Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ben bilemem ama canım bence burayı takip et ve egzersiz yaparak yada esinle konusup es parmagı yaparak egzersize basla derim. inan neler kullanan var ama bu bir isteksizlik problemi degil kacma ve erteleme hastalıgı canım..

egzersiz yapıyorum canım eş parmağı da denedim ama eşim fazla yapamıyor olayı hemen kendine döndürüyor sonra benim sinirlerim bozuluyor

aramıza hosgeldiniz yeni arkadaslar. :KK70:
kesinlikle moral bozmuyoruz bunun bir caresi var cok sukur...ne yapmalı peki?
hemen egzersize baslamalı inanın bana egzersiz ile en cok 1 ayda yenebilirsiniz bunu.. ben kendimden biliyorum 2 aylık evli iken yendim ama ilk bir ay tamamen psikolojik cokuntudeydim ustelik yenievliyim bwen demekki bilmiyorum gibi seyler dusundum hatta dha kotuleri inanın hepinizin problemleri ortak ama goreceksizniz kendinize bile inanamayacaksınzı egzersizleri yaptıkca.. hadi bakalım ilk iş bu formu takip etmek , soylenenlere kulak vermek ve egzersiz yapmak. oncelikle kegel egzersizleri nedir bir arastırın boylece nefesinizi ve vajinizdeki kasların konttrollerini bilebilirsiniz.
unutmayın bu bir erteleme hastaklıgı kendi kendimize eslerimizin anlayısını birazda biz aslında korkularımızın ustesinden gelemeyerek uzuyoruz ama inanın korkulacak bir sey yok.. bunu soyleyecegime inanamazdım. ama simdi bende elimden gelen yardımı esirgemeyecegim.
hadi kızlar nolur egzersize baslaynın nasıl yapacagınızı arastırın. bakın ben regl oldum o donemde arastırdım sonra dedimki egzersize baslıcam ama esime dedim boyle yapılırsa cozulebiliyomus onnunda mantıgına yattı ama ben egzersizi kendim yapamadm beki biraz daha zaman gecse yapardım ama es parmagı denedik farkında bile olamdan oldu..sonra bi gun deneme yaptık tam olmadı ama boyle gittikce en sonunda basardım.. sizlerde basaracaksınız .. hadi bakalım.. :KK19:

teşekkür ederim canım zaten bu site sayesinde biçok şeyi öğrendim uygulamaya başladım. ama ben çok yalnızım derdimi kimseyle paylaşamıyorum eşimde beni aldatırsa ben biter mahvolurum:KK43:
:KK43::KK43::KK43:

egzersiz yapıyorum canım eş parmağı da denedim ama eşim fazla yapamıyor olayı hemen kendine döndürüyor sonra benim sinirlerim bozuluyor

canım es parmagını oyle bir gorevmiş gibi yapmayın bence.. ayrıca esinle konus bunlar sayesinde cozeceksiniz ve esine bunu yapıyor olmanın aynı zmanda sana cesaret verdigini guven verdigini anlat. gorev gibi degili acmak istiyorum kızlar biz bunu ilk denediğimizde ben noldu parmak nerde gibi bi durum olmustu :KK9: yani sevis.e esnasında birbirinizle yakın oldugunuzda deneyin kesinlikle hem zevkli olakcaktır hemde siz nasıl oldugunu anlamayacaksınzı bu bir muddet devam etsin belki 5- 6 deneme yapın ve rahat olunca siz birde bunu p.s ile denemek isteyeceksiniz ve bir kısmı belkide tamamı olacak. ama dediğim gibi bunu gorev bilmeyin kesinlikle. ve yavas olun. nefesiniz sakin olsun.kegel ve ıkınmayı deneyin.. herşeyden once esinizle guzelce konusun...goreceksiniz sizde basaracaksınız kızlar nursenacım seni cok iyi anlıyorum banada bazen onun bi hareketi bile sinirlerimi bozardı kotu olurdum ama asla moral bozmak yok moral bozmak bunu ertelemeye neden oluyo inanın. :KK19:

birde ne kadarlık evlisin canım? oyle esim beni aldatırsa gibi dusuncelere kapılma canım benim onunla konus emin ol biz nası yıpranıosak onlarda yıpranıo.. boyle kotu seyler dusunme.. o kotu seyi yapacak olan herkes yapar hem oyle seyler dusunme..

Son düzenleme:
canım es parmagını oyle bir gorevmiş gibi yapmayın bence.. ayrıca esinle konus bunlar sayesinde cozeceksiniz ve esine bunu yapıyor olmanın aynı zmanda sana cesaret verdigini guven verdigini anlat. gorev gibi degili acmak istiyorum kızlar biz bunu ilk denediğimizde ben noldu parmak nerde gibi bi durum olmustu :KK9: yani sevis.e esnasında birbirinizle yakın oldugunuzda deneyin kesinlikle hem zevkli olakcaktır hemde siz nasıl oldugunu anlamayacaksınzı bu bir muddet devam etsin belki 5- 6 deneme yapın ve rahat olunca siz birde bunu p.s ile denemek isteyeceksiniz ve bir kısmı belkide tamamı olacak. ama dediğim gibi bunu gorev bilmeyin kesinlikle. ve yavas olun. nefesiniz sakin olsun.kegel ve ıkınmayı deneyin.. herşeyden once esinizle guzelce konusun...goreceksiniz sizde basaracaksınız kızlar nursenacım seni cok iyi anlıyorum banada bazen onun bi hareketi bile sinirlerimi bozardı kotu olurdum ama asla moral bozmak yok moral bozmak bunu ertelemeye neden oluyo inanın. :KK19:

canım 3 yıl oldu daha fazla erteleyemem yaşım 33 artık bebek yapmam lazım bu yüzden üzerimde fazla baskı hissediyorum
eşime beni motive etmediği için kızıyorum

:KK60::KK60: belinaycım yazayım hemen. aslında haöile kalmak için ne yapılır gibi bis oru nuın cevabı diye ozelden yazmadık. ama ozetle:

spermler vajideyken bir muddet akaları kaldırıp beklemeliymiş en azından yarım saat . sonra bide esin hemen cıkmamalıymıs :KK9: onu yazmıslar bu kadarcık insallah o gunleri goruruzde zaten daha iyi oğreniriz. denemeler ne durumda egzersizlr ne durumda.. bu işte bırakmak yok kesinlikle valla azim işi kızlar moral işi
yuksek moral + azim + esaret =basarı :KK19::KK19::KK19:

canım ya regl oldum :78::78: işaret parmaktaydım !! reglden önce penis denemesi yaptım ucunu aldım harekette ettirdik baya hafif acı v basınç vardı orda kaldım işte..:KK61::KK61:reglden sonra çalışmalara dvm hızlı bi şekilde bakalım:KK1::KK1: aahh ahh içine bi alsam yarım saat deil 8 saat beklerim valla:KK60::KK60::KK60::KK60:

canım 3 yıl oldu daha fazla erteleyemem yaşım 33 artık bebek yapmam lazım bu yüzden üzerimde fazla baskı hissediyorum
eşime beni motive etmediği için kızıyorum

esi tarafından motive olmadıgını soyleyen o kadar cok kişi vardıki inan.. ama bununda bir yolu var bizler egzersiz yaptıkca kendimizi iyi hissettikce bir asama daha uste egzersiz yaptıkca onlarda gordu ve inandılar canım. sende bunu dene asama asama ilerle..

canım ya regl oldum :78::78: işaret parmaktaydım !! reglden önce penis denemesi yaptım ucunu aldım harekette ettirdik baya hafif acı v basınç vardı orda kaldım işte..:KK61::KK61:reglden sonra çalışmalara dvm hızlı bi şekilde bakalım:KK1::KK1: aahh ahh içine bi alsam yarım saat deil 8 saat beklerim valla:KK60::KK60::KK60::KK60:

canım benim bak bu yaptıgında ne butyuk basarı bi bilsen bende oyleydim :KK1: hep basını alabiliodum snra yarısı oldu bi muddet..daha sonrada tamamı hep asama asama oldu ama bu azimle ben sana devem et diyorum regl bitsin en fazla 2 haftaya yenersşn sen canım..:KK70:

canım benim bak bu yaptıgında ne butyuk basarı bi bilsen bende oyleydim :KK1: hep basını alabiliodum snra yarısı oldu bi muddet..daha sonrada tamamı hep asama asama oldu ama bu azimle ben sana devem et diyorum regl bitsin en fazla 2 haftaya yenersşn sen canım..:KK70:

ayy canım benim ne güzel dedin öylee:KK76::KK76:bende pns aşama aşama dvm etcem bırakmıcamm..üzülüp oturup aglamak kendimi yerden yere vurmak istemiyorum one öyle ya sıkıldım valla zoruma gidiyo çok ezik görüyorum kendimi toparlandım baya:KK60::KK60: çok yaklaştım hissediyorum eminim hatta..ay bide penis ucu içerdeyken gözümün önündende TAZE GELİNİMMİZ BELİNAY yazısı geçti iyimi :KK60::KK60::KK60: koptum valla :KK60:hafif acı olyo dogum yapyom sanki derin nefes alıp ıkınyorum:KK60::KK60:bi yandanda eşime diyorumki dur kıpırdama çıkarma dvm ama panikle ayyy çok komikti ya sonradan düşününcee öldüm gülmekten:KK60::KK60::KK60::KK60: eşimde gaz veriyo çok yoruldm:KK37::KK1: yorulmasam olacaktı belki:KK1::KK1:

ayy canım benim ne güzel dedin öylee:KK76::KK76:bende pns aşama aşama dvm etcem bırakmıcamm..üzülüp oturup aglamak kendimi yerden yere vurmak istemiyorum one öyle ya sıkıldım valla zoruma gidiyo çok ezik görüyorum kendimi toparlandım baya:KK60::KK60: çok yaklaştım hissediyorum eminim hatta..ay bide penis ucu içerdeyken gözümün önündende TAZE GELİNİMMİZ BELİNAY yazısı geçti iyimi :KK60::KK60::KK60: koptum valla :KK60:hafif acı olyo dogum yapyom sanki derin nefes alıp ıkınyorum:KK60::KK60:bi yandanda eşime diyorumki dur kıpırdama çıkarma dvm ama panikle ayyy çok komikti ya sonradan düşününcee öldüm gülmekten:KK60::KK60::KK60::KK60: eşimde gaz veriyo çok yoruldm:KK37::KK1: yorulmasam olacaktı belki:KK1::KK1:

günaydın kızlar dün gecem gene berbat oldu. oysakiçok kararlıydım kesin yapacam dedim. bi heves gittim duş aldım. sonra sıcak suyun üzerine oturdum . emla kremi sürdüm. vajina girişine ve içine yaktı baya yanma hissi iki saat sonra geçti nedense. uygun pozisyonu aldım. daha eşim p.. değdirmeden vazgeçtim. cesaret edemedim. istemedim. sonra eşim tabi kızdı bağırdı çağırdı. çoçuk oyuncağına döndü yapacaksan yap daha değdirmeden başlıyorsun.. 17 yaşında ki kızlar nasıl yaptırıyor onların hiç mi canı yok. ne kadar tatlı cnın varmış.. iki dk sık dişini felan diye bir sürü kızdı.. ne yapacam ben ya nasıl cesaret edecem ben buna...

valla aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. bol bol egzersiz yapıcaz. bu işin kurtuluşu burada okuduklarımıza göre egzersiz ve rahatlık. keşke eşler ruhumuzu anlasa.ama onlarda haklı eşim bana bir gün canım sen öyle yapınca bende istenmediğimi düşünüyorum ve tepki veriyorum demişti. doktorda eşinin böyle davranması daha iyi yoksa tedavi olmaya acele etmezsin dedi. çünkü eşlerin anlayışlı olması bizi tetiklemiyormuş tedavi için. valla senin yşadıklarının aynısını yaşadım hep umutla başlayıp gözyaşı ile biten denemeler. ama olacak yapıcaz. olumlu mesaj verelim beynimize.

Ben problemimin ne olduğunu burdaki yazıları okuyarak buldum. Onun öncesinde aklımın ucundan bile geçmezdi vajinismus olabileceğim.
çünkü severek evlendim ve cinselliğe karşı kesinlikle soğuk değildim. hala bu sorunun bende ne zaman ve niçin oluşmuş olabileceğini anlamış değilim.
belki de kendime cinsel anlamda çok güveniyordum kibrimin diyetini ödüyorum.bu sorular bitmez önemi de yok zaten.. :KK30: önce jinekoloğa gittim ve sorunumun psikolojik olduğunu öğrendim.sonra burdan vaji olduğumu :KK3: parmak egzersizlerini okuyunca denemek istedim ama mümkün değildi.tıkalıydı adeta :84: bende kulak çubuğuyla başladım ve onda başarılı oldum.en azından yollarımın ince de olsa açık olduğunu biliyordum.çalıştım çalıştım ve parmağı da başardım..dün pes etmiştim..vazgeçmiştim her şeyden olmuyordu..yorumları okudum okudum ve gece 2 parmağı geçtim..inşallah sonuna kadar geleceğiz..yeterki umutsuzluk kaplamasın içinizi..sokakta bebekleriyle dilenen kadınlara bakıyorum,onlar yapabildiyse bende yaparım diyorum :86:

Ben problemimin ne olduğunu burdaki yazıları okuyarak buldum. Onun öncesinde aklımın ucundan bile geçmezdi vajinismus olabileceğim.
çünkü severek evlendim ve cinselliğe karşı kesinlikle soğuk değildim. hala bu sorunun bende ne zaman ve niçin oluşmuş olabileceğini anlamış değilim.
belki de kendime cinsel anlamda çok güveniyordum kibrimin diyetini ödüyorum.bu sorular bitmez önemi de yok zaten.. :KK30: önce jinekoloğa gittim ve sorunumun psikolojik olduğunu öğrendim.
bunlar benim yaşadıklarımın aynısı. Ben de evlendikten 3 ay sonra jinekoloğa gittim orda öğrendim, o ana kadar hiç aklıma gelmemişti, hep de dalga geçerdim tvde falan görünce öyle ya ben yatakta süper olacaktım :)
muayene masasında bağıra bağıra ağlamıştım kadın dokundu diye, ben ağlıyorum kadın hala parmağına jel sürdürüyor. "ağlaman çok yersiz, ben sana yardımcı olmaya çalışıyorum" demişti. Hiç sevimli,anlayışlı bi dr değildi. Şimdi hala acaba fiziksel bi sorunum var mı şüphesi yokluyor beynimi.
Daha sonra bi danışmana gittik öyle çok iddialı değildi (diğerlerine göre ucuzdu) şimdi anlıyorum ki vajinismus deyince gelsin ya çözeriz belki diye düşündü. :) 4 seans sonra bıraktık birbirimizi. Çünkü parmak da parmak diyordu ben yapamıyordum. Aylarca boşladık... Devam edecek. :)

insan bu sorunu yaşarken kendini yalnız hissediyor ama aslında ne kadar çok kişi var aynı sıkıntıda olan. ben bir öğretmenim ama cinsellik konusunda eğitim sistemi çok kapalı. yani bilmediğimiz şeyler yanlışa sürüklüyor bizi. kız çocuklara vajinnın yapısı hakkında bilgi verilmeli bence. hep korkumuz o kadar büyük şey küçücük yere girmez. aslında vajinanın enekliği konusunda daha bilgili olsaydık saçma sapan korkular yüzünden bu sounu yaşamazdık. cinsellik ayıp,kötü,günah gb büyüdük ve kendimizi koruma psikolojisi içindeydik. bu kadar kişi bu sorunu yaşıyorsa ki sayının daha fazla olduğundan eminim bence yanlış olan bir şeyler var.

insan bu sorunu yaşarken kendini yalnız hissediyor ama aslında ne kadar çok kişi var aynı sıkıntıda olan. ben bir öğretmenim ama cinsellik konusunda eğitim sistemi çok kapalı. yani bilmediğimiz şeyler yanlışa sürüklüyor bizi. kız çocuklara vajinnın yapısı hakkında bilgi verilmeli bence. hep korkumuz o kadar büyük şey küçücük yere girmez. aslında vajinanın enekliği konusunda daha bilgili olsaydık saçma sapan korkular yüzünden bu sounu yaşamazdık. cinsellik ayıp,kötü,günah gb büyüdük ve kendimizi koruma psikolojisi içindeydik. bu kadar kişi bu sorunu yaşıyorsa ki sayının daha fazla olduğundan eminim bence yanlış olan bir şeyler var.

bende hep kendimi tek hissederdim yapamayan sokaktaki evli çiftlere bakardım hamile olanlara imrenirdim hele ki yaşı benden küçük görünenlere nasıl bakardım.eşime derdim bak bunlar bile yapmış...gece olunca kabus başlayacak diye korkardım relg olduğum günler deneme olmayacak diye sevinirdim.ama kaçışlar boşa tabi...elbet olmak zorundaydı ilk önce kendim için sonra eşim için...ve burayı buldum 15 gün kadar okudum bilgi edindim.sonra relg oldum bittiği an başladım ve çok şükür 1 haftada bitti kabus...kızlar doktorada gitseniz egzersiz verecek paranızı kenara koyun...azim edin yapıcam deyin ve ertelemeyin inanın egzersizler güzel ve düzenli çalışılırsa ve kendinizi güzel motive ederseniz 1 hafta bile sürmez...önce kendiniz içinnnn kızlarrr hadi eller vajiyeeee :KK52::KK52::KK52::KK52:

bende hep kendimi tek hissederdim yapamayan sokaktaki evli çiftlere bakardım hamile olanlara imrenirdim hele ki yaşı benden küçük görünenlere nasıl bakardım.eşime derdim bak bunlar bile yapmış...gece olunca kabus başlayacak diye korkardım relg olduğum günler deneme olmayacak diye sevinirdim.ama kaçışlar boşa tabi...elbet olmak zorundaydı ilk önce kendim için sonra eşim için...ve burayı buldum 15 gün kadar okudum bilgi edindim.sonra relg oldum bittiği an başladım ve çok şükür 1 haftada bitti kabus...kızlar doktorada gitseniz egzersiz verecek paranızı kenara koyun...azim edin yapıcam deyin ve ertelemeyin inanın egzersizler güzel ve düzenli çalışılırsa ve kendinizi güzel motive ederseniz 1 hafta bile sürmez...önce kendiniz içinnnn kızlarrr hadi eller vajiyeeee :KK52::KK52::KK52::KK52:

yazını okuyunca kendımden bişiler buldum aynı duyguları yaşamışız...herkes ıcın yanı evlı bı kadın ıcın aaaa dıosun buda yapmışş kendım becerıksızın tekıyım bazen bunu yuzunuze eşınız bıle dıyor en ıyı koca bıle artık zamanla aaa yeter be dıyor ne kadar narınsın bak herkes yapıo tek sen mısın ?dıyorr...
bu lafları işittim...işittiğim içinde kendımı berecıksızın tekıymısım gıbı hıssettım artııı hamıle kalan kısılerın evlerıne bıle gıdemedım sımdı banada hamılemısın dıe sorarlarsa yada aa kız ıkı sene olmus evlenelı hala neyı beklıosunuz dıe soruları işitmektense hep kendımı soyutlamıştım...gectıgımız ay ıcınde ben bu sorunu yendım...suan cocuk ıstıorum ama ınanınkı mılletın cocuk nerde dıe soruşlarından sıkıldıgım ıcın dııll...ıkı senedır bebıs özlemı cektıgım ıçın...

inşş..herkes bu sorunu aşar.hatta dualarım hıcbır yenı evlenen cıft bu sorunla karsılasmasın...hıc kımse benım duydugum lafları işitmesın...

bunlar benim yaşadıklarımın aynısı. Ben de evlendikten 3 ay sonra jinekoloğa gittim orda öğrendim, o ana kadar hiç aklıma gelmemişti, hep de dalga geçerdim tvde falan görünce öyle ya ben yatakta süper olacaktım :)
muayene masasında bağıra bağıra ağlamıştım kadın dokundu diye, ben ağlıyorum kadın hala parmağına jel sürdürüyor. "ağlaman çok yersiz, ben sana yardımcı olmaya çalışıyorum" demişti. Hiç sevimli,anlayışlı bi dr değildi. Şimdi hala acaba fiziksel bi sorunum var mı şüphesi yokluyor beynimi.
Daha sonra bi danışmana gittik öyle çok iddialı değildi (diğerlerine göre ucuzdu) şimdi anlıyorum ki vajinismus deyince gelsin ya çözeriz belki diye düşündü. :) 4 seans sonra bıraktık birbirimizi. Çünkü parmak da parmak diyordu ben yapamıyordum. Aylarca boşladık... Devam edecek. :)

boşladık, denemekten de vazgeçtik ama kafamız hep onunla meşgul. Tedavi için para lazım, sıkıntı verici terapi süreci yeniden mi yaşanacak, ya yine hüsrana uğrarsak o kadar para boşa mı gidecek. Her gece neden diye düşünmekten çıldırdım, adı mutsuzluk bu hastalığın.
Derken burayı çıkardı Allah karşıma. İlk defa umutlandım, cesaretlendim. Dedim ki kocama "ben bu işi kendim başarayım, doktorun istediği parayı sen bana ver. Fikir hoşuna gitti, ödülü düşünmek motive ediyor beni. Dün 2 parmak başardığımı duyunca kocam taksitlendirme teklif etti korkmaya başladı benimki :)

yazını okuyunca kendımden bişiler buldum aynı duyguları yaşamışız...herkes ıcın yanı evlı bı kadın ıcın aaaa dıosun buda yapmışş kendım becerıksızın tekıyım bazen bunu yuzunuze eşınız bıle dıyor en ıyı koca bıle artık zamanla aaa yeter be dıyor ne kadar narınsın bak herkes yapıo tek sen mısın ?dıyorr...
bu lafları işittim...işittiğim içinde kendımı berecıksızın tekıymısım gıbı hıssettım artııı hamıle kalan kısılerın evlerıne bıle gıdemedım sımdı banada hamılemısın dıe sorarlarsa yada aa kız ıkı sene olmus evlenelı hala neyı beklıosunuz dıe soruları işitmektense hep kendımı soyutlamıştım...gectıgımız ay ıcınde ben bu sorunu yendım...suan cocuk ıstıorum ama ınanınkı mılletın cocuk nerde dıe soruşlarından sıkıldıgım ıcın dııll...ıkı senedır bebıs özlemı cektıgım ıçın...

inşş..herkes bu sorunu aşar.hatta dualarım hıcbır yenı evlenen cıft bu sorunla karsılasmasın...hıc kımse benım duydugum lafları işitmesın...

ben iki aylık evliyken var mı bebek diyorlardı.nasıl sinir oluyordum...boğasım geliyo soranları size ne diyesim gelirdi hep...bazen eşimde çok sıkıldığında derdi ama en ağırı böle giderse biz ne evliliği yaşarız ne çocuğumuz olur lafıydı.ondan sonra çok özür diledi takma olur zamanla dedi ama o bi kere çıktı ağızdan.o laftan hemen sonrada egzersize başladım.bazen eşlerin tepki vermeleri gerekiyor demekki...

X