• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlarrr sunu dıycem ..benım kızlık zarım egzersız yaparken ama mumla yaparken yırtıldı esıme soyledım ve hıc bır sye demedı cunku artık kızlık falan gozumuız gormuyordu zaten esımde bılyıordu kız olduugmu nıye takıntı edeyımkı demı..su bı gercek...YA BI SYELERI GOZE ALIP EGZERSIZ YAPICAKSINIZ YADA BU SKEIDLE YASIYACAKSINIZ IYI KIZLIK GITMESIN DIYE DAHA KAC YIL DAHA NE KADAR ZAMN BUU YASIYACAKSINIZ...ESINIZLE KONUUSN EMINIM ANLAYISLA KARSILICAKTIR ..CUNKU BU BIR RAHATSIZLIK VE BUNDANKURTULMANIN YOLU BU ..

MErhaba arkadaslar uzun bir aradan sonra... NE guzel yeni girip de basaran arkadaslari okuyunca cok sevindim ama kendi adima da uzuldum yaklasik 4 aydir okuyorum ama ben hala bi gelisme kaydedemedim. SAdece gecen deneme yaparken sanki bir seyin yirtildigini daha dogru tabirle acildigini hisseder gibi oldum ve panik olup hemen geri cekildim. Esim de sabirli olmaya calisiyor ama sabirli oldukca benim hic bi caba gostermedigimin de farkinda arada kac oldu deyip beni gayret ettirmeye calisiyor ama ben korkuyorum iste yaa su korkuyu nasil yenicem bilmiyorum gercekten. Turkiyeye gittim akilli gibi emla alamadan dondum yurt disinda bu tarz baska isimli versiyonlar vardir ama bilemiyorum bu arada bisi sormak istiyorum emla kullanip da zarar goren oldu mu arkadaslar?

slm kızlar.bende kızlık egzersizlerde bozulacak diye çok takıyodum kafaya.eşim birşey diyecek diye değil ben ilişki esnasında olmasını istiyordum..ama ona ragmen egzersizlere başladım devam ettim..ama hiçbirşey olmadı..mumla bile denememe rağmen bozulmadı...belki egzersizlerde çok rahattım ondan olabilir..ilk ilişki denememdede bozulmadı..ama ikinci denememizde gitt:)))

MErhaba arkadaslar uzun bir aradan sonra... NE guzel yeni girip de basaran arkadaslari okuyunca cok sevindim ama kendi adima da uzuldum yaklasik 4 aydir okuyorum ama ben hala bi gelisme kaydedemedim. SAdece gecen deneme yaparken sanki bir seyin yirtildigini daha dogru tabirle acildigini hisseder gibi oldum ve panik olup hemen geri cekildim. Esim de sabirli olmaya calisiyor ama sabirli oldukca benim hic bi caba gostermedigimin de farkinda arada kac oldu deyip beni gayret ettirmeye calisiyor ama ben korkuyorum iste yaa su korkuyu nasil yenicem bilmiyorum gercekten. Turkiyeye gittim akilli gibi emla alamadan dondum yurt disinda bu tarz baska isimli versiyonlar vardir ama bilemiyorum bu arada bisi sormak istiyorum emla kullanip da zarar goren oldu mu arkadaslar?

ne gibi zarar mesele?

ben kullandım ama hiçbişeyini görmedim..

Emla bölgesel anestezi yapmaya yarayan bir kremdir ve yeni doğan bebeklerde bile kullanılır gerekirse, bir doktor söylemişti. İçiniz rahat olsun. Canınız çok yanıyorsa içiniz rahat kullanabilirsiniz.

Aynı adlı yoksa bile eczacıdan lokal anestezik krem istersiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken, bu kremlerin bazıları sadece yaralı dokuda uyuşma sağlar, vajinismusta işe yaramayabilir pek etki göstermeyeceği için. Bu noktaya dikkat ederek herhangi başka bir krem de alabilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar...Bakıyorum yazdıklarınıza inş. en kısa zamanda sorunlarınızı çözesiniz.Aynı sorunu bende yaşadım ama sabretmek lazım.Hergun biraz biraz hemen sonu beklemeyin kendinizide üzersiniz.Aynı Bir kazı çalışması gibi düşünün azar azar açılana kadar böyle devam eder inanın bana eşiniz vazelin sürsün çok faydasını göreceksiniz..Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :)

Merhaba Arkadaşlar...Bakıyorum yazdıklarınıza inş. en kısa zamanda sorunlarınızı çözesiniz.Aynı sorunu bende yaşadım ama sabretmek lazım.Hergun biraz biraz hemen sonu beklemeyin kendinizide üzersiniz.Aynı Bir kazı çalışması gibi düşünün azar azar açılana kadar böyle devam eder inanın bana eşiniz vazelin sürsün çok faydasını göreceksiniz..Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :)

Ama kaç arkadaşımız bu tip şeyler yüzünden vajinal mantar sorunu ile uğraştı, böyle şeyler tavsiye etmeyin lütfen. Onların ph değeri vajina ortamınkiyle bir olmadığı için sorun çıkabiliyor. Gidin vajinal kayganlaştırıcı alın eczaneden, her bulduğunuzu oraya sürmeyin lütfen. Evet, belki her kullananda zararlı etkileri gözlenmeyebiliyor ama neden riske atasınız ki. Ki vajina hassas bir yerdir, orada çıkan bir sorun idrar yollarına da sıçrar, rahime de. Pahalı bir şey de değil kayganlaştırıcı üstelik. Biraz bilinçli olalım hanımlar.

Ve, kazı çalışması benzetmesine bayıldım, çok yerinde bir tâbir olmuş kaydirigubbakcemile2

Azar azar gidecek işte, siz gelişmeye odaklanın, sonra bir bakacaksınız olmuş, olduğuna iknâ etmek zorunda kalacak sizi eşleriniz.sositososito

Aslına bakarsanız benim de sıkıntım bu kızlık zarım gidecek diye parmak egzersizinden korkuyorum burda bir arkadas birsey olmuyor diye yazdı ama ben güvenemedim açıkçası.

Bende daha ancak dokunmayı basardım ama orasının açılabileceğine hala inanmıyorum çünkü o kadar oynuyorm hala bir açılma olmadı en azından bn farkedemiyorum malesef :((

Vajinismusun başlıca sebebi zaten psikoloji, hissedilen birtakım tedirginlikler, şunlar bunlar. Parmak egzersizine de tedirginlikle başlarsanız ne kadar ileri gidebilir, ne derece faydasını görebilirsiniz ki? Biz sonuçta her seferinde biraz daha, bir parmak daha ileri gitmek, o bölgeyi biraz daha gevşetmek istedik ama siz kafanızda bunlar varken bir yere varamazsınız ki. Korkarak yapılabilinecek bir şey değil bu, üzgünüm, gevşemek ve ileri gitmek istemek şart.

Eşinizin bu konuya bakışı nedir bilmem ama sonuçta bir problem yaşıyorsunuz, detaylara takılmayıversin. O şeyi ilişkiniz sırasında yaşamak istemeniz normaldir belki ama belli olmaz. Üç parmakla o kadar egzersiz yaptıktan sonra benim kanamam ilişki sırasında olmuştu ama herkeste böyle olacağının garantisi yoktur. Eşinizle de konuşup o olayı aşmanızı öneririm âcizâne. Çok isterse de onun parmaklarını kullanın, ne diyelim yerimseniben

iyi geceler arkadaşlar 3 senelik ewliyim ve vajinismusum yaklaşık 2 seneden beri internet yoluyla olsun gittiğim psikologlar olsun onlar sayesinde parmak egzerszilerini biliyorum bu 2 sene içerisinde 1 kere deneme şansım olmuştu ama dokunamamıştım bile ve vazgeçtim başka çözümler aradım ama bulamadım tabiki (botox dışında onuda yapan çok olmadığı için güvenemedim) Kendi kendime ya dedim senin herkesten farkın ne hiç bir farkın yok herkes bu illeti yenebilmek için çabalıyor ama sen okumaktan başka ne yapıyosun oturduk yerden düzelcekmi sanki dedim gittim bi duş aldım ewde eldiven ve bebeyağı wardı azcık sürdüm işaret parmağımın 1 boğumunu geçti ve ben hiçbirşey hissetmedim bile umarım vazgeçmem ve egzersizleri devam ettiricek gücü kendimde bulabilirim 3 senenin rahatlığı tabiki eşimden kaynaklanıyo bana baskı yapmıyor şimdi delimisin sen diyebilirsiniz ama bukadarda iyi niyetli olması 3 senemi yedi ve benim artık canıma tak etti sadece yazmak istedim farkında olmadan beni gaza getirdiğiniz için çok teşekkür ederim biliyorum ki benim gibi sessiz takipçileriniz çok umarım herkes 1 gün adım atar ve bu dertten kurtuluruz :)))

bu arada yazmayı unutmuşum işaret parmağımı dewam ettirmemem zardan kaynaklanıyor ya giderse diye aslında giderse gitsin eşim tarafından bi sorun olmazda ben dewam etmeye korktum acaba aldırsammı daha rahat olurmuyum arkadaşlar???

Öyle bir yazı ben de okumuştum, eşlerin fazla anlayışlı olması kadınları ertelemeye itebiliyormuş vajinismusta. Çünkü ya doktora gitmek, ya da ne bileyim egzersizlere başlamak için bir motivasyon, bir gaz veren gerekiyor ama adamlar "olsun canım, hallederiz" dedikçe kadınlar yayabiliyormuş valla, ilk adımı atmaya yanaşmayabiliyorlarmış. Siz üç seneden sonra kendinizi gaza getirmişsiniz, tebrik ederim. Umarım en kısa zamanda aşarsınız.

Sorduğunuz soruya gelince, âcizâne fikrim, korkmayın. Aldırmakla falan uğraşmayın, o da minik de olsa nihâyetinde bir operasyon, vajinismusu gözünüzde büyütmeyin aldırmaktı şuydu buydu diyerek.

Zaten şu var, egzersizlere yavaştan yavaştan başlandığı için parmakla bozulmuyor kolay kolay. Bir sürü egzersiz yaptığı halde kanaması deneme sırasında olan arkadaşlarımız vardı, ki benim de öyle oldu.

Yokmuş gibi düşünün. Zaten size engel olacak bir şey değil ki, ortası açık bir doku parçası, hatta doku bile değil öyle aman aman. Kanamadan önce de sonra da egzersizler yapmış biri olarak söylüyorum ki parmaklarımla farkı hissedemedim bile, zarı gözünüzde büyütmeyin. O yüzden de egzersizlerinizde tedirgin olmayın boşuna çok mu ileri gittim diyerek. Amacımız zaten ileri gitmek yerimseniben

iyi aksamlar hanimlarrr
ya size bi soru sorucam ama sacma gelebilir. emle kremle deneyenler. oldugunu nasil anladiniz.
dun aksam tavsiyeleriniz uzerine kremi iyice iceri surdum.sonra esimle denemeye basladik. iyice uyustugu icin ben bisey hisstemedim. ne kadar icerde oldugunu.iyice uyusturmus. esime soruyorum girdi mi diye o evet diyo ben de saniyorum ki dalga geciyor. olmayacagina o kadar kaptirmisim ki kendimi oyle sapsal sapsal baktim yuzune. ...
bi kac kere deneyip daha sonra emlesiz yapayim diyorum.ne dersiniz?

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım dünden beri kasığımda ağrı çekiyorum sıcakta geçiyor akıntımda var sanırım yumutalığım 3 aylıkta evliyim eşimle beraber olurken canım yandı 2 sefer ne yapacağıı bilmiyorum kist olabilirmi?yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım dünden beri kasığımda ağrı çekiyorum sıcakta geçiyor akıntımda var sanırım yumutalığım 3 aylıkta evliyim eşimle beraber olurken canım yandı 2 sefer ne yapacağıı bilmiyorum kist olabilirmi?yardımcı olursanız sevinirim.

Bu bizim cevabını bilebileceğimiz türden bir sorun değil ki. Doktorunuza görünmelisiniz. Kasık ağrısının ve her zamankinden farklı akıntının farklı sebepleri olabilir, biz ne diyelim ki şimdi size?

Geçmiş olsun.

iyi aksamlar hanimlarrr
ya size bi soru sorucam ama sacma gelebilir. emle kremle deneyenler. oldugunu nasil anladiniz.
dun aksam tavsiyeleriniz uzerine kremi iyice iceri surdum.sonra esimle denemeye basladik. iyice uyustugu icin ben bisey hisstemedim. ne kadar icerde oldugunu.iyice uyusturmus. esime soruyorum girdi mi diye o evet diyo ben de saniyorum ki dalga geciyor. olmayacagina o kadar kaptirmisim ki kendimi oyle sapsal sapsal baktim yuzune. ...
bi kac kere deneyip daha sonra emlesiz yapayim diyorum.ne dersiniz?

Ben emlasız yaptığım halde olduğuna zor iknâ olmuştum, bıktırana kadar sormuştum oldu mu cidden diye :roflol:

Eşin oldu demişse olmuştur. Onda da biraz uyuşma olsa bile o görüyor en azından, ona güven yerimseniben

Olduğuna inandıktan, kendine güvenin geldikten sonra bırak tabi.

sagol canim yaa icime su serptin. 2.5 yil olacak nerdeyse. umarim dedigin gibi olmustur ve sizin gibi ben de YENDIIIIMMMMM diye haykiririm.kafaya takmiyorum desem de bazen dayanamiyorum.niye diyorum herkese bi nimet olarak verilen sey bana iskence olarak geldi diye?
sonra diyorum ki Allah cozumsuz dert vermesin. bu kadin hastaliklarinda tedavisi en basit hastalikmis. baska seylerle imtihan olmayalim.
buraya uye olup yazilanlari bastan sona okuduktan sonra bana da cesaret geldi ve cok sukur cok yol katettim. en yakin zamanda tamamen atlatmisss oluruz hepimizzzzzz

sagol canim yaa icime su serptin. 2.5 yil olacak nerdeyse. umarim dedigin gibi olmustur ve sizin gibi ben de YENDIIIIMMMMM diye haykiririm.kafaya takmiyorum desem de bazen dayanamiyorum.niye diyorum herkese bi nimet olarak verilen sey bana iskence olarak geldi diye?
sonra diyorum ki Allah cozumsuz dert vermesin. bu kadin hastaliklarinda tedavisi en basit hastalikmis. baska seylerle imtihan olmayalim.
buraya uye olup yazilanlari bastan sona okuduktan sonra bana da cesaret geldi ve cok sukur cok yol katettim. en yakin zamanda tamamen atlatmisss oluruz hepimizzzzzz

Durduğun kabahat canım, haykır tabi :sm_cool:

Bir kez olduysa gerisi gelir, sen artık egzersizlerinle sadece bunu daha da kolaylaştıracaksın. Ama bir süre yine ihmâl etme, olur mu.

Hastalık bile denmiyor, bu bir problem ve yüzde yüz çözümü var, insan yeter ki istesin, harekete geçsin. Ve hâlâ nimet, başlarda o psikolojiyi üstünden atamıyorsun, acıyacak mı, olacak mı diye düşünüyorsun ama zamanla keyif almaya başlıyor, farklı şekillerde denemek istiyorsun, her şey geride kalıyor sositososito

Herkes bir gün başarır umarım.

denizdeni aynen bende senin durumundayım 1 buçuk yıllık evliyim,ama son denemelerimizde eşiminki sertleşse biler oraya girmeye çalışırken sertleşmiyor,ben bacaklarımı onun omzuna koyuyorum ama istemsiz bir şekilde daha girmeden ittiriyorum oda ittirdiğim zaman psikolojik olarak etkileniyorum ittirme diyor ve p..i sertleşmiyorsenağlama
ben hiç mumla falan denemedim sadece 2 3 parmağımı bir boğuma kadar sokuyorum giriş,i açılsa yeter,biz birkerecik geçen yıl eşiminkinini ucu girmişti ve çok az ilerlemişti aslında ozaman hiç acımamıştı yine yapabilieim diye kendimi şartlandırıyorum ama denemekten hep kaçıyorum 3 aydır bile hiç denemiyoruzsenağlama
ben zaten yıllarca hiç birlikte olmasamda olur sanki. içimde hiç bir istek yok senağlama

Canım sakın umutsuzluğa kapılma. Yazdıklarında adeta kendi yaşadıklarımı gördüm bi an. Ancak benim yaşadıklarımda bu sözlerle anlatılabilir.Bak bacakların havada yapamıyosan sırtüstü yat ve bacaklarını kır ve açabildiğin kadar yana yatır. Sonra kendi elinle oraya yerleştir p...si. Sanki parmağınla yada mumla deneme yaptığını düşün. Bende daha 1 ay önce yendim ve hala bacaklarım hava da yapamıyorum. Çünkü öle yaparken karnıma feçi halde baskı oluyo ve sanki acıyomuş gibi hissediyorum. Ama onun dışında altta üstte her pozisyonu zorlanmadan yapabiliyoruz. bence önce sırtüstü pozisyonu dene en rahat o. Bide belinin altına yastık koy. Çok daha rahat oluyo. Alışana kadar öle dene. Sakın korkma , inan aslında korkacak hiçbişi yokmuş. Şu soruyu sor kendine: Ne kadar acıyabilirki? Tamamen psikolojik. Ya bunu yaptırmak için can atan kadınlar var, bundan para kazananlar var, zevk alanlar var. Bizde yapabiliriz. Bunu düşün tamam mı?

krizalit canım nasılsın ben dun mumla egzersız yapmaya başladım canım beyaz mum aldım daha sonra kağıt havlu ile sardım eldıven geçırdım ama çok kasıldım ılk başlarken daha sonra bıraz bıraz ıyı oldu inşallah sonu hayırlı olur canım tek duam bu bırazdan izlediğim fılm yaprak dokumu başlayacak izlerkende tekrar yapacam görüşürüz k.i.b.

inanki hiç ama hic acımadı inanamadı bılde baktım hepsı gırmıs sonuna kadar insallah yakında bebegım olur darısı sızlerın basına bu ne bıcım acıdır sıkıntıdır ben bılırım kızlar bırde bende esımde hıç zevk almadık acaba yapanlar sızde de oldumu yarım saat esım gıt gel yaptı alısssın acılsın dıye ama ne bende nede esımde zevk yok

Tebrikler sana hemde kocaman. Artık bitti geçti işte. Tabiki ilk denemelerde zevk alamamanız normal ama sonra ki gelişmelere sen de inanamayacksın. Hadi göün aydın. Darısı diğer arkadaşların başına

Back