Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canımcımmmm ...bahar yazmıısn ısım bolumune ...olumunekankayizsmile

kızlar ya sizdede oluyomu bu basınç git gel yaparken.acı filan olmuyo ama sanki bişey saplanıyo gibi.eşim de daha zevk alamadığın için diyo

yapanlar başaranlar için söylüyorum (kendimde dahil) bence kendimizi dinlemeyelim
olduysa oldu artık ben başardım yendimgözüyle bakıp ilerlemeye başlayın değişik pozisyonlar deneyin değşişik şeyler yapın ne bilim işte ilişkiye girerken ayy acıcakmı ayy olmucakmı diye düşünmeyin o an onu hissedin bence.....

başaran arkadaşım tebrik ediyorum...
buarada ben çok uzun vakit harcayamıyorum artık burda ama herzaman yardımcı olmak isterim. ben yeneli 9 ay oldu artık. mesajlarınıza geçte olsa cevap vermeye çalışırım. sonuçta çeken bilir bu derdi.

katılıyorum sana ben ilk günleri öyle düsünüyodum ay yaptım ama sımdı acıcakmı acaba dıye, ama sonra anladımkı sacma bı dusunce. sımdi ıyız her sekılde yapabılıyoruz .. ravzam senınkı pıskolojık ılk zamanlar bendede oluyodu baskı hissi ama kayboluyo zevk almaya bak bosver zevk alınca o hisside unutuyosun zaten.. opuyorumnanaktan

merhaba kızlar,
ben parmak egzersizi yapanlara bişey sormak isityorum.
egzersizde vajiye ilk girişte parmağınızı hangi yöne doğru itiyorsunuz, aşağı mı yukarı mı..
ben denerken parmağım 2 boğum girmiş oluyo ama elimi içeriden çekmeden oynattığımda daha az girmiş olduğunu hissediyorum 1 boğum falan..
parmağımı hangi yöne doru itmeliyim?

Aşağı doğru. Daha doğrusu, uzanarak yapıyorsan, kalçana doğru. Çok hafif çapraz yani.

Evet aynen. Benim mesela ilk başarılı denemelerimden önce birkaç dakika egzersiz oluyordu, bazen kayganlaştırıcı kullanıyorduk, tek pozisyonda deneyip sonra farklı pozisyonlara geçiyorduk. Hani öyle de iyi, çok şükür ama bunu en doğal ve saf hâliyle yaşamak lazım. Egzersizsiz, kayganlaştırıcısız falan deniyorduk, araya regl girdi.

Gerginlikler eskide kaldı çok şükür, darısı herkesin başına.

Arkadaşlar canıma tak etti kafama koydum parmağımı bile değdiremiyorken orta parmağımı tamamen 2 parmağı 1 boğuma kadar alabildim bugünde mumla denedim 2-3 cm sokabildim ne diyosunuz umut var demi bende???

Arkadaşlar canıma tak etti kafama koydum parmağımı bile değdiremiyorken orta parmağımı tamamen 2 parmağı 1 boğuma kadar alabildim bugünde mumla denedim 2-3 cm sokabildim ne diyosunuz umut var demi bende???

hep böyle kararlı olursan umuttt coooooooooooooook var.. ha gayret :lepi:

Canım 8cm falan sanırım beyaz mum kağıt havlu sardım pre...geçirdim jel sürdüm hemen öncesinde parmak denedim daha sonra hemen mumu denedim tatlım ya umarım açıklayıcı olmuştur..

Canım 8cm falan sanırım beyaz mum kağıt havlu sardım pre...geçirdim jel sürdüm hemen öncesinde parmak denedim daha sonra hemen mumu denedim tatlım ya umarım açıklayıcı olmuştur..

canım önce egzersızlere ıyıce bı alış yoksa hemen penise gecersen basaramayabılırsın önce parmak egzersızınde cok rahat olmaya acısız gir cık yapmaya alış bakdınkı hıc heycanlanmıyon ozaman penis denemesıne gec canım.. hıc sıkma kendını hıc acımıyo inan basarırsın opuyorumnanaktan

iyi geceler arkadaşlar 3 senelik ewliyim ve vajinismusum yaklaşık 2 seneden beri internet yoluyla olsun gittiğim psikologlar olsun onlar sayesinde parmak egzerszilerini biliyorum bu 2 sene içerisinde 1 kere deneme şansım olmuştu ama dokunamamıştım bile ve vazgeçtim başka çözümler aradım ama bulamadım tabiki (botox dışında onuda yapan çok olmadığı için güvenemedim) Kendi kendime ya dedim senin herkesten farkın ne hiç bir farkın yok herkes bu illeti yenebilmek için çabalıyor ama sen okumaktan başka ne yapıyosun oturduk yerden düzelcekmi sanki dedim gittim bi duş aldım ewde eldiven ve bebeyağı wardı azcık sürdüm işaret parmağımın 1 boğumunu geçti ve ben hiçbirşey hissetmedim bile umarım vazgeçmem ve egzersizleri devam ettiricek gücü kendimde bulabilirim 3 senenin rahatlığı tabiki eşimden kaynaklanıyo bana baskı yapmıyor şimdi delimisin sen diyebilirsiniz ama bukadarda iyi niyetli olması 3 senemi yedi ve benim artık canıma tak etti sadece yazmak istedim farkında olmadan beni gaza getirdiğiniz için çok teşekkür ederim biliyorum ki benim gibi sessiz takipçileriniz çok umarım herkes 1 gün adım atar ve bu dertten kurtuluruz :)))

bu arada yazmayı unutmuşum işaret parmağımı dewam ettirmemem zardan kaynaklanıyor ya giderse diye aslında giderse gitsin eşim tarafından bi sorun olmazda ben dewam etmeye korktum acaba aldırsammı daha rahat olurmuyum arkadaşlar???

Son düzenleme:
Aslına bakarsanız benim de sıkıntım bu kızlık zarım gidecek diye parmak egzersizinden korkuyorum burda bir arkadas birsey olmuyor diye yazdı ama ben güvenemedim açıkçası.

Bende daha ancak dokunmayı basardım ama orasının açılabileceğine hala inanmıyorum çünkü o kadar oynuyorm hala bir açılma olmadı en azından bn farkedemiyorum malesef (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…