diyo:(şimdi kocaelinde dr. asım eren 'i duydum onada gitmeyi düşünüyorum ama diğer dr.lar gibi çıkacak diye korkuyorum:(hergece sabaha kadar ağlıyorum..bende anne olmak istiyorum..sorunla boğuşan tüm herkese caniii gönülden sevgilerimle dua ile kalın:(((

Bak işte belkide problem bu canım.. Sadece çocuk düşünerek bu işi yapmak yanlış. Bunu bi görev olarak görmemek lazım bence. Zevk almak için ben bu akşam bunu yapıcam diye başlamamak lazım, herşeyi akışına bırakmak zevk alarak sevişmek ve özellikle ön sevişmeyi uzun tutmak lazım.zemuszemus Zaten gerisi geliyor... Yani herşey beyinde bitiyor. Bu benim fikrim tabi.. Biran önce kurtulursunuz inşallah sizde..

Back